Νέα

Το τέλος της αριστεράς.........όπως την ξέρατε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα memosan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αν νομίζεις ότι μπάζουν καλό θα είναι να μου αναφέρεις ακριβώς. Τσεκάρω αρκετές φορές κάτι πριν το ποστάρω για να αποφύγω παρανοήσεις. Δε βλέπω κάτι μεμπτό.

Σαφώς και ήταν εύκολο για το ΛΑΟΣ και να μη σου πω ότι και λίγους πήρε.

Το όπλο του ΛΑΟΣ ήταν/είναι/θα είναι το πρόβλημα των μεταναστών.

Αυτό πιπιλάει κι εκεί σκάνε οι περισσότεροι υποστηρικτές.

Και έρχεσαι στα λόγια μου μιας και είναι μακράν το πιο "εύκολο" κόμμα. "Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες..." και πάει λέγοντας.

Δε θα εκπλαγώ αν δω τον Καρατζα να διπλώνει τα δαχτυλάκια από Χιτλερικό χαιρετισμό κι όπως είναι τεντωμένο το χεράκι να γίνει κατευθείαν "ροζιασμένη εργατική γροθιά".
Άμα λιγοστέψουν οι ψήφοι ή αυξηθούν οι προσδοκίες του όλα να τα περιμένεις...

ήδη έκανε συμμαχία με τη ντόρα.....

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Αν νομίζεις ότι μπάζουν καλό θα είναι να μου αναφέρεις ακριβώς. Τσεκάρω αρκετές φορές κάτι πριν το ποστάρω για να αποφύγω παρανοήσεις. Δε βλέπω κάτι μεμπτό.

Σαφώς και ήταν εύκολο για το ΛΑΟΣ και να μη σου πω ότι και λίγους πήρε.

Το όπλο του ΛΑΟΣ ήταν/είναι/θα είναι το πρόβλημα των μεταναστών.

Αυτό πιπιλάει κι εκεί σκάνε οι περισσότεροι υποστηρικτές.

Και έρχεσαι στα λόγια μου μιας και είναι μακράν το πιο "εύκολο" κόμμα. "Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες..." και πάει λέγοντας.

Δε θα εκπλαγώ αν δω τον Καρατζα να διπλώνει τα δαχτυλάκια από Χιτλερικό χαιρετισμό κι όπως είναι τεντωμένο το χεράκι να γίνει κατευθείαν "ροζιασμένη εργατική γροθιά".
Άμα λιγοστέψουν οι ψήφοι ή αυξηθούν οι προσδοκίες του όλα να τα περιμένεις...

ξανα +1 :cheesy:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι εταξε συνταξεις ρε παιχτονι? μαλακιες λες? δε μιλαω για 2004, ειναι πιο παλια η απορια μου απο τοτε. και το ΚΚΕ εταξε συνταξεις και μισθους 1.400 ευρω κατωτατο. αμ το αλλο? οι δυσκολιες σπρωχνουν το κοσμο στο ευκολο? και το ευκολο ειναι η δεξια? παραλογοοοοοο
o ζήτουλας στη δεξιά στρέφεται γιατί εκπροσωπεί αυτό που θα ήθελε να είναι ή αυτό που ονειρεύεται να έχει.
ο φτωχομπινές δεξιός εκφράζει το ψώνιο του. το κόμπλεξ του.

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Το ΚΚΕ δεν υπηρξε(σχεδον)ποτε εξουσια για να μπορει να μοιρασει μπαγιοκο.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ομως(προσφατα παραδειγματα,να μην παμε προδικτατορικα)υπηρξαν εξουσια,εναλλασσονταν.

Και ο κοσμος πηγε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ εκει που υπηρχε μπαγιοκο.

Στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ επαιξαν ρολο και οι παραδοσεις της οικογενειας ομως,ΠΟΤΕ δεν ειναι απλα τα πραματα...

Εξαιρεση ηταν(και ειναι)το ΚΚΕ(ειδικα αυτο)και η εν γενει αριστερα που οι ψηφοφοροι τους ειχαν αλλα κινητρα για την ψηφο.

Μια απορία και δεν θα ξαναενοχλήσω.  :)

Οι Έλληνες φοιτητές που πήγαιναν στην πρώην ΕΣΣΔ (Ρωσία) χρειάζονταν επιστολή του μακαρίτη Φλωράκη ή όχι;

Ρωτάω για να μαθαίνω τα "κίνητρα" που είχαν "κάποιοι" ψηφοφόροι της αριστεράς ένθεν και ένθεν καθώς... και εκείθεν

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε μεγάλε Φαρκέλη,

Αυτοί που πήγαιναν Βουλγαρία ή Ρουμανία δεν είχαν ανάγκη να πάρουν καμμία επιστολή.

Αλλά γιατί να πάει κάποιος να σπουδάσει στην ΕΣΣΔ την εποχή εκείνη;;;;;

Στην ΕΣΣΔ πήγαιναν κυρίως κομματικά στελέχη και στο Λομονόσωφ.
Με υποτροφία του Κόμματος.

Τώρα αυτά τι σχέση έχουν με αυτά που λέει ο Υπερπόντικας μόνον εσύ μπορείς να μας το εξηγήσεις.

Αλλά και πάλι αμφιβάλλω.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
για τον σιδερά που ρώτησε.
η αριστερά ή η δεξιά δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης αλλά κοινωνικής κοσμοθεωρίας.
ο δεξιός συνήθως θέλει να επιτύχει γράφοντας στα παπάρια του τον τρόπο και την κοινωνία δικαιολογώντας κάθε μέσο για να φτάσει στο στόχο.
ο αριστερός συνήθως επιτυγχάνει κυρίως λόγω κοινωνικών δεσμών και αλληλοβοήθειας ομοιδεατών.
δεν έχω δει ποτέ δεξιό (πλην της εξ αίματος σχέσης) να βοηθάει άλλον πλην των περιπτώσεων ιδιοτέλειας.
έχω γνωρίσει πολλούς αριστερούς που βοηθάνε χωρίς να περιμένουν τίποτα. απλά επιστρέφεται αργότερα η βοήθεια με άλλο τρόπο.

χοντρικά ο αριστερός βασίζεται στην κοινωνική επιτυχία, ο δεξιός στο τζάκι, την καταγωγή ή την προσωπική κωλοφαρδία.

Σύμφωνα με τον ορισμό που εσύ δίνεις, το 99% του ελληνικού λαού είναι ακροδεξιοί...
Στο γιουνανιστάν η πολιτική τοποθέτηση ελάχιστη σχέση έχει με κοινωνικά πιστεύω, με στάσεις ζωής, με ηθικές επιλογές...
Ήταν και σε μεγάλο βαθμό είναι συνδυασμός οικογενειακής παράδοσης και συμφεροντολογίας...

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
η αριστερά ή η δεξιά δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης αλλά κοινωνικής κοσμοθεωρίας.
ο δεξιός συνήθως θέλει να επιτύχει γράφοντας στα παπάρια του τον τρόπο και την κοινωνία δικαιολογώντας κάθε μέσο για να φτάσει στο στόχο.
ο αριστερός συνήθως επιτυγχάνει κυρίως λόγω κοινωνικών δεσμών και αλληλοβοήθειας ομοιδεατών.
δεν έχω δει ποτέ δεξιό (πλην της εξ αίματος σχέσης) να βοηθάει άλλον πλην των περιπτώσεων ιδιοτέλειας.
έχω γνωρίσει πολλούς αριστερούς που βοηθάνε χωρίς να περιμένουν τίποτα. απλά επιστρέφεται αργότερα η βοήθεια με άλλο τρόπο.

χοντρικά ο αριστερός βασίζεται στην κοινωνική επιτυχία, ο δεξιός στο τζάκι, την καταγωγή ή την προσωπική κωλοφαρδία.

Πριν από 40-50 χρόνια η πολιτική τοποθέτηση ήταν κυρίως θέμα θέμα οικονομικής κατάστασης
που συνοδευόταν βεβαίως από μία γενικότερη κοινωνική κοσμοθεωρία λιγότερο ή περισσότερο συγκροτημένη.
ο δεξιός του '60 π.χ. με τις αγκυλώσεις του και τις φοβίες του δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με το δεξιό του 2000 που μπορεί να ψηφίζει νδ, πασοκ ή και αριστερά και που όπως λες, και συμφωνούμε εδώ, δικαιολογεί τα πάντα μέσα του και γύρω του για να φτάσει στο προσωπικό και οικογενειακό βόλεμα.
υπάρχει μία μετάλλαξη των πολιτικών κομμάτων, κινημάτων και ιδεολογιών καθώς και των ανθρώπινων χαρακτήρων ή καλυτερα των πολιτικών και κοινωνικών χαρακτήρων που απορρέουν από αυτά.
δυστυχώς ή ευτυχώς η πολιτική τοποθέτηση δεν συμπίπτει και δεν καθορίζει την κοινωνική συμπεριφορά οποτε τα οποια συμπεράσματα είναι πολύ απλουστευμένα και λαθεμένα.
προσωπικά έχω συναντήσει δεξιούς ψηφοφόρους να είναι αριστερότατοι κοινωνικά και αριστερούς να είναι παρτάκηδες και ανήθικοι όπως και το αντίστροφο φυσικά.
οι κοινωνικοί δεσμοί και οι δεσμοι αλληλοβοήθειας έχουν σχεδόν διαρραγεί μαζί με την ελληνική κοινωνία, που με τους στόχους που έθεσε τις τελευταίες δεκαετίες, πάει στον πάτο.
όταν τον πιάσει θα ακουστεί ο οξύς ήχος, όπως ένα μπουκάλι που πέφτει σε σιδερένιο τενεκέ, από όλους..αριστερούς και δεξιούς......  

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σύμφωνα με τον ορισμό που εσύ δίνεις, το 99% του ελληνικού λαού είναι ακροδεξιοί...
Στο γιουνανιστάν η πολιτική τοποθέτηση ελάχιστη σχέση έχει με κοινωνικά πιστεύω, με στάσεις ζωής, με ηθικές επιλογές...
Ήταν και σε μεγάλο βαθμό είναι συνδυασμός οικογενειακής παράδοσης και συμφεροντολογίας...

συγγνώμη....
το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετά το 89 δεν είναι δεξιά κόμματα;

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
Μια απορία και δεν θα ξαναενοχλήσω.  :)

Οι Έλληνες φοιτητές που πήγαιναν στην πρώην ΕΣΣΔ (Ρωσία) χρειάζονταν επιστολή του μακαρίτη Φλωράκη ή όχι;

Ρωτάω για να μαθαίνω τα "κίνητρα" που είχαν "κάποιοι" ψηφοφόροι της αριστεράς ένθεν και ένθεν καθώς... και εκείθεν
:2funny:  :2funny:  :2funny:
:rockon:  :rockon:  :rockon:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πριν από 40-50 χρόνια η πολιτική τοποθέτηση ήταν κυρίως θέμα θέμα οικονομικής κατάστασης
που συνοδευόταν βεβαίως από μία γενικότερη κοινωνική κοσμοθεωρία λιγότερο ή περισσότερο συγκροτημένη.
ο δεξιός του '60 π.χ. με τις αγκυλώσεις του και τις φοβίες του δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με το δεξιό του 2000 που μπορεί να ψηφίζει νδ, πασοκ ή και αριστερά και που όπως λες, και συμφωνούμε εδώ, δικαιολογεί τα πάντα μέσα του και γύρω του για να φτάσει στο προσωπικό και οικογενειακό βόλεμα.
υπάρχει μία μετάλλαξη των πολιτικών κομμάτων, κινημάτων και ιδεολογιών καθώς και των ανθρώπινων χαρακτήρων ή καλυτερα των πολιτικών και κοινωνικών χαρακτήρων που απορρέουν από αυτά.
δυστυχώς ή ευτυχώς η πολιτική τοποθέτηση δεν συμπίπτει και δεν καθορίζει την κοινωνική συμπεριφορά οποτε τα οποια συμπεράσματα είναι πολύ απλουστευμένα και λαθεμένα.
προσωπικά έχω συναντήσει δεξιούς ψηφοφόρους να είναι αριστερότατοι κοινωνικά και αριστερούς να είναι παρτάκηδες και ανήθικοι όπως και το αντίστροφο φυσικά.
οι κοινωνικοί δεσμοί και οι δεσμοι αλληλοβοήθειας έχουν σχεδόν διαρραγεί μαζί με την ελληνική κοινωνία, που με τους στόχους που έθεσε τις τελευταίες δεκαετίες, πάει στον πάτο.
όταν τον πιάσει θα ακουστεί ο οξύς ήχος, όπως ένα μπουκάλι που πέφτει σε σιδερένιο τενεκέ, από όλους..αριστερούς και δεξιούς......  

μα σ αυτά που λες βρίσκεται το λάθος αλλά και η ορθότητα της σκέψη σου.
δεξιός ή αριστερός δεν είσαι επειδή το δηλώνεις.
εγώ τοποθετήθηκα ως προς το θεωρητικό υπόβαθρο.
είναι γνωστό βεβαίως ότι στην Ελλάδα το λογικό είναι ουτοπία και η διαστρέβλωση ο κανόνας.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

δε τοχα δει αυτο το ποστ. κοιτα να δεις που εχει δικιο το πουστρακι χαχα. τοχω παρατηρησει αυτο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δε τοχα δει αυτο το ποστ. κοιτα να δεις που εχει δικιο το πουστρακι χαχα. τοχω παρατηρησει αυτο.
μα δεν έχει πολλή μεγάλη διαφορά ο τρόπος που παρατηρούμε την κοινωνία.
απλά είσαι δεξιός και γω αριστερός.
ααααααααααααααααααααααααααχχααχαχαχχαχαχαχα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom