Οικισμός Τέμπη δεν υφισταται. Δήμος Τεμπών υπαρχει, ειναι εντελως διαφορετικο. Και Δήμος Γορτυνίας υφισταται στην Αρκαδια, αλλά οικισμός Γορτυνία όχι. Τι ειναι τοσο δυσνοητο? Ποιος τον σκουπιδιασε δηλαδη και γιατι? Αδικο ειχε.
Λοιπον,επειδη εσεις μπαίνετε γκουγκλ κ διαβάζετε οτι σας δινουν,δεν ξερω αν μπορουμε να συμφωνήσουμε πως υπηρχε ζωη και πριν το γκουγκλ.Τι λες;Να το συμφωνήσουμε;
Εγω θα θεωρήσω πως συμφωνείς κ συ πως υπηρξε καποτε ζωη πριν το γκουγκλ,υπαρχει λοιπον ενα σημειο στην γη,του οποιου διέρχεται ο Πηνειός,βορεια του «σβήνει» ο Ολυμπος και νοτια βρισκεται ο Κισσαβος.
Αυτο το γεωγραφικό «σκηνικο» παιζει μεγαλο ρολο για την περιοχη,(οχι πια,ομως οι κοινωνίες παλαιοτερα π βρεχοταν απο θαλασσες ή ποταμια,ειχαν άνθηση)γιατι το φυσικο «τούνελ» που δημιουργείται επιρεαζει ακομη και την θαλασσα του Στομίου,μερος οπου χύνεται ο Πηνειός.
Η περιοχη αυτη λοιπον κ το σημειο,λεγόταν Τεμπη.Με το που πατας το ποδι σου στο υψος των Αμπελακίων επι της παλιάς εθνικής οδου,απο κατω υπαρχει το χωριο Τεμπη.
Εχει ποσα χρονια,με Καποδιστριες,Καλλικράτης κ.α. που δεν θυμαμαι και χωρίζουν συνεχως τα «δημοτικά διαμερίσματα.
Πριν λιγα χρονια λεγόταν Δήμος κατω Τεμπων,τωρα Τεμπων,επι Καποδίστρια Ανατολικού Ολύμπου.
Η περιοχη λοιπον για οσους καταγόμαστε εκει,λεγεται Τεμπη,διοτι ετσι λεγεται πολλα περισσοτερα χρονια «λαϊκά» απ οτι κανει ο γουγλης αναφορές γι αυτη .