Νέα

Τί τρέχει επιτέλους με αυτές τις ελλεηνίδες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα freddie krueger
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 190K
  • Εμφανίσεις 7M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 25 άτομα (1 μέλη και 24 επισκέπτες)

Που οφειλεται που η ελληνιδα ζηταει τον ουρανο με τ αστρα?

• αυτο εχει μαθει απο την μανα της

Ψήφοι: 873 29,3%
  • υπερπροστατευτικη οικογενεια

Ψήφοι: 173 5,8%
  • δεν ξερει τι της γινεται

Ψήφοι: 513 17,2%
  • καλα να παθει ας μεινει στο ραφι

Ψήφοι: 325 10,9%
  • χεστην ,δεν ασχολουμαι με ελλεεινιδες

Ψήφοι: 322 10,8%
  • καλα κανει,ετσι πρεπει

Ψήφοι: 100 3,4%
  • αφου κι ετσι παλι τρεχουμε απο πισω της

Ψήφοι: 579 19,5%
  • αλλο

Ψήφοι: 91 3,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2.976

victoria2419

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2015
Like
9
Πόντοι
1
Ξέχασα να πω οτι αυτές τις 2 ωρες δεν εκανε κανενα τσιγάρο και ξαφνικα μου ζήτησε ενα.
Το παίζανε φοιτητριες και σε σχετική ερώτηση απάντησαν οτι ειναι φοιτητριες στα ι.ε.κ
Πέθανα στα γέλια λεμε,φοιτητριες σε ι.ε.κ

Χωρίς να θέλω να κρίνω τις κοπέλες (σε τελική ανάλυση οι Ελλεινίδες είναι οι σύντροφοι που αξίζουν σε ορισμένους σύγχρονους Έλληνες) καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι να ξαναβρούμε όλοι τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια (όχι με την έννοια της έπαρσης), την αυτογνωσία μας και να αποζητούμε την ποιότητα στην ζωή μας (με μικρά διαλείμματα παρακμής ^^ 'cause life wouldn't be interesting) και ένα κάποιο επίπεδο.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Χωρίς να θέλω να κρίνω τις κοπέλες (σε τελική ανάλυση οι Ελλεινίδες είναι οι σύντροφοι που αξίζουν σε ορισμένους σύγχρονους Έλληνες) καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι να ξαναβρούμε όλοι τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια (όχι με την έννοια της έπαρσης), την αυτογνωσία μας και να αποζητούμε την ποιότητα στην ζωή μας (με μικρά διαλείμματα παρακμής ^^ 'cause life wouldn't be interesting) και ένα κάποιο επίπεδο.

σκασε μωρη σκροφα

poutanofreak

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2015
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Κλασικο παραδειγμα Ελλεεινιδων

Χθεσινη εξοδος με 2 φιλους σε ιν κλαμπακι της πολης(Θεσσαλονικη)το μαγαζι πιτα,μας βαζει γνωστος πορτιερης να κατσουμε αναμεσα σε 2 τραπεζια με γκομενες,το ενα τραπεζι ειχε μονο τσουβαλες  :vomit: και το αλλο 3 γκομενες ''μετριες''
Οι τσουβαλες ευτυχως φυγαν νωρις,παραγγειλαμε ενα μπουκαλι,μολις ηρθε το μπουκαλι στο τραπεζι με εντυπωσιακη μπορω να πω εισοδο,κατα ενα περιεργο λογο η μια ξεκινησε να μιλαει με τον ενα φιλο της παρεας μας,σε λιγο επιασε κουβεντα και η αλλη και η αλλη.
Εγω καθομουν στην ακρη και σχολιαζα με το φιλο μου το μαγαζι,τις γκομενες που ηταν μεσα αλλα και αυτες τις 3,πηγαμε εκει περιπου κατα τις 5 το πρωι,οι γκομενες σιγουρα ηταν ας πουμε απο τις 4 γιατι ειχαν απο ενα ποτο και αυτο στα τελειωματα.
Μειναμε στο τραπεζι(γιατι μετα πηγαμε στο μπαρ,οταν εφυγε ο κοσμος)μεχρι τις 7 το πρωι(2 ωρες δλδ)οι γκομενες αλλο ποτο δεν πηραν!!!
2 ωρες την βγαλαν με νερο,χορο και να πετανε πανεξυπνες μαλακιες!!!
Σε μια δωση λεω το φιλο που μιλουσαμε,αυτες ειναι ευρωρουφηχτρες και του εξηγω το σκηνικο με τα ποτα τους και εκει που μιλαμε γυρναει η μαλακισμενη και τι μου λεει?
Μηπως εχεις κανενα τσιγαρο?
Της λεω απεναντι ειναι το περιπτερο,εχει και νερο αλλα εκει και τα 2 τα πληρωνεις.

Κλασικες Ελλεεινιδες που σε κοιτανε στην τσεπη,αμε στο διαλο παλιο σαβουρες...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: Κλαιω ... ηθελα να ειμαι σε μια μερια να βλεπα τα μουτρα της ξεκωλιαρας που πηγε να σε ψαρεψει.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Οι ελληνιδες ειναι φιλες σου!  :)

Trollemort
registeredTrademark.JPG

kostakis27

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2009
Κριτικές
127
Like
8.306
Πόντοι
7.885

Eσύ βικτωρία πως θα τον ήθελες τον άντρα σου  :rolleyes: :think:.Εμφάνιση,επάγγελμα,προσόντα,χόμπι  :idiot: :uglystupid:

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Μαλιστα..............

Ξυλινη γλωσσα  σαν των πολιτικων........."Θα μειωσουμε το ελλειμα, θα παταξουμε την φοροδιαφυγη και την εισφοροδιαφυγη και με ορμη θα μπουμε στην αναπτυξη και στην αναβαθμιση του βιοτικου επιπεδου παντα εχονταs σαν σκοπο το οραμα τηs αναγενημενηs Ελλαδαs""

Η μονη διαφορα  ειναι οτι αυτοι,  το λενε καθε τετραετια

Spiste

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Εμεις θελουμε στις γυναικες αυτούς τους δυο ρόλους,αυτές θελουν να ειμαστε υδραυλικοί,ηλεκτρολόγοι,γιατροί,μάγειρες,νταντάδες,λεφταδες,ψυχολόγοι και χίλια δυο ακομα,να μη γράφω μεχρι το πρωι   :grin:
Σώωωωπα ρε φίλε....

Ώστε μόνο για δυο ρόλους θέλουμε τις γυναίκες, ενώ αυτές μας θέλουν για πολλούς.

Καταρχήν απ' αυτά που έγραψες, οι μισοί ρόλοι είναι γυναικείοι κυρίως, όχι αντρικοί (γιατροί,μάγειρες,νταντάδες,ψυχολόγοι). Πρόσθεσε τώρα σε γυναικείους ρόλους και την πλύστρα και την καθαρίστρια, ίσως να διαβάζει και τα παιδιά, ενώ μπορεί και να δουλεύει για να βοηθάει στα οικονομικά...

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
217
Like
17.709
Πόντοι
38.177
Σώωωωπα ρε φίλε....

Ώστε μόνο για δυο ρόλους θέλουμε τις γυναίκες, ενώ αυτές μας θέλουν για πολλούς.

Καταρχήν απ' αυτά που έγραψες, οι μισοί ρόλοι είναι γυναικείοι κυρίως, όχι αντρικοί (γιατροί,μάγειρες,νταντάδες,ψυχολόγοι). Πρόσθεσε τώρα σε γυναικείους ρόλους και την πλύστρα και την καθαρίστρια, ίσως να διαβάζει και τα παιδιά, ενώ μπορεί και να δουλεύει για να βοηθάει στα οικονομικά...

Ετσι σου είπαν εσένα;
Πες μου μια μεγάλη γιατρό,ψυχολόγο και μαγείρισσα για να δούμε ποσο σωστά τα λες εσυ.

Spiste

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Ετσι σου είπαν εσένα;
Πες μου μια μεγάλη γιατρό,ψυχολόγο και μαγείρισσα για να δούμε ποσο σωστά τα λες εσυ.
Καλά ρε φιλαράκο, μιλάμε έχεις πολύ πλάκα!  :cheesy:

Για ρόλους μίλησες (και απάντησα), ρόλους που αναλαμβάνει κάποιος σε μια σχέση, και τώρα αν κατάλαβα καλά μου το γυρίζεις σε μεγάλες προσωπικότητες που ειδικεύονται σε κάποιο επάγγελμα...

Μιας λοιπόν κι ανέφερες εσύ πρώτα ως αντρικό ρόλο το ρόλο της νταντάς, για πες μας κάποιον μεγάλο νταντά(?) που γνωρίζεις για να γελάσουμε κι άλλο...  :2funny:

(Κι αν νομίζεις πως δεν υπάρχουν μεγάλες γιατροί, ψυχολόγοι και μαγείρισσες, είσαι βαθιά νυχτωμένος!)

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
Όσοι δεν ψάχνονται μικροί καταλήγουν να κάνουν μεγαλύτερες βλακείες σε μεγαλύτερη ηλικία. Πάρε εσύ την παρθένα για ασφάλεια η οποία θα ανακαλύψει λίγα χρόνια μετά ότι ίσως χάνει την ζωή της μαζί σου χωρίς να έχει εμπειρίες άλλες στην ζωή της. Πόσα και πόσα διαζύγια δεν βγήκαν για αυτό το λόγο, μικροί και άμυαλοι παντρειές και μέχρι να γίνουν μεσήλικες χωρισμοί με παιδιά. Η ασφάλεια των λίγων εμπειριών και σχέσεων...  :jerking:
η εμπειρια κατα τη γνωμη σου πιστευεις ερχεται με τη ποσοτητα η με τη ποιοτητα?πιστευεις οτι θα εισαι πιο εμπειρος αν πας με 50 απο μια φορα σε 2 χρονια η με 1 σε δυο χρονια?και γιατι?

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16
Κλασικο παραδειγμα Ελλεεινιδων

Χθεσινη εξοδος με 2 φιλους σε ιν κλαμπακι της πολης(Θεσσαλονικη)το μαγαζι πιτα,μας βαζει γνωστος πορτιερης να κατσουμε αναμεσα σε 2 τραπεζια με γκομενες,το ενα τραπεζι ειχε μονο τσουβαλες  :vomit: και το αλλο 3 γκομενες ''μετριες''
Οι τσουβαλες ευτυχως φυγαν νωρις,παραγγειλαμε ενα μπουκαλι,μολις ηρθε το μπουκαλι στο τραπεζι με εντυπωσιακη μπορω να πω εισοδο,κατα ενα περιεργο λογο η μια ξεκινησε να μιλαει με τον ενα φιλο της παρεας μας,σε λιγο επιασε κουβεντα και η αλλη και η αλλη.
Εγω καθομουν στην ακρη και σχολιαζα με το φιλο μου το μαγαζι,τις γκομενες που ηταν μεσα αλλα και αυτες τις 3,πηγαμε εκει περιπου κατα τις 5 το πρωι,οι γκομενες σιγουρα ηταν ας πουμε απο τις 4 γιατι ειχαν απο ενα ποτο και αυτο στα τελειωματα.
Μειναμε στο τραπεζι(γιατι μετα πηγαμε στο μπαρ,οταν εφυγε ο κοσμος)μεχρι τις 7 το πρωι(2 ωρες δλδ)οι γκομενες αλλο ποτο δεν πηραν!!!
2 ωρες την βγαλαν με νερο,χορο και να πετανε πανεξυπνες μαλακιες!!!
Σε μια δωση λεω το φιλο που μιλουσαμε,αυτες ειναι ευρωρουφηχτρες και του εξηγω το σκηνικο με τα ποτα τους και εκει που μιλαμε γυρναει η μαλακισμενη και τι μου λεει?
Μηπως εχεις κανενα τσιγαρο?
Της λεω απεναντι ειναι το περιπτερο,εχει και νερο αλλα εκει και τα 2 τα πληρωνεις.

Κλασικες Ελλεεινιδες που σε κοιτανε στην τσεπη,αμε στο διαλο παλιο σαβουρες...

Πουστόπαιδο ο πορτιέρης τόσα και τόσα δυνατότατα μουνιά έχουν τα καλά κλαμπάκια της Θεσσαλονίκης και σας βάζει σε τραπέζι δίπλα σε φόλες.
Αν δεν ήταν και γνωστός δηλαδή παίζει να σας έβαζε σε κάνα τραπέζι απομακρυσμένο στην άκρη του μαγαζιού.  :2funny:
Φοιτήτριες στο ΙΕΚ δηλαδή κατά 90% 18-20 χρονών. Εντάξει δεν θα έχει λεφτά ο μπαμπάς τους για να βγαίνουν και να πίνουν 2-3 ποτά ανά έξοδο και λογικά θα ξενυχτάνε 4-5 φορές τη βδομάδα. Μπορούσες να δώσεις ένα τσιγάρο πάντως όπως όταν σου κάνουν τράκα φτωχαδάκια, πρεζάκια κλπ  :2funny:
Βέβαια αυτό με το τσιγάρο μπορεί να ήταν και πέσιμο, αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν το είχες καθόλου ανάγκη, σαν σεσημασμένος σιτυτουρίστας αν θυμάμαι καλά.  :grin:

mounta

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
6
Εννοείται ότι είμαστε το ΣΥΝΟΛΟ των επιλογών μας (οι επιλογές μας στον ερωτικό τομέα δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος από το σύνολο των επιλογών μας. Υπάρχουν και οι επιλογές που αφορούν το επάγγελμα, την μόρφωση, την καλλιέργεια, την στάση μας προς την οικογένεια μας κλπ...). Και σε καμία περίπτωση, εγώ προσωπικά, δεν κρύβω στοιχεία από το παρελθόν μου. Είμαι περήφανη για τις επιλογές μου, έχω συμφιλιωθεί με τα λάθη μου επειδή δίχως αυτά δεν θα είχα διαμορφώσει την ολοκληρωμένη προσωπικότητα που έχω σήμερα και δεν θα είχα κατασταλάξει. Άλλωστε και ο αγαπημένος μου Nietzsche λέει “But it is the same with man as with the tree. The more he seeks to rise into the height and light, the more vigorously do his roots struggle earthword, downword, into the dark, the deep - into evil.” Η έμφυτη περιέργεια μου (που είναι ίδιον των ευφυών) με ώθησε να γνωρίσω διάφορες πτυχές αυτής της κοινωνίας. Όταν τελικά κατέληξα στον τωρινό σύντροφο μου, δεν ήταν από ανάγκη, ήταν από συνειδητή επιλογή. Ας σχολιάσω την τελευταία σου φράση. 1) ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι είναι υποτιμητικός. Κάνεις τον ρόλο μας στο σεξ να φαίνεται παθητικός. Υπάρχουμε για να ''μας τον χωνόνουν'', ''να μας μπουκώνουν''? (sarcasm) Η σεξουαλική πράξη σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την γυναίκα, δεν την φθείρει. 2) Αν και δεν οφείλω καμία εξήγηση σε έναν άγνωστο, ο αριθμός των προηγούμενων συντρόφων μου είναι μονοψήφιος οπότε δεν έχω ''μπουκωθεί'' (τόσο άξεστος και ενοχλητικός ο τρόπος έκφρασης σου!). Αλλά και να είχα, γνωρίζεις κάτι που λέγεται αυτοδιάθεση και αυτοδιαχείριση του σώματος μας? My body, my choice!.
ετσι οπως το λες,σωμα σου και επιλογη σου.Και οπως λεει ο φιλος σου παραπανω δεν σημαινει οτι οσο ψηλωνει ενα δεντρο τοσο ριζωνει.μερικοι απο μας εχουμε μαθει να δινουμε αξια σε σοβαρες κοπελες που εχουν μαθει να εκτιμουν τον εαυτο τους και το σωμα τους,και οχι σ'αυτες που κανουν οτι γουσταρουν,πηδιοντε σαν τους λαγους και .ετα εχουν την απαιτηση να δεχτουν οι αλλοι το παρελθον τους με τη κλασικη φτηνη δικαιολογια "επιλογη μου".προφανως και ηταν επιλογη σου να πηδηχτεις με κοσμο ασχετο(δεν μιλω μονο καθαρα προσωπικα)αλλα μην ελπιζεις οτι θα βρεις ανθρωπους διπλα σου που να μπορουν να διαχειριστουν αυτες τις επιλογες σου!κανα σπαλιαρα τουμπανο θα βρεις αρσενικη πορνη και πολυ σου/σας ειναι.

victoria2419

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2015
Like
9
Πόντοι
1
ετσι οπως το λες,σωμα σου και επιλογη σου.Και οπως λεει ο φιλος σου παραπανω δεν σημαινει οτι οσο ψηλωνει ενα δεντρο τοσο ριζωνει.μερικοι απο μας εχουμε μαθει να δινουμε αξια σε σοβαρες κοπελες που εχουν μαθει να εκτιμουν τον εαυτο τους και το σωμα τους,και οχι σ'αυτες που κανουν οτι γουσταρουν,πηδιοντε σαν τους λαγους και .ετα εχουν την απαιτηση να δεχτουν οι αλλοι το παρελθον τους με τη κλασικη φτηνη δικαιολογια "επιλογη μου".προφανως και ηταν επιλογη σου να πηδηχτεις με κοσμο ασχετο(δεν μιλω μονο καθαρα προσωπικα)αλλα μην ελπιζεις οτι θα βρεις ανθρωπους διπλα σου που να μπορουν να διαχειριστουν αυτες τις επιλογες σου!κανα σπαλιαρα τουμπανο θα βρεις αρσενικη πορνη και πολυ σου/σας ειναι.
Είσαι τόσο καθηλωμένος στην άποψη σου και αμετακίνητος που δεν θα επιχειρήσω να σε μεταπείσω. Σέβομαι τις απόψεις σου. Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι μια ηλικία (τα χρόνια της νεότητας μας) έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε απερίσκεπτες επιλογές και να συλλέξουμε εμπειρίες (εάν αυτό μας εκφράζει). Ειδικά όταν με τις επιλογές μας δεν βλάπτουμε κάποιον. Κανένας δεν γεννήθηκε ώριμος. Σταδιακά ωριμάζουμε (νοητικά, συναισθηματικά...) μέσα από τις επιλογές μας (ενίοτε λανθασμένες). Και καθώς εξελισσόμαστε (επειδή τίποτα δεν είναι στάσιμο) αναθεωρούμε τις απόψεις μας και ένα άτομο που κάποτε δεν ασπαζόταν τον θεσμό της μονογαμίας μπορεί να γίνει μονογαμικό (όχι επειδή του το επιβάλλουν τα κοινωνικά δόγματα, αλλά από δική του συνειδητή, προσωπική επιλογή). In my humble opinion. Και σχετικά με τον Nietzsche έλεγε ότι ''You need chaos in your soul to give birth to a dancing star''.

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
97
Πόντοι
4.165
η εμπειρια κατα τη γνωμη σου πιστευεις ερχεται με τη ποσοτητα η με τη ποιοτητα?πιστευεις οτι θα εισαι πιο εμπειρος αν πας με 50 απο μια φορα σε 2 χρονια η με 1 σε δυο χρονια?και γιατι?

Εμπειρία σε σχέσεις έρχεται με την ποσότητα και όχι με την ποιότητα, μάλλον εννοείς εμπειρία σε σεξ που αυτό είναι άλλο. Πως αλλιώς θα ξέρεις αν η μακροχρόνια σχέση που θα κάνεις (ή και σχέση ζωής) θα είναι όντως καλή επιλογή και όχι κάτι του στυλ αυτό βρήκαμε αυτό εμπιστευόμαστε αν κάνεις μόνο μία δύο σχέσεις στην ζωή σου; Αν και δεν είναι απίθανο να σου κάτσει κάτι καλό σε αυτές τις περιορισμένες σχέσεις, οι πιθανότητες δεν είναι και τόσο μεγάλες φοβάμαι.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Είσαι τόσο καθηλωμένος στην άποψη σου και αμετακίνητος που δεν θα επιχειρήσω να σε μεταπείσω. Σέβομαι τις απόψεις σου. Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι μια ηλικία (τα χρόνια της νεότητας μας) έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε απερίσκεπτες επιλογές και να συλλέξουμε εμπειρίες (εάν αυτό μας εκφράζει). Ειδικά όταν με τις επιλογές μας δεν βλάπτουμε κάποιον. Κανένας δεν γεννήθηκε ώριμος. Σταδιακά ωριμάζουμε (νοητικά, συναισθηματικά...) μέσα από τις επιλογές μας (ενίοτε λανθασμένες). Και καθώς εξελισσόμαστε (επειδή τίποτα δεν είναι στάσιμο) αναθεωρούμε τις απόψεις μας και ένα άτομο που κάποτε δεν ασπαζόταν τον θεσμό της μονογαμίας μπορεί να γίνει μονογαμικό (όχι επειδή του το επιβάλλουν τα κοινωνικά δόγματα, αλλά από δική του συνειδητή, προσωπική επιλογή). In my humble opinion. Και σχετικά με τον Nietzsche έλεγε ότι ''You need chaos in your soul to give birth to a dancing star''.

οπα  :police:

mmiou  :) :) :) :) :)

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.303
Πόντοι
3.556
Αυτο το πραμα επιτελους με τις επιλογες και ωριμαζω μεσα απο πολλες φορες αμετρητες εμπειριες πρεπει να σταματησει ....

Οι γυναικες, μας τα πρηζετε οτι ειστε πιο εγκεφαλικες και ωριμαζετε νωριτερα και ιστοριες για αγριους ... μετα μαζευετε καμια 10αρια ψωλες ... δεν ειπαμε να μην απολαυσετε σεξ ή να μην εχετε εμπειριες αλλα αν ισχυει αυτο που διαφημιζετε τοτε μετα τον 5ο αρχιστε να χρεωνετε να βγαλετε και τα σπασμενα... ποσες διαλο λανθασμενες επιλογες τελωσπαντων κανετε ?

επισεις πρεπει να σταματησουν τα "ο Νιτσε ο Κιτσε ο δεν ξερω και γω ποιος ειπε αυτο το αλλο το παραλλο" ... αλλο η κλινικη ερευνα και αλλο γνωμες και αποφθεγματα μιας αλλης εποχης που τα επικαλουμαστε για να χρυσωσουμε το χαπι λανθασμενων επιλογων

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom