Νέα

Το τέλος της αριστεράς.........όπως την ξέρατε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα memosan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν ευπορο τυπο που να μην ειναι δεξιος.

Μιλαω για απολυτως συνειδητους δεξιους,που κατα το"ισιο"προτυπο επενδυουν ακραιες θεσεις με"πολιτισμενη"ρητορικη.

Υπαρχουν βεβαιως και δεξιοι δεξιοτατοι που ΔΕΝ ειναι φραγκατοι αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα.

Αυτοι εντασσονται στο ανανταμ παπανταμ σκηνικο που περιγραφει ο lucky striker.

ρε αδερφε μπορεις να μου ορισεις τί σημαινει ο ορος "είμαι αριστερός" ,"είμαι δεξιός",είμαι με τον αλέφαντο","είμαι νόττιγχαμ φόρεστ,αλλά γεννήθηκα στο λιτόχωρο και γούσταρα να βλέπω τον μπράιαν κλάφ να κάνει τρέλλες" κλπ κλπ κλπ...

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Μπορεί να είναι απλά ο κύκλος σου τέτοιος.

Εγώ οι περισσότεροι "μεροκαματιάρηδες" που ξέρω ή δεν ασχολούνται καθόλου με τα πολιτικά ή όντως είναι δεξιοί από την οικονομική πλευρά όμως κι όχι την κοινωνική.

Κοινώς, έταξε η ΝΔ συντάξεις άρα ψηφίζουμε ΝΔ.

Οι εξήγηση είναι μάλλον ότι ο "μεροκαματιάρης" ΣΥΝΗΘΩΣ (το τονίζω) ελάχιστο ελευθερο χρόνο και "δυνάμεις" διαθέτει οπότε του είναι δύσκολο το να τα αφιερώσει για να ασχοληθεί με τις πολιτικές επιστήμες και να μελετήσει θέσεις και ιδεολογίες ή και ιστορία αν θες. Οπότε πάει η δουλειά λίγο στο "Εμένα Παπανδρέου ψήφιζε ο πατέρας μου (τον παλιό), Παπανδρέου θα ψηφίσω κι εγώ (τον καινούριο).", ή σε αυτό που είπα παραπάνω.

Κυρίως οι δυσκολίες σπρώχνουν τον κόσμο στο εύκολο, όπως γινόταν σχεδόν παντα.

Πιθανόν γι'αυτό οι περισσότερες "κινήσεις" σοσιαλισμού που έχουν γίνει ανά την ιστορία ήταν από "χορτάτους" και σπουδαγμένους, υπάρχουν βέβαια κι εξαιρέσεις...

ΥΓ. Ελπίζω όντως να ρωτούσες σοβαρά και να μην έγραφα τζαμπα! :2funny:

+1

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Υπερπόντικα, ποιός είναι ο φιδέμπορας?
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε μάστορα,επειδή εσύ τυχαίνει να γνωρίζεις μόνο πλούσιους αριστερούς,και φτωχούς δεξιούς δε σημαίνει ότι είναι κι ο κανόνας..

απορια ειπα ρε παιχτη. δεν ειπα οτι ειναι κανονας για ολους. ας βγουν να πουνε και αλλοι. εμμεσως βλεπεις και συ το οξυμωρο απο οτι καταλαβαινω. Επισης εμμεσως λες οτι εσυ δεν εχεις τετοια παραδειγματα...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
ρε αδερφε μπορεις να μου ορισεις τί σημαινει ο ορος "είμαι αριστερός" ,"είμαι δεξιός",είμαι με τον αλέφαντο","είμαι νόττιγχαμ φόρεστ,αλλά γεννήθηκα στο λιτόχωρο και γούσταρα να βλέπω τον μπράιαν κλάφ να κάνει τρέλλες" κλπ κλπ κλπ...

Αδερφέ, χωρίς παρεξήγηση, δε νομίζω ότι μπορεί να δοθεί απάντηση σε ένα φόρουμ σε αυτό που ρωτάς.

Εκτός κι αν περιμένεις να ακούσεις κανά τσιτάτο ή καμιά ατάκα των δύο γραμμών όπου άκρη δε θα βγάλεις.

Επισκέπτης
απορια ειπα ρε παιχτη. δεν ειπα οτι ειναι κανονας για ολους. ας βγουν να πουνε και αλλοι. εμμεσως βλεπεις και συ το οξυμωρο απο οτι καταλαβαινω. Επισης εμμεσως λες οτι εσυ δεν εχεις τετοια παραδειγματα...

Λάθος.
Σαφώς κι έχω..
Η εξήγηση μπορεί να είναι είτε απλή είτε πολύπλοκη.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εκτός από αυτά που είπε ο lucky striker η κομματική τοποθέτηση στην Ελλάδα είναι πολλές φορές κληρονομικό χαρακτηριστικό,έτσι απλά..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Μπορεί να είναι απλά ο κύκλος σου τέτοιος.

Εγώ οι περισσότεροι "μεροκαματιάρηδες" που ξέρω ή δεν ασχολούνται καθόλου με τα πολιτικά ή όντως είναι δεξιοί από την οικονομική πλευρά όμως κι όχι την κοινωνική.

Κοινώς, έταξε η ΝΔ συντάξεις άρα ψηφίζουμε ΝΔ.

Οι εξήγηση είναι μάλλον ότι ο "μεροκαματιάρης" ΣΥΝΗΘΩΣ (το τονίζω) ελάχιστο ελευθερο χρόνο και "δυνάμεις" διαθέτει οπότε του είναι δύσκολο το να τα αφιερώσει για να ασχοληθεί με τις πολιτικές επιστήμες και να μελετήσει θέσεις και ιδεολογίες ή και ιστορία αν θες. Οπότε πάει η δουλειά λίγο στο "Εμένα Παπανδρέου ψήφιζε ο πατέρας μου (τον παλιό), Παπανδρέου θα ψηφίσω κι εγώ (τον καινούριο).", ή σε αυτό που είπα παραπάνω.

Κυρίως οι δυσκολίες σπρώχνουν τον κόσμο στο εύκολο, όπως γινόταν σχεδόν παντα.

Πιθανόν γι'αυτό οι περισσότερες "κινήσεις" σοσιαλισμού που έχουν γίνει ανά την ιστορία ήταν από "χορτάτους" και σπουδαγμένους, υπάρχουν βέβαια κι εξαιρέσεις...

ΥΓ. Ελπίζω όντως να ρωτούσες σοβαρά και να μην έγραφα τζαμπα! :2funny:

τι εταξε συνταξεις ρε παιχτονι? μαλακιες λες? δε μιλαω για 2004, ειναι πιο παλια η απορια μου απο τοτε. και το ΚΚΕ εταξε συνταξεις και μισθους 1.400 ευρω κατωτατο. αμ το αλλο? οι δυσκολιες σπρωχνουν το κοσμο στο ευκολο? και το ευκολο ειναι η δεξια? παραλογοοοοοο

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
τι εταξε συνταξεις ρε παιχτονι? μαλακιες λες? δε μιλαω για 2004, ειναι πιο παλια η απορια μου απο τοτε. και το ΚΚΕ εταξε συνταξεις και μισθους 1.400 ευρω κατωτατο. αμ το αλλο? οι δυσκολιες σπρωχνουν το κοσμο στο ευκολο? και το ευκολο ειναι η δεξια? παραλογοοοοοο

Το "έταξε συντάξεις" ως παράδειγμα το έφερα. Κοινώς υποσχέσεις που υπάαααααααρχουν προϋποθέσεις να πραγματοποιηθούν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα προσφέρουν.

Το ότι δε θα τις κάνουν πράξη είναι το τελευταίο που θα σκεφτεί κάποιος, ενώ το πρώτο είναι πως, ναι μεν καλά τα λέει το ΚΚΕ, αλλά να βγει δεν πρόκειται. Είναι κλασσική ατάκα αυτή και αν μου πεις πως δεν την εχεις ακούσει πολλάκις θα εκπλαγώ.

Το εύκολο σαφώς και είναι η δεξιά, είτε σαν ιδεολογία είτε σαν πραγματικότητα εδώ που έχουμε φτάσει.

Εύκολο είναι το κοίτα την πάρτη σου και ότι άκρη βγάλεις έβγαλες, σα σκεπτικό και σα θεωρία εννοώ, κάτι το οποίο έρχεται πρώτο ενάντια στη σκέψη του ότι πλέον, μέχρι κι αυτό ζόρι είναι.

Σα σκέψη και σαν ιδεολογία από την άλλη, η αριστερά προϋποθέτει αρκετό παίδεμα για να γίνουν αντιληπτές απλά και μόνο κάποιες βασικές της αρχές.

Μην ξεχνάς ότι ακόμα και οι εχθροί του Μαρξ, πολλές φορές τον έχουν προσβάλει ως "κακό οικονομολόγο" αλλά λίγες ως "κακό φιλόσοφο".

Επισκέπτης
Το ΚΚΕ δεν υπηρξε(σχεδον)ποτε εξουσια για να μπορει να μοιρασει μπαγιοκο.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ομως(προσφατα παραδειγματα,να μην παμε προδικτατορικα)υπηρξαν εξουσια,εναλλασσονταν.

Και ο κοσμος πηγε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ εκει που υπηρχε μπαγιοκο.

Στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ επαιξαν ρολο και οι παραδοσεις της οικογενειας ομως,ΠΟΤΕ δεν ειναι απλα τα πραματα...

Εξαιρεση ηταν(και ειναι)το ΚΚΕ(ειδικα αυτο)και η εν γενει αριστερα που οι ψηφοφοροι τους ειχαν αλλα κινητρα για την ψηφο.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Το "έταξε συντάξεις" ως παράδειγμα το έφερα. Κοινώς υποσχέσεις που υπάαααααααρχουν προϋποθέσεις να πραγματοποιηθούν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα προσφέρουν.

Το ότι δε θα τις κάνουν πράξη είναι το τελευταίο που θα σκεφτεί κάποιος, ενώ το πρώτο είναι πως, ναι μεν καλά τα λέει το ΚΚΕ, αλλά να βγει δεν πρόκειται. Είναι κλασσική ατάκα αυτή και αν μου πεις πως δεν την εχεις ακούσει πολλάκις θα εκπλαγώ.

Το εύκολο σαφώς και είναι η δεξιά, είτε σαν ιδεολογία είτε σαν πραγματικότητα εδώ που έχουμε φτάσει.

Εύκολο είναι το κοίτα την πάρτη σου και ότι άκρη βγάλεις έβγαλες, σα σκεπτικό και σα θεωρία εννοώ, κάτι το οποίο έρχεται πρώτο ενάντια στη σκέψη του ότι πλέον, μέχρι κι αυτό ζόρι είναι.

Σα σκέψη και σαν ιδεολογία από την άλλη, η αριστερά προϋποθέτει αρκετό παίδεμα για να γίνουν αντιληπτές απλά και μόνο κάποιες βασικές της αρχές.

Μην ξεχνάς ότι ακόμα και οι εχθροί του Μαρξ, πολλές φορές τον έχουν προσβάλει ως "κακό οικονομολόγο" αλλά λίγες ως "κακό φιλόσοφο".

ξαναδεστα παλι τα επιχειρηματα. μπαζουν. ηταν πιο ευκολο για ενα κομμα σα το ΛΑΟΣ να βγαλει δεκαπεντε βουλευτες και το ποσοστο που εβγαλε?

Επισκέπτης
ξαναδεστα παλι τα επιχειρηματα. μπαζουν. ηταν πιο ευκολο για ενα κομμα σα το ΛΑΟΣ να βγαλει δεκαπεντε βουλευτες και το ποσοστο που εβγαλε?
Το ΛΑΟΣ δεν εκανε τιποτα αλλο παρα να μαζεψει τα ακροδεξιοφασιστοχουντοβασιλικοκατι απολειφαδια της ΝΔ συν ορισμενους ελευθερας βοσκης,συν ορισμενα νουμερα.

Ο Θεος του Κ/Φ ειναι η ψηφος.

Εισαι"αναγνωρισιμος"?Ο Κ/Φ σου προσφερει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θεση στο ψηφοδελτιο...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
για τον σιδερά που ρώτησε.
η αριστερά ή η δεξιά δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης αλλά κοινωνικής κοσμοθεωρίας.
ο δεξιός συνήθως θέλει να επιτύχει γράφοντας στα παπάρια του τον τρόπο και την κοινωνία δικαιολογώντας κάθε μέσο για να φτάσει στο στόχο.
ο αριστερός συνήθως επιτυγχάνει κυρίως λόγω κοινωνικών δεσμών και αλληλοβοήθειας ομοιδεατών.
δεν έχω δει ποτέ δεξιό (πλην της εξ αίματος σχέσης) να βοηθάει άλλον πλην των περιπτώσεων ιδιοτέλειας.
έχω γνωρίσει πολλούς αριστερούς που βοηθάνε χωρίς να περιμένουν τίποτα. απλά επιστρέφεται αργότερα η βοήθεια με άλλο τρόπο.

χοντρικά ο αριστερός βασίζεται στην κοινωνική επιτυχία, ο δεξιός στο τζάκι, την καταγωγή ή την προσωπική κωλοφαρδία.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

Αν νομίζεις ότι μπάζουν καλό θα είναι να μου αναφέρεις ακριβώς. Τσεκάρω αρκετές φορές κάτι πριν το ποστάρω για να αποφύγω παρανοήσεις. Δε βλέπω κάτι μεμπτό.

Σαφώς και ήταν εύκολο για το ΛΑΟΣ και να μη σου πω ότι και λίγους πήρε.

Το όπλο του ΛΑΟΣ ήταν/είναι/θα είναι το πρόβλημα των μεταναστών.

Αυτό πιπιλάει κι εκεί σκάνε οι περισσότεροι υποστηρικτές.

Και έρχεσαι στα λόγια μου μιας και είναι μακράν το πιο "εύκολο" κόμμα. "Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες..." και πάει λέγοντας.

Δε θα εκπλαγώ αν δω τον Καρατζα να διπλώνει τα δαχτυλάκια από Χιτλερικό χαιρετισμό κι όπως είναι τεντωμένο το χεράκι να γίνει κατευθείαν "ροζιασμένη εργατική γροθιά".
Άμα λιγοστέψουν οι ψήφοι ή αυξηθούν οι προσδοκίες του όλα να τα περιμένεις...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Το ΚΚΕ δεν υπηρξε(σχεδον)ποτε εξουσια για να μπορει να μοιρασει μπαγιοκο.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ομως(προσφατα παραδειγματα,να μην παμε προδικτατορικα)υπηρξαν εξουσια,εναλλασσονταν.

Και ο κοσμος πηγε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ εκει που υπηρχε μπαγιοκο.

Στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ επαιξαν ρολο και οι παραδοσεις της οικογενειας ομως,ΠΟΤΕ δεν ειναι απλα τα πραματα...

Εξαιρεση ηταν(και ειναι)το ΚΚΕ(ειδικα αυτο)και η εν γενει αριστερα που οι ψηφοφοροι τους ειχαν αλλα κινητρα για την ψηφο.

εικοσι χρονια δεν εναλλαχθηκε τιποτα. η απορια και ο συλλογισμος μου ξαναλεω δεν ειναι προσφατος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom