Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα ακριβώς γι αυτούς τους λόγους δεν θα έπρεπε να μας αγγίξει η κρίση. Όταν έχεις μία οικονομία σχετικά κλειστή, όπως είναι η ελληνική, χωρίς ιδιαίτερους εξωστρεφείς προσανατολισμούς (εξαγωγές και επενδύσεις), τότε τι ακριβώς θα σε χτυπήσει, πέρα από η τιμή του γάλατος που την ανεβάζει ο κάθε κερδοσκόπος? Η Μεγάλη Βρετανία που στηριζόταν στις διεθνείς χρηματαγορές πήρε τον πούλο φυσιλογικά. Η Ισλανδία κύρηξε πτώχευση γι αυτόν τον λόγο. Στην χειρότερη περίπτωση να μην έχουμε κάποιες περαιτέρω επενδύσεις που θα προέρχονταν από ξένες επενδυτικούς φορείς ή να έχουμε απόσυρση των υπάρχουσων επενδύσεων. Αλλά και πάλι πόσο χαμηλότερα θα μπορούσε να πέσει η δείκτης του Χ.Α, που αποτυπώνει τα δύο παραπάνω? Η διαφθορά του δημοσίου, οι μίζες κτλ καθώς και το συνταξιοδοτικό πρόβλημα είναι χρόνοια, δεν επεδεινώνονται από κάποια εισάγωμενη κρίση αλλά από την πολιτική απραξία της εκάστοτε κυβέρνησης. Απλώς στην Ελλάδα, στην αναμπουμπούλα ο λύξος χαίρεται, σε ένα κράτος που βασιλεύει η κατεργαριά στον δημόσιο και ιδωτικό βίο προφανώς θα έχουμε σκληρά κερδοσκοπικά παιχνίδια με πρόφαση την κρίση που έπληξε... την Sony στην Ιαπωνία.

[size=10pt][size=10pt]Είπαμε η Ελλάδα εξαρτάται από το δανεισμό και η ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΣΤΕΡΕΥΕΙ!!! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε?????[/size][/size] :headbang: :headbang: :headbang:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φίλε μου διαφωνώ στο θέμα των Αρχαίων.Από τα Αρχαία ζουν πολλοί συμπατριώτες μας.Από την Ακρόπολη,τους Δελφούς,τη Βεργίνα,την Αρχαία Μεσσήνη,κάποιοι βγάζουν μεροκάματο είτε νοικιάζοντας δωμάτια είτε σερβίροντας καφέδες,είτε πουλώντας εκμαγεία.όσον αφορά την οικολογία,ο Ασωπός ποταμός δεν είναι υστερία.Κάποιοι πίνουν νερό από αυτό το ποτάμι,και τρώνε λαχανικά.Κι εσύ κι εγώ μπορεί να τρώω.Για να μην πληρώσουν έναν βιολογικό καθαρισμό οι βιομήχανοι θα πεθάνουμε;Ή μήπως την οικονομία αυτή την περνάνε στον πελάτη;

Για τον Ασωπό συμφωνώ. Για αυτό άλλωστε είπα "εκτός κάποιων σοβαρών περιπτώσεων".Αλλά πολλές φορές τα οικολογικά είναι απλά γελοία προσχήματα για να υπονομευτούν επενδύσεις και φυσικά γίνονται κατ εντολή ανταγωνιστικών συμφερόντων. Άμα είναι έτσι να επιστρέψουμε στις σπηλιές.

Όσο για τα αρχαία αυτό είναι το πρόβλημα. Άμα ζεις πουλώντας τα αποστεωμένα και απολιθωμένα επιτεύγματα των μακρινών προγόνων ( ; ) σου και αρκείσαι σε αυτό, τότε κάτι δε πάει καλά. Δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης αυτό. Και μετά αναρωτιόμαστε τι δε πάει καλά σε αυτή τη χώρα. Πουλάς ότι βρήκες έτοιμο : ήλιο, θάλασσα, αρχαία. Δεν έχεις δημιουργικότητα, πως θες να πας μπροστά? Μια ζωή εκεί κακομοίρης θα είσαι και θα περιμένεις να σε δανείσουν- δίκην ελεημοσύνης-οι ξένοι μπας και λιγδώσει λίγο το άντερό σου. Και όταν για τον χ,ψ, λόγο δεν έχουν ούτε αυτοί, την πούτσισες και θα ψάχνεις χίλιες δυο δικαιολογίες για να καλύψεις τις κουτοπονηριές σου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί,πουλάνε χιόνι.Έχουν βασίσει την οικονομία τους στον τουρισμό.Εντάξει έχουν και υπηρεσίες-τράπεζες,και βιομηχανίες ρολογιών,όπλων (αυστρία),αλλά ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο ατού τους.Το χρήμα που μπαίνει κάθε χρόνο στις χώρες αυτές είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη τους.Και μιλάμε για χώρες που έχουν μόνο βουνά.Η Ελλάδα που έχει και βουνά και θάλασσες και αρχαιολογικούς χώρους,δεν τα αναπτύσσει.Πρώτες ύλες βιομηχανίας έχουμε ελάχιστες,οπότε πρέπει να τις εισάγουμε.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια δεν γινετε τουρισμος με τον αλβανο να πουλαει λουκουμαδες στην παραλια,και τον αραπη c.d.ας σοβαρευτουμε σε αυτη τη χωρα επιτελους.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
"Βαρέθηκα να ακούω για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μία κρίση που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμη στην χώρα μας (θα ρθει - δεν την γλιτώνουμε) αλλά υπάρχει μόνο και μόνο επειδή μας έχουν πείσει τα δελτία των 8!

Όχι, δεν είμαι πλούσια και όχι, δεν τα βγάζω εύκολα πέρα. Είμαι μισθωτός και τα κουτσο-βγάζω όπως τα κουτσό-βγαζα και πριν 6 μήνες...

Δεν νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει τίποτα αισθητά το τελευταίο εξάμηνο στην χώρα.

Όχι, τουλάχιστον για τον μέσο όρο των πολιτών και όχι τόσο δραματικά όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι δημοσιο......φτου-μπλιαχ (ούτε την λέξη δεν μπορώ να πώ).

Μόνο φόβος υπάρχει. Φόβος διάχυτος για κάτι που καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει. Για μια οικονομική κρίση! Ποια οικονομική κρίση?

Ξέρεις πότε βίωσε η τσέπη σου πραγματική οικονομική κρίση? Όταν ήρθε το ευρώ. Εκεί, ναι, αν θες «την άκουσες» και «την άκουσες για τα καλά»! Εκεί ήταν που έβλεπες το πορτοφόλι σου να αδειάζει από τις 5 του μήνα, 5 μέρες δηλαδή μετά την μισθοδοσία σου.

Εκεί ήταν που η μία φρατζόλα ψωμί από 50δρχ πήγε αυτόματα στα 50λεπτά (= 170δρχ!!!)

Ποια οικονομική κρίση? Τα super market αυξάνουν τα προϊόντα τους με τους ίδιους ρυθμούς που τα αύξαναν και πέρσυ και πρόπερσυ! Η βενζίνη? Η βενζίνη ανεβαίνει σταθερά και θα ανεβαίνει ανεξαρτήτου κρίσεως! Οι μισθοί? Οι μισθοί ήταν και είναι της πείνας και της ξεφτίλας χρόνια τώρα, δεν πάγωσαν εξαιτίας καμιάς κρίσης!

Απολύσεις! Ποιες απολύσεις? Μας σφλομώνουν κάθε βράδυ στην απόλυση! Ναι, κόσμος απολύεται όπως απολυόταν πάντα. Άντε και λίγοι παραπάνω - και αυτοί θύματα μιας εικονικής πραγματικότητας τρόμου. Όχι όμως μαζικές απολύσεις! Ποιες μαζικές απολύσεις? Στις αυτοκινητοβιομηχανίες? Έχει η Ελλάδα βαριά βιομηχανία και δεν το ξέρω? Η' στα εργοστάσια? Ποια εργοστάσια ρεεεεε???? Αυτά που κλείσανε πριν δεκαετίες ή αυτά που μεταφέρθηκαν στην Βουλγαρία?

Ανεργία? Ναι... που δεν είχαμε πέρυσι, φέτος, με την κρίση την αποκτήσαμε!

Οι καταναλωτές είναι τρομαγμένοι και δεν ψωνίζουν. Τα μαγαζιά δεν τζιράρουν (αλλά και να τζιράρουν, βρίσκουν πάτημα την δήθεν κρίση και δεν πληρώνουν) και οι χονδρέμποροι ασφυκτιούν! Ένας φαύλος κύκλος για ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Για μία μούφα κρίση.... για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη.......

Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι όλη αυτή η παραφιλολογία είναι πέρα για πέρα μεθοδευμένη και όταν πραγματικά έρθει η οικονομική κρίση στην χώρα μας, τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!

Για αυτό, κλείσε την τηλεόραση και σταμάτησε όλους αυτούς που αρέσκονται να σε τρομοκρατούν.

Ένας λαός φοβισμένος είναι το όνειρο κάθε πολιτικού!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
ρε παιδια δεν γινετε τουρισμος με τον αλβανο να πουλαει λουκουμαδες στην παραλια,και τον αραπη c.d.ας σοβαρευτουμε σε αυτη τη χωρα επιτελους.
Τι να γίνει ρε μεγάλε, ο έλλην είναι λεφτάς και αριστοκράτης! Ποιος θα τις κάνει αυτές τις δουλειές?

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Φίλε μου ας μην επεκταθούμε (καλύτερα ...)  Ας μείνουμε επί του thread .!
  Ξαναδιάβασε το πρώτο μου post . Ρωτάω…. εσύ  ( Το μέγεθος της κρίσης ) πως το αντιλαμβάνεσαι ?  (εσύ…)  πως το βιώνεις  …στην καθημερινότητα σου έως σήμερα ?
  Οι οικονομολόγοι φίλε μου ... Τι  εξυπηρετούν ?  Για ποιον λειτουργούν ?  « Υπάλληλοι» δεν είναι ?
Και αν όχι ψευδοεπιστήμη ,  πρωτοεπιστήμη τουλάχιστον δεν λογίζεται ….? 
(Η Οικονομολογία  Πόσο μπορεί να αντέξει τον « Ντετερμινιστικό  διάλογ層 άραγε ?)

ΥΓ ¨Έχω  κάποια  επιχειρήματα και αντιλόγους ,σε σχέση με το τι καθορίζει το απαραίτητο  θεωρητικό υπόβαθρο της εκάστοτε επιστήμης .  ( Ας μην επεκταθώ όμως εδώ, άνοιξε και προκάλεσε νέο thread…. εκεί θα επεκταθώ (ευχαρίστως )….!  όχι εδώ όμως  …  Σιχαίνομαι το spam ).
θα προσπαθησω να απαντησω στα περισσοτερα οσο πιο συνοπτικα γινεται επειδη εναι κουραστικα τα μεγαλα αρθρα και λογω βιασυνης,οποτε προσπαθηστε να συγχωρησετε τα οποια λαθη..
 απο τις πρωτες μερες του ποστ ειπα τη γνωμη μου οτι ειναι μεγαλυτερη απο οτι προβαλλεται,απο αυτο που προβαλλει η πλειοψηφια δηλαδη. παρακολουθωντας την "εικονικη οικονομια"(χρηματιστηρια κλπ) και γνωριζοντας οτι οι αγορες προεξωφλουν 6-8 μηνες πριν,αυτα που θα συμβουν στην πραγματικη οικονομια βγαινει το συμπερασμα οτι επειδη οι αγορες κεφαλαιου καταρρεουν το ιδιο θα συμβει και στην πραγματικη οικονομια ,ειναι απλα θεμα χρονου.τα ιδια ισχυουν και για την φαση ανακαμψης. να θυμισω κατι που ειχε πει ο κοστολανι : η πραγματικη με την virtual οικονομια ειναι οπως οταν το αφεντικο βγαζει βολτα το σκυλο του,μια τρεχει ο σκυλος μπροστα...μια μενει πισω...και που και που συναντιουνται...!
παμε τωρα πως το βιωνω στην καθημερινοτητα,τουλαχιστον απο το φθινοπωρο και μετα..
 κινουμαι τα τελευταια χρονια σε 2 χωρους...στο τραπεζικο,στον επενδυτικο τομεα ομως και επισης εχω 2 εμπορικες εταιρειες χονδρικης. λοιπον,στις τραπεζες πρωτα που τα τελευταια χρονια(καλως η κακως) βρισκονται στην κορυφη της επιχειρηματικης πυραμιδας παγκοσμιως(απο αποψη χρηματος,κερδων,στελεχων,τεχνολογιας,καινοτομιας,επιρροης κοκ,αν και η κριση ξεκινησε τελος καλοκαιριου του 2007,μεχρι τελος καλοκαιριου 2008 ηταν κυριαρχη η αποψη οτι ...θα περασει,δεν ειναι συστημικη. απο οκτωβρη και μετα διακρινω εναν..πανικο,που αυξανεται με το χρονο.
παμε τωρα στο εμποριο...μιλαω για πολυ επωνυμα αναλωσιμα καθημερινα προιοντα,με σχετικα ανελαστικη ζητηση. ενα -10% π.χ. στο τζιρο μας θα ακουγοταν περσυ ..σοκαριστικο νουμερο.απο τον νοεμβριο η καταναλωση εχει πεσει παρα πολυ και επεσε αποτομα...το -10% μακαρι να το ειχαμε κρατησει,αλλα ειναι ονειρο.. :) για να πληρωθεις σε ρευστο απο πελατες πρεπει να τους απειλησεις με μπαζουκας...επιταγες σκανε πολλες ειδικα απο δεκεμβριο....πλεον επιταγες δεχομαστε μονο απο παλιους και πολυ αξιοπιστους πελατες,ΜΟΝΟ ! το ιδιο κανουν και τα εργοστασια σε εμας βεβαια,αυτοι το ξεκινησαν πιο πριν.
ναι οι οικονομολογοι υπαλληλοι ειναι,ελευθεροι επαγγελματιες κλπ κλπ. δεν εχω καμια ορεξη να ..υπερασπιστω τον κλαδο μου και οσους περιλαμβανει..εχει απο ολα,διαλεγει καποιος και παιρνει. επειδη κουρασα μαλλον θα τελειωσω με ενα θεμα που θα παιξει στα προσεχως,μονο και μονο για να δειξω οτι δεν "ακουμε" συχνα . απο το 1995 λενε πολλοι οικονομολογοι της πατριδας μας οτι η χωρα καθεται σε μια βραδυφλεγη βομβα,το ασφαλιστικο.κανεις δε τους ακουει,κανεις δε κανει κατι τοσα χρονια τωρα και θα τρεχουμε παλλι να το σωσουμε τελευταια στιγμη ως συνηθως.αλλα δεν σωνεται! οι σημερινοι 40ρηδες( και εγω μαζι) και κατω θεωρειται απιθανο αν θα παρουμε συνταξη,το συστημα εχει αποτυχει. αν λαβουμε υποψιν και το μεγαλυτερο προβλημα του εθνους μας ,την υπογεννητικοτητα(και αυτο θα παιξει σε λιγα χρονια,εδω μιλαμε για ατομικη βομβα ομως) και την επιταχυνομενη ταση του,,τι συμπερασμα μπορουμε να βγαλουμε ετσι με απλη λογικη.δε νομιζω να φταιει η επιστημη για ολα αυτα,ουτε οι οικονομολογοι,τουλαχιστον ενα μερος απο αυτους.
οι οροι ..ψευδοεπιστήμη ,  πρωτοεπιστήμη ...και Οικονομολογία... Ντετερμινιστικό  ..σορρυ μου ειναι αγνωστοι και δε ξερω τι να πω.δεν ειμαι κανας expert ουτε ξερολας.
 κλεινω επιτελους!!! με λιγο humor :)  πριν λιγα χρονια ο σεγκελα(Νο 1 διαφημιστης) εκδοσε ενα βιβλιο με τιτλο "μη πειτε στη μητερα μου οτι ειμαι στη διαφημιση..με νομιζει πιανιστα σε ενα μπορντελο". ομορφος τιτλος και ακομη πιο ομορφο περιεχομενο :)

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
"Βαρέθηκα να ακούω για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μία κρίση που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμη στην χώρα μας (θα ρθει - δεν την γλιτώνουμε) αλλά υπάρχει μόνο και μόνο επειδή μας έχουν πείσει τα δελτία των 8!

Όχι, δεν είμαι πλούσια και όχι, δεν τα βγάζω εύκολα πέρα. Είμαι μισθωτός και τα κουτσο-βγάζω όπως τα κουτσό-βγαζα και πριν 6 μήνες...

Δεν νομίζω όμως ότι έχει αλλάξει τίποτα αισθητά το τελευταίο εξάμηνο στην χώρα.

Όχι, τουλάχιστον για τον μέσο όρο των πολιτών και όχι τόσο δραματικά όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι δημοσιο......φτου-μπλιαχ (ούτε την λέξη δεν μπορώ να πώ).

Μόνο φόβος υπάρχει. Φόβος διάχυτος για κάτι που καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει. Για μια οικονομική κρίση! Ποια οικονομική κρίση?

Ξέρεις πότε βίωσε η τσέπη σου πραγματική οικονομική κρίση? Όταν ήρθε το ευρώ. Εκεί, ναι, αν θες «την άκουσες» και «την άκουσες για τα καλά»! Εκεί ήταν που έβλεπες το πορτοφόλι σου να αδειάζει από τις 5 του μήνα, 5 μέρες δηλαδή μετά την μισθοδοσία σου.

Εκεί ήταν που η μία φρατζόλα ψωμί από 50δρχ πήγε αυτόματα στα 50λεπτά (= 170δρχ!!!)

Ποια οικονομική κρίση? Τα super market αυξάνουν τα προϊόντα τους με τους ίδιους ρυθμούς που τα αύξαναν και πέρσυ και πρόπερσυ! Η βενζίνη? Η βενζίνη ανεβαίνει σταθερά και θα ανεβαίνει ανεξαρτήτου κρίσεως! Οι μισθοί? Οι μισθοί ήταν και είναι της πείνας και της ξεφτίλας χρόνια τώρα, δεν πάγωσαν εξαιτίας καμιάς κρίσης!

Απολύσεις! Ποιες απολύσεις? Μας σφλομώνουν κάθε βράδυ στην απόλυση! Ναι, κόσμος απολύεται όπως απολυόταν πάντα. Άντε και λίγοι παραπάνω - και αυτοί θύματα μιας εικονικής πραγματικότητας τρόμου. Όχι όμως μαζικές απολύσεις! Ποιες μαζικές απολύσεις? Στις αυτοκινητοβιομηχανίες? Έχει η Ελλάδα βαριά βιομηχανία και δεν το ξέρω? Η' στα εργοστάσια? Ποια εργοστάσια ρεεεεε???? Αυτά που κλείσανε πριν δεκαετίες ή αυτά που μεταφέρθηκαν στην Βουλγαρία?

Ανεργία? Ναι... που δεν είχαμε πέρυσι, φέτος, με την κρίση την αποκτήσαμε!

Οι καταναλωτές είναι τρομαγμένοι και δεν ψωνίζουν. Τα μαγαζιά δεν τζιράρουν (αλλά και να τζιράρουν, βρίσκουν πάτημα την δήθεν κρίση και δεν πληρώνουν) και οι χονδρέμποροι ασφυκτιούν! Ένας φαύλος κύκλος για ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Για μία μούφα κρίση.... για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη.......

Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι όλη αυτή η παραφιλολογία είναι πέρα για πέρα μεθοδευμένη και όταν πραγματικά έρθει η οικονομική κρίση στην χώρα μας, τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!

Για αυτό, κλείσε την τηλεόραση και σταμάτησε όλους αυτούς που αρέσκονται να σε τρομοκρατούν.

Ένας λαός φοβισμένος είναι το όνειρο κάθε πολιτικού!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: 

:thumbsup: ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕ!!!

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
σημερα διαβασα σε οικονομικοι εφημεριδα οτι το τελευταιο 4 μηνο αυξηθηκαν οι καταθεσεις στις τραπεζες,λογω κρισης.αρχισαν να καβατζωνοντε λεει ολοι και να μην χαλανε λεφτα γιατι ολοι φοβουντε και περιμενουν την επομενη μερα.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
σημερα διαβασα σε οικονομικοι εφημεριδα οτι το τελευταιο 4 μηνο αυξηθηκαν οι καταθεσεις στις τραπεζες,λογω κρισης.αρχισαν να καβατζωνοντε λεει ολοι και να μην χαλανε λεφτα γιατι ολοι φοβουντε και περιμενουν την επομενη μερα.

Πολύ καλά κάνουνε όσοι μπορούνε και κάνουν αποταμείευση, δεν είναι κακό.
Το ζήτημα είναι αν μπορεί να φυλάξει τις όποιες οικονομίες του, αν όχι να τις αυγατίσει τουλάχιστον να τις διασφαλίσει.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
να καβαντζονετε αλλα να ριχνει και χρημα στην αγορα.οχι οπως τωρα που τους εχουν φοβηση ολους και δεν ψωνιζουν τιποτα,μονο τα αναγκαια για φαγητο.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
να καβαντζονετε αλλα να ριχνει και χρημα στην αγορα.οχι οπως τωρα που τους εχουν φοβηση ολους και δεν ψωνιζουν τιποτα,μονο τα αναγκαια για φαγητο.

Φίλε μου η αγορά (οι εμπόροι δλδ)  καλά έφαγανε τόσα χρόνια, το τοσο άλλο τόσο και +200% και βάλε πουλούσανε. Να κατεβάσεται και εσεις τις τιμές και κυλλήσει το χρήμα στην αγορά, ετσι ειναι φίλε μου, μονά ζυγά δικά σας δεν πάει άλλο.
Αρμέξατε οι έμποροι, οι κατασκευαστες-εργολάβοι, οι εισαγωγεις, οι προμηθευτές κλπ, κοντέβουν να πεθάνουμε τα ζωά. Άσε που φουσκόσανε και οι κάρτες και οι τραπεζίτες ήτανε "αμόρφωτοι" και πλεονέκτες και πλουτήσανε γρήγορα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί,πουλάνε χιόνι.Έχουν βασίσει την οικονομία τους στον τουρισμό.Εντάξει έχουν και υπηρεσίες-τράπεζες,και βιομηχανίες ρολογιών,όπλων (αυστρία),αλλά ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο ατού τους.Το χρήμα που μπαίνει κάθε χρόνο στις χώρες αυτές είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη τους.Και μιλάμε για χώρες που έχουν μόνο βουνά.Η Ελλάδα που έχει και βουνά και θάλασσες και αρχαιολογικούς χώρους,δεν τα αναπτύσσει.Πρώτες ύλες βιομηχανίας έχουμε ελάχιστες,οπότε πρέπει να τις εισάγουμε.

Άιντε......
Ρε imagina αυτά τα βγάζεις από το imagination σου και μόνον. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν.

Στην Αυστρία ο τουρισμός συμβάλλει στο 16% του ΑΕΠ, στην Ελβετία γύρω στο 4% και στην Ελλάδα το 18%. Είμαστε τρίτοι στην Ευρώπη, μόνον η Κροατία και η Κύπρος μας ξεπερνάνε.

Στο κατά κεφαλή ΑΕΠ (επειδή είμαστε φτωχοί) η συμβολή του τουρισμού είναι πολύ μεγαλύτερη και ανέρχεται στο 6% ενώ στην Αυστρία στο 5% και στην Ελβετία στο 3%. Είμαστε οι 10οι στον κόσμο στον δείκτη αυτό.

Για να τα πούμε και απλά τα πράγματα οι τουρίστες ξοδεύουν από 1000 Ευρώ για τον καθένα μας μέσα σε ένα χρόνο.

Εδώ είναι τα στοιχεία:

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1

Για κλείσε την τηλεόραση και αύριο θα αυξηθεί ο τζίρος σου. Η τράπεζα θα σου δώσει χρηματοδότηση και όλα θα πάνε καλα.
Εγώ πάω να την ανοίξω..

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1

Έτσι για να μην λέμε και ότι θέλουμε, οι Αυστριακοί έχουν βιομηχανίες που ΓΜΝ.. Παράδειγμα η Knapp, νουμερο 1 στον κόσμο σε logistics technology. Αλλά anyway.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
εσυ εχεις στην ελλαδα καμια 100000 τυροπιταδικα,σουβλατζιδικα.καφετεριες,καφενεια,τοσταδικα,κομμοτηρια,πιτσαριες,γυραδικα, και αλλες νεες τεχνολογιες.εισαι ανταγωνισιμος μονο με αυτον που εχει μαγαζι ιδιο με εσενα στην ιδια γειτονια.ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που θελετε να ειναι ανταγωνιστικοι,με ποιον ρε/με τον σουβλατζη τις αλβανιας,και τον βουλγαρο που εχει γυραδικο μπορει να ειναι.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ΑΑΑ όλα κι όλα!!!! Κάτω τα χέρια απ' τα σουβλάκια!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Ναι ακριβώς όπως τα λες είναι :uglystupid:. Εξαρτάται η Αυστρία και η Ελβετία από τουρισμό :uglystupid:. Α και κάτι άλλο για αυτούς που λενε ότι " η κρίση δεν επηρεάζει την Ελλάδα". Δηλαδή τα επιτόκια δε τα επηρεάζει? Το Euribor και το επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. δεν έχουν καμιά επιρροή στην  Ελλάδα ε? Αν απολύονται και πέφτουν οι μισθοί στη Δύση που αποτελεί την πελατεία του τουρισμού και δεν έχει ο τουρίστας χρήματα ( δείτε τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία φέτος πόσες είναι και κάντε τη σύγκριση), δεν επηρεάζει καθόλου ε? Ή μήπως με τη ναυτιλία που άμα πέφτει η οικονομική δραστηριότητα, τότε τι σκατά θα μεταφέρεις? Τα θέλετε και τα λέτε αυτά ώρες ώρες? Ότι η Ελλάδα μένει ανεπηρέαστη?

Και για ναχουμε καλό ρώτημε εσείς πως νοείτε την έννοια της κρίσης? Τι νομίζεται πως είναι σα το "χαμηλό βαρομετρικό" στον καιρό που όπου ναναι θαρεθει? Έχετε καταλάβει καταρχήν το μηχανισμό του οικονομικού συστήματος και πότε αυτό και υπό ποιες προυποθέσεις μπλοκάρει "κρίση"? Ή ακούτε μια λέξη και έτσι απλά την επαναλαμβάνετε? Οι συνέπειες και η επιρροή ενός γεγονότος ξέρετε πως μεταδίδονται, πως διαχέονται με ποιους μηχανισμούς , τρόπους κλπ? Καθένας αμολάει τη μπαρούφα του και ντάξει. Το κακό δεν είναι να μη ξέρεις αλλά να μην έχεις τη διάθεση να μάθεις. Κι εγώ δε παριστάνω ότι ξέρω, προσπαθώ να μάθω όμως. Δε μένω σε μια κοτσάνα που μου έχει κατσικωθεί στο μυαλό ότι έτσι είναι, επειδή είμαι ανίκανος να σκεφτώ λίγο περισσότερο.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

το Bloomberg παντως (μεσω sbc το βλέπω) ειχε εκμπομπη με υπότιλο  "End of the world as we know it??"

οπου ελεγε ενας  :jerking: οτι το μεγαλο προβλημα το εχει πια η Ευρωπη και ειδικα η Ανατολικη Ευρωπη και δεν αποκλειει χρεωκοπια σε κρατος της πρωην Ανατολικης Ευρωπης !!!!

ΥΓ η Ελλα δα της αναπτυξης αναφερθηκε ως αδυναμος κρικος μαζι με την ισπανία και την ιταλία

ΥΓ2  Η πολιτεθια της καλιφορνια θα το παρει τα δανειακι

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Ναι ακριβώς όπως τα λες είναι :uglystupid:. Εξαρτάται η Αυστρία και η Ελβετία από τουρισμό :uglystupid:

Φυσικά και εξαρτώνται από τον τουρισμό.Γι'αυτό και οι επενδύσεις σε αυτόν απορροφούν τεράστια ποσά.Δεν είναι σαν την Ελλάδα της αρπαχτής.Χιόνι έχουν και χιόνι πουλάνε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom