Νέα

Τι ώρα κοιμάστε τα βράδια?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Alitarxis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 129
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
φιλε ρωτα και τον παθολογο σου να σε κατευθυνει...ρωτα 2-3 αν μπορεις να διασταυρωσεις αποψεις. παλια που ειχα παει σε πολλυ γνωστο ψυχολογο μου εδωσε κατι χαπια ladose να φευγει το αγχος ειπε.αλλα τα ψιλοφοβηθηκα  και επινα κανα whisky να ζαλιζομαι. ο παθολογος σου θα σε κατευθυνει μαλλον πιο σωστα ομως σε ποια ειδικοτητα να απευθυνθεις

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
Ερώτηση(εις): Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πρώτη έκδοση: 14 Nov 2003.
Τελευταία ενημέρωση: 23 Jun 2004.
Τι αποκαλούμε Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία και ποια τα χαρακτηριστικά της;
Απάντηση:
Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ψυχοθεραπείας είναι:

α) ότι είναι σύντομης διάρκειας (π.χ. 3 μήνες),

β) εστιάζει την προσοχή της στα τωρινά προβλήματα και όχι τόσο στο παρελθόν όπως άλλες,

γ) βασίζεται στην στενή συνεργασία του θεραπευτή και του θεραπευομένου και

δ) βασίζει το αποτέλεσμά της περισσότερο στην δουλειά που θα κάνει ο θεραπευόμενος μεταξύ των συνεδριών στο σπίτι του και όχι τόσο εντός των συνεδριών.

Η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία αποτελεί στην ουσία το 'πάντρεμα' δυο θεωρητικών κατευθύνσεων, της γνωσιακής η οποία θεμελιώθηκε από τον A. Beck την δεκαετία του '70 και της κλασικής συμπεριφορικής θεωρίας. Οι γνωσιακές τεχνικές αποσκοπούν περισσότερο στην αμφισβήτηση των δυσλειτουργικών πεποιθήσεων που επικρατούν στην σκέψη των πασχόντων, ενώ οι συμπεριφoρικές τεχνικές στο 'σπάσιμο' της αποφευκτικής συμπεριφοράς. Αυτό επιτυγχάνεται με την σταδιακή επαναδραστηριοποίηση του πάσχοντα στις δραστηριότητες που απέφευγε. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η χρησιμοποίηση κάποιων φαρμάκων μπορεί να βοηθήσει άτομα με έντονη αποφευκτική συμπεριφορά να επαναδραστηριοποιηθούν με το να μειώνει την ένταση των αγχωδών συμπτωμάτων.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Εχεις κανει τετοια θεραπεια??

Δεν έχω κάνει τέτοια θεραπεία...
Αλλά έχω πιο σοβαρά προβλήματα (  :grin: ) και πάω σε ψυχολόγο και με έχει βοηθήσει. Αυτό το λέω γιατί ουσιαστικά και ο ψυχολόγος βρίσκει τις αιτίες των προβλημάτων όπως η συγκεκριμένη θεραπεία, απλά ο ψυχολόγος πάει πιο γενικά και πιο βαθιά. Αυτή η θεραπεία είναι πιο στοχευμένη.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Μαιστα...Μορφωθηκαμε παλι 

Ρε εσύ, με τόσες γραμμές που κάνεις που να κλείσεις μάτι;

Παρασύρεις και τους άλλους που έχουν πρόβλημα έτσι και αλλοιώς δηλαδή.

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
Δεν έχω κάνει τέτοια θεραπεία...
Αλλά έχω πιο σοβαρά προβλήματα (  :grin: ) και πάω σε ψυχολόγο και με έχει βοηθήσει. Αυτό το λέω γιατί ουσιαστικά και ο ψυχολόγος βρίσκει τις αιτίες των προβλημάτων όπως η συγκεκριμένη θεραπεία, απλά ο ψυχολόγος πάει πιο γενικά και πιο βαθιά. Αυτή η θεραπεία είναι πιο στοχευμένη.

δηλ κοιμασε πιο πολυ?? κοιμασε λογικες ωρες? Γιατι το ατομο αυτο προσπαθει να πεσει στη 1 κ καταληγει 9 το πρωι

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ωχ, πάνω στην ώρα έκανες το θρεντ τώρα που το σκέφτομαι...  :think:

Όχι, γενικά εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι η αϋπνία, για άλλο λόγο πάω στον ψυχολόγο.
Αλλά τώρα που το λες τις τελευταίες 10 μέρες έχω κοιμηθεί τρεις νύχτες...  :'(  Αν συνεχιστεί αυτό ίσως το κοιτάξω το θέμα.
Είπα ότι πάω σε ψυχολόγο γιατί ουσιαστικά είναι μια πιο "βαριά" μορφή της θεραπείας που είπα και εμένα με έχει βοηθήσει πολύ (όχι με τον ύπνο, σε άλλα θέματα). Οπότε ίσως βοηθήσει και τη φίλη σου, μια και η αρχή είναι η ίδια και για τις δύο θεραπείες. Ο ειδικός θα ψάξει μαζί της να βρει την αιτία της αϋπνίας (άγχος; υπερβολική ανησυχία για άλλα άτομα; υπερβολική εργασία; ό,τι και να'ναι) και θα δουλέψουν μαζί για να το λύσουν.

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
να πατε μαζι να σας κανει καλυτερες τιμες...  :dancing:

για να δουμε τι θα βγει

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
Η ελλειψη υπνου βλαπτει σοβαρα την υγεια.
Ειδικα οταν ξεπερναει τις 3 μερες εχει σοβαρες και αμεσες επιπτωσεις ψυχολογικα αλλα και σωματικα.
Υπαρχουν διαφορα που μπορεις να κανεις ωστε να σε χαλαρωσουν πριν πεσεις στο κρεβατι,οπως σεξ,ενα ποτηρι χλιαρο γαλα,ή τσαι απο τιλιο.
Αν δεις οτι η κατασταση σου χειροτερευει και επαναλαμβανεται για πολλες συνεχομενες μερες, καλυτερα να επισκεφθεις εναν γιατρο.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
να πατε μαζι να σας κανει καλυτερες τιμες...  :dancing:

για να δουμε τι θα βγει

Έλα ντε!

moutsos13, έχεις δίκιο αλλά έχει πέσει πολλή δουλειά τελευταία και νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα... όταν χαλαρώσει η δουλειά, αν συνεχιστεί θα το κοιτάξω
(εκτός αν δεν αναφερόσουν σε μένα, οπότε αγνόησε αυτό το ποστ  :grin: )

Επισκέπτης
Ρε εσύ, με τόσες γραμμές που κάνεις που να κλείσεις μάτι;

Παρασύρεις και τους άλλους που έχουν πρόβλημα έτσι και αλλοιώς δηλαδή.

για οσους εχουν ρινοραγειες υπαρχει κ το κουταλι

νο1 γκαμπα
νο2 300mg Mg 30mg Zn μακρυα απο Ca
νο3 μια καλη πιπα απο μασαζοτεμαχιο

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
Επισης ψαξτε στο ιντερνετ για την βαλεριανα (φυτο που λειτουργει ως κατευναστικό στην αϋπνία)
Πωλειται σε μαγαζια με βοτανα κτλ...
Υπαρχει και στα φαρμακεια σε μορφη χαπιου

Σε μεγαλες ποσοτητες ειναι τοξικο

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
φιλε αυτα δεν κανουνεε τιποτα σε αυτο το προβλημα. Ειναι φυτικο προιον.

Να σου δωσω να καταλαβεις. Ειναι σαν να εχεις 2 μηνες πονοκεφαλο απο ιχμοριτιδα κ να παιρνεις ασπιρινη.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
221
Πόντοι
36
φιλε αυτα δεν κανουνεε τιποτα σε αυτο το προβλημα. Ειναι φυτικο προιον.

Να σου δωσω να καταλαβεις. Ειναι σαν να εχεις 2 μηνες πονοκεφαλο απο ιχμοριτιδα κ να παιρνεις ασπιρινη.
μαλιστα!!!
το συγκεκριμενο το χεις δοκιμασει????? ...θεωρειται δυνατο παντως!!!!
Αν πας σε ψυχιατρο θα σου γραψει σιγουρα καποιο φαρμακο... ετσι οπως μου τα λες!!!!

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
φιλε ρωτα και τον παθολογο σου να σε κατευθυνει...ρωτα 2-3 αν μπορεις να διασταυρωσεις αποψεις. παλια που ειχα παει σε πολλυ γνωστο ψυχολογο μου εδωσε κατι χαπια ladose να φευγει το αγχος ειπε.αλλα τα ψιλοφοβηθηκα  και επινα κανα whisky να ζαλιζομαι. ο παθολογος σου θα σε κατευθυνει μαλλον πιο σωστα ομως σε ποια ειδικοτητα να απευθυνθεις
Σωτόστ!
Προτιμάς δηλαδή να καταλήξει κάποιος αλκοολικός; Μη σου φανει αστέιο οι περισσότεροι έτσι ξεκίησαν.
Από όσο ξέρω τα ladose είναι ήπιο αντικαταθλιπτικο που δεν προκαλεί εξάρτηση. Είναι μάλιστα τόσο ήπιο που πρόσφατα ανακοινώθηκαν μελέτες που αναρωτιούνται αν υπάρχει λόγος ύπαρξης όχι μόνο του συγκεκριμέμνου αλλά ολόκληρης της φαρμακολογικής κατηγορίας στην οποία ανήκει.
Για τους ψυχολόγους έχω επιφυλάξεις ... μπορεί να σε τραβολογάει για χρόνια χωρίς αποτέλεσμα για να γεμίζει την τσέπη του.
Δια τάυτα, ξεκινάς από τον γενικό γιατρο και ανάλγοα τι θα σου πει. Ή κατευθείαν σε ψυχίατρο.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
λοιπόν τρία πηδήματα (κατά προτίμηση το ένα λοκώ..) , μία καλή μάσα και 4-5 τσιπουράκια και κοιμάσαι σαν πουλάκι..

Tarasch

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2007
Κριτικές
11
Like
52
Πόντοι
5.765
Σωτόστ!
Προτιμάς δηλαδή να καταλήξει κάποιος αλκοολικός; Μη σου φανει αστέιο οι περισσότεροι έτσι ξεκίησαν.
Από όσο ξέρω τα ladose είναι ήπιο αντικαταθλιπτικο που δεν προκαλεί εξάρτηση. Είναι μάλιστα τόσο ήπιο που πρόσφατα ανακοινώθηκαν μελέτες που αναρωτιούνται αν υπάρχει λόγος ύπαρξης όχι μόνο του συγκεκριμέμνου αλλά ολόκληρης της φαρμακολογικής κατηγορίας στην οποία ανήκει.
Για τους ψυχολόγους έχω επιφυλάξεις ... μπορεί να σε τραβολογάει για χρόνια χωρίς αποτέλεσμα για να γεμίζει την τσέπη του.
Δια τάυτα, ξεκινάς από τον γενικό γιατρο και ανάλγοα τι θα σου πει. Ή κατευθείαν σε ψυχίατρο.
αν οι αυπνιες προερχονται απο ερωτικη απογοητευση κατευθιαν σε πολυ ΚΑΛΟ ψυχιατρο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom