Πάντως ρε τύποι, δεν είναι όλα απόλυτα γενικά, ούτε και γίνεται να βγει μια άκρη που να ισχύει καθολικά.
Παραθέτω μικρό στόρυ του παρελθόντος, ίσα για το γέλιο και το σουρεάλ του θέματος:
Παλιά, γνώρισα μια γκόμενα μέσω μιας παρέας. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ένα απλό λαικό κορίτσι ήταν, 30 χρ., φτωχούλα γενικά, με μια εσάνς κακομοιριάς. Αρκετές κλάσεις κάτω από τις γυναίκες που κοίταγα τότε, αλλά κάτι μου έβγαζε που με καύλωνε. Τονίζω πως ήταν καλό άτομο και εντάξει! Έχοντας έναν τρομερό αέρα (τύπου 'καλά, για τα δεδομένα της θα φαντάζω θεός εγω, σπίτι καλό δικό μου, άνεση, μορφονιός λεβέντης, ταξιδεμένος' και λοιπές παπαριές), της την έπεφτα πολύ χαλαρά και χύμα. Δίσταζε εκείνη, σε κάποια φάση γνώρισα και τον γκόμενο της, ένας κοντούλης φτωχοδιαβολάκος χασικλής, κατέληξα στο συμπέρασμα πως απλά δε με γουστάρει κι όλα οκ....
Περνάει καιρός, την πετυχαίνω μόνη κι ελεύθερη, δε δίνω πολλή σημασία (θεωρώντας δεδομένο πως δε γούσταρε απλά), έλα όμως που μου ρθε από μόνη της στο πιάτο....Αναλογίζοντας τις χωριάτικες καταβολές της καθώς και την ηλικία της, συμπέρανα πως απλά ενδιαφέρεται να αποκατασταθεί, οπότε ας παίξω γω τη μπαλίτσα μου και 'γειά σας' μετα....
Με σπιτώνει, περνάμε ένα τετράμηνο μαζί, ένα πρωί σπίτι της μόνος, ανακαλύπτω 'τυχαία' ένα ημερολόγιο μάγκες!
Λέω 'εδώ είμαστε!'
Περίμενα να διαβάσω τρομερά πράγματα (κέρατα παλιά και νέα, γαμήσια, παρτούζες κλπ.) αρχίδια, κάτι στοχασμούς του Φόρεστ Γκαμπ είχε...Σε κάποια φάση φτάνω σε σημείο που αναφέρομαι στις αρχές: 'είμαι με τον τάδε που στην αρχή ήταν 'ΟΧΙ', αλλά τώρα το βλέπω αλλιώς και περνάμε υπέροχα'.....
Σκαλώνω γω, λέω 'ΤΙ ΟΧΙ?'....μια κοπέλα της φάσης της θα έκανε τάματα να την κοιτάξει κάποιος σαν εμένα!'
Όσο νάναι, άνθρωποι είμαστε, έναν εγωισμό τον έχουμε, έμεινα κι εγώ με την απορία παρόλο που λίγο καιρό μετά βαρέθηκα και την έκανα....
Πέρασαν χρόνια....έτυχε ένα Σάββατο μεσημέρι να περνάω με το αμάξι από τη γειτονιά της....την πετυχαίνω μπροστά μου με μια κωλάρα ΝΑ, να σπρώχνει ένα καρότσι και δίπλα της ένας καημένος χονδρούλης να κουβαλάει σακούλες του Μασούτη μεσ στο λιοπύρι......
Ήταν μια γυναίκα που ήξερε τι ήθελε....