Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 43 18,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αν φάμε την πούτσα της εξόδου από το ευρώ, τι να το κάνουμε το δολλάριο μετά; να μην μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα σε κανέναν;
ενώ τώρα με το ευρω δεν ξέρεις τι να πρωτοπουλήσεις.  :2funny: :2funny: :2funny:

ουρά οι αντιπροσωπείες στην ελλάδα.  :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τώρα με τον Ολάντ είναι της μοδός το φράγκο.. όχι το γαλλικό βέβαια.. μάλλον για Κεντρικής Αφρικής το βλέπω..

1.00 EUR = 655.957 XAF
Euro   Central African CFA Franc BEAC
ποιό φράγκο ρε παπάρα...
ΠΕΣΕΤΕΣ για τον ιδρώτα. να έχουν και πρακτική αξία τώρα που θα εχουμε μπλακ αουτ στη ΔΕΗ κατακαλόκαιρο.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τέσπα, για να πω την μαλακία μου, έχουμε μπει σε ιβεντ οράιζον. Οι εκλογές στην Ελλάδα λίγη σημασία έχουν ή η ίδια η κατάσταση της. Ήδη τα χαλούμια πάνε σούμπιτα για ΔΝΤ και αυτά, ενώ η Ισπανία, μάλλον θα προτιμήσει την... Σπέξιτ. Σου λέει υποδομές έχω, βιομηχανική παραγωγή έστω και σε ύφεση έχω, προνομιακές εμπορικές σχέσεις με την μισή Αμερική έχω, σιγά μην φάω τους φρίτσηδες στην μάπα.

Το ζήτημα πλέον δεν φαίνεται να είναι η επιβίωση της ευρωζώνης, αλλά της ίδιας της ΕΕ, γιατί ποιος θα κάτσει εκεί μετά;

razorxt

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2012
Κριτικές
2
Like
396
Πόντοι
36

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
ενώ τώρα με το ευρω δεν ξέρεις τι να πρωτοπουλήσεις.  :2funny: :2funny: :2funny:

ουρά οι αντιπροσωπείες στην ελλάδα.  :2funny:

χαίρω πολύ ρε. εγώ έγραψα γιατί δεν πρέπει να συνδέσουμε τη δραχμή με το $. το αν είναι καλό που είμαστε στο ευρώ, άλλη κουβέντα, που την έχουμε κάνει 100 φορές και διαφωνούμε

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τέσπα, για να πω την μαλακία μου, έχουμε μπει σε ιβεντ οράιζον. Οι εκλογές στην Ελλάδα λίγη σημασία έχουν ή η ίδια η κατάσταση της. Ήδη τα χαλούμια πάνε σούμπιτα για ΔΝΤ και αυτά, ενώ η Ισπανία, μάλλον θα προτιμήσει την... Σπέξιτ. Σου λέει υποδομές έχω, βιομηχανική παραγωγή έστω και σε ύφεση έχω, προνομιακές εμπορικές σχέσεις με την μισή Αμερική έχω, σιγά μην φάω τους φρίτσηδες στην μάπα.

Το ζήτημα πλέον δεν φαίνεται να είναι η επιβίωση της ευρωζώνης, αλλά της ίδιας της ΕΕ, γιατί ποιος θα κάτσει εκεί μετά;
ο τζώνης ο τράνυς ο σάβρας και πιξις... ένας σε κάθε χώρα της ΕΕ που θα μεσουρανεί :2funny:

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
72
Πόντοι
16
σαφώς. θα ξεκινήσει απο τους καλύτερους πελατες στα τραβέλια τους αξιωματικους.
μετά στα ναρκωτικά θα δίνει στα ΜΑΤ κατευθείαν συνταγογράφηση απ το φαρμακείο πριν τις πορείες στο σύνταγμα.  :uglystupid:

Αφού δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
χαίρω πολύ ρε. εγώ έγραψα γιατί δεν πρέπει να συνδέσουμε τη δραχμή με το $. το αν είναι καλό που είμαστε στο ευρώ, άλλη κουβέντα, που την έχουμε κάνει 100 φορές και διαφωνούμε
φίλος τα μπλεξες.... δε θα συνδέσουμε τίποτα.

ντόλαρς θα έχουμε....
και όταν θα χρειαζόμαστε κι αλλα ο ανκλ σαμ θα μας στείλει κολορ φοτοκοπιερ κατευθείαν απ τη φέντεραλ ριζέρβ.  :cheesy: :grin:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

θα ξαναγίνει ΕΚΑΧ. στον πούτσο τους. πάλι εμάς θα έχουν πελάτες

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Κοίτα, προφανώς δεν ξέρω αν ισχύει αυτό το σενάριο. Φαντάζομαι όμως πως αν έχει βάση τότε οι Αμερικάνοι πέραν της σύνδεσης θα προσφέρουν κάποιες εγγυήσεις ούτως ώστε να μην κατρακυλήσει η δραχμή αλλά να σταθεροποιηθεί σε κάποια αξιοπρεπή επίπεδα.
με αγγλικά πώς πάμε;

Το δολάριο νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας;
16.5.12 

Θα μπορούσε το δολάριο να είναι το νέο νόμισμα της Ελλάδας; Θα μπορούσε σύμφωνα διεθνείς οικονομικούς κύκλους. Εν μέσω των εντεινόμενων φημών διεθνώς για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, την πρόταση «ρίχνει» ξανά στο τραπέζι ο γνωστός οικονομολόγος Charles Hugh Smith, ο οποίος παραδέχεται πως μπορεί σε κάποιους η ιδέα του να ακούγεται «τρελή», όμως μπορεί να λειτουργήσει και να σώσει τη χώρα από την πλήρη οικονομική καταστροφή.

Ο ίδιος προτείνει ένα σχέδιο τριών βημάτων: η χώρα μας να αποκηρύξει όλο το χρέος της σε ευρώ, να υιοθετήσει το δολάριο ως νέο εθνικό νόμισμα και κατόπιν όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν επάνω σε θέματα φορολογίας και διαφάνειας. 

Σύμφωνα με τον αμερικανό οικονομολόγο, η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί προς το δολάριο ΗΠΑ ως νόμισμα της και να αποκηρύξει κάθε χρέος που είναι εκφρασμένο σε ευρώ. Όπως τονίζει, δεν εννοεί «κούρεμα» του χρέους αλλά να διαγραφεί το 100% του συνόλου του χρέους σε ευρώ.

Ο λόγος, εξηγεί, είναι ότι οι δανειστές γνώριζαν πολύ καλά ότι η Ελλάδα παραμένει μια αδύναμη οικονομία, και η υιοθέτηση του ευρώ δεν ενίσχυσε δια μαγείας τα θεμελιώδη οικονομικά της μεγέθη.

«Κανείς δεν έβαλε ένα πυροβόλο όπλο στο κεφάλι των δανειστών για να δώσουν στην Ελλάδα τόσο υψηλά χρηματικά ποσά σε χαμηλά επιτόκια. Ήταν τζόγος, ρίσκαραν και έχασαν» λέει.

Το πρόβλημα με την επιστροφή στη δραχμή είναι ότι ο κίνδυνος μετατροπής είναι άγνωστος και έτσι ο κίνδυνος θα μεταφερθεί στη δραχμή. Κάνοντας τη διαδικασία σε δύο στάδια, δηλαδή έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση του δολαρίου, και αρκετά αργότερα έξοδος από το δολάριο και υιοθέτηση της δραχμής, τότε, αναφέρει, μεγάλο μέρος του κινδύνου και της δυσπιστίας θα έχει αφαιρεθεί από το αρχικό στάδιο εξόδου από το ευρώ.

Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει δολάρια, τότε όλοι θα γνωρίζουν ότι το νόμισμα δεν θα μπορεί να υποτιμηθεί από το ελληνικό κράτος. Εάν η Ελλάδα μπορεί να εκτυπώσει δραχμές σε απεριόριστες ποσότητες, τότε η δραχμή θα χάσει γρήγορα αξία. Ανεξάρτητα όμως από τις πολιτικές του ελληνικού κράτους ή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, το δολάριο θα εξακολουθεί να έχει την ίδια αξία.

Όταν όλοι οι λογαριασμοί σε ευρώ μετατραπούν σε δολάρια, αυτό θα αποκαταστήσει αμέσως την εμπιστοσύνη και το εμπόριο, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, καθώς ο καθένας θα γνωρίζει ότι το αμερικανικό δολάριο θα διατηρήσει την αξία του παντού.

Και η Ελλάδα δεν χρειάζεται την έγκριση των ΗΠΑ για να λάβει το δολάριο ως προσωρινό νόμισμά της. Το δολάριο είναι πανταχού παρόν και σε επαρκή ποσότητα για να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα για ένα μικρό έθνος όπως η Ελλάδα.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα σύμφωνα με τον Charles Hugh Smith αφορά στην φορολογία και τη διακυβέρνηση. «Όλοι ξέρουμε ότι η φοροδιαφυγή έχει υπονομεύσει τα οικονομικά του ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει έναν διαφανή εθνικό διάλογο για τη φορολογία και τη διακυβέρνηση και την επίτευξη συναίνεσης μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας. Χωρίς αυτό το βήμα, δεν θα έχει καμία σημασία ποιο νόμισμα θα χρησιμοποιεί» καταλήγει.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
φίλος τα μπλεξες.... δε θα συνδέσουμε τίποτα.

ντόλαρς θα έχουμε....
και όταν θα χρειαζόμαστε κι αλλα ο ανκλ σαμ θα μας στείλει κολορ φοτοκοπιερ κατευθείαν απ τη φέντεραλ ριζέρβ.  :cheesy: :grin:

δεν τα έμπλεξα ρε. αυτό εδώ σχολίασα

Πλάκα-πλάκα ένας φίλος που δουλεύει στο τομέα finance μου έλεγε τις προάλλες πως όταν ο Μπάιντεν τον περασμένο Δεκέμβριο επισκέφτηκε την Ελλάδα, αφέθηκε να διαρρεύσει από το αμερικάνικο ΥΠΟΙΚ ότι μεταξύ άλλων πρότεινε στην τότε κυβέρνηση πως σε περίπτωση εξόδου μας από το Ευρώ μπορούμε να συνδέσουμε τη δραχμή στο δολλάριο, μέχρις ότου ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
:dunno:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
θα ξαναγίνει ΕΚΑΧ. στον πούτσο τους. πάλι εμάς θα έχουν πελάτες

Μπαααα... Κάτι μου λέει ότι κανείς δεν θα αγοράζει πλέον από τους φρίτσηδες.
Ας πάνε να τα πουλήσουν στα τούβλα αν μπορούν.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Κοίτα, προφανώς δεν ξέρω αν ισχύει αυτό το σενάριο. Φαντάζομαι όμως πως αν έχει βάση τότε οι Αμερικάνοι πέραν της σύνδεσης θα προσφέρουν κάποιες εγγυήσεις ούτως ώστε να μην κατρακυλήσει η δραχμή αλλά να σταθεροποιηθεί σε κάποια αξιοπρεπή επίπεδα.

οι εγγυήσεις είναι σίγουρες. αλλά αυτό το νόμισμα θα είναι σαν το ευρώ: πιο σκληρό κι απ' το καβλί μου

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Γουστάρω 51 αστεράκι.

έχω έτοιμη την τρίμετρη να την κρεμάσω στο μπαλκόνι.  :grin:

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2012 | 10:00

“Στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου θα προτιμήσει να ανήκει στο μπλοκ του δολαρίου”

Τα απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών της stratfor, που πολλοί είναι εκείνοι που την αναφέρουν ως ένα παρακλάδι της CIA δείχνουν ότι ο αναβρασμός που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την ανεύρεση κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου έχει στρέψει το βλέμμα των ΗΠΑ πάνω και στη χώρα μας.

Οι έρευνες μάλιστα στον ελλαδικό χώρο και οι ελπίδες ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα έφερε μια σειρά από αναφορές που αναδεικνύουν τα γεωστρατηγικά παιχνίδια στην περιοχή.

Μέσω wikileaks και του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Τα Νέα” φαίνεται ολοκάθαρα ότι τα κοιτάσματα της Ελλάδας αλλάζουν τα δεδομένα με τους αναλυτές να λένε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες να γίνει παραγωγός αερίου και πετρελαίου και συμπληρώνουν σε αναφορά του περασμένου Νοεμβρίου πως “το να γίνει η Ελλάδα μέλος της ζώνης του δολαρίου ταιριάζει με το γεωπολιτικό σενάριο που έχει διαμορφωθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ”.

Όλα αυτά μαζί με παράλληλες αναφορές για τη συμπεριφορά της Τουρκία με αφορμή τις Κυπριακές έρευνες όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου” αλλά και πως η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει άλλες δυνατότητες πλην της λεκτικής συμπαράστασης στην Κύπρο, αλλά και γνώμες πως το Ισραήλ έχει τα δικά του προβλήματα για να εμπλακεί περισσότερο σε μια διένεξη...

Όπως και να 'χει οι Αμερικανοί φαίνεται πως ... καλοβλέπουν τα κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο , αν και ακόμη το μέγεθός τους δεν έχει διευκρινιστεί...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
A κι εγώ θέλω.
Δεν έχω ιδέα τι θα σημαίνει στην πράξη, αλλά θέλω. *P
Αρκεί να μένουν μακριά οι Ρεπουμπλικανοί.

αλέξης και αλέκα θα πάνε για μόνιμες διακοπές στο Λονγκ Άιλαντ
URL]]

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Όπως και να 'χει οι Αμερικανοί φαίνεται πως ... καλοβλέπουν τα κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο , αν και ακόμη το μέγεθός τους δεν έχει διευκρινιστεί...

Να ήταν μόνο αυτά. Μια χαρά βάζουν χέρι και σε επιχειρήσεις (όχι μόνο αυτές του ταμείου, αλλά και ΟΤΕ, Βενιζέλος - εκτός και αν πιστεύουν οι φρίτσηδες ότι εκτός ευρώ και ΕΕ θα συνεχίσουμε να κάνουμε μπίζνες μαζί τους), αναλαμβάνουν το χρέος - άρα πληρώνουν όποιον θέλουν ενώ το τζακ ποτ θα είναι τίποτα πολεμικές αποζημιώσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom