Αφού είναι γραμμένο στις προφητείες και στα ιερά βιβλία, ποιος είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω...
Στους φανατικούς χριστιανούς εμφανίζεται το φάντασμα του Παίσιου και τους λέει "ο καιρός γαρ εγγύς"... Εσείς τί σημάδια έχετε;
(Το ότι ταυτίζεις καπιταλισμό με δημοκρατία και ότι θεωρείς ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι μόνο σατανικός, δεν θα το σχολιάσω καν)
παραλήρημα ενός αγράμματου χίτη.....
Δεν έχεις ακούσει προφανώς για πρωταρχική συσσώρευση, ούτε για την βια με την οποία αυτή ολοκληρώθηκε...
Ο καπιταλισμός αφορά το κοινωνικό σύστημα. Η δημοκρατία το πολιτικό.
Πως εγώ τα ταυτίζω και μάλιστα σατανικώ τω τρόπω, μόνον αγραμματος ή διαταραγμένος το καταλαβαίνει...
Τις ειρωνιούλες μοιράσου τες με τον άσπρο και τους λοιπούς χίτες....
Πρώτα η σοβαροφάνεια, μετά η παραποίηση και τέλος η μπαρούφα...
Καπιταλισμός σε Ρωσία και Κούβα εν έτει 1917 και 1958 αντίστοιχα;
Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν φεουδαρχικά, καθυστερημένα καθεστώτα, με ελάχιστη έως καμία σχέση με τις προηγμένες καπιταλιστικές- δημοκρατικές χώρες της δύσης...
Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ γιατί οι προφητείες του μπαρμπα στρουμφ δεν εκπληρώθηκαν ποτέ σε προηγμένες βιομηχανικές κοινωνίες με αστική δημοκρατία, όπως προέβλεπε αλλά σε υπανάπτυκτες κοινωνίες με ανελεύθερα καθεστώτα;
Καπιταλισμός πάντως.... Σε καθυστέρηση, εξαρτημένος, αλλά καπιταλισμός...
Ο γερο Κάρολος ανέλυσε τους κοινωνικούς σχηματισμούς και διατύπωσε πολιτικά προτάγματα για το εργατικό κίνημα και ευρύτερα το κίνημα της ανθρώπινης χειραφέτησης.
Το κίνημα αυτό είχε νίκες και ήττες. Τα προτάγματα παραμένουν και επικαιροποιούνται...
Τα λοιπά με τον ασπρούλη και τους λοιπούς χίτες...
Τελικός Κριτής... Μέρα της Κρίσης...Να δεις ποιοι τα λένε αυτά...Κάτι με Ιεχωβά έχουν σχέση...
Το ποιος κρίνει και ποιος θέτει τα ερωτήματα
είναι βασικό στοιχείο της προβληματικής μου στο παρόν φόρουμ.
Ποτέ δεν μπόρεσες να το απαντήσεις ....
Ίσως στη δευτέρα παρουσία... Αν μοιράζουν και φαιά ουσία τότε...
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε συναγωνιστώ σε θρησκευτική κουβέντα...
Σε πολιτική, απλά έχω να επισημάνω ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός εκ προοιμίου .. Το ζήτημα είναι σε τί κοινωνίες πατάει και σε τι πολιτικό σύστημα και με ποιες ελευθερίες και δικαιώματα/ υποχρεώσεις....
Καπιταλισμό έχουν και στην κομμουνιστική Κίνα- ουπς, πώς ο Προφήτης δεν προέβλεψε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό- αλλά όταν δεν συνδυάζεται με πολιτικά φιλελεύθερο σύστημα και δημοκρατία καταντά σκλαβιά...
Ή μήπως ο εργάτης στην καπιταλιστική σουηδία ή στην καπιταλιστική δ. γερμανία ζούσε χειρότερα από την εργάτη στην εσσδ;
Τίποτε δεν είναι καλό ή κακό εκ προοιμίου.
Όμως η κοινωνική ουσία υπάρχει.
Όλα σχετίζονται με τις κοινωνικές συνθήκες, τις δομές και τους κοινωνικούς συσχετισμούς
Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε (μεταξύ άλλων) γιατί οι άνθρωποι δεν τον αναγνώριζαν ως δικό τους σύστημα...
Όμως ο καπιταλισμός παραμένει αφιλόξενος για όλο και περισσότερους....
Αν θα υπάρξει υλοποιήσιμη εναλλακτική είναι πάντα ανοιχτό....
Εκτός αν είσαι οπαδός του Φουκουγιάμα!