Καλησπερα συναγωνιστες!
Χρειαζομαι την συμβουλη Νομικου, για το θεμα που θα παραθεσω . Εαν υπαρχει καποιος συναγωνιστης Νομικος και εχει αποψη περι του θεματος, καλοδεχουμενη η τοποθετηση του.
Εχω ενα κτημα σε ενα χωριο, στο οποιο υπαρχει εντος του κτηματος πηγαδι. Το κτημα δεν το εχω περιφραξει. Η πηγαδα εχει ενα τοιχιο τσιμεντενιο γυρω της περι το 1 μετρο υψος (φτανει μεχρι την μεση), και διαμετρο περι τα 3μιση μετρα. Βαθος εχει καμια 15αρια μετρα.
Προσφατα καποιοι χωριατες μου ειπα οτι θα πρεπει να κλεισω την πηγαδα απο επανω με μια κατασκευη ωστε να μην πεσει κανενας μεσα, γιατι σε τετοια περιπτωση παει αυτοφορο ο ιδιοκτητης. Ανταπαντησα, χωρις να εχω γνωσεις, οτι για να φτασει καποιος στην πηγαδα θα πρεπει να περπατησει μεσα στο κτημα μου. Εφοσον δεν εχει καμια δουλεια να μπει καποιος στην ιδιοκτησια μου χωρις την αδεια μου, τοτε οποιος πεσει μεσα κακως θα εχει μπει χωρις την αδεια μου και ως εκ τουτου δεν βλεπω τον λογο για το αυτοφορο. Επισης για να πεσεις μεσα θα πρεπει να σκαρφαλωσεις αυτο το τσιμεντενιο τοιχιο.
Οι χωριατες μου απαντησαν οτι επειδη δεν ειναι περιφραγμενο το κτημα θα πρεπει να κλεισω την πηγαδα με μια κατασκευη για να μην πεσει καποιος μεσα, ή να περιφραξω το κτημα. Μπορει να μπει κανενας μεθυσμενος και να πεσει μεσα μου ειπαν. Το να περιφραξω το κτημα θελει 10.000 ευρω οποτε δεν υπαρχιε περιπτωση. Βεβαια η σκεψη μου ηταν οτι οι χωριατες ψαχνουν ευκαιρια να σε βαλουν σε εξοδα να παρουν την δουλεια.
Εν ολιγοις, ξερει καποιςς Νομικος να μου πει αν στεκει αυτο που μου ειπαν, και τι με συμβουλευει να κανω?
Ευχαριστω τυποι!