Πας και μετα τα 45 και στα 60 μπορεις να πας αν εχεις στρωμενη δουλεια. Μαλιστα προσφατα διαβασα αυτο το ενδιαφερον αρθρο για αυτους που μετακομιζουν Λονδινο μετα τα 50:
Nigel Lewis investigates the trend seen in the over fifties to downsize and move closer into the city
absolutely.london
Δουλειες εχει, αλλα ειναι διαφορετικη η φιλοσοφια για καποιον πριν τα 40 και μετα τα 45. Και μιλησα μονο για μενα, γιατι εγω αν παω θα παω δευτερη φορα και ξερω τι να περιμενω. Αν ηταν να παω πρωτη, μπορει να πηγαινα και στα 50. Αλλά για να κανω δευτερη φορα το βημα (σαν υπαλληλος) και με τις αναμενομενες συνθηκες, θα το κανα αν ημουν κατω απο 40 με τις αναλογες αντοχες και φιλοσοφια.
Χαντικαπ εννοω πως εκει θα σε βλεπουν σαν αλβανο. Και σε γραφειο να δουλευεις και την πιο κυριλε δουλεια να κανεις, παντα θα εισαι ενας γκασταρμπαιτερ (εστω και πολυτελειας) και θα εισαι κατω απο τη μποτα ντοπιων. Νομοτελεια. Εκτος αν πας φυτευτος σε C-level θεση. Η αν μιλας τα αγγλικα τοσο εξαιρετα (ουτε το 1% των Ελληνων δηλαδη) που να γαμας και να δερνεις με τη γλωσσα και να μην ξεχωριζεις οτι εισαι γκασταρμπαιτερ.
Στο θεμα συμπεριφορας, παρεων κλπ δε θα εχεις κανενα προβλημα, ειδικα Λονδινο. Μιλαμε για σουπερ ανοιχτη κοινωνια. Και γκομενες οπως ειπα μιλαμε για τις πλεον ανοιχτες γκομενες στον πλανητη. Ορεξη να εχεις να κανεις ολη μερα χαβαλε και με λιγη προσπαθεια παραπανω να γαμας.
Εγω που δουλευω πλεον εξ αποστασεως και μπορω να παω οπουδηποτε, θα πηγαινα Λονδινο αν τα ενοικια ηταν πχ ενοικια Αθηνων. Εχω πει πολλες φορες πως ειναι η αγαπημενη μου πολη.
Αλλα να παω να πληρωνω 1200 ευρω για τρυπες ενω μπορω να παω σε πολεις σαν το Κιεβο, τη Βαρκελωνη, τη Βαρσοβια, τη Λισσαβωνα η και εκτος Ευρωπης, με τα μισα λεφτα, οχι δεν το κανω. Ισως το κανω για κανα-δυο μηνες σε κανα airbnb
Παντως αν ψηνεσαι αξιζει με τα χιλια. Αν και τωρα με το Brexit και τον κορωνα εχουν ψιλογαμηθει τα παντα.
υ.γ. Για να μη σπαμαρουμε το θρεντ μηπως να μεταφερουμε τα μηνυματα στο θρεντ του εξωτερικου;