Νέα

Το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα spanky
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
642
Πόντοι
376
οι ΗΠΑ δεν φημίζονται διεθνώς για την οικολογική τους ευαισθησία...

Δεν πειραζει. Φημιζονται οι Γαλλοι. Γι αυτο και κανουν ολες τις πυρηνικες δοκιμες τους στον Ειρηνικο  :grin:

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Ρε αμα θέλετε δουλειές νάχετε να φατε καθείστε κάτω και συμορφωθείτε.

Οι επενδύσεις ορυχείων ειναι εντάσεως κεφαλαίων και εργασίας.

Τι άλλο θέλει σήμερα η δισμοιρη ελλάδα ?

Εδω είανι ευρωπη και θελοντας μη θελοντας ο επενδυτης θα τηρησει τους κανονισμους ...

αλλά μπαρούφα μπαρούφα απο φαι που δε τρως τι σε κόφτει ?  δουλευει κανεις σας εκει ?

αλλα απο παπαριες τιποτισ αλλο ....

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
642
Πόντοι
376
Ρε αμα θέλετε δουλειές νάχετε να φατε καθείστε κάτω και συμορφωθείτε.

Οι επενδύσεις ορυχείων ειναι εντάσεως κεφαλαίων και εργασίας.

Τι άλλο θέλει σήμερα η δισμοιρη ελλάδα ?

Εδω είανι ευρωπη και θελοντας μη θελοντας ο επενδυτης θα τηρησει τους κανονισμους ...

αλλά μπαρούφα μπαρούφα απο φαι που δε τρως τι σε κόφτει ?  δουλευει κανεις σας εκει ?

αλλα απο παπαριες τιποτισ αλλο ....

Οντως

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
δεν εγινε καμια διαδικασια για τα ορυχεια, τη μια μερα τα αγορασε το κρατος απο την TVX την αλλη τα πουλησε στον Μπομπολα. Εσυ (γενικο "εσυ" οχι εσυ προσωπικα) ησουν στο Νιρβανα οτι σε 6 μηνες θα κανεις τελειους Ολυμπιακους και ουτε το καταλαβες. Οταν το καταλαβες η εταιρεια ειχε ηδη αλλαξει χερια 3 φορες, πολυ αργα για να κανεις κατι.

για τις διαδικασιες που ελεγα τις ελεγα για αλλες περιπτωσεις που αναφερθηκαν σε προηγουμενες σελιδες (κατι αναφερθηκε για χυτα)

αυτο ελεγα σε περασμενα ποσταρισματα ... ειναι ιδιωτικη επιχειρηση πλεον
πριν γινει αυτο ομως, την εποχη που ολοι πινανε φραπε δεν φωναξε κανεις ... τωρα γιατι διαμαρτυρονται ? και ξεπουλησαμε στους ξενουν και το περιβαλλον και το να και τ αλλο ? που ηταν τοτε ?

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
642
Πόντοι
376
για τις διαδικασιες που ελεγα τις ελεγα για αλλες περιπτωσεις που αναφερθηκαν σε προηγουμενες σελιδες (κατι αναφερθηκε για χυτα)

αυτο ελεγα σε περασμενα ποσταρισματα ... ειναι ιδιωτικη επιχειρηση πλεον
πριν γινει αυτο ομως, την εποχη που ολοι πινανε φραπε δεν φωναξε κανεις ... τωρα γιατι διαμαρτυρονται ? και ξεπουλησαμε στους ξενουν και το περιβαλλον και το να και τ αλλο ? που ηταν τοτε ?

Γιατι, ηξερε κανεις κατι?
Τοτε ολα ηταν για την ολυμπιαδα.....δεν μαθαινες τιποτα αλλο...συν το οτι το ιντερνετ ηταν σε νηπιακο σταδιο(το οποιο παιζει τεραστιο ρολο)

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
Γιατι, ηξερε κανεις κατι?
Τοτε ολα ηταν για την ολυμπιαδα.....δεν μαθαινες τιποτα αλλο...συν το οτι το ιντερνετ ηταν σε νηπιακο σταδιο(το οποιο παιζει τεραστιο ρολο)

ολοι ξερουν ή ηξεραν κατι  ... αλλα μιλανε μονο οταν φτανει το αυγο στον κωλο
ενω τωρα βομβαρδιζεσαι απο παντου με εγκυροτατες πληροφοριες ? εστω και στο ιντερνετ με το καθε καημενο μπλογκ ... δεν αναφερω καν την τιβι γιατι ειναι σαν να χει τελειωσει

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
642
Πόντοι
376
ενω τωρα βομβαρδιζεσαι απο παντου με εγκυροτατες πληροφοριες ? εστω και στο ιντερνετ με το καθε καημενο μπλογκ ... δεν αναφερω καν την τιβι γιατι ειναι σαν να χει τελειωσει

Τουλαχιστον τωρα αδερφε μπορεις να διαβασεις και να μαθεις κατι στο διαδικτυο.
Η πηγη που θα επιλεξεις φυσικα εξαρταται απο σενα και μονο.
Τοτε αυτο δεν υπηρχε.
ΤιΒι, ραδιο, εφημεριδα. Αυτο υπηρχε.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
Τουλαχιστον τωρα αδερφε μπορεις να διαβασεις και να μαθεις κατι στο διαδικτυο.
Η πηγη που θα επιλεξεις φυσικα εξαρταται απο σενα και μονο.
Τοτε αυτο δεν υπηρχε.
ΤιΒι, ραδιο, εφημεριδα. Αυτο υπηρχε.

και ψαξιμο υπηρχε αν δεν βαριοτανε κανεις ... αλλα τις ωραιες εποχες λεγανε γαμησε το μωρε

τωρα που ολοι ξεσκονιζουν τα παντα σε καθε τομεα μηπως και τσιμπισουν καμια δουλεια γευονται τον προγενεστερο ωχαδερφισμο ... ειπαε τωρα ειναι αργα (και για το θεμα του παροντος νηματος ... για να μην ξεφευγουμε)

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.257
Πόντοι
5.595
τυπε μαθε πρωτα, ενημερωσου και ασε την υπεραπλουστευση, τις γενικευσεις και την προσπαθεια για μπαχαλο ...

εχεις ιδεα πως γινονται οι αναθεσεις ?

δεν ειπα μηνηστε το κρατος  ... κατα τη διαδικασια των αναθεσων των προσφορων ή των προκυρηξεων οταν ατομα, που λενε πραγματικα οτι ενδιαφερονται για την ελλαδα, δουν κατι μπαλαμουτιασμενο ή φωτογραφημενο ας κανουν ενσταση να παγωσει η διαδικασια ... το ξαναβγαζουν ? ειναι παλι χαλια ? ξανα ενσταση μεχρι να βγει σωστο... οι μηχανισμοι υπαρχουν ... η αδιαφορια και η μη εφαρμογη τα φερνουν στη σημερινη κατασταση

ναι, προσωπικα το κανω στον δικο μου κλαδο ...αλλοτε τα καταφερνω , αλλοτε οχι .... παντως κατι κανω αλλιως δεν θα ελεγα τα παραπανω

Θες να μας πεις οτι αν εσυ εισαι π.χ. μηχανικος και θεωρεις οτι ενας διαγωνισμος ηταν παρατυπος, και κανεις ενσταση, ειναι το ιδιο ευκολο με το να τα βαλεις με το κρατος εκτος του κλαδου σου. Δηλαδη μας λες οτι ο καθενας πρεπει να κοιταζει τον κωλο του. Ειδαμε και οταν οι πολιτες εκαναν αγωγες γι το χαρατσι, τι εγινε. Τιποτα. Η δικαστικη εξουσια, μπορει σε μια μερα να βγαλει παρανομη μια απεργια, να βγαλει συνταγματικο εναν νομο κλπ.

Προφανως στο λεξιλογιο σου δεν υπαρχει η λεξη αλληλεγγυη.
Για τον ανεργο θα βγω να φωναξω (ενώ ειμαι εργαζομενος) και για τον αγροτη και για τον ταξιτζη και για τον απεργο του Μετρο και δεν ανηκω σε αριστεροδεξιο κομμα ώστε να εχω καθοδηγητη να μου λεει που να τρεξω.Δεν χρειαζεται να ειμαι μεταλλωρυχος για να φωναξω , ουτε κατοικος Χαλκιδικης. Γιατι, ετσι κι αλλιως, φορολογουμαι και μπορω να εχω λογο για ο,τι γινεται σ'αυτη τη χωρα, γιατι η καταληστευση δημοσιου πλουτου αφορα και εμενα, οχι μονο τον εφημερο τοπικο πλουτισμο.
Η νοοτροπια του βολεματος σου φαινεται κι από την ερωτηση σου : «αν ειχες συγγενεις στη Χαλκιδικη και επιαναν δουλεια θα φωναζες»?
Ναι θα φωναζα. Σε καλυπτω? Με πιστευεις? Αν ναι καλως. Αν όχι, στα αρχιδια μου.
Επισης, ναι, με ενοχλει το ξεπουλημα. Δεν είναι το ιδιο «ξεπουλημα» αν πουληθει  ένα κοιτασμα αξιας 12 δις. εναντι 11 εκατομμυριων ευρω με το να πουληθει για 10 δις.???? :huh:
Η’ εσυ το βλεπεις το ιδιο και θες να μας πεις « Ξεπουλημα το ένα, ξεπουλημα και το άλλο τι σκουζετε λοιπον?»

Λογικες θολωματος χρησιμοποιεις. Ξεκαθαρα : εσενα σαν πολιτη της χωρας, σε εκφραζει αυτό που εγινε από το ελληνικο κρατος? Το βρισκεις δικαιο? Αν ναι, εξηγησε μας καλυτερα αν είναι δικαιο το να κερδιζει μια ξενη εταιρεια σχεδον τσαμπα και οι πολιτες να πληρωνουν φορους και αν προσυπογραφεις τη λογικη του Παπακωνσταντινου (θα εχουμε εργαζομενους, οι οποιοι θα πληρωνουν φορους).
Αν όχι, πες μας πως θα επρεπε να κινηθεις ΕΣΥ και θα σε ακολουθησουμε.

ΥΓ: Οι ..."αναρχοαπλυτοι" φωναζαν τοτε για την Ολυμπιαδα...Μην τα παρουσιαζεις οτι κανενας δε μιλουσε.Προφανως ειχαν σκοπο να καταστρεψουν την Ελλαδα. Αποδειχτηκε αλλωστε εκ του αποτελεσματος ποσο οφεληθηκε η χωρα απο τους αγωνες.

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Επισης, ναι, με ενοχλει το ξεπουλημα. Δεν είναι το ιδιο «ξεπουλημα» αν πουληθει  ένα κοιτασμα αξιας 12 δις. εναντι 11 εκατομμυριων ευρω με το να πουληθει για 10 δις.???? :huh:

καλα χαλαρωσε και συ, δε μπορεις να πουλησεις κατι που αλλος θα βγαλει 12 δις σε 20 χρονια 10 δις σημερα. Μπορεις ομως να παρεις συνεταιρο αν δεν εχεις την τεχνογνωσια και να βγει μια φορμουλα να μοιραστουν τα κερδη (και το ρισκο) δικαια

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για τον ανεργο θα βγω να φωναξω (ενώ ειμαι εργαζομενος) και για τον αγροτη και για τον ταξιτζη και για τον απεργο του Μετρο και δεν ανηκω σε αριστεροδεξιο κομμα ώστε να εχω καθοδηγητη να μου λεει που να τρεξω.
Η νοοτροπια του βολεματος σου φαινεται κι από την ερωτηση σου : «αν ειχες συγγενεις στη Χαλκιδικη και επιαναν δουλεια θα φωναζες»?
Επισης, ναι, με ενοχλει το ξεπουλημα. Δεν είναι το ιδιο «ξεπουλημα» αν πουληθει  ένα κοιτασμα εκτιμώμενης αξιας 12 δις. εναντι 11 εκατομμυριων ευρω με το να πουληθει για 10 δις.???? :huh:
Η’ εσυ το βλεπεις το ιδιο και θες να μας πεις « Ξεπουλημα το ένα, ξεπουλημα και το άλλο τι σκουζετε λοιπον?»

Λογικες θολωματος χρησιμοποιεις. Ξεκαθαρα : εσενα σαν πολιτη της χωρας, σε εκφραζει αυτό που εγινε από το ελληνικο κρατος? Το βρισκεις δικαιο? Αν ναι, εξηγησε μας καλυτερα αν είναι δικαιο το να κερδιζει μια ξενη εταιρεια σχεδον τσαμπα και οι πολιτες να πληρωνουν φορους και αν προσυπογραφεις τη λογικη του Παπακωνσταντινου (θα εχουμε εργαζομενους, οι οποιοι θα πληρωνουν φορους).
εδώ λείπει μία μαγική λέξη...

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
886
Πόντοι
6.755
-ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ -ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ,το θεμα δεν εχει να κανει ΜΕ ΚΩΜΜΑΤΑ ,δικαιολογιες του στυλ και αλλουν εχει μεταλλεια, ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ....ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.....ΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ....ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΙΓΗΡΑΣ Η ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ ,επειδη βρισκουν και κανουν οι συγχρονοι κονκισταδωρς σε ενα τοπο διαλλυμενο τοσο οικονομικα οσο και ΗΘΙΚΑ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ(αν και ειμαι πολυ απαισιοδοξος)!ΣΤΗΝ τελικη δεν με νοιαζει αν θα σωθει ο κορμορανος στο δελτα του εβρου η η πελαγισια τσιπουρα του Β.ΑΙΓΑΙΟΥ....ΜΕ ενδιαφερει ομως ΣΦΟΔΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΕ'ΕΣ...ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.257
Πόντοι
5.595
καλα χαλαρωσε και συ, δε μπορεις να πουλησεις κατι που αλλος θα βγαλει 12 δις σε 20 χρονια 10 δις σημερα. Μπορεις ομως να παρεις συνεταιρο αν δεν εχεις την τεχνογνωσια και να βγει μια φορμουλα να μοιραστουν τα κερδη (και το ρισκο) δικαια

Δικιο εχεις και εσυ και ο Τραμουντανας. Εκτιμωμενης αξιας προφανως ειναι τα 12 και το νουμερο 10 που λεω ειναι τυχαιο.Αλλα το να πουλιεται κατι στο 1/100 της εκτιμωμενης αξιας του ειναι προφανως σκανδαλωδες, αυτο εννοω.

Αλλωστε, δε νομιζω να τους πιασαμε κοροϊδα τους Καναδους..Να ερθουν δηλαδη, να σκαψουν και να μη βρουν τιποτα  :S

Επισκέπτης
Το οικολογικο θεμα ειναι υπερβολη, σε ολον το κοσμο λειτουργουν μεταλλεια χρυσου, ειναι γραφικο να υποστηριζουμε οτι η Ελλαδα ειναι σουπερ ντουπερ ειδικη περιπτωση και δεν υπαρχει τροπος να λειτουργησει οικολογικα υπεθυνα μεταλλειο χρυσου. Και σιγουρα οχι δε πρεπει να παρει 20 χρονια (που εχει ηδη παρει) για να εκμεταλευτεις μια πηγη εσοδων μισο δις το χρονο για 15-20 χρονια που ειναι η προβλεπομενη ζωη του μεταλλειου

Το οικονομικο θεμα ομως βρωμαει. Το 2004 η Ελλαδα αγορασε τα μεταλλεια απο την TVX για 11 εκατομμυρια. ΑΛΛΑ. Πληρωσε αλλα 40 εκατομυρια σε αποζημιωσεις και επανακαρτηση των εργαζομενων της TVX. Συνολικο κοστος 51 εκατομμυρια. Χωρις αυτο να σημαινει οτι αυτη ηταν η πραγματικη αγοραια αξια του μεταλλειου. Αυτο ηταν το τιμημα που δεχτηκε η TVX η οποια ηθελε να ριξει μαυρη πετρα πισω της και να μην ξαναακουσει για Ελλαδα.Ο Παχτας ως υφυπουργος οικονομικων τοτε πουλησε το μεταλλειο στον Μπομπολα για ... 11 εκατομμυρια. Ο Μπομπολας εφτιαξε μια εταιρεια ονοματι Ελληνικος Χρυσος, αυτη πληρωσε τα 11 εκατομμυρια στο Δημοσιο και αγορασε τις Σκουριες. Η Ελληνικος Χρυσος με διαδοχικες πραξεις πουληθηκε κατα 95%, στην αρχη το 51% στην Global Mineral Resources για 36 εκατομμυρια (αρα μιλαμε για διαφορα αποτιμησης απο 11 εκατομμυρια τον Ιανουριο του 2004 σε 70 εκατομμυρια 4 βδομαδες αργοτερα τον Φεβρουαριο του 2004). Αυτο το 51% ξαναπουληθηκε 9 μηνες αργοτερα τον Νοεμβριο του 2004 για 100 εκατομμυρια στην European Goldfield (η οποια αγορασε αλλο 14% απο τον Κούτρα για ... 66 εκατομμυρια). Απο Ιανουαριο 2004 σε Νοεμβριο 2004 η αξια του μεταλλειου εχει ξεκινησει απο 11 εκατομμυρια που το πουλησε το Δημοσιο στον Μπομπολα σε ... 255 Εκατομμυρια. Καλα ως εδω?. Καλα. Δυομιση χρονια αργοτερα η European Goldfield αγοραζει το 30% τηε Ελληνικος Χρυσος που κατειχε ακομα ο Μπομπολας για ... 178 εκατομμυρια. Αρα μιλαμε για αγοραια αξια του ορυχειου σε κοντα 600 εκατομμυρια. Απο τα 11 που πληρωσε ο Μπομπολας. Μεσα σε 3 χρονια.

Αυτο ειναι το ενα σκελος του βρωμαει. Το δευτερο σκελος που βρωμαει ειναι η μελετη της El Dorado. Τι λεει η El Dorado? Λεει παραγωγη χρυσου (περι τις 120,000 ουγγιες το χρονο) με κοστος -700 δολλαρια την ουγγια. Ναι αρνητικο κοστος. Τι σημαινει αρνητικο κοστος? Σημαινει οτι τα καταλοιπα μεταλλα απο τη εξορυξη του χρυσου αποφερουν κερδος μεγαλυτερο απο το κοστος εξορυξης του χρυσου. Δηλαδη ... βγαζει κερδος χωρις καν πουλησει τον χρυσο. [Στοιχεια www.eldoradogold.com/i/pdf/sitepresentations/Skouries_Site_Visit_presentation.pdf]εδω[/url] και εδω μασημενα]. Και αυτα με μια επενδυση περι το μισο δις. Και ρωταω εγω. Τις εποχες των παχιων αγελαδων (θυμιζω οι Σκουριες περασαν στην κατοχη του Ελληνικου Δημοσιου το 2004 για μερικες βδομαδες) δεν ειχαμε εμεις μισο δις να κανουμε την επενδυση να εκμεταλευτουμε το ορυχειο? Εκει ειναι το θεμα. Οχι στο οικολογικο.
Κατι παραπανω απο αψογο ποστ...

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
Για τον ανεργο θα βγω να φωναξω (ενώ ειμαι εργαζομενος) και για τον αγροτη και για τον ταξιτζη και για τον απεργο του Μετρο και δεν ανηκω σε αριστεροδεξιο κομμα ώστε να εχω καθοδηγητη να μου λεει που να τρεξω.

με χαρα βλεπω οτι διαβασες προηγουμενες απαντησεις μου .... αλλα δεν τις διαβασες ολες με προσοχη γιαυτο λες οτι εχω νοοτροπια βολεματος... ανεφερα "το θεμα ειναι το ποσον του ξεπουληματος ?" ....και ειναι λεμε ιδιωτικη πλεον εταιρεια ... δεν ξερω πλεον βασει νομοθεσιας αν υπαρχουν ελιγμοι ... αν ομως υπαρχουν, μονος μου δεν διαθετω το μπατζετ για αυτη την διαδικασια ... σιγουρα ομως θα βοηθησω ... εσυ που λες θα ακολουθησεις περιμενεις απο μενα ή αλλους να βγαλουν το φιδι ? αφου υπαρχουν τοσο τεραστιες αντιδρασεις που ειναι οι αντιδρουντες, σε ποια δικαστιρια εναντιων της ελντοραντο ? εχουν παει καταρχας ? τι λες παμε να βοηθησουμε οικονομικα το δικαστικο αγωνα αν εχει βαση ? ή οχι καλυτερα να τα φαμε στις πουτανες και να ανεωασουμε και καμια κριτικη παραπανω ?

Επισκέπτης
-ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ -ΤΟΥ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΥΜΜΟΡΙΑ-απο κει και περα -το δευτερο σκελος, αλλα οχι δευτερευων -ειναι οτι ολοι ΞΕΡΟΥΜΕ(λιγο πολυ) ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ...και βασικα αυτο πρεπει να μας ενδιαφερει περισσοτερο!
Oχι,αυτο που πρεπει να μας ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ του ζητηματος...Γιατι ακομη και οταν οι τραβατρομποσαυρες ασχολουνται με το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ του ζητηματος το κανουν για να μην αγγιξουν τις αλλες πλευρες:τον Παχτα,τον Μπομπολα,τους Καναδους που ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ και αλλα τετοια...

Βαλτε μπροστα το οικονομικο σκανδαλο και αυτοματως τους εχετε κοψει τα ποδαρια λεμε...

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.257
Πόντοι
5.595
με χαρα βλεπω οτι διαβασες προηγουμενες απαντησεις μου .... αλλα δεν τις διαβασες ολες με προσοχη γιαυτο λες οτι εχω νοοτροπια βολεματος... ανεφερα "το θεμα ειναι το ποσον του ξεπουληματος ?" ....και ειναι λεμε ιδιωτικη πλεον εταιρεια ... δεν ξερω πλεον βασει νομοθεσιας αν υπαρχουν ελιγμοι ... αν ομως υπαρχουν, μονος μου δεν διαθετω το μπατζετ για αυτη την διαδικασια ... σιγουρα ομως θα βοηθησω ... εσυ που λες θα ακολουθησεις περιμενεις απο μενα ή αλλους να βγαλουν το φιδι ? αφου υπαρχουν τοσο τεραστιες αντιδρασεις που ειναι οι αντιδρουντες, σε ποια δικαστιρια εναντιων της ελντοραντο ? εχουν παει καταρχας ? τι λες παμε να βοηθησουμε οικονομικα το δικαστικο αγωνα αν εχει βαση ? ή οχι καλυτερα να τα φαμε στις πουτανες και να ανεωασουμε και καμια κριτικη παραπανω ?

To θα ακολουθησω το ειπα ειρωνικα. Δεν ειναι μονο 2 οι επιλογες. Πιστευω οτι ο αγωνας που κανουν με διαδηλωσεις ειναι πολυ αποτελεσματικοτερος απο τα δικαστηρια.και αυτον στηριζω, γιατι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στη δικαιοσυνη. Τον ισχυρο θα στηριξουν και οπως λες ειναι ετσι το συστημα που το μπατζετ δεν επιτρεπει να κινεισαι δικαστικα εκτος αν οντως γινει κινηση αλληλεγγυης απο καποιους.
Οπως ειδες αλλωστε, για το θεμα των Σκουριων, υπηρχε σιγη ιχθυος, μολις ομως πηγαν και καψαν τα μηχανηματα, τοτε εγινε γνωστο το θεμα.
Φυσικα, οταν ο κοσμος απλα διαδηλωνε, κανενα καναλι δεν εδειξε το βρωμοξυλο που εφαγε απο τα ΜΑΤ. Γιατι?

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
To θα ακολουθησω το ειπα ειρωνικα. Δεν ειναι μονο 2 οι επιλογες. Πιστευω οτι ο αγωνας που κανουν με διαδηλωσεις ειναι πολυ αποτελεσματικοτερος απο τα δικαστηρια.και αυτον στηριζω, γιατι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στη δικαιοσυνη. Τον ισχυρο θα στηριξουν και οπως λες ειναι ετσι το συστημα που το μπατζετ δεν επιτρεπει να κινεισαι δικαστικα εκτος αν οντως γινει κινηση αλληλεγγυης απο καποιους.
Οπως ειδες αλλωστε, για το θεμα των Σκουριων, υπηρχε σιγη ιχθυος, μολις ομως πηγαν και καψαν τα μηχανηματα, τοτε εγινε γνωστο το θεμα.
Φυσικα, οταν ο κοσμος απλα διαδηλωνε, κανενα καναλι δεν εδειξε το βρωμοξυλο που εφαγε απο τα ΜΑΤ. Γιατι?

ρε φιλε με ποιο δικαιωμα παει ο κοσμος και καιει περιουσια που πλεον ανηκει σε ιδιωτη ... το ξερεις οτι και απο την ασφαλιστικη θα τα εισπραξει τα καμμενα μηχανηματα και ισως ακομα και απο το κρατος γιατι μπορει να εχουν διαπραγματευτει ασφαλεια απο το Ελλαντα προς την ελτοραντο ?

θα μου πεις τι να κανουν ... ας μαζευτουμε ολοι και να παει το πραμα απο το ΣτΕ μεχρι και τη Χαγη ... θα μου πεις θα αργησει ... παντως τα καψηματα δεν ειναι λυση οπως δεν ειναι και οι σφαιρες που εβαλες ενας αλλος πιο πριν ... αντε σου λεω τον σκοτωσες ... πηρες πισω τα κλεμενα ?

Επισκέπτης
ρε φιλε με ποιο δικαιωμα παει ο κοσμος και καιει περιουσια που πλεον ανηκει σε ιδιωτη ... το ξερεις οτι και απο την ασφαλιστικη θα τα εισπραξει τα καμμενα μηχανηματα και ισως ακομα και απο το κρατος γιατι μπορει να εχουν διαπραγματευτει ασφαλεια απο το Ελλαντα προς την ελτοραντο ?

θα μου πεις τι να κανουν ... ας μαζευτουμε ολοι και να παει το πραμα απο το ΣτΕ μεχρι και τη Χαγη ... θα μου πεις θα αργησει ... παντως τα καψηματα δεν ειναι λυση οπως δεν ειναι και οι σφαιρες που εβαλες ενας αλλος πιο πριν ... αντε σου λεω τον σκοτωσες ... πηρες πισω τα κλεμενα ?
Ρε γαμηστε τους λεμε BY ANY MEANS NECESSARY και θα τη βρουνε την ακρη οι κυβερνωντες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom