Αυτό που έ
Όμως 9 στους 10 που ανοιγουν σκρουτζομαγαζα κανουν τα μαθηματικα σε μπακαλοχαρτο και δεν εχουν βγαλει ουτε λυκειο
Σκυλοτροφη, αγοράζω 30 πουλάω 50 απο σκρουτζ, δινω 8% (4 ευρώ πες) μενουν 16
ΓΑΜΑΩ
Το αν σου φτανουν τα 16 ανα 20κιλη για να εισαι κερδοφόρος συνολικά όμως είναι άλλη ιστορια και βαρια μαθηματικα! Και φυσικά ειναι η ουσια!
Η οικονομία μας είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα..
Τέλος 90's αρχές millenium .. Ποσοι αυτοκινητάδες φαλήρησαν, πουλώντας αυτοκίνητα με αναμονή στον χρόνο παράδοσης (hot models), με μειωμένες προμήθειες για να πάρουν την πώληση από τον ανταγωνιστή τους κ μετά από 2 χρόνια βαράγανε κανόνι.. Νόμιζαν ότι με 10.000.000δρχ που είχε ένα Avensis, θα ήταν κ τα 10εκ δικά τους, στην τσέπη τους. Ενώ η προμήθεια τους ήταν μολις 300.000δρχ.
Η ιστορία έγινε ακόμη χειρότερη με την είσοδο του ευρώ. Εκεί χάσανε τον λογαριασμό, μέχρι να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα.Για αυτό κ αρκετοί παραδοσιακοί σβήσανε σε μια 10ετία. Λάθος τεφτέρι κ επιχειρηματική ανωριμότητα, του δημοτικού.
Το ίδιο κ ο μπάρμπα Μήτσος που είχε χρωματοπολειο ή κρεοπωλείο και με το μαύρο χρήμα στα 80s & 90s έκανε δωματια ή πανσίον κ έλεγε μια τιμή ότι να᾽ναι και σου έλεγε"αδειο το έχω, ότι πιασω". Χωρίς να ξέρει πόσο του κοστίζει το δωμάτιο. Και σου έλεγε μια τιμή κουκουρουκου.
Και μετά με το Booking.com καπου το 2010 κλπ σου έλεγε είμαι γεμάτος, αλλά η πλατφορμα του έβαζε 20% χέρι στην τιμή, ΣΥΝ το ότι το χρήμα ήταν πλέον φορολογητεο (λογω πιστωτικής) κ όχι μαυρο. Με αλλα λόγια πουλαγε 50euro μαυρα κ παντελόνιαζε 50euro.
Μετά με την booking.com εισπρατει 50, αλλα 10 ευρώ είναι η προμηθεια της πλατφορμας (15% με 20%) και 10 ευρώ η εφορία, άρα με το καλημερα μένουν στο παντελονι 30 ευρώ, χωρίς κόστη συντηρησης κλπ. Ο τυπος όμως σου ελεγε, πουλαω κ ειμαι γεματος. και νομιζε ότι κ τα 50 είναι παντελονατα.
Η πρώην ΣΔΟΕ έκανε πάρτυ με τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα της booking.com. Επιχειρήσεις με τζιρο στην booking.com 80.000 euro, δήλωναν 60.000 σαν ετήσιο εισόδημα (έχω αδερφικό φίλο και συμφιτοιτή σε κεντρική ΔΟΥ).
Σορυ για το off topic. σεντονι, αλλα στην τελική κ γω βλεπω κριτικές στο Skrοutz.gr κ ψωνίζω όσο μπορώ απο την γειτονιά μου. Εν γνώση μου οτι πληρώνω πιο ακριβά.