σαν μαγαζι ειμαι μεσα στο marketplace και μονο καθως μπηκα δοκιμαστικα πριν δωσω τα 250 entry fee και 100 σαν καβατζα για το "δες το στο καταστημα".
Η προμηθεια του σκρουτζ στο δικο μου υλικο ειναι 10% μεσος ορος. Τεραστιο ειδικα για καποιες κατηγοριες προιοντων.
Και εδω φυσικα φταινε τα κατστηματα. γιατι οι προμηθευτες προσπαθουνε να δωσουν μια προτεινομενη τιμη, αυτοι αρχιζουν και σφαζονται μεταξυ τους με αποτελεσμα ουτε εγω να πουλαω που ακολουθω τον "αγραφο νομο της προτεινομενης" αλλα και αυτοι να πουλανε κατι ας πουμε 105ευρω οταν τους κοστιζει 100. αυτο δεν ειναι φυσιολογικο κερδος για κανενα καταστημα εκτος αν θεωρηθει οτι πουλανε 20-30 τεμαχια την ημερα.. που δεν συμβαινει. (φυσικα ειμαι της αποψης οτι δεν ειναι σωστο να καθοριζεις σε ενα μαγαζι ποσο να πουλαει, αλλα οταν το ξεφτυλιζει ο αλλος, θελει κ ο προμηθευτης να κρατησει το επιπεδο του προιοντος του.)
γιατι προσωπικα χανω την ζωη μου μπροστα σε εναν υπολογιστη, αλλα κερδιζει τις παραγγελιες ο αλλος που πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι παιδευεται για πραγματικα ελαχιστα ευρω. για να γινει γνωστος??? καπως ετσι εχουν αρχισει να βαρανε κανονια στον δικο μου χωρο... γιατι ο αλλος αγοραζε 1ευρω και πουλουσε 1,10. μην το παιρνεται σαν ποσοστο κερδους αλλα σαν πραγματικα χρηματα...
Απο εκει και περα, επειδη εκανα επαφη με το shopflix, το μεγαλο προβλημα ,προς το παρων, που νομιζω οτι ακομα κραταει μακρια τα μαγαζια ειναι οτι τους ενδιαφερει η αμεση διαθεσιμοτητα. (+ το ετησιο παγιο που μονο ευχαριστο δεν ειναι)
μπορει για τον ιδιωτη να ειναι καλο, κ εγω σαν ιδιωτης το κοιταω δεν λεω, αλλα για το μαγαζι οταν για παραδειγμα εχεις 10 καναπεδες, δεν μπορεις να τους εχεις ετοιμοπαραδοτους! δεν γινεται σε καμμια περιπτωση. (δεν ειναι το αντικειμενο μου. στο δικο μου ειναι εξισου απιθανο να εχεις τους θεωρητικους καταλογους των προμηθευτων, ολους διαθεσιμους για αποστολη.)
και φυσικα μεσα σε ολα αυτα, υπαρχουν και οι αυξησεις σε βενζινες και η γενικοτερη δυσκολια που εχει κανει καποιους προμηθευτες να καθυστερουν εστω και μια δυο μερες τις παραδοσεις, που αυτο σε βγαζεις εκτος διαθεσιμοτας. δεν μπορει για παραδειγμα προμηθευτης στην χαλκιδα να ερχεται παντου σε ολη την αθηνα την επομενη μερα. κατι που γινοταν μεχρι ΑΤΥΗ την κριση..
ξερω οτι αυτα που λεω ειναι απο την σκοπια του μαγαζατορα και οτι δεν ενδιαφερουν τον τελικο καταλωτη. απλως απανταω περισσοτερο στο γιατι φευγουν μαγαζια απο τημ πλατφορμα.
προσωπικα εχω μαγαζι δεκαδων ετων και οταν με παιρνουν πελατες τηλεφνο ή ερχονται απο εδω τους δινω τις περισσοτερες φορες και χαμηλοτερες τιμες απο το σκρουτζ. γιατι δεν εχω την προμηθεια. προσωπικα προτιμω να εχω εναν ευχαριστημενο πελατη και να παρει αυτος καλυτερη τιμη, παρα να την δινω στο skroutz.
συγχωρεστε με για το μεγαλο μηνυμα.