mounta
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 6
δεν ειναι θεμα καθηλωματος,ειναι θεμα παιδειας και το ποσο σεβεσαι τον εαυτο σου και το περιβαλλον γυρω σου.Το να σκεφτεσαι το παρον μονο και να λες"ας γαμηθω ασυστολα τωρα με τον πρωτο τυχωντα" δεν σε εκφραζει ως λογικα σκεπτομενο και σπουδαγμενο ατομο οπως λες.Οποτε ναι,ειναι λαθη της εποχης,αλλα θα σε ακολουθουν παντα.Αρα μην λες "επιλογη μου" ενω τα αναγνωριζεις σα λαθη,οπως τα αναγνωριζει και ο εκαστοτε συντροφος σου.Απο τη στιγμη που σε επελεξε σα συντροφο και οχι σαν μηχανη του σεξ,οφειλεις να σεβαστεις οτι τον ενοχλει το παρελθον σου και να το αποδεχτεις,οχι να του λες "σωμα σου επιλογη σου".Αν ειναι επιλογη σου τοτε μεινε με τις επιλογες σου και μην απαιτεις απο σωστα σκεπτομενα ατομα τη συγκαταθεση τους για το παρελθον σου και τις λανθασμενες επιλογες σου.Κανεις δεν θελει κοπελα διπλα του που να τη πηδουσαν στα 20 της η μιση αθηνα και τωρα να απαιτει σεβασμο και κατανοηση.Το παρελθον σου μενει κολλημενο μαζι σου και ο καθρνας που ειναι μαζι σου εχει το δικαιωμα να το γνωριζει,και αν τον ενοχλει κατι να μην τον κατακρινεις ως κολλημενο μυαλο και οτι "τωρα ειμαστε μαζι,τι σε ενοχλει το παρελθον μου".Εσυ δεν εχεις τη καταλληλη παιδεια μαλλον να το ξεχωρισεις.Γνωμη μου παντα.Είσαι τόσο καθηλωμένος στην άποψη σου και αμετακίνητος που δεν θα επιχειρήσω να σε μεταπείσω. Σέβομαι τις απόψεις σου. Προσωπικά θεωρώ ότι μέχρι μια ηλικία (τα χρόνια της νεότητας μας) έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε απερίσκεπτες επιλογές και να συλλέξουμε εμπειρίες (εάν αυτό μας εκφράζει). Ειδικά όταν με τις επιλογές μας δεν βλάπτουμε κάποιον. Κανένας δεν γεννήθηκε ώριμος. Σταδιακά ωριμάζουμε (νοητικά, συναισθηματικά...) μέσα από τις επιλογές μας (ενίοτε λανθασμένες). Και καθώς εξελισσόμαστε (επειδή τίποτα δεν είναι στάσιμο) αναθεωρούμε τις απόψεις μας και ένα άτομο που κάποτε δεν ασπαζόταν τον θεσμό της μονογαμίας μπορεί να γίνει μονογαμικό (όχι επειδή του το επιβάλλουν τα κοινωνικά δόγματα, αλλά από δική του συνειδητή, προσωπική επιλογή). In my humble opinion. Και σχετικά με τον Nietzsche έλεγε ότι ''You need chaos in your soul to give birth to a dancing star''.