H αλλαγή κοινωνικού συστήματος δε γίνεται μόνο με λουλούδια. Ο καπιταλισμός επιβλήθηκε με τη βία. Λειτουργεί και συντηρείται με τη βία. Θα ήταν ιστορικό παράδοξο να καταργηθεί χωρίς βία.
Άσε ρε φίλε...
Αφού είναι γραμμένο στις προφητείες και στα ιερά βιβλία, ποιος είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω...
Στους φανατικούς χριστιανούς εμφανίζεται το φάντασμα του Παίσιου και τους λέει "ο καιρός γαρ εγγύς"... Εσείς τί σημάδια έχετε;
(Το ότι ταυτίζεις καπιταλισμό με δημοκρατία και ότι θεωρείς ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι μόνο σατανικός, δεν θα το σχολιάσω καν)
Κόψε και ξαναμοίρασε...
Στη ρωσία γκρεμίσανε τον καπιταλισμό.
Ομοίως και στην Κούβα.
Το ότι το σύστημα που οικοδομήθηκε έφτασε σε αδιέξοδα είναι μια άλλη ιστορία....
Ηλίαση έχεις πάθει;
Πρώτα η σοβαροφάνεια, μετά η παραποίηση και τέλος η μπαρούφα...
Καπιταλισμός σε Ρωσία και Κούβα εν έτει 1917 και 1958 αντίστοιχα;
Και εγώ που νόμιζα ότι ήταν φεουδαρχικά, καθυστερημένα καθεστώτα, με ελάχιστη έως καμία σχέση με τις προηγμένες καπιταλιστικές- δημοκρατικές χώρες της δύσης...
Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ γιατί οι προφητείες του μπαρμπα στρουμφ δεν εκπληρώθηκαν ποτέ σε προηγμένες βιομηχανικές κοινωνίες με αστική δημοκρατία, όπως προέβλεπε αλλά σε υπανάπτυκτες κοινωνίες με ανελεύθερα καθεστώτα;
Η κοινωνική και ταξική πάλη είναι ο τελικός κριτής .....
Τελικός Κριτής... Μέρα της Κρίσης...Να δεις ποιοι τα λένε αυτά...Κάτι με Ιεχωβά έχουν σχέση...
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε συναγωνιστώ σε θρησκευτική κουβέντα...
Σε πολιτική, απλά έχω να επισημάνω ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός εκ προοιμίου .. Το ζήτημα είναι σε τί κοινωνίες πατάει και σε τι πολιτικό σύστημα και με ποιες ελευθερίες και δικαιώματα/ υποχρεώσεις....
Καπιταλισμό έχουν και στην κομμουνιστική Κίνα- ουπς, πώς ο Προφήτης δεν προέβλεψε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό- αλλά όταν δεν συνδυάζεται με πολιτικά φιλελεύθερο σύστημα και δημοκρατία καταντά σκλαβιά...
Ή μήπως ο εργάτης στην καπιταλιστική σουηδία ή στην καπιταλιστική δ. γερμανία ζούσε χειρότερα από την εργάτη στην εσσδ;
Είμαστε 2, ο στρητ και εγώ...
Εσύ ποιος είσαι αλήθεια;