ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.482
- Πόντοι
- 2.356
Αν είναι για τη δουλειά ναι θα πάρεις το αμάξι - αν και οι βενζίνες μαζί το τελικό κόστος ιδιοκτησίας θα σου αφαιρούν κάνα 250αρι plus το μήνα... (δηλαδή θα πρέπει να παίρνεις γενναίο μισθό αν είναι να πας κάθε μέρα με αμάξι στη δουλειά...)Ναι αλλά χωρίς αμάξι δε γαμας..δηλαδη τι θα πεις στη γκομενα περιμενε στη στάση να πάμε με το αστικό? Θες ένα αμάξι έστω ένα παλιό δεν γίνεται αλλιώς.. Άσε που εμένα όλες οι δουλειές μου ήταν μακρυά, τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα.. Τι θα κάνεις? Θα ξυπνάς από τις πεντεμισι για να πάρεις 2 αστικά πας για δουλειά? Και μετά άλλες δυόμισι ώρες να έρθεις πίσω?
Εγώ δούλευα Ασπρόπυργο και σαν μαλάκας πήγαινα με αμάξι το 2016 για να πάρω μισθό νέτα 650Ε ... άσε με να ξέρω καλά - όπως φαντάζομαι ξέρεις και εσύ πολύ καλά. Τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές, και μπορείς πιο εύκολα να βρεις σχετικά δίπλα σου εργασία. Και επίσης τώρα η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με το 2016 και ούτε καν με το 2021... ένας χαμός γίνεται όλες τις ώρες - ρώτα όποιον θες - για να μην σου πω ότι δεν υπαρχει που να παρκάρεις όταν πας κάπου...
(Δεν έχω αμάξι καθώς μετά από ένα στούκο που έφαγα πριν 2 χρόνια από έναν μεθυσμένο καθώς πήγαινα σε μια δουλειά βγηκα ολική, πήρα λεφτά αλλά τελικά αμάξι δεν πήρα γιατί δεν το χρειάστηκα μέχρι τώρα. Το είχα από το 2005, άλλες εποχές, που ήμασταν όλοι πιο εύρωστοι οικονομικά γενικά και ως χώρα.)
Όσον αφορά τις γκόμενες, ΝΑΙ, τους λέω ότι δεν έχω αμάξι, γιατί ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Και στη τελική ρε σεις δεν μπορώ να έχω αμάξι μόνο και μόνο για να ΓΑΜΗΣΩ. Το θεωρώ γελοίο, παιδιάστικο και τέρμα ΠΥΡΦΟΡΙΚΟ να "χτίζεις" ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ σου προφίλ μόνο και μόνο για να γαμήσεις τις καριόλες. Όσες δε στο "ζητήσουν" το αμάξι θα σου βγάλουν πολλά red flags στη πορεία. Αμάξι θα πάρω αν χρειαστεί λόγω εργασίας - τώρα όπως έχει γίνει η φάση στην Αθήνα μόνο ΜΑΛΑΚΑΣ πρέπει να είμαι για να πάρω αμάξι μόνο και μόνο για να βγάλω γκόμενα.
Όποιος ή όποια θέλει να βρεθεί δίπλα μας (είτε φίλος είπε γκόμενα) ας βρεθεί για αυτό που είμαστε. Κάποιοι δεν φτάσαμε στα 40 μας για να σκεφτόμαστε όπως σκεφτόμασταν όταν ήμασταν στα 20. Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Ειδικά μετά τα λοκντάουν γίνεται χαμός με τα αυτοκίνητα στην Αθήνα.
Υ.Γ. 1. Εν τω μεταξύ αμέτρητοι έχουν έξω αυτοκίνητα που απλά στέκονται παρκαρισμένα με τις εβδομάδες...
Υ.Γ.2. Και καμία βόλτα δεν απολαμβάνεις πλέον με το αμάξι - το λέω σε περίπτωση που μου το γράψει κάποιος και αυτό. Το τι γίνεται με την κίνηση σε όλο τον οδικό άξονα εντός Αττικής δεν περιγράφεται.
Υ.Γ.3. Το αυτοκίνητο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην επαρχία και γενικά στη περιφέρεια ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ή Λεκανοπεδίου γενικά. Εκεί χωρίς αμάξι δεν έχεις πόδια.
Υ.Γ.4. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο αν έχεις οικογένεια με παιδιά.
Και γενικά θα πρέπει να γνωρίζουμε μέχρι που μπορούμε να απλώσουμε τα ποδάρια μας. Σήμερα αν θες να έχεις αμάξι και μένεις τίποτα Ταύρο ή Πετράλωνα ή κάπου που έχει παλιές πολυκατοικίες θα πρέπει να ενοικιάζεις πάρκινγκ όπως έκανα εγώ για 15 χρόνια (όταν μπορούσα οικονομικά)
Τελευταία τροποποίηση: