Gotham
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Αυγ 2011
- Μηνύματα
- 831
- Like
- 10
- Πόντοι
- 6
λεοπαρδαλη με ιαγουαρο δεν είναι διαφορετικες φυλες είναι διαφορετικα ειδη.
λιγο τα μπερδευεις.
άλλο η εξωτερικη εμφανιση.
άλλο η γενετικη συγγενεια.
άλλο η εννοια της φυλης-ρατσας-ποικιλιας.
υπαρχουν πχ 2 ειδη αφρικανικου ελεφαντα που εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
για να πουμε ότι ανηκουν στο ιδιο ειδος , για ειδη που αναπαράγονται με αρσενικο και θηλυκο, ΑΡΚΕΙ να μπορουν να κανουν γονιμους απογονους.
η γενετικη συγγενεια αποκαλυφθηκε με ακριβεια ουσιαστικα τις τελευταίες δεκαετιες εξετάζοντας τον βαθμο-ακριβες ποσοστο ομοιότητας στο dna ετσι βρηκαμε πχ ότι ο κροκόδειλος στην πραγματικοτητα είναι πιο συγγενης με τα πτηνα παρα με την σαυρα, παρολα αυτά συνεχιζουμε να βαζουμε ακομη την σαυρα και τον κροκοδειλο στην ιδια ομαδα των ερπετων.
για τους ανθρωπινους πληθυσμούς παλιοτερα τους χωριζανε σε φυλες γιατι οι ανθρωπολογοι τοτε θεωρουσαν πολλα τα 10 πχ διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ λευκων και νεγρων.
σημερα που υπαρχουν οι αναλυσεις dna εχει γενικα αποδεκτο ότι τα 10 εξωτερικα χαρακτηριστικα που κρινανε οι ανθρωπολογοι σε ποια φυλη ανηκεις είναι τελικα λιγα (εν μερει υποκειμενικο αυτό) γιατι γενετικα η αποσταση αυτων των πληθυσμων είναι μικρη.
δηλαδή δεν μπορεις ένα αλογο της γαλλιας με ένα αλογο της θεσσαλιας να το θεωρεις ιδια ρατσα-ποικιλια-φυλή όταν γενετικα απεχουν 0,2% και ο νεγρος με τον σουηδο που απεχουν μονο 0,02% να λες είναι διαφορετικες ρατσες-ποικιλιες-φυλες.
ο χωρισμος σε ειδη είναι φυσικος , αυτό που ειπα πριν εξαρτάται από την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ δυνατοτητα να κανουν γονιμα παιδια.
ο χωρισμος σε ταξεις, οικογενειες, φυλα, κλασεις, βασιλεια ή κατηγοριες μικρότερες από το ειδος πχ ρατσες, ποικιλιες κλπ είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, οποτε όπως υποκειμενικα θεωρουσαν διαφορετικες φυλες κιτρινους-μαυρους-λευκους εξισου υποκειμενικα ειπαν τελικα εχουν πολύ λιγες διαφορες στο dna αρα απλα λεμε για διαφορετικούς πληθυσμούς και σιγα σιγα χανεται ο ορος φυλη για τους ανθρώπους.
Ο προγναθισμος των μαυρων, ο χαμηλος δεικτης νοημοσυνης, το εντελως διαφορετικο κρανιο τους κτλ. ειναι πολυ σοβαρες διαφορες για να προκυπτουν απο μη καταταξιμη φυλετικη διαφοροποιηση.
Ο γνωστος γενετιστης Ριτσαρντ Ντοκινς ειπε πως ειναι λαθος να λεμε οτι οι ανθρωποι ανηκουν ολοι σε μια φυλη και οτι η φυλετικη ταξινομηση δεν εχει λογο υπαρξης ακομη και αν η γονιδιακη διαφοροποιηση ειναι μικρη.
Τι με νοιαζει αν το 0,02% μονο ειναι διαφορετικο; Το αποτελεσμα μετραει και οι αλληλοι, οχι τα γονιδια αυτα καθ αυτα. Εδω μιλαμε για τεραστιες διαφορες και στην εμφανιση και στη νοημοσυνη και σε ολα.