Η σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη ήταν τυχαία. Ο Επαναστατικός Αγώνας θα συνεχίσει τη δράση του. Αυτές είναι οι δύο κύριες αναφορές στο κείμενο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον διαδικτυακό τόπο indymedia της αναζητούμενης από την ΕΛ.ΑΣ. Πόλας Ρούπα, συντρόφου του 43χρονου Νίκου Μαζιώτη ο οποίος είχε συλληφθεί τραυματισμένος στις 16 Ιουλίου στο Μοναστηράκι ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς.
Ανάμεσα στα άλλα η Πόλα Ρούπα, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από τότε, αναφέρει: «Η σύλληψη του συντρόφου μας ήταν ένα πλήγμα. Ο σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας με το αίμα του έβαψε τα στενά στη Δάφνη και ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι. Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει δώσει το αίμα του για την υπόθεση της κοινωνικής Επανάστασης. Όμως δεν θα πουν οι εχθροί μας την τελευταία λέξη. Το πεδίο για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ανοιχτό».
Η Πόλα Ρούπα, την οποία η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί «συγγραφέα των προκηρύξεων του «Επαναστατικού Αγώνα» στο κείμενο της σημειώνει ότι η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ήταν συμπτωματική και όπως χαρακτηριστικά λέει, «κινούμαστε παντού. Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν».
Επιπλέον η σύντροφος του συλληφθέντος αντιεξουσιαστή μνημονεύει την υπόθεση αρχειοθέτησης της έρευνας για τον θάνατο των μεταναστών στο Φαρμακονήσι αλλά και την πρόσφατη ευνοϊκή δικαστική απόφαση για τους φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας. Ωστόσο όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στο κείμενό της η Ρούπα δεν λέει οτιδήποτε για την ανακοίνωση της Αστυνομίας περί συνεργασίας του Ν. Μαζιώτη με τον 35χρονο ποινικό Γιώργο Πετρακάκο ή και άλλους συσχετισμούς.
Η ίδια πάντως δηλώνει: «Αφού ο σύντροφός μου συλλαμβάνεται, εγώ γίνομαι η “νούμερο ένα καταζητούμενη”. Εγώ και το παιδί μου [...] Όσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν. [...] Γνωρίζουν την πολιτική μου στάση το διάστημα που ήμουν φυλακισμένη, γνωρίζουν την πολιτική στάση που κράτησα όλο το διάστημα της δίκης. Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι».
Για τον Ν. Μαζιώτη γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δίκαιο να είναι αυτός στη φυλακή. Δίκαιο είναι να είναι ελεύθερος και να αγωνίζεται για την κοινωνική Επανάσταση. Δίκαιο θα ήταν να είναι αλυσοδέσμιοι στη θέση του και να δικάζονται στα λαϊκά δικαστήρια αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού λαού, αυτοί που ψήφισαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια».
Για το σκηνικό της σύλληψης αναφέρει: «Μόνο μια σφαίρα, υποτίθεται, έπεσε από τους μπάτσους και αυτή για να “ακινητοποιήσει” τον σύντροφο. [...] Ποιος επέλεξε το σημείο της μάχης αυτής; Ποιος ξεκίνησε την καταδίωξη; Μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί;»
Καταλήγοντας, η Πόλα Ρούπα δίνει το στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι: «Για όλα τα παραπάνω ήταν, είναι και θα είναι μια σοβαρή πολιτική απειλή για το καθεστώς. Για όλα τα παραπάνω αγωνιζόταν, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Για όλα τα παραπάνω θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».
E, Πορνοπαπε, μηπως να της πει καποιος από την αριστερα ότι τωρα που ο Συριζα είναι πρωτο κομμα, εχει ληξει το ανταρτικο πολης?