Για να ξεφύγουμε και λίγο από τον απόλυτο προσδιορισμό του νήματος --ωραίος αντρας, μετρια γυναίκα.
Και σε συνέχεια του σχολίου από το μελος
@Αγράμματος να προσθέσω:
Το πρότυπο της Barbie doll νομίζω δεν αφορά τους άντρες 35+, προσωπικά μου φαίνεται και λίγο αστείο.
Ας σκεφτούμε πόσες φορές δεν έχουμε βρεί μια γυναίκα του γούστου μας κι ας μην είχε ίχνος μακιγιάζ.
Ακόμη και κάποιες ατέλειες ακόμα μπορεί να είναι άκρως ερεθιστικές, π.χ. η ελιά στο μάγουλο ή στα χείλη -- αγγλιστί beauty mark-- νομίζω μας εξιτάρει όλους.
Η γοητεία που εκπέμπει μια γυναίκα δεν συνεπάγεται τέλεια εμφάνιση και αψεγάδιαστα χαρακτηριστικά.
Τα έντονα χαρακτηριστικά κάνουν μια γυναίκα ιδιαίτερα ποθητή, π.χ. φρύδια, ζυγωματικά.
Ακόμη, η χροιά της φωνής, το περπάτημα και τόσα άλλα... το αδιόρατο χαμόγελο, η σπίθα στα μάτια που λέει ο φίλτατος Αγράμματος, το βλέμμα που σε κάνει να φλέγεσαι είναι αυτά τα στοιχεία που ερεθίζουν τη φαντασία -- δεν μπαίνω καν στον χαρακτήρα.
Και όταν πλέον συνευρεθούμε και σεξουαλικά τότε ανακαλύπτουμε και τα υπόλοιπα, από τα πιο λεπτά μέχρι και τα πιο ζωώδη στοιχεία -- νομίζω κατανοούμε όλοι.
Και μια προσωπική εμπειρία:
Θυμάμαι φοιτητής στο πτυχίο, γνώρισα μια επίσης φοιτήτρια που έτυχε να συνταξιδεύουμε.
Σαν πρώτη εντύπωση δεν με συνεπήρε. Αρχισα να τη διατρέχω με τα μάτια και παρατήρησα τους λεπτούς της αστραγάλους και καρπούς. Ηταν η πρώτη φορά που έβρισκα αυτό το χαρακτηριστικό τόσο ερεθιστικό -- μάλλον είχε αρχίσει η σεξουαλική μου ωρίμανση, έμπαινα στην κατηγορία άντρας από παιδαρέλι.
Ο έρωτας δεν μπαίνει σε καλούπια και πρότυπα.
Μην παρασυρόμαστε λοιπόν σε εύκολες γενικεύσεις και παραδοχές