Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

Επισκέπτης
What does one TRILLION dollars look like?

All this talk about "stimulus packages" and "bailouts"...

A billion dollars...

A hundred billion dollars...

Eight hundred billion dollars...

One TRILLION dollars...

What does that look like? I mean, these various numbers are tossed around like so many doggie treats, so I thought I'd take Google Sketchup out for a test drive and try to get a sense of what exactly a trillion dollars looks like.

We'll start with a $100 dollar bill. Currently the largest U.S. denomination in general circulation. Most everyone has seen them, slighty fewer have owned them. Guaranteed to make friends wherever they go.
http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/bill.jpg[/img[/URL]]
A packet of one hundred $100 bills is less than 1/2" thick and contains $10,000. Fits in your pocket easily and is more than enough for week or two of shamefully decadent fun.
[img]http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/packet.jpg[/img[/URL]]
Believe it or not, this next little pile is $1 million dollars (100 packets of $10,000). You could stuff that into a grocery bag and walk around with it.
[img]http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/pile.jpg[/img[/URL]]
While a measly $1 million looked a little unimpressive, $100 million is a little more respectable. It fits neatly on a standard pallet...
[img]http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/pallet.jpg[/img[/URL]]
And $1 BILLION dollars... now we're really getting somewhere...
[img]http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/pallet_x_10.jpg[/img[/URL]]
Next we'll look at ONE TRILLION dollars. This is that number we've been hearing so much about. What is a trillion dollars? Well, it's a million million. It's a thousand billion. It's a one followed by 12 zeros.

You ready for this?

It's pretty surprising.

Go ahead...

Scroll down...

Ladies and gentlemen... I give you $1 trillion dollars...
[img]http://[URL unfurl="true"]www.pagetutor.com/trillion/pallet_x_10000.jpg[/img[/URL]]
(And notice those pallets are double stacked.)

So the next time you hear someone toss around the phrase "trillion dollars"... that's what they're talking about.
[URL unfurl="true"]http://www.pagetutor.com/trillion/index.html[/URL]

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σωστόςςςςς.
Ήθελα και εγώ να το ποστάρω αυτό.

Επίσης νομίζω ότι το 100ευρο είναι λίγο μεγαλύτερο στις διαστάσεις από το 100δόλαρο. Για το πάχος δεν ξέρω.

Αυτά, γιατι οι άνθρωποι έχουμε μία αδυναμία να κατανοήσουμε τα πολύ μεγάλα ή τα πολύ μικρά νούμερα.
Και όταν αυτά αφορούν πιθανότητες...... Τότε έχουμε τραγωδίες.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Και ένα ελαφρώς λαϊκίστικο ερώτημα από μένα : αφού η κρίση είναι εδώ και μας γαμάει, πόύ στον πούτσο έχει εξαφανιστεί όλη η Αθήνα ? Όλοι φιλοξενούμενοι έχουν πάει ?
Ή μήπως να περιμένουμε το Σεπτέμβρη για να βάλουν μυαλό κι αυτοί που εξακολουθούνε να δανείζονται ?
Για την ώρα βλέπω τους μισούς να μη δίνουν μια για την κρίση ...

Δεν έχεις ακούσει τίποτα για μαύρο χρήμα;
Είναι αυτό που σώζει τους Έλληνες και γ@@@ει την Ελλάδα :sunglasses:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Kαλά ρε εσείς όταν ακούτε "κρίση" νομίζεται ότι θα είναι μια κατάσταση σα το αρμαγεδών όπου θα έρθουν λιμοί σεισμοί καταποντισμοί, τα ορφανά θα πεθαίνουν σκελετωμένα της πείνας , ο κόσμος θα πίνει νερό από τις λακούβες? Η έννοια της κρίσης είναι συγκεκριμένη.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Kαλά ρε εσείς όταν ακούτε "κρίση" νομίζεται ότι θα είναι μια κατάσταση σα το αρμαγεδών όπου θα έρθουν λιμοί σεισμοί καταποντισμοί, τα ορφανά θα πεθαίνουν σκελετωμένα της πείνας , ο κόσμος θα πίνει νερό από τις λακούβες? Η έννοια της κρίσης είναι συγκεκριμένη.

Μόλις περιέγραψες την αίσθηση που έχουν "περάσει" οι δημοσιογραφάτζες στον κοσμάκη για την έννοια κρίση...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Όχι δεν πιστεύουμε όλα αυτά. Αυτά είναι Hollywood.

Πιστεύουμε όμως ότι θα πέσει τόσο μεγάλη οικονομική πούτσα που θα έχουμε σημαντικές κοινωνικές ανακατατάξεις. Οι οποίες θα φέρουν αναταραχές. Και εκεί τhe sky is the limit. Για αρχή, kάτσε να δεις τι έχει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες και με αφορμή τις μαλακίες που ανακοίνωσε ο αντικαταστάτης του Ιπποκαπότα. Θα έχει κινητοποιήσεις, μαζικές εκτιμώ, ίσως τις πιο δυναμικές των τελευταίων χρόνων, βάλτα αυτά μαζί με τα νέα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο, πρόσθεσε την ευφυΐα των μπάτσων και τον τσαμπουκά των γνωστών αγνώστων και έχεις ένα γαμάτο κοκτέηλ.

Αυτά σε εθνικό επίπεδο...σε διεθνές επίπεδο, έχουμε πάρα πολύ δρόμο και θα δούμε διάφορα περίεργα και κουφά. Τα πρώτα δείγματα φαίνονται ήδη. Η Ρωσία με το ρούβλι να κατρακυλάει πιο γρήγορα από ότι καταπίνουν την βότκα, ξεκινάει πρόγραμμα εκσυχρονισμού του στρατού της με έμφαση στα στρατηγικά πυρηνικά όπλα και με κόστος αδιανόητο για χώρα όπου το 90% του πληθυσμού σύντομα θα αναγκαστεί να περιορίσει τα γεύματά του σε πατάτες...

Θα ακούσουμε και άλλα τέτοια περίεργα και "ύπουλα". Δεν είμαι μάντης για το τι θα γίνει, είμαι από αυτούς που λέω ότι μόνο το παρελθόν μπορείς να προβλέψεις, καμιά φορά και το μέλλον διαβάζοντας το παρελθόν. Κοινώς, ιστορία.

Welcome to Hollywood?

[youtube=212,175]_iT3ia_V68Q[/youtube]

Επισκέπτης
Επίσης νομίζω ότι το 100ευρο είναι λίγο μεγαλύτερο στις διαστάσεις από το 100δόλαρο. Για το πάχος δεν ξέρω.
Διαστασεις 100Ευρου:147mmX82mm=12.054cm2
Διαστασεις 100Δολλαρου:189mmX79mm=14.931cm2
Το 100Δολλαρο εχει λοιπον μεγαλυτερο"εμβαδον"απο το 100Ευρω,για παχος η Wikipedia δεν αναφερει τιποτε.
Σημειωση:Ολα τα Δολλαρια εχουν τις ιδιες διαστασεις(189mmX79mm),ανεξαρτητως αξιας.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Μόλις περιέγραψες την αίσθηση που έχουν "περάσει" οι δημοσιογραφάτζες στον κοσμάκη για την έννοια κρίση...
Οι δημοσιογραφοι το χουν παρακανει!!Δινουν και αφορμη στα λαμογια που με το ζορι πληρωναν τωρα να μη πληρωνουν καθολου τις οφειλες σε προμηθευτες τους!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...για παχος η Wikipedia δεν αναφερει τιποτε.

Μόλις έβαλα ένα 100ευρω στο παχύμετρο, είναι δύσκολη η μέτρηση λόγω του μικρού πάχους, και μου το βγάζει 0,15mm (ενάμισι δέκατο του χιλιοστού).
Δολλάριο δεν έχω.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Όχι δεν πιστεύουμε όλα αυτά. Αυτά είναι Hollywood.

Πιστεύουμε όμως ότι θα πέσει τόσο μεγάλη οικονομική πούτσα που θα έχουμε σημαντικές κοινωνικές ανακατατάξεις. Οι οποίες θα φέρουν αναταραχές. Και εκεί τhe sky is the limit. Για αρχή, kάτσε να δεις τι έχει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες και με αφορμή τις μαλακίες που ανακοίνωσε ο αντικαταστάτης του Ιπποκαπότα. Θα έχει κινητοποιήσεις, μαζικές εκτιμώ, ίσως τις πιο δυναμικές των τελευταίων χρόνων, βάλτα αυτά μαζί με τα νέα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο, πρόσθεσε την ευφυΐα των μπάτσων και τον τσαμπουκά των γνωστών αγνώστων και έχεις ένα γαμάτο κοκτέηλ.

Αυτά σε εθνικό επίπεδο...σε διεθνές επίπεδο, έχουμε πάρα πολύ δρόμο και θα δούμε διάφορα περίεργα και κουφά. Τα πρώτα δείγματα φαίνονται ήδη. Η Ρωσία με το ρούβλι να κατρακυλάει πιο γρήγορα από ότι καταπίνουν την βότκα, ξεκινάει πρόγραμμα εκσυχρονισμού του στρατού της με έμφαση στα στρατηγικά πυρηνικά όπλα και με κόστος αδιανόητο για χώρα όπου το 90% του πληθυσμού σύντομα θα αναγκαστεί να περιορίσει τα γεύματά του σε πατάτες...

Θα ακούσουμε και άλλα τέτοια περίεργα και "ύπουλα". Δεν είμαι μάντης για το τι θα γίνει, είμαι από αυτούς που λέω ότι μόνο το παρελθόν μπορείς να προβλέψεις, καμιά φορά και το μέλλον διαβάζοντας το παρελθόν. Κοινώς, ιστορία.

Welcome to Hollywood?

[youtube=212,175]_iT3ia_V68Q[/youtube]

Η σοβαρότερη τοποθέτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα δούμε και φυσικά θα ζήσουμε πολλά.
Μια προσεκτική μελέτη (όχι ανάγνωση) οδηγεί σε γενικά αλλά χρήσιμα συμπεράσματα.
Το εχω ξαναγράψει και αλλού, ποιό στρατόκαβλο λαό από τους Ρώσσους δεν έχω δει, οι Ισραηλινοί ειναι παρθένες μπροστά τους. Οχί πατάτες μόνο αλλά και χιόνι τρώνε οι Ρούσσοι, αν τους πίσουνε ότι ειναι για την πατρίδα τους.
Εμείς τι θα κάνουμε;;; θα αγοράσουμε νέα όπλικά συστήματα αλλά δεν θα έχουμε ανθρώπους να τα χειρίστούνε. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
το ελειμμα μας φτανει το 80% του ΑΕΠ αυτο ειναι γνωστο πλεον...
τα κερδη απο τις παρανομες δραστηριοτητες (πορνεια ,ναρκωτικα , οπλα) φτανουν ισως το 30% του ΑΕΠ εξαλλου απο την παραοικονομια μπηκαμε στη ζωνη του ευρω (μαγειρεμενα στοιχεια) και σιγουρα αυτο με καποιο τροπο αυξανει τη ρευστοτητα στην αγορα ,ομως το προβλημα μας ,δεν βρισκεται εκει , η Ελλαδα ειναι απροσφορη να επενδυσει κανεις τα χρηματα του κατα τη γνωμη μου ειναι σα να βαζεις νερο σε τρυπιο κουβα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για να μην ξεχνιόμαστε, όσον αφορά την χώρα μας  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Χμ...και τα νούμερα εδώ κρύβουν κάποια μαγεία. Δλδ...αναφέρονται ποσοστά επί του ΑΕΠ. Με σταθερό το ΑΕΠ, καταλαβαίνει κανείς ότι το έλλειμα έχει πάει στα ύψη.

Γιατί όμως έχω την εντύπωση ότι το ΑΕΠ, κάθε χρονιά αυξανόταν? Οπότε...το έλλειμα σε απόλυτα νούμερα, είναι ακόμη μεγαλύτερο από ότι δείχνουν τα πoσοστά επί του ΑΕΠ.

ariba!

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Χμ...και τα νούμερα εδώ κρύβουν κάποια μαγεία. Δλδ...αναφέρονται ποσοστά επί του ΑΕΠ. Με σταθερό το ΑΕΠ, καταλαβαίνει κανείς ότι το έλλειμα έχει πάει στα ύψη.

Γιατί όμως έχω την εντύπωση ότι το ΑΕΠ, κάθε χρονιά αυξανόταν? Οπότε...το έλλειμα σε απόλυτα νούμερα, είναι ακόμη μεγαλύτερο από ότι δείχνουν τα πoσοστά επί του ΑΕΠ.

ariba!
Να το δούμε λίγο απο την ανάποδη.
Συμφωνώ με το αρίιιιιιιιιιιιιιμπα.  :grin: :grin: :grin: :grin:

Παρόλα αυτά είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και πολλά χρόνια, που ήταν μάλιστα υψηλοί. Λέω τώρα εγω τις  :jerking: :jerking: :jerking: μου.
Ένας κάποιος κακεντρεχής  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: θα αναρρωτιόνταν που κατέληξε τέτοια ανάπτυξη και πότε θα σπάσει η φούσκα. Τι να ασχολούμαστε με τις απόλυτες τιμές τώρα.... :grin: :grin: :grin:

Άσε καλλιά να μείνουμε στο αρίιιιιιιιιιιιμπα

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Παρόλα αυτά είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και πολλά χρόνια, που ήταν μάλιστα υψηλοί. Λέω τώρα εγω τις  :jerking: :jerking: :jerking: μου.
Ένας κάποιος κακεντρεχής  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: θα αναρρωτιόνταν που κατέληξε τέτοια ανάπτυξη και πότε θα σπάσει η φούσκα. Τι να ασχολούμαστε με τις απόλυτες τιμές τώρα.... :grin: :grin: :grin:

Το ΑΕΠ αυξήθηκε "τεχνικά" όπως τελικά δεχόμαστε όλοι, μόνο και μόνο για να πιάσουμε το γνωστό 3%. Απλά μαθηματικά είναι...μεγαλώνεις τον παρανομαστή, μικραίνει το κλάσμα. Η μαγεία των αριθμών που ανακοινώνονται.

Κάτσε να δεις όμως και άλλο γέλιο και περαιτέρω μαγεία αριθμών. Τώρα που λογικά θα μειωθεί το ΑΕΠ, το εξωτερικό χρέος επί του ΑΕΠ σε ποσοστό, θα αυξηθεί...και θα δίνει τραγική εικόνα :cheesy:, προβλέπω λοιπόν ανακοινώσεις σε απόλυτα νούμερα.

Ε ρε κάτι νούμερα.... :2funny:

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945

πολλα "κακεντρεχη" ατομα λενε πως αυτη την αναπτυξη την καρπωθηκαν οι γνωστες 5-6 οικογενειες και οι τραπεζικοι λογαριασμοι τους στην ελβετια(λεγεται πως οι ελληνες ειμαστε δευτεροι σε καταθεσεις στις ελβετικες τραπεζες μετα τους εβραιους).
το ελειμμα λεγεται επισης πως δεν εχει νοημα να το μετραμε απλα σαν απολυτο νουμερο,αλλα πρεπει παντα να συσχετιζεται με το παραχθεν εισοδημα (αεπ). δηλαδη αν πουμε για παραδειγμα οτι 2 οικογενειες χρωστουν 100 ευρω...η μια εχει εισοδημα 150 ευρω και η αλλη 1.000 ευρω,ε δεν βρισκονται στην ιδια θεση,εχουν διαφορετικη ικανοτητα αποπληρωμης κλπ,αλλο βαριδι ειναι για τη μια,αλλο βαριδι ειναι για την αλλη.
παντως ενας καθηγητης που βγαινει καμια φορα στο sbc και κανει αναλυση μακροοικονομικων,μιλα για ελειμμα καπου στα 800 δις (δημοσιο + ιδιωτικο) και οχι για 300+ που λεει το αρθρο του in.gr

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
(λεγεται πως οι ελληνες ειμαστε δευτεροι σε καταθεσεις στις ελβετικες τραπεζες μετα τους εβραιους).

Urban legend...και μάλιστα greek legend.

Εκτός του ότι είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν αυτά τα νούμερα, υπάρχουν σχετικές ενδείξεις ότι οι Ελληνικές καταθέσεις δεν είναι και τόσο μεγάλες συγκριτικά με καταθέσεις πολιτών άλλων κρατών. Π.χ. το πρόσφατο (πέρυσι) ξετίναγμα "κρυφών" λογαριασμών στο Λουξεμβούργο.

Και μην ξεχνάμε, ότι οι Ελβετοί είναι οι μεγαλύτερες μανούλες στο να πουλάνε παραμύθες για να κολακεύσουν τους πελάτες τους.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν κάθομαι να ασχοληθώ με το θέμα,διότι βαριέμαι,αλλά μόνο ότι βλέπω την Τουρκία στους G-20 και όχι την Ελλάδα μου είναι αρκετό για να ξεράσω.

Άντε να δούμε και την Μποτσουάνα την επόμενη φορά  :jerking:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Έχεις δίκιο αλλα και άδικο

Δίκιο γιατί σωστά εντόπισες την Τουρκια στους g20 και την απουσία τις ελλάδας

Λάθος γιατί η Τουρκια δεν είναι Μποτσουάνα