Αν λες για επαγγελματικές αλλαγές ναι.. Είμαι στη φάση να κανω στροφή. Προσωπικές όχι. Δεν έχουν αλλάξει η απόψεις μου, και ότι αλλαγες γίνουν θα γίνουν αφου (ξανά) τακτοποιήσω τα επαγγελματικά μου.
Και οι επαγγελματικές και οι προσωπικές επιλογές είναι ένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν είναι χώρα ούτε για να προκόψεις επαγγελματικά, αλλά ούτε και για να ευτυχήσεις προσωπικά, αν οι επιλογές σου δεν ταιριάζουν με τις κοινωνικές αντιλήψεις.
Πέραν μιας ηλικίας βιάζονται όλοι να υποταχτούν στις κοινωνικές επιταγές, αλλιώς θεωρούνται προβληματικοί. Οι φίλοι χάνονται γιατί τρέχουν να αποκατασταθούν,, ενώ ο περίγυρος σε σφυροκοπάει κάθε μέρα γιατί δεν κάνεις εκείνο και το άλλο, όπως όλος ο κόσμος. Κάποια στιγμή όλο αυτό γίνεται ασφυκτικό. Μόνος σου το είπες άλλωστε ότι δεν μπορείς να προτείνεις ελεύθερη σχέση σε ελληνίδα. Ποια θα πάρει το ρίσκο να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει, όταν θα την κριτικάρουν συνέχεια.
Τα έζησα αυτά και ένιωσα να πνίγομαι. Βέβαια δεν ήταν ο μόνος λόγος που έφυγα. Δεν έβλεπα γενικώς μέλλον κλπ τα έχω ξαναπεί. Όταν ήρθα στη Γαλλία και είδα μαγαζιά να διοργανώνουν βραδιές εργένηδων που έσφυζαν από άντρες και γυναίκες, μου έκανε τεράστια εντύπωση κι ανάσανα πραγματικά.