για το πρωτο σκελος δεν θα σου πωγιατι απλα δεν μου αναφερεις εισοδηματα για το δευτερο σκελος ομως θα σου απαντησω ευθεως
καποιος που εχει 10.000 εισοδημα εινια ποιο δυσκολο να ζησει εφ οσον εχει χαμηλοτερο εισοδημα ενω αυτος που εχει 100.000 εισοδημα αν τον φορολογησουν 45.000 ειναι αρκετα ποιο ευκολο να ζησει με 65.000 (εφ οσον μιλαμε για πανω απο 6 φορες επιπλεον εισοδημα με αυτον που εχει 10.000) εισοδημα ειναι η ενοια του κοινωνικου κρατους ο εχων δινει περισσοτερα με σκοπο να ισοσκελησει των μη εχων
ισοτητα δικαιοσυνη αλληλυγγυη
(1) δεν μιλάω για εισοδήματα αλλά για μέγεθος πράξης…. οι ποινές είναι ανεξάρτητες εισοδημάτων και σχετίζονται με το μέγεθος του εγκλήματος.. το θεωρείς αυτό σωστή αναλογία ?? επίσης γιατί να μην βγούνε και των δύο τα σπίτια σε πλειστηριασμό και να βγεί μόνο αυτού που έφαγε το πρόστιμο των 500.000 (εφόσον φυσικά και οι δύο δεν το πληρώνουν)
(2) όση σχέση έχεις εσύ με την λογιστική έχω εγώ με την Αντζελίνα Τζολί… ούτε απλές πράξεις αριθμητικής ξέρεις να κάνεις διότι 100.000 - 45.000 μας κάνει 55.000 και όχι 65.000
(3) αυτός που έχει το εισόδημα των 100.000 σημαίνει ότι δουλεύει παραπάνω, είναι καλύτερος, είναι πιό έξυπνος από αυτόν που βγάζει τα 10.000.. επίσης σημαίνει ότι δημιουργεί περισσότερες ανάγκες και έχει περισσότερες καταναλωτικές απαιτήσεις..
(4) ισότητα .. που ακριβώς την βλέπεις εσύ ?? ο ένας να πληρώνει 45% των απολαβών του και ο άλλος το 8% αυτό είναι ισότητα ?? ούτε καν αναλογικά είναι εκτός αν πάμε σε λογαριθμική αναλογία
δικαιοσύνη .. δηλαδή τι εννοείς με αυτό ?? ότι αυτός με τις 10.000 είναι ριγμένος και θα έπρεπε να παίρνουν και οι δύο από 55.000 ??? τι να κάνουμε που αυτός με τις 100.000 είναι καλύτερος από αυτόν με τις 10.000 … πως θα γίνει να το αλλάξουμε αυτό ??
αλληλεγγύη … αυτή δεν επιβάλλεται και είναι καθαρά υποκειμενική…