Paola_Antonini "μοντέλο από τη Βραζιλία"
Πρόσφατη εξομολογηση της
Σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, είναι η ένατη επέτειος από την ημέρα του ατυχήματός μου.
Εκείνο το πρωί, στις 5.40 π.μ., η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Και ήταν μια πολύ πολύτιμη διαδικασία.
Πρώτα έμαθα να διατηρώ την ισορροπία μου, να περπατάω, να ανεβοκατεβαίνω σκάλες και να αγαπώ ξανά το σώμα μου.
Κατά τη διαδικασία αυτή ανακάλυψα ότι δεν θα ήταν όλα όπως πριν.
Ένα νέο σώμα, νέες προσαρμογές, νέες προκλήσεις.
Και αυτό ήταν ένα δώρο.
Ήταν ένα δώρο, στα 20 μου χρόνια, να συνειδητοποιήσω τι πραγματικά έχει σημασία εδώ στη Γη.
Να ανακαλύψω μια ζωή ακόμα πιο όμορφη, πολύχρωμη και φωτεινή από πριν.
Να ανακαλύψω ότι οι καλύτερες εκπλήξεις μπορεί να προέρχονται από τις προκλήσεις.
Και ότι η ζωή μπορεί να είναι πολύ πιο εκπληκτική απ' ό,τι νομίζουμε.
Απλά πρέπει να την εμπιστευτούμε.
Ένα δώρο, γιατί πριν από εννέα χρόνια έμαθα να μην αφήνω τον φόβο να με σταματάει.
Έμαθα ότι μπορούσα να πάω πιο μακριά από ό,τι νόμιζα, ότι μπορούσα να δοκιμάσω νέα αθλήματα, νέες περιπέτειες και ότι μερικές φορές το να πέφτεις λίγο μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό.
Έμαθα να λέω ναι σε νέες προκλήσεις.
Έμαθα να αμφισβητώ τη λέξη "αδύνατο".
Έμαθα ότι το να πέφτεις και να σηκώνεσαι είναι μέρος της ζωής.
Έμαθα ότι η ζωή δεν πρόκειται να είναι σταθερή, οπότε πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο!
Έμαθα ότι δεν πρόκειται να είμαστε σίγουροι για πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή, και ότι ίσως αυτό να είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να έχουμε εδώ, γιατί τότε μπορούμε να πηδήξουμε μέσα, να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας, να ακολουθήσουμε την καρδιά μας και να δούμε πού θα μας πάει η ζωή!
9 χρόνια με αυτό το λαμπερό ποδαράκι.
Και ελπίζω να ζήσω άλλα 90 μαζί της, χωρίς αμφιβολία με πολλές περιπέτειες μπροστά μας, χαχαχαχα.