η ελλειψη μεταφορικου μεσου ακομη και αν οι λογοι ειναι πρακτικοι (δε το χρειαζεσαι, μενεις διπλα ακριβως στη δουλεια σου η σε βολευει η δημοσια συγκοινωνια) σημαινει στη γκομενα οτι εισαι καταρχαν οικονομικα ανεπαρκης και μη ευελικτος σε πολλα θεματα. ρεντ φλαγκ δηλαδη... χειροτερο απο το να πεις οτι μενω με τους γονεις μου...
η ελλειψη στατους λοιπον με το καλημερα ειναι μεγαλο μειον... οπως και να το κανουμε... πως θα το αντισταθμισεις αυτο στα ματια της γκομενας? θα πεις δεν εχω αναγκη γιατι καθαριζω 4000 χιλιαρικα το μηνα και πηγαινω με ταξι? οχι. θα της πεις οτι εισαι με το βασικο. αρα αμεσως η συναρτηση ειναι οτι το παιδι δε τα βγαζει περα για να εχει και αμαξι. ποσο δε μαλλον για να εχει και γκομενα... και ψαχνει απλα να βολεψει την ψωλη του και γιατι οχι να βρει ενα θυμα να μοιραζεται το νοικι μαζι του και να του πλενουν και τα πιατα και τα ρουχα....
λεω τωρα εγω...Καμία σχέση το ένα με το άλλο bro.
Δεν το βλέπεις σωστά bro, μάλλον είσαι πολύ πιτσιρικάς και στην ηλικία αυτή όντως σε ξεχωρίζει το αμάξι.
In general, το να μένεις με γονείς ειδικά μετά τα 25 είναι red flag γιατί δείχνει ότι είσαι μαμάκιας και φοβάσαι να αυτονομηθείς. Αν η γκόμενα είναι και ανεξάρτητη (έχει δουλειά κλπ.) είναι total red flag, σου λέει ο τύπος ή θα με γαμάει με τη μάνα του στο δίπλα δωμάτιο, ή θα μου φορτώνεται στο σπίτι (αν μένει μόνη) ή θα με τρέχει στα ξενοδοχεία. I deserve more.
Από τα 25-30 και μετά, το αμάξι per se δε δίνει status εκτός αν είναι καλό εργαλείο. Με 2Κ παίρνεις ένα χρέπι, σχεδόν όλοι μπορούν να έχουν. Αν έχεις Yaris του 2009 παπάρια status έχεις, το αντίθετο, φαίνεται ότι είσαι άψιλος για να το αλλάξεις. Αν είναι πρεστιζάτο αμάξι >50Κ, ΟΚ, σε ξεχωρίζει κάπως από τη μάζα, >100Κ όντως είναι ένα είδος status symbol. Aν μένεις downtown και έχεις cash για ταξί, uber κλπ. και να νοικιάζεις αμάξι όποτε το χρειάζεσαι για εκδρομή (στο φέρνει η εταιρία στην πόρτα σου, μηδέν κούραση), το να μην έχεις δικό σου δε σου δημιουργεί κανένα πρακτικό πρόβλημα και καμία γκόμενα δε ξενερώνει. Και το uber κλπ. σε φτιάχνει όταν βγαίνεις γιατί πίνεις όσο γουστάρεις χωρίς να σκέφτεσαι αλκοτέστ κλπ. σαν τον κάθε τύπο που κάνει το σωφέρ και μετράει τις γουλιές του. Επίσης, δε χρειάζεται να πεις σε καμία αν βγάζεις 700, 1700 ή 7Κ, το αν δεν έχεις αμάξι επειδή δε μπορείς να το συντηρήσεις ή δεν το χρειάζεσαι το καταλαβαίνει η γκόμενα στα πρώτα 1-2 ραντεβού, δεν είναι ηλίθιες.
Αυτό το έκανα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό που το αμάξι μου ήταν άχρηστο το 90% των ημερών και στην Ελλάδα όποτε ερχόμουν για μικρά διαστήματα και δεν είδα ποτέ κάποια να χαλιέται, οπότε στο λέω εκ πείρας. Τα τελευταία χρόνια που έχω ένα αμάξι γιατί το χρειάζομαι (και σχετικά ακριβό, leasing) δεν έχω δει καμιά διαφορά στις γκόμενες, πόσο μάλλον στο status.