Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή βλέπω ότι το κατέχεις το άθλημα, αν η Ελλάδα είχε επενδύσει λίγο στο σχιστό, όλα τα πλοία θα επισκευάζονταν ΕΔΩ. Ανταλλακτικά, προμήθειες, bunkering...όλα. Αλλά είμαστε μην πω τι. Όντως τα πράγματα είναι απλά, αλλά όπως μου είπε και ένας φίλος προχθές (που ξέρει καλά τι γίνεται), όλοι αυτοί που κυβερνούν, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έβγαζαν φωτοτυπίες!

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Βασικά, μία διόρθωση: Η ελλάδα δεν έχει ναυτιλία, έχει εφοπλιστές. Οι επενδύσεις των οποίων όμως δεν κατευθύνονται στην Ελλάδα. Το 90% των εμπορικών είναι(παρότι ελληνικών μσυμφερόντων- ή καλύτερα "συμφερόντων Ελλήνων") με ξένη σημαία. Τα επιβατηγά είναι πολλά μεν αλλά θεωρώ πως η εμπορευματική ναυτιλία είναι αυτή που μακροπρόθεσμα φέρνει πολλά κέρδη σε μία χώρα.

Τουρισμό ναι μεν έχουμε, αλλά μάλλον θα συμφωνήσοω με όσα είπε ο moican.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Και τελικά μένει ένα ερώτημα! Ζημίες ο ένας, ζημιές ο άλλος, ρε παλικάρια, για πείτε και σε μας,από πού τις κάνατε τις ζημιές σε ένα τρίμηνο? Λειτουργικές είναι ή κανατε κανα παιχνιδάκι και δεν μας το λέτε? Και δεν μας λέτε βρε παιδιά!! ¨ολα τα επιχειρηματικά σας πλάνα ήταν φτιαγμένα με δεδομένη την αιώνια ανάπτυξη? Γιατί θα τρελαθούμε εντελώς..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Επειδή βλέπω ότι το κατέχεις το άθλημα, αν η Ελλάδα είχε επενδύσει λίγο στο σχιστό, όλα τα πλοία θα επισκευάζονταν ΕΔΩ. Ανταλλακτικά, προμήθειες, bunkering...όλα. Αλλά είμαστε μην πω τι. Όντως τα πράγματα είναι απλά, αλλά όπως μου είπε και ένας φίλος προχθές (που ξέρει καλά τι γίνεται), όλοι αυτοί που κυβερνούν, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έβγαζαν φωτοτυπίες!

Σοβαρά;

Δηλαδή αν ήθελες να κάνεις μία μετασκευή από single hull σε double hull θα πήγαινες στο Σχιστό και όχι στην Κίνα;

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Επισκευή έγραψα φίλε μου, όχι μετασκευή. Με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ενα βάψιμο και πολύ είναι. Όμως έχουμε και θέση, και πέρασμα, και τεχνικούς και coastline για υποδομές. Προφανώς ξέρεις πολύ καλά τι δεν έχουμε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μπα, άσε ημερομίσθια Κινέζικα δεν έχουμε και ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε. Και δεν θέλουμε να αποκτήσουμε.

Το κουμπί είναι οι υπηρεσίες και η υψηλή τεχνολογία. Δηλαδή η Νορβηγία και η Δανία πως κάνουνε λεφτά από την ναυτιλία;

Ούτε χρειάζονται ιδιαίτερα κίνητρα και επιδοτήσεις.
Είχε κίνητρα και επιδοτήσεις ο Κούστας;

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  η συζήτηση αρχιζει και μου θυμιζει συζητησεις με τον πατερα μου

οταν ημουν 20 χρονων του ζητησα αυτοκινητο και μου ειπε

καλα ποιος 20χρονος εχει αυτοκινητο; . ΟΛΟΙ του λέω εγω και μου λεει ΕΕΕΕ αλα στα βορεια προαστεια που κυκλοφορεις εχουν αυτοκινητο για πηγαινε αλλου να δεις!!

Τις προαλλες του ελεγα για την κριση (απο το 1999 και μετα) και τι θα γινει οταν η εγχωρια κριση συναντησει την διεθνη κριση και μου ειπε τ αμιμητο

"κριση κριση αλλα ΟΛΟΙ κυκοφορουν με ακριβα ρουχα και αυτοκίνητα "    :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :idiot: :headbang: :helpplea:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
..... όλοι αυτοί που κυβερνούν, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έβγαζαν φωτοτυπίες!

Αυτό είναι η απάντηση για όλα τα προβλήματα αυτής της γωνιάς των Βαλκανίων.  Τέλος. :thumbsup:

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
26
Πόντοι
2.057
Όλα καλα!!!
Κρίση αγαμίας μόνο μην πάθουμε!!!

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Φιλε voltaire, από προσωπική εμπειρία και μόνο σου λέω πως εγώ δύο χρόνια στην Ελλάδα έφαγα τα μούτρα μου προσπαθώντας να βάλω τεχνολογία στον χώρο της ναυτιλίας, και τελίκα έφτασα να πουλάω dubai, Japan, και σε τόσα άλλαμέρη εκτός από την Ελλάδα. Δεν διαφωνώ λοιπόν μαζί σου, με τρελαίνει όμως το γεγονός ότι οι δικοί μας ότι δεν καταλαβαίνουν το σνομπάρουν, πληρώνουν τρελά έφτά σε μαλακίες αλλά τίποτα σε τεχνολογία, και τέλος πάντον ενώ ξεκινήσαμς πρώτοι και φτάνουμε στο τέλος... Είναι και λίγο προσωπική πικρία αν θες.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
lastmoican, μπορεί η Ελλάδα να μην έχει βαρία βιομηχανία με τον τρόπο που το θέτεις, και συμφωνώ απολύτως μαζί σου, όμως έχει δύο τομείς, ναυτιλία και τουρισμό, που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν όλα τα άλλα. Όμως ακόμα και εκεί είμαστε παπάρες. Εδώ κλείνουν τα λιμάνια επειδή η cosco θέλει να κάνει επενδύσεις (για όσους ξέρουν τι σημαίνει cosco). Στον τουρισμό δε, να μην πώ τίποτα...όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει.

200 χιλιόμετρα από τον Πειραιά δεν πρέπει να έχει ανταγωνιστές η COSCO. Η ναυτιλία και ο τουρισμός πέφτουν. Ειδικά ο τουρισμός αναμένεται να κάνει βουτιά. Δε ξέρω σοβαρή χώρα που να εξαρτάται και να ζει από τον τουρισμό. Αν μου πείτε μία ντάξει. Ο τουρισμός μόνο ως συμπλήρωμα μπορεί να λειτουργήσει.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
200 χιλιόμετρα από τον Πειραιά δεν πρέπει να έχει ανταγωνιστές η COSCO. Η ναυτιλία και ο τουρισμός πέφτουν. Ειδικά ο τουρισμός αναμένεται να κάνει βουτιά. Δε ξέρω σοβαρή χώρα που να εξαρτάται και να ζει από τον τουρισμό. Αν μου πείτε μία ντάξει. Ο τουρισμός μόνο ως συμπλήρωμα μπορεί να λειτουργήσει.

Έχεις δίκιο Chevalier Fidèle ο τουρισμός από την στιγμή που λειτουργεί ως βιομηχανία, χάνει τα ποιοτικά χαρακτηριστηκά του. Και σοβαρός τουρίστας δεν πατάει το πόδι του σε υποβαθμησμένο περιβάλλον. Η Κέρκυρα πχ, από την στιγμή που έγινε βιομηχανική τουριστική εκμετάλεψη, έχασε την καθαριότητά της, υποβάθμησε το περιβάλλον της και τις υπηρεσίς της κατ'επέκταση, έτσι έφυγε ο καλός τουρίστας. Καλός τουρίστας δεν είναι αυτός που έχει μονο χρήμα αλλα έχει και χρήμα και κουλτούρα και βασικότερο αγαπάει το μέρος και τους ανθρώπους, που επιλέγει να κάνει διακοπές.
Ο Μπούας (οι συμπατριότες μου Κορφιάτες, ξέρουν ποιός ήταν) ένας ξενοδόχος, δούλευε το
"Καστέλο" αρχές του'50 με τις καμαρίερες ντυμένες με παραδοσιακή στολή. Το λέω ως παράδειγμα του καλού φολκ.
Βέβαια, ως στις αρχές του '80, η Κέρκυρα είχε μια ελαφριά βιομηχανία κυρίος τροφίμων που τροφοδοτούσε την ζήτηση της τοπικής αγοράς. Άρα το χρήμα έμενε στο νησί και δεν υπήρχε ανάγκη εισαγωγής όλων των προιόντων, όπως έγινε όταν μετα το κλείσιμο των βιοτεχνιων, που στην Κέρκυρα δεν υπήρχαν τοπικά προιόντα (μονο κουμκουατ, λίγο κρασι και χάλια ελαιόλαδο)
Η "μονοκαλλιέργεια" μια λάθος τουριστικής ανάπτυξης με παράλληλη καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος και των άλλων παραγωγικών υποδομών (κτηνοτροφία-αγροτική καλλιέργια-μικρή βιομηχανία) όδηγησαν στα σημερινά μη ανατρέψημα αποτελέσματα.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Σκατά κρίση και σκατά επιχειρηματίες.
Πήγα το απόγευμα να αγοράσω ένα εξωτερικό φλας για τη μηχανή μου.Ξεκινάω τη βόλτα,και σε κάθε μαγαζί που έμπαινα έλαμπαν δια της απουσίας τους άλλοι πελάτες.Σε κάποια θυμάμαι ότι τα απογεύματα ήταν "τίγκα" στον κόσμο,τώρα οι πωλητές-ιδιοκτήτες μόνοι τους.Ακολουθούσε ο παρακάτω διάλογος (Ε=εγώ,Π=πωλητής):
Ε:Καλησπέρα,ενδιαφέρομαι για το φλας της Sony HVL 42
Π:Ετοιμοπαράδοτο δεν υπάρχει,αλλά μπορούμε να το παραγγείλουμε
Ε:Σε ποια τιμή το διαθέτετε;
Π:Στα 220,240,230 ευρώ  (σ.σ κάθε μαγαζί έβλεπε στον τιμοκατάλογο διαφορετική τιμή...)
Ε:Στα μετρητά μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή;
Π:Δυστυχώς όχι...Εκτός αν δε θέλετε απόδειξη οπότε μπορώ να σας το αφήσω από 240€ στα 220€.
Ε:Συγγνώμη,αλλά πώς θα με καλύπτει η εγγύηση χωρίς απόδειξη αγοράς;
Π:Θα σας δώσω κάποια άλλη και θα είστε εντάξει!
Ε:Και πόσες ημέρες κάνει η παράδοση;
Π:Περίπου στις 15 ημέρες.
Ε:Ευχαριστώ,καληνύχτα σας (και όνειρα γλυκά...)

Καταλάβατε;Η κρίση δεν επηρέασε τις τιμές.Και είναι μαρκέ που είναι σχεδόν το διπλάσιο από την αγορά.Και για να μου κάνει καλύτερη τιμή,ήθελε να γίνω συμμέτοχος στην φοροκλοπή του ΦΠΑ...Κατα τ'αλλα δεν έχουν ρευστότητα και δεν πατάει κανείς στο μαγαζί τους.Και το προϊόν δεν το έχει από τον Μάιο στο ράφι για να το έχει αγοράσει ακριβά.Και φυσικά ευθύνεται και ο εισαγωγέας που το διαθέτει σε τέτοια τιμή.Με αυτά τα μυαλά,θα κλείσουν πολύ σύντομα.Εγώ θα το αγοράσω το φλας,αν δε βρω Ελληνικό κατάστημα,από το εξωτερικό.Μαζί με δασμούς μου έρχεται 30-40 ευρώ φθηνότερα.Πάντως μάγκες δε θα τους κάνω...Αν ήταν μεγάλα καταστήματα,ο υπάλληλος δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερη τιμή.Αλλά όταν μιλάς με τους ιδιοκτήτες...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
εχεις δικιο φιλε.αλλα και αυτους τους εχει γαμισει το κρατος.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όχι μόνο αυτό.ο τουρισμός είναι αγαθό ελαστικής ζήτησης. Η βιομηχανία παράγει τα βασικά κεφαλαιουχικά και καταναλωτικά αγαθά. Το ίδιο είναι? Πόσο συνάλλαγμα να έρθει από τον τουρισμό? Και είναι ευάλωτο αυτό  με το παραμικρό. Να ορίστε δεν έχει ο πελάτης σου χρήμα , το πρώτο που κόβει είναι ο τουρισμός. Επίσης υπάρχει και το νταβατζηλίκη από τους tour operator.Και ξαναλέω, πείτε μια ισχυρή οικονομία που βασίζεται στον τουρισμό. Μόνο κάτι μπανανίες στον ειρηνικό έχουν ως αποκλειστικό ή κυρίαρχο εισόδημα τον τουρισμό. Ακόμη η Ισπανία, Κροατία και Τουρκία που έχουν σημαντικά εισοδήματα από τουρισμό, δε το έχουν ως κυρίαρχο. Το ίδιο και η Κύπρος, όπου στηρίζεται στον τραπεζικό τομέα και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τελευταία κυρίως από Ρωσία.

Κρίσεις "τεχνητές' δεν υπάρχουν. Ο καπιταλισμός παράγει κρίσεις, πάρτε το χαμπάρι. Διέπεται από αντιφάσεις δομικές και θεμελιώδεις. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Ελεγχόμενη καμιά φορά η κρίση είναι αλλά όχι "τεχνητή".
Όσο για την Ελλάδα. Αρκετά με τις παπαριές ότι "δε μας αγγίζει, δεν έχουμε σχέση με την οικονομία της Αμερικής, έχουμε τουρισμό κλπ". Σταματήσετε συζητήσεις νηπιαγωγείου και κοιτάχτε τι γίνεται γύρω σας. Ένας ισχνός ιδιωτικός τομέας, όπου δε παράγει τπτ ουσιαστικό. Με ελάχιστες εξαγωγές και ολοένα περισσότερες εισαγωγές. Αυτό από μόνο του δε θα οδηγήσει σε προβληματα? Και να πρέπει να θρέψει έναν ολοένα και "βαρύτερο" και παρασιτικό δημόσιο τομέα, τη διαφοθορά του δημοσίου, τις μίζες και τα άχρηστα έργα και επίσης τους συνταξιούχους ( για κάθε δύο εργαζόμενους αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος. Και η αναλογία βαίνει επιδεινούμενη). Δε θα δανειστείς για να συντηρήσεις το υπάρχον βιοτικό επίπεδο? Και με τι όρους?  Ε γίνεται η κρίση, κλέινει η στρόφιγγα του δανεισμού.

Επίσης δεν είναι το θέμα " να παρέμβει η κυβέρνηση, να ρίξει χρήμα" και όλα μέλι γάλα. Που θα το βρει το χρήμα? Ο πληθωρισμός που θα φτάσει? Δείτε τώρα με τα πακέτα στήριξης τι βουτιές έχει να κάνει το δολλάριο. Είναι σα να έχεις μια βάρκα με 5 τρύπες αλλά έχεις 4 τάπες. Πάντα κάποια θα μπάζει. Λύνεις το ένα πρόβλη,α ξεφυτρώνει το άλλο. Η μάλλον η ίδια η λύση του ενός συνιστά το άλλο.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ασχετο αλλα να ενα απο τα αποτελεσματα της κρισης .....

Έκλεψαν τον τυφλό λαχειοπώλη στην Ομόνοια
18 Φεβρουαρίου 2009, 21:01

Θύμα ενός αδίστακτου κλέφτη έπεσε ένας τυφλός λαχειοπώλης στο σταθμό της Ομόνοιας. Το βράδυ της Δευτέρας, ο λαχειοπώλης, ο οποίος είναι γνωστός σε πολλούς επιβάτες του ηλεκτρικού, βρισκόταν, όπως συνήθιζε, στις αποβάθρες του σταθμού, όταν τον πλησίασε ένας άνδρας και του ζήτησε ένα συγκεκριμένο αριθμό λαχείου.

Ο άνδρας έψαχνε για αρκετή ώρα, αλλά τελικά είπε στο λαχειοπώλη ότι δε βρήκε το λαχείο και έφυγε.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν ο λαχειοπώλης έψαξε την τσάντα, ανακάλυψε ότι είχε «κάνει φτερά», μαζί με όλα τα λαχεία.

Οι εισπράξεις του άτυχου λαχειοπώλη ήταν 300 ευρώ, ενώ το κόστος των λαχείων άγγιζε τα 1.500 ευρώ.

Εμενα παντως μου ειπε ...
οτι τα λαχεια και τα χρηματα τα ειχε αφησει η συντροφος του σε ΝΑΥΛΟΝ σακουλα (αν ειναι δυνατον) :headbang: :headbang: :headbang:

οχι διπλα του ουτε μπροστα του αλλα παραδιπλα του κρεμασμενα σε κοινη θεα :jerking:
(αφου ειναι αοματος που τα αφηνεις κυρα μου ?) :headbang: :uglystupid:

Αλλα οπως και να το πεις ΑΟΜΑΤΟΣ ειναι βρε τσογλανια του κερατα που θα πρεπει να σας πληρωνουμε την μαστουρα σας.....

ΤΟΣΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΙΑ ? :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

και μη χειροτερα ......... μακρυα απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Παντως η δικια του δεν ειναι και πολυ σο'ι'  :idiot: :uglystupid: :idiot: :uglystupid: :idiot: :uglystupid:

Σοβαρα το λεω .....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom