Την τελευταία φορά που έγινε τέτοια διάκριση στην πολιτική ζωή της Ελλάδας ήταν το 1920 σε Βενιζελικούς και Αντιβενιζελικούς. Αποτέλεσμα; Πολιτική αστάθεια, εκλογές, μικρασιατική καταστροφή, η Ελλάδα πίσω 2 δεκαετίες.
Είστε λίγο ανακριβής.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1915.
Ο Βενιζέλος , ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ,
ήθελε η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
(για να συνεχίζουν οι Άγγλοι να έχουν υπό κατοχή το 1/3 του Πλανήτη,
με μορφή αποικιών)
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΗΔΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ,
ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!
(Οι Άγγλοι πρότειναν να δωθεί η ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,
στα @@ τους, δικιά τους ήταν ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ).
Ο Βασιλιάς από την ΑΛΛΗ , ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΕ,
ΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΑΥΤΟΙ.
[size=13pt]
Σχετικά με το Διχασμό εκείνο έγραψαν :[/size]
[size=9pt]
«Η βενιζελική Ελλάδα κατάντησε μια απλή βρετανική αποικία» Στρατηγός Μορίς Σαράιγ
«Μια μόλις βδομάδα μετά τις εξαγγελίες και εγγυήσεις των Γάλλων για μη εφαρμογή αντιποίνων ακολούθησαν πολυάριθμες συλλήψεις, «δίκες» από παρωπιδάτα στρατοδικεία, εκτελέσεις, εξορίες και φυλακίσεις...» Paxton Hibben
«Το χωριστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αντίθετα, αφήνει άλυτα όλα τα προβλήματα, όταν δεν τα περιπλέκει περισσότερο. Δεν εμπνέει τους Έλληνες, ούτε το ακολουθούν, ούτε επιθυμούν να το δουν να πετυχαίνει». Εφημερίδα la Tribuna
«Ας τολμήσουμε μια φορά να πούμε την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός δεν ήθελε – και εξακολουθεί να μη θέλει – πόλεμο χωρίς αντίκρισμα και με οποιοδήποτε τίμημα». Εφημερίδα Corriere della Sera
«Εγώ υπήρξα ο αίτιος διότι εδιχάσθη ο Ελληνικός λαός κατα τον μέγαν πόλεμον. Εγώ, καλώς ή κακώς, είμαι εκείνος που επροκάλεσε τον διχασμόν αυτόν». Ελευθέριος Βενιζέλος (Αγόρευσή του στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου 1929).[/size]