εχμμ, σχετικά με την καθαρότητα της ελληνικής φυλής ως αυτή υπάρχει σήμερα, έχω να επισημάνω (από τις δικές μου προσωπικές παρατηρήσεις και εμπειρίες στις κοινωνίες όπου κατά καιρούς έζησα) ότι οι μικτοί γάμοι έχουν αρχίσει να απενοχοποιούνται -σε αρκετά σημαντικό βαθμό άλλωστε, πράγμα στο οποίο αναπόφευκτα έχει συμβάλλει και η αθρόα εισρροή μεταναστών στην χώρα- την τελευταία δεκαετία.
κατά τη δεκαετία του 90 (για παλαιότερα δεν μπορώ να μιλήσω λόγω της μικρής ηλικίας που είχα τότε) οι γάμοι Ελλήνων-αλλοδαπών υπήρξαν ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟΙ, καθ' ότι αντιμετωπίζονταν όχι με επιφυλακτικότητα αλλά εχθρικά από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η αντίδραση που προκαλούσαν στους γονείς (π.χ. όταν η κορούλα τους εμφάνιζε έναν Αλβανό για γαμπρό) ήταν κατά κανόνα ακραίες. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι ήταν αυτοί που τολμούσαν να υποστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής (οι περισσότεροι κοιτούσαν να αποφύγουν τέτοια μπλεξίματα).
Αν αυτά συνέβαιναν την δεκαετία του 90 (που θυμάμαι εγώ), μπορεί κανείς να υποθέσει τι θα γινόταν τις προηγούμενες εποχ΄΄ες όταν οι κοινωνίες ήταν τραγικά λιγότερο "προοδευτικές" και πολύ πιο προσκολλημένες στις παραδόσεις...
Όσο για την διάρκεια των 4 αιώνων της τουρκοκρατίας, το θεωρώ αδιανόητο να ισχυριστεί κανείς ότι κάναμε μικτούς γάμους (με ποιούς?τους μουσουλμάνους κατακτητές μας?εδώ ακόμα και σήμερα αν κάποιος από το ζευγάρι είναι αλλοδαπός μουσουλμάνος, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην πλευρά της οικογένειας όπου είναι χριστιανοί...)
τα παραπάνω είναι προσωπικές γνώμες, εγώ αυτά νομίζω.