Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
προτείνω να αλλάξει η ψηφοφορία με τα εξής ερωτήματα:
Πιστεύεται ότι το μέγεθος της κρίσης που προβάλλεται είναι: α)μικρότερο απο το πραγματικό, β) μεγαλύτερο απο το πραγματικό, γ)ακριβώς το πραγματικό.

πιστεύω στις ψηφοφορίες αλλά πρέπει να είναι σαφείς.

Μακράν απο τα καλύτερα thread στην Ελλάδα ....

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Κτύπα τώρα ένα φραπέ  :jerking:
Μπας και φύγουν τα χοντρά και ξυπνήσεις λιγάκι.

Αυτά ........... ( Όπως λέει και ο ΝΟΚΙΑ)

Ειδικά στο σημείο που αναφέρεσε διεξοδικά με τα πολλαπλά επιχειρήματά σου, συμφωνώ απόλυτα!

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Πιστεύεται ότι το μέγεθος της κρίσης που προβάλλεται είναι: α)μικρότερο απο το πραγματικό, β) μεγαλύτερο απο το πραγματικό, γ)ακριβώς το πραγματικό.

Γιατί όχι ?

VASILIAS

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2005
Like
4
Πόντοι
16

συμφωνω και εγω.το συγκεκριμενο thread εχει πολυ ενδιαφερον και βγαζει πολλα μηνυματα ;)

galanomatis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
1
ακομα δεν εχουμε δει τιποτα...θα τριβουμε τα ματια μας κυριοι.....ετοιμαστειτε για το αγνωστο χωρις σωτηρια βαρκα

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ακομα δεν εχουμε δει τιποτα...θα τριβουμε τα ματια μας κυριοι.....ετοιμαστειτε για το αγνωστο χωρις σωτηρια βαρκα

εμμμμμ ΑΥΤΟ λεμε τοσον καιρο ....

Οσο αυξανει το χασμα φτωχων - πλουσιων .....
οσο υπαρχουν μονοπωλια ...
οσο αυξανουν τα διαθεσιμα προ'ι'οντα χωρις αναλογη αυξηση σε μισθους και συνταξεις....
οσο δεν υπαρχουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ....
και γενικα ΟΣΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ....

ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ......

Η εγκληματικοτητα.....
η αντιπαλοτητα ..... (φτωχων - πλουσιων)
θα βγαινουν οργανωσεις με σκοπο την τρομοκρατια με την ευλογια της επαναστασης (Ε.Λ.Α. - ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΚΤΛ)

Αντι να γινει κατι στην Ελλαδα ....
εχουμε .....

10 ΚΑΡΕΚΛΟΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΓΕΡΟΥΣ που εχουν πιασει ΟΛΕΣ τις δουλειες και δεν αφηνουν να μπουν ΝΕΟΙ με ΟΡΑΜΑ με την ασπιδα του μονοπωλειου και των κλειστων επαγγελματων ........

Αυτα .......

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
οσο δεν υπαρχουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ....
και γενικα ΟΣΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ....

Πώς να κάνει κάποιος επένδυση,όταν υπάρχει το περιοριστικό 8ωρο;Ας γίνει ελεύθερο (μέχρι και 24 ώρες) και θα έχει γίνει κάτι.Συνδικαλισμός;Να απαγορευτεί.Συλλογικές συμβάσεις;Κατάργηση.Περιβαλλοντικός έλεγχος;Γιατί να υπάρχει;Εκλύει επικίνδυνα αέρια η βιομηχανία;Εσείς ρε κορόιδα θα τα αναπνέετε που μένετε στη Δραπετσόνα και στον Ασπρόπυργο.Εγώ στην Πεντέλη,ψηλά,ή στην Ιπποκράτειο πολιτεία μέσα στα δάση,θα είμαι καλά.Και αν πάθεις καρκίνο,τράβα να βρεις κρεβάτι στο Μεταξά,στον Άγιο Σάββα.Εγώ θα πάω στη lux κλινική στο Λονδίνο και μπορεί να έχω ανώδυνο θάνατο ενώ εσύ θα γκαρίζεις σαν γαϊδούρι...

Ευκαιρίες σε νέους;Ποιος είναι ο πατέρας σου;Ο κυρ Μήτσος που δούλευε ως εκφορτωτής στη Λαχαναγορά;Και θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας;Άντε να σου δώσουμε ένα ψιλικατζίδικο για να πουλάμε τα γιαουρτάκια μας,τα τσιμπιδάκια μας,τα γαριδάκια μας και τις καπότες μας ακριβά.Και αν δε βγαίνεις,δανείσου από τις τράπεζες μας και πάρε τις καπότες και είτε άντε γαμήσου είτε κάντες αγχόνη...

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρα. Ημερήσιο δελτίο κρίσης.
Σήμερα η ανικανότητα αυξήθηκε 10%. Η βλακεία 3% και η αποτελεσματικότητα έπεσε κατα 12%.
Η παρέλαση των ανίκανων στα χθεσινά δελτία έγινε με απόλυτη επιτυχία, καθώς για μια ακόμα φορά,
και στα πλαισια του καρναβαλιού, φορούσαν τις μάσκες του έντιμου, δίκαιου, οραματιστή, αγωνιστή, καθώς και
εκείνου του δύστηχου πολιτικού που βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο (ίσως λόγο τσικνοπέμπτης έπιασε και λίγο λίπος..)
Τα πρωινά ειδησιογραφικά portals συνεχίζουν την προσπάθεια να με πείσουν ότι εγώ φταίω που πέφτουν οι τράπεζες και
για αυτό και πρέπει να πληρώσω.
Επίσης εγώ φταίω που η οικονομία καταρρέει γιατί λέει δεν κάνω οικονομία, είμαι σπάταλος
και άπληστος. Ταυτόχρονα εγώ φταίω που οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά γιατί δεν ψωνίζω, γιατί μέχρι σήμερα που
ψώνιζα τους παραπλάνησα και νόμιζαν ότι όλα πάνε καλά. Φταίω που ψώνιζα με δανεικά αλλά φταίω και που δεν δανείζομαι
να πληρώσω τα δανεικά.

Πάω να φτιάξω καφέ. Είμαι ο πιλοτένιος και δεν τελείωσα ακόμα...

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπόν, εχθές κατα τις 3 τη νύχτα, καθώτι αυπνίες πολλές, σκεφτόμουνα πως το συγκεκριμένο portal που μας κάνει την τιμή και εκφράζουμε τις απόψεις μας, έρχετε και βάζει τάξη σε μια συγκεκριμένη αγορά. Δείτε πόσο άλλαξαν τα δεδομένα, έχεις πλέον πληροφορίες να κρίνεις, να συγκρίνεις και να διαλέξεις. Η ουσία είναι ότι βάζει τον ανταγωνισμό σε λειτουργία. Σε λίγο πιστεύω πως θα δώσει και άλλη διάσταση στο pricing των υπηρεσιών. Αν λοιπόν αυτό μπορούσε να γίνει στην ευρύτερη αγορά, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, μπορούμε να φανταστούμε πόσο γρήγορα και με πόση δύναμη θα διορθώναμε τις ανωμαλίες της αγοράς??? Η δύναμη που έχει ο καταναλωτής είναι απίστευτη όταν μπορεί να την κατευθύνει προς το συμφέρον του. Αν αύριο δεν πάρουν γάλα ΔΕΛΤΑ ή ΦΑΓΕ 200.000 οικογένειες, τον  :birdman:.. οι βιομηχανοι!

Άσχετο με το θέμα αλλά μήπως και η πετρούλα λέει τον καιρό????

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Από το capital.gr της πολύ καλής πένας του Θ.Μ.

H Ελλάδα βρέθηκε το 1921 σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ένας υπουργός, ο Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, βρήκε τη λύση: Έκοψε το νόμισμα στα δύο! Μήπως αυτή είναι τελικά η λύση και στις μέρες μας;

Αντιγράφουμε από την Βικιπαίδεια:
«Επρόκειτο μεν για κομμένα στα δύο, αλλά παράλληλα για πλήρη χαρτονομίσματα. Η ιστορία τους ανάγεται στο 1921, όταν διαφαινόταν η ήττα στο Μικρασιατικό πόλεμο και η οικονομία της Ελλάδας χώλαινε επικίνδυνα. Μπροστά στην απειλή της οικονομικής κατάρρευσης, ο τότε υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης κατέφυγε σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Έκοψε όλα τα χαρτονομίσματα στη μέση και έθεσε το δεξιό τους τμήμα στην κυκλοφορία στη μισή αξία από την αναγραφόμενη (π.χ. το χαρτονόμισμα των 25 δραχμών είχε ανταλλακτική αξία 12,5 δραχμών), ενώ το αριστερό τους τμήμα ανταλλάχθηκε με ομολογίες του δημοσίου. Έτσι όλοι οι Έλληνες δανειοδότησαν υποχρεωτικά το κράτος με τα μισά τους χρήματα. Η λύση εκείνη αποδείχθηκε σωτήρια, ωστόσο ο εμπνευστής της υπουργός δεν γλύτωσε την εκτέλεση στη δίκη των έξι που ακολούθησε της Μικρασιατικής καταστροφής».

Τότε το νόμισμα ήταν συνδεδεμένο με τον χρυσό και η επιλογή της... υποχρεωτικής δανειοδότησης του ελληνικού δημοσίου από τους πολίτες μπορούσε να γίνει μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Σήμερα τα νομίσματα έχουν πάρει διαζύγιο με τον «χρυσό κανόνα» και η νομισματική κυκλοφορία είναι τελικά το μεγάλο όπλο στα χέρια των Κεντρικών Τραπεζών. Μήπως η ασταμάτητη αύξηση της ρευστότητας είναι κάτι ανάλογο με αυτό που είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση το 1921; Κατά κάποιο τρόπο, ναι. Ο πληθωρισμός χρήματος είναι ένα μέτρο που στην πράξη περιορίζει ανάλογα την πραγματική αξία του νομίσματος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όσο οι Kεντρικές Tράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ρευστότητα στην αγορά, δεν έχουμε να φοβόμαστε πολλά πράγματα στην κατεύθυνση της κατάρρευσης των πάντων. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πρέπει να έχουν δίκιο.

Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος τα πράγματα να μην εξελιχτούν πάντοτε κατά τρόπο τέτοιον που να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ιστορία του 1921 δείχνει πάντως ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να βρουν λύσεις, αφού όλα τα προβλήματα στη βάση τους είναι πολιτικά. Θα πρέπει, λοιπόν, να θεωρήσουμε ότι μία κάποια λύση, η όποια λύση, θα μας σώσει στο τέλος από τον απόλυτο μηδενισμό των πάντων. Το ζητούμενο εξακολουθεί, όμως, να είναι ποιοί θα είναι οι συσχετισμοί τότε. Και γι’ αυτό, όμως, δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες: Οι ισχυροί θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυροί. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αυτοί κάνουν τους κανόνες και ο πραγματικά «χρυσός κανόνας» είναι ότι φροντίζουν κάθε φορά οι κανόνες να είναι στα μέτρα τους.

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Αλλάζω την ψηφοφορία, επειδή μπορεί να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη οδηγώντας σε σαφέστερα συμπεράσματα.
Ωστόσο και λόγω του ότι οι ψήφοι μας θα μηδενιστούν, σήμερα 20/2/09 και ώρα 3.45 μμ.
Τα αποτελέσματα ήταν 
- ΝΑΙ  το μέγεθος της κρίσης είναι  αληθινό  16 ( 18 %) των ψήφων
- ΟΧΙ  το μέγεθος της κρίσης  ΔΕΝ είναι το αληθινό 73  (82%) των ψήφων
- Σύνολο ψήφων 89.

(Όσοι ψηφίσαμε ήδη ας κάνουμε έναν επιπλέον κόπο, να ξαναψηφίσουμε .)  ;)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
www.capital.gr/capitaltv/player.aspx?id=415]Αυτή τη χώρα ποιός θα τη βουλιάξει; - Capital T.V.[/url]

«Στις επόμενες εκλογές θα κριθεί το ποιος θα μας βουλιάξει γρηγορότερα». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, σχολιάζει την κρίση και όχι μόνο…

Και μην αρχίσετε να φωνάζετε πριν το δείτε όλο.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
www.capital.gr/capitaltv/player.aspx?id=415]Αυτή τη χώρα ποιός θα τη βουλιάξει; - Capital T.V.[/url]

«Στις επόμενες εκλογές θα κριθεί το ποιος θα μας βουλιάξει γρηγορότερα». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, σχολιάζει την κρίση και όχι μόνο…

Επειδή δεν θα ξαναγίνει Υπουργός οικονομικών, μπορεί να λέει ότι θέλει. Έχει φαγωθεί με το 2%, Από πού θα βγουν τα έξοδα των εκλογών ρεεε/???

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
:huh: :huh: :huh:

THE WORLD CHANGED TUESDAY, FEBRUARY 17th, 2009

For many, many years the New World Order has been working at putting
a stranglehold on the countries and citizens on earth. They have about
done it. In coming weeks we’ll see the U.S. and U.K./E.U. economies
collapse to zero with the rest of the world following to create chaos
to a level never seen before nor will be again. The resulting riots,
killings and mass starvation will contribute to a third world war
which is what the Globalist’s need to establish their one world
government. This new global economy will use a cashless system so that
no one can buy or sell without their approval. All of these things
have begun. Click on the link below for further information.

<>

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Σκατά κρίση και σκατά επιχειρηματίες.
Πήγα το απόγευμα να αγοράσω ένα εξωτερικό φλας για τη μηχανή μου.Ξεκινάω τη βόλτα,και σε κάθε μαγαζί που έμπαινα έλαμπαν δια της απουσίας τους άλλοι πελάτες.Σε κάποια θυμάμαι ότι τα απογεύματα ήταν "τίγκα" στον κόσμο,τώρα οι πωλητές-ιδιοκτήτες μόνοι τους.Ακολουθούσε ο παρακάτω διάλογος (Ε=εγώ,Π=πωλητής):
Ε:Καλησπέρα,ενδιαφέρομαι για το φλας της Sony HVL 42
Π:Ετοιμοπαράδοτο δεν υπάρχει,αλλά μπορούμε να το παραγγείλουμε
Ε:Σε ποια τιμή το διαθέτετε;
Π:Στα 220,240,230 ευρώ  (σ.σ κάθε μαγαζί έβλεπε στον τιμοκατάλογο διαφορετική τιμή...)
Ε:Στα μετρητά μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή;
Π:Δυστυχώς όχι...Εκτός αν δε θέλετε απόδειξη οπότε μπορώ να σας το αφήσω από 240€ στα 220€.
Ε:Συγγνώμη,αλλά πώς θα με καλύπτει η εγγύηση χωρίς απόδειξη αγοράς;
Π:Θα σας δώσω κάποια άλλη και θα είστε εντάξει!
Ε:Και πόσες ημέρες κάνει η παράδοση;
Π:Περίπου στις 15 ημέρες.
Ε:Ευχαριστώ,καληνύχτα σας (και όνειρα γλυκά...)

Καταλάβατε;Η κρίση δεν επηρέασε τις τιμές.Και είναι μαρκέ που είναι σχεδόν το διπλάσιο από την αγορά.Και για να μου κάνει καλύτερη τιμή,ήθελε να γίνω συμμέτοχος στην φοροκλοπή του ΦΠΑ...Κατα τ'αλλα δεν έχουν ρευστότητα και δεν πατάει κανείς στο μαγαζί τους.Και το προϊόν δεν το έχει από τον Μάιο στο ράφι για να το έχει αγοράσει ακριβά.Και φυσικά ευθύνεται και ο εισαγωγέας που το διαθέτει σε τέτοια τιμή.Με αυτά τα μυαλά,θα κλείσουν πολύ σύντομα.Εγώ θα το αγοράσω το φλας,αν δε βρω Ελληνικό κατάστημα,από το εξωτερικό.Μαζί με δασμούς μου έρχεται 30-40 ευρώ φθηνότερα.Πάντως μάγκες δε θα τους κάνω...Αν ήταν μεγάλα καταστήματα,ο υπάλληλος δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερη τιμή.Αλλά όταν μιλάς με τους ιδιοκτήτες...

Δυο λόγια μόνο :

- δεν κάνουν όλα τα καταστήματα συχνά update σε καινούριους τιμοκαταλόγους, ίσως γι' αυτό οι διαφορετικές αρχικές τιμές. Λάθος τους, βέβαια.
- μαρκε δεν ειναι η τιμή, όπως μαρκε δεν είναι για το κάθε κατάστημα πόσο αγοράζει από τον ίδιο προμηθευτή. Διαφορετικά καταστήματα, αγοράζουν σε διαφορετική τιμή το ίδιο προϊόν από τον ίδιο προμηθευτή.
- το φλας στην προκείμενη περίπτωση που λες, το κατάστημα ίσως και να μην μπορεί να το αγοράσει σαν ένα τεμάχιο. Ίσως πρέπει να αγοράσει πέντε, να σου δώσει το ένα και να φάει τα υπόλοιπα στον κώλο για όσο καιρό χρειαστεί. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα "στοκ".
- η κάθε εταιρία, ειδικά τέτοιου μεγέθους σαν αυτή που αναφέρεται (SONY), δεν κατεβάζει τιμές. Ίσως κάνει προσφορά ή μπονους πιστωτικό στους εμπόρους. Κατέβασμα τιμών, χλωμό. Τα τιμολόγια αλλάζουν σε ετήσια βάση, συνήθως.

Αυτά για τους και καλά ψαγμένους και πονηρεμένους αγοραστές λιανικής.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το έχετε βρει το κόλπο.Όποιος πει κάτι αντίθετο είναι "ΣΥΡΙΖΑ"...Καμία σχέση δεν έχω με το Σύριζα ή το ΚΚΕ.Η αγάπη για το περιβάλλον δεν είναι προνόμιο του Τσίπρα...Ούτε ο πολιτισμός και τα αρχαία του Καρατζαφέρη και του Γεωργιάδη.Όσον αφορά τους εργαζόμενους,ως υπάλληλος και γόνος εργατών έχω βιώματα που με κάνουν να τους υποστηρίζω.Αν εσύ γεννήθηκες πλούσιος δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει.Αλλά αν πέρασες το στάδιο του εργάτη/υπαλλήλου και το ξέχασες,τι να πω;

Φίλε μου έχεις δίκιο ( και ο arcans έχει δίκιο και πολύ σωστά επιχειρήματα) αλλά δε θα πάει πίσω η ανάπτυξη της χώρας για κάποιοες οικολογικές υστερίες ( άλλο αν υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει όντως βάση) ή για τα αρχαία!!! Ειδικά αυτά τα αρχαία έχουν κάνει μεγάλο κακό στη χώρα! Εντάξει για κάτι που έκαναν κάποιοι πεθαμένοι δε θα μείνουνε εμείς πίσω για μια ζωή! Καλά και άγια τα αρχαία αλλά πρέπει να πάμε και μπροστά κάποτε έτσι? Η ανάπτυξη νομίζω προηγείται.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166

Αν και δεν αντέχω τον Μάνο φίλε μου Βολτέρο, ύστερα από την παρένεση σου να το δουμε όλο πριν βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα, άντεξα και το είδα ΟΛΟ!!!!!!!!!!

Λοιπόν, επειδή ο Στέφανος είπε πολλά +13' λεπτά βίδεο (σενα πάνελ τβ δενθα μπορούσε να μιλήσει ούτε 5') θα μου επιτρέψεις πριν τοποθετηθώ να το ξαναδώ αποσπασματικά.

Θα πω όμως αρχικά, ότι η αποστροφή του στον ντερτερμινισμό είναι λιγο άδικη. Συμφωνώ όμως προς την σχεδίαση νέων προιντων που αποροφούντε ευκολότερα (GM- Touyota)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δυο λόγια μόνο :

- δεν κάνουν όλα τα καταστήματα συχνά update σε καινούριους τιμοκαταλόγους, ίσως γι' αυτό οι διαφορετικές αρχικές τιμές. Λάθος τους, βέβαια.
Τους τιμοκαταλόγους τους στέλνει η εταιρεία.Οπότε ο καταστηματάρχης απλώς τα βάζει στο κλασέρ!
- μαρκε δεν ειναι η τιμή, όπως μαρκε δεν είναι για το κάθε κατάστημα πόσο αγοράζει από τον ίδιο προμηθευτή. Διαφορετικά καταστήματα, αγοράζουν σε διαφορετική τιμή το ίδιο προϊόν από τον ίδιο προμηθευτή.
Σε πάρα πολλά είδη οι κατασκευαστές ή εισαγωγείς έχουν τιμοκαταλόγους με τιμές λιανικής.Πόσο πουλάει σε κάθε καταστηματάρχη είναι άλλο θέμα,αλλά τους "υποχρεώνει" να πουλάνε σε συγκεκριμένη τιμή για να μην υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.Ο έμπορος όμως μπορεί να τους παρακάμψει.
- το φλας στην προκείμενη περίπτωση που λες, το κατάστημα ίσως και να μην μπορεί να το αγοράσει σαν ένα τεμάχιο. Ίσως πρέπει να αγοράσει πέντε, να σου δώσει το ένα και να φάει τα υπόλοιπα στον κώλο για όσο καιρό χρειαστεί. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα "στοκ".
Συνήθως τα ηλεκτρονικά τα πουλάνε ανά τεμάχιο.Σε μικρά πράγμα (π.χ μνήμες) μπορεί να είναι ανά κιβώτιο αλλά είναι μικρού κόστους.
- η κάθε εταιρία, ειδικά τέτοιου μεγέθους σαν αυτή που αναφέρεται (SONY), δεν κατεβάζει τιμές. Ίσως κάνει προσφορά ή μπονους πιστωτικό στους εμπόρους. Κατέβασμα τιμών, χλωμό. Τα τιμολόγια αλλάζουν σε ετήσια βάση, συνήθως.
Γιατί δεν κατεβάζουν τιμές;Τους πιάνει κράμπα;Οι εκπτώσεις που ανέφερες,δεν περνάνε ποτέ στον καταναλωτή στον οποίο και οφείλονται κατά ένα ποσοστό.Αν ο καταναλωτής δεν αγοράσει δε θα γίνει τζίρος και δε θα υπάρξει έκπτωση.Εδώ ολόκληρη μηχανή αγόρασα 600€ μετρητά,και δε μου έδωσε ο άλλος μια κάρτα μνήμης που κάνει 20€...

Αυτά για τους και καλά ψαγμένους και πονηρεμένους αγοραστές λιανικής.

Πέρσι τέτοια εποχή,πήγα σε ένα μαγαζί περαστικός στην οδό Αθηνάς να δω μια Βαλίτσα.Βλέπω μια που μου άρεσε,ρωτάω τον υπάλληλο πόσο κοστίζει και μου λέει από 40€ 25€ θα την πάρεις.Εντάξει του λέω θα ξαναπεράσω γιατί δεν έχω μαζί μου λεφτά (αληθές,είχα αγοράσει κάτι άλλα πριν).Μου λέει το αφεντικό που άκουγε,"πόσα έχεις;" "15€" του λέω."Εντάξει μωρέ εκεί θα τα χαλάσουμε;Πάρτην"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Από 40€ στα 15€ περίπου 65% έκπτωση.Πόσο να την αγόραζε ο άτιμος; :2funny:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αυτό το γεγονός έγινε πέρση, φέτος θα στην χαρίζουνε :2funny:

Και οι εργολάβοι το ίδιο θα κάνουνε :2funny: :dancing:

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Φίλε μου έχεις δίκιο ( και ο arcans έχει δίκιο και πολύ σωστά επιχειρήματα) αλλά δε θα πάει πίσω η ανάπτυξη της χώρας για κάποιοες οικολογικές υστερίες ( άλλο αν υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει όντως βάση) ή για τα αρχαία!!! Ειδικά αυτά τα αρχαία έχουν κάνει μεγάλο κακό στη χώρα! Εντάξει για κάτι που έκαναν κάποιοι πεθαμένοι δε θα μείνουνε εμείς πίσω για μια ζωή! Καλά και άγια τα αρχαία αλλά πρέπει να πάμε και μπροστά κάποτε έτσι? Η ανάπτυξη νομίζω προηγείται.

Φίλε μου διαφωνώ στο θέμα των Αρχαίων.Από τα Αρχαία ζουν πολλοί συμπατριώτες μας.Από την Ακρόπολη,τους Δελφούς,τη Βεργίνα,την Αρχαία Μεσσήνη,κάποιοι βγάζουν μεροκάματο είτε νοικιάζοντας δωμάτια είτε σερβίροντας καφέδες,είτε πουλώντας εκμαγεία.όσον αφορά την οικολογία,ο Ασωπός ποταμός δεν είναι υστερία.Κάποιοι πίνουν νερό από αυτό το ποτάμι,και τρώνε λαχανικά.Κι εσύ κι εγώ μπορεί να τρώω.Για να μην πληρώσουν έναν βιολογικό καθαρισμό οι βιομήχανοι θα πεθάνουμε;Ή μήπως την οικονομία αυτή την περνάνε στον πελάτη;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom