Νέα

Το δράμα του Γκλέτσος!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 61K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ποιο κατώτατο ημερομίσθιο...
Όταν έλληνες πάππου προς παππου δουλεύουν μαύρα/ απλήρωτες υπερωρίες/ απλήρωτοι επί μήνες/ ανασφάλιστοι/ full time αν και προσλήφθηκαν ως part time και φυσικά πληρώνονται ως τέτοιοι/ πληρώνονται για ένα και κάνουν δέκα είναι σαφές ότι όσα χαρτιά και να δώσεις, αν για μια θέση υπάρχουν 5 υποψήφιοι, θα αρχίσουν οι εκπτώσεις...
Και παρά το ότι τελευταία μου την έχουν σπάσει άγρια τα νεοφιλευθεριστήρια - οπαδοί της θρησκείας "αόρατος χειρ" , αυτόν τον πούστη το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης δεν μπορείς ποτέ να τον παρακάμψεις.
Έχω μία απορία:

Η αναγνώριση μειονότητας προσφέρει κάτι παραπάνω από τα κατοχυρώμενα ανθρώπινα δικαιώματα ελευθερίας;;; :helpplea:

off topic.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Έχω μία απορία:

Η αναγνώριση μειονότητας προσφέρει κάτι παραπάνω από τα κατοχυρώμενα ανθρώπινα δικαιώματα ελευθερίας;;; :helpplea:

off topic.

Ναι σε κάποια ζητήματα κυρίως εκπαίδευσης και γλώσσας αλλά είναι μεγάλη κουβέντα...
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αναγνώριση μειονότητας άπτεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους εντός του οποίου (υποτίθεται ότι) ζει  η όποια μειονότητα και το όποιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού δεν γεννά υποχρέωση του κράτους να αναγνωρίσει μειονότητα...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ναι σε κάποια ζητήματα κυρίως εκπαίδευσης και γλώσσας αλλά είναι μεγάλη κουβέντα...
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αναγνώριση μειονότητας άπτεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους εντός του οποίου (υποτίθεται ότι) ζει  η όποια μειονότητα και το όποιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού δεν γεννά υποχρέωση του κράτους να αναγνωρίσει μειονότητα...
Μάλιστα,ενδιαφέρον...

Υπάρχει δυνατότητα να γίνει υποχρέωση κράτους η αναγνώριση μειονότητας με βάση κάποιων ευρωπαικό ή διεθνή νόμο κ πώς(με ποια δεδομένα);;;

Θέλω να καλύψω κάποια κενά μου στην ύλη!!! :grin:

Τελευταίο off topic.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Και παρά το ότι τελευταία μου την έχουν σπάσει άγρια τα νεοφιλευθεριστήρια - οπαδοί της θρησκείας "αόρατος χειρ" , αυτόν τον πούστη το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης δεν μπορείς ποτέ να τον παρακάμψεις.

Στο σωστό δρόμο σε βρίσκω.
Η ελεύθερη αγορά ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι δεν αντιμετωπίζει από μόνη της το βασικό πρόβλημα της απασχόλησης.

Άιντε, σε λίγο με το καλό θα δεις ότι χρειάζεται και ο κρατικός παρεμβατισμός  ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Η ελεύθερη αγορά ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι δεν αντιμετωπίζει από μόνη της το βασικό πρόβλημα της απασχόλησης.

Άιντε, σε λίγο με το καλό θα δεις ότι χρειάζεται και ο κρατικός παρεμβατισμός  ;)

Γιατι, ποιος αμφισβητει σοβαρα την αναγκαιοτητα του κρατικου παρεμβατισμου?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Eδώ δεν καπέλλωσε κάτι.Ο Γκλέτσος πήρε εντολή να προωθήσει το νεο στύλ τού "Κ"ΚΕ "είμαστε απείθαρχοι, είμαστε τσαμπουκάδες".Σε αντάλλαγμα θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Φθιώτιδα.
Αυτή η κίνηση-θέαμα πρόλαβε μιά πιθανή εξέγερση τών κατοίκων τής Στυλίδας.Εκτονώθηκε η κατάσταση με το καραγκιοζιλίκι τού "ηθοποιού", τα κόμματα ησύχασαν από τον οργισμένο λαό, οι τηλεοράσεις πούλησαν εικόνες κι όλα είναι στη θέση τους.

Άσχετο, αλλά ο Γκλέτσος κέρδισε τον δήμο ως ανεξάρτητος. Ασχέτως αν υπογείως τον βοήθησαν δύο κόμματα.
Υπάρχουν πολλές απόψεις για το γιατί έκανε ό,τι έκανε. Τι σημασία έχει όμως το κίνητρο αν αυτό που έκανε ήταν σωστό;

Υπάρχει δυνατότητα να γίνει υποχρέωση κράτους η αναγνώριση μειονότητας με βάση κάποιων ευρωπαικό ή διεθνή νόμο κ πώς(με ποια δεδομένα);;;

Όχι. Εκτός και αν πέσουν μπόμπες.

Ποιο κατώτατο ημερομίσθιο...
Όταν έλληνες πάππου προς παππου δουλεύουν μαύρα/ απλήρωτες υπερωρίες/ απλήρωτοι επί μήνες/ ανασφάλιστοι/ full time αν και προσλήφθηκαν ως part time και φυσικά πληρώνονται ως τέτοιοι/ πληρώνονται για ένα και κάνουν δέκα είναι σαφές ότι όσα χαρτιά και να δώσεις, αν για μια θέση υπάρχουν 5 υποψήφιοι, θα αρχίσουν οι εκπτώσεις...

+ 1

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Φυσικά και χρειάζεται. Δε νομίζω ότι ο str81977 ετάχθη ποτέ υπέρ του ακράτου καπιταλισμου... Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Ποτέ δεν αμφισβήτησα την αναγκαιότητα κρατικού ελέγχου και ενίοτε και επέμβασης για το δημόσιο συμφέρον και όσο και αν ακουγεται κουλό, μέχρι και σοσιαλιστή με έχουν πει για την άποψη αυτή!
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει ελλειματικό ταμείο επί μακρόν...
Διαφορετικά φτάνουμε σε φάσεις τύπου εσσδ στα τελευταία της που το κράτος προσποιούνταν ότι πλήρωνε και οι εργαζόμενοι προσποιούνταν ότι δούλευαν, με τα γνωστά αποτελέσματα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μάλιστα,ενδιαφέρον...

Θέλω να καλύψω κάποια κενά μου στην ύλη!!! :grin:

Τελευταίο off topic.

Όπως σου είπε και ο Στρητ, όχι...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Διαφορετικά φτάνουμε σε φάσεις τύπου εσσδ στα τελευταία της που το κράτος προσποιούνταν ότι πλήρωνε και οι εργαζόμενοι προσποιούνταν ότι δούλευαν, με τα γνωστά αποτελέσματα...
Εννοείται πως ένα σοσιαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα καπιταλιστικό κ αν το κάνει έχει τα αποτελέσματα της Ε.Σ.Σ.Δ.

Για να λειτουργεί πρέπει να είναι σε κάποια έκταση(αρκετά κράτη) ή ''γαλατικό χωριό'' ένα πράγμα(μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο).

Ο μισθός δεν χρησιμεύει σε κάτι ιδιαίτερο αν το κράτος στα παρέχει όλα(όπως είναι το πλάνο,άσχετο που δεν λειτούργησε πουθενά κ τόσο),βέβαια μετά έρχεται το γιατί να δουλέψεις κάποιες φορές... :rolleyes:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.531
Πόντοι
2.606
φίλε μου, δυστυχώς και τα δυο συστήματα έχουν πρόβλημα, και φυσικά και στα δυο την πληρώνει
ο πολίτης και όχι οι εκάστοτε εκλεκτοί.
Και τα δυο συστήματα συγκρούστηκαν παγκοσμίως σε διάφορα μέρη και εποχές, με εκατομμύρια νεκρούς.

τώρα βλέπουμε την κοροϊδία τους, σε όλο της το μεγαλείο.
Το επόμενο στάδιο είναι ο παγκόσμιος φασισμός (σε βαθμό που ο Χίτλερ θα μοιάζει αρνάκι)

Ίσως γίναμε πολλοί σε αυτόν τον πλανήτη, και κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν πάλι όπως τον Α' και τον ΒΠΠ
αλλά με διαφορετικά όπλα και τακτικές αυτή τη φορά.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις ιδεολογίες και να δίνουμε βάση μόνο σε πράξεις
οι ιδεολογίες είναι για να έχουμε να λέμε, και να τα κάνουμε σαλάτα όπως βλέπεις.

μόνο οι πράξεις μετράνε και αυτές καθορίζουν τα πάντα, ακόμη και την εξέλιξη μας.
το τι λένε,  εκτός από το ότι είναι τσάμπα και λόγια του ανέμου, δεν έχουν σχέση με τις πρακτικές τους.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με πράξεις και ας απαντάμε με πράξεις, και ας αφήσουμε τα χρώματα και τα λόγια και τις ιδεολογίες "καλούπια".

μόνο ετσι μπορεί να έρθει η δημοκρατία.

αλλιώς θα φάμε πούτσα πολύ μεγαλύτερη.

εγώ εξετάζω την πράξη του Γκλέσου και μπράβο του από μένα.

ας ακολουθήσουμε και εμείς.

και για όσους λένε για το Γκλέτσο ότι το κάνει για ίδια προβολή και όφελος η απάντηση είναι

ε, και, ποιο είναι το πρόβλημα;

μήπως είναι περισσότερο ηθικοί, οι "αγωνιστές του πολυτεχνείου" που συνέβαλαν στο να
έρθει η "δημοκρατία" του σήμερα και μας έφτασαν εδώ που είμαστε;

Η μήπως σας αρέσει που οι "σοσιαλιστές" μας γαμάνε ασάλιωτα και παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα
όλων των εποχών.

Αφήστε λοιπόν το Γκλέτσο και σταματήστε να ασχολείστε με τις ιδεολογίες.

Φούμαρα είναι.

πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους.

ΒΕΝΤΟΥΖΑΤΟΡ εχεις πιασει το νοημα σε πολυ μεγαλο βαθμο...εισαι σε καλο δρομο

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.531
Πόντοι
2.606
Eδώ δεν καπέλλωσε κάτι.Ο Γκλέτσος πήρε εντολή να προωθήσει το νεο στύλ τού "Κ"ΚΕ "είμαστε απείθαρχοι, είμαστε τσαμπουκάδες".Σε αντάλλαγμα θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Φθιώτιδα.
Αυτή η κίνηση-θέαμα πρόλαβε μιά πιθανή εξέγερση τών κατοίκων τής Στυλίδας.Εκτονώθηκε η κατάσταση με το καραγκιοζιλίκι τού "ηθοποιού", τα κόμματα ησύχασαν από τον οργισμένο λαό, οι τηλεοράσεις πούλησαν εικόνες κι όλα είναι στη θέση τους.
ετσι λεμε ....+1000

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Ο μισθός δεν χρησιμεύει σε κάτι ιδιαίτερο αν το κράτος στα παρέχει όλα(όπως είναι το πλάνο,άσχετο που δεν λειτούργησε πουθενά κ τόσο),βέβαια μετά έρχεται το γιατί να δουλέψεις κάποιες φορές... :rolleyes:
Αυτό μου αρέσει σαν ιδέα να σου πω την αλήθεια. Μπορώ να σκεφτώ διάφορα σενάρια προς εφαρμογή του.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Αυτό μου αρέσει σαν ιδέα να σου πω την αλήθεια. Μπορώ να σκεφτώ διάφορα σενάρια προς εφαρμογή του.
Πραγματικά έχει πάρα πολλά,από να σε πετάει σε καλύβα με μέτρο ακόμα κ στο κωλόχαρτο μέχρι να σου παρέχει κάποιες στοιχειώδης ανθρώπινες ανέσεις...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Πραγματικά έχει πάρα πολλά,από να σε πετάει σε καλύβα με μέτρο ακόμα κ στο κωλόχαρτο μέχρι να σου παρέχει κάποιες στοιχειώδης ανθρώπινες ανέσεις...
Ή να έχεις εργάτες ας πούμε, να τους τα παρέχεις όλα (όλα όλα) και να μην τους πληρώνεις φράγκο.

Not bad.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ή να έχεις εργάτες ας πούμε, να τους τα παρέχεις όλα (όλα όλα) και να μην τους πληρώνεις φράγκο.

Not bad.
Το χρήμα χρειάζεται σε κάτι άλλο εκτός από την απόκτηση κατοικίας κ αγαθών;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom