tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Δεν ειδα φιλε τι εγραψε, για τους αναπηρους εχω μια ιδιαιτερη ευαισθησια και επικροτω κάθε ευνοικη μεταχειριση προς αυτους.
αυτά έγραψα
οι περισσότεροι από αυτούς που είναι διαμαρτυρόμενοι στο βιντεάκι που έβαλες είναι μια χαρά σε θέση να εργαστούν και να μην κρέμονται από τα επιδόματα και την ζητιανιά στο κράτος και στον φορολογούμενο... αντί λοιπόν να κλαψομουνιάζονται για τα επιδόματα (που τους καταντάνε ζητιάνους) θα έπρεπε να σκούζουν και να φωνάζουν το κράτος να επιβάλλει νόμους που θα τους επιτρέπουν να πάνε στην δουλειά τους...
να επιβάλλει το κράτος να είναι ανοιχτά τα πεζοδρόμια γαμιώντας τους περιπτεράδες, μαγαζάτορες, μηχανόβιους, κάγκουρες που θεωρούν δικαίωμα τους να παρκάρουν όπου βρούν...
να επιβάλλει το κράτος στους ιδιοκτήτες ακινήτων να επισκευάζουν τα πεζοδρόμια που σπάνε από τα αμάξια που αράζουν επάνω...
να επιβάλλει το κράτος στους καταστηματάρχες να έχουν ράμπες για αναπήρους και τουαλέτες για αναπήρους...
να γαμάει και να πετάει με τις κλωτσιές από την ΕΘΕΛ τους σταμουλοκολλάδες που αρνούνται να ανοίξουν την ράμπα για τους ανάπηρους στα λεωφορεία
να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες στις πολυκατοικίες να κάνουν ράμπες για αναπήρους στις εισόδους και να μετατρέψουν κατάλληλα τους ανελκυστήρες...
να υποχρεώσει όλους τους εργοδότες να προσλαμβάνουν υποχρεωτικά ένα ποσοστό των διοικητικών υπαλλήλων τους ΑΜΕΑ... θέλουν δεν θέλουν....
αυτά πρέπει να κάνει το κράτος και όχι να γαμάει τον φορολογούμενο για να δίνει επιδόματα σε άτομα που είναι σε θέση αλλά και το κυριώτερο ΠΡΕΠΕΙ να εργασθούν για να μην είναι απόβλητοι της κοινωνίας...
αυτά κάνει ένα κοινωνικό κράτος ... δεν μοιράζει επιδόματα βλάκα...
ζητάω από τους ΑΜΕΑ που είναι σε θέση να εργασθούν να παλέψουν για το δικαίωμα τους να εργασθούν και να μην ζητιανεύουν επιδοματάκια από την πολιτεία και από την τσέπη του φορολογούμενου... και απαιτώ από την πολιτεία να τους εξασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να είναι ισότιμα στην κοινωνία όσο και αν αυτό κοστίσει στο κράτος και στον φορολογούμενο...
με απλά λόγια στα αρχίδια μου αν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας χρειαστεί να πληρώσει είκοσι χιλιάρικα για να φτιάξει ράμπα και τουαλέτα για αναπήρους... να τα πληρώσει αλλιώς να κλείσει και να πάει στο διάολο...
στα αρχίδια μου αν δεν επιτραπεί στον ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού να το νοικιάσει επειδή δεν θέλει να πληρώσει για να το κάνει προσβάσιμο για ΑΜΕΑ...
στον πούτσο μου για την εταιρεία που θα πρέπει να πληρωσει πρόστιμο και να υποχρεωθεί να φτιάξει τους χώρους της προσβάσιμους για ΑΜΕΑ...
στα παπάρια μου για τον "καημένο βιοπαλαιστή" που "σταμάτησε ένα λεπτό" κλείνοντας την διάβαση αναπήρων που του πήρανε το αυτοκίνητο και πρέπει να πληρώσει τρία χιλιάρικα πρόστιμο...
στα παπάρια μου αν επιβάλλεται πρόστιμο σε κάθε ιδιοκτήτη διαμερίσματος γιατί η συνιδιοκτησία αρνείται να κάνει προσβάσεις για ΑΜΕΑ στο κτίριο... αν δεν τους βγαίνει το σχέδιο να το μετατρέψουνε... αν δεν φτάνει η είσοδος να χαλάσουν ένα απο τα διαμερίσματα του ισογείου...
καταλαβαίνεις ή να επαναλάβω... ???