Λοιπόν λίγα λόγια για το Κίεβο όπως το έζησα εγώ.
Καταρχήν να καταρρίψω έναν μύθο: Το Κίεβο είναι μια ασφαλής πόλη. Διάβαζα εδώ πριν πάω για ξύλο, μαχαιρώματα, ληστείες, κι εγώ δεν ξέρω τι. Γενικά έχω παρατηρήσει οτι στον υπόλοιπο κόσμο επικρατεί κάποιος φόβος για τα πρώην κομμουνιστικά κράτη, τα ίδια μου έλεγαν κάποιοι και πριν πάω Μόσχα. Η αληθεια είναι πως η ανατολική Ευρώπη ΔΕΝ είναι πιο επικίνδυνη από τη δυτική. Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχει κοινός νους και να μην πηγαίνει κανείς στις χειρότερες περιοχές της πόλης, είναι σα να έρθουν τουρίστες στην Αθήνα και να τους στείλεις στο
Μεταξουργείο, στον Άγιο Παντελεήμονα και το Ζεφύρι...
Μετά λίγα λόγια για την πόλη. Η πόλη δε λέει και πολλά τύποι μου. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι κάτι εκκλησίες, ένα μοναστήρι με κάτι σπηλιές, την πλατεία της ανεξαρτησίας /μαρτύρων (πως στον πούτσο λέγεται) και ότι έχει να κάνει με Τσερνομπιλ. Είναι που είναι ελάχιστα τα αξιοθέατα, δεν τα έχουνε και καθόλου φροντισμένα, και αυτές οι εκκλησίες που έχουν τίποτα ιδιαίτερο επίσης. Το κέντρο της πόλης περιστρέφεται γύρω από μια κεντρική οδό την Κρεσχάτικ (αν το προφέρω σωστά), όλα εκεί γίνονται και ο τουρίστας εκεί κοντά πρέπει να μείνει. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι όμορφος και τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εκεί τριγύρω. Κατά τα άλλα, η πόλη είναι κλασσική κομμουνιστική πόλη, απλωμένη όσο δεν παει, με μεγάλους δρόμους, ένα όμορφο κέντρο και όσο πας παραέξω το χάος, με αυτές τις τεράστιες πολυκατοικίες για να κοιμάται ο λαός...
Λίγα λόγια για μετακινήσεις, χρήματα και κόστος ζωής. Εγώ προσγειώθηκα στο Μπορισπόλ (έχει κι άλλο αεροδρόμιο). Στο αεροδρόμιο αυτό, με το που βγαίνεις από τις αποσκευές στα αριστερά σου έχει ανταλλακτήριο (ο σλαβιάνι νομίζω μου είχε πει να ανέβω στον πανω όροφο, εγώ το γύρισα το αεροδρόμιο και άλλο ανταλλακτήριο δε βρήκα). ΝΟΜΟΣ στις ανατολικοευρωπαικες χώρες από τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου: την καλύτερη ισοτιμία τη βρίσκει κανείς στα ανταλλακτήρια, ΟΧΙ στις τράπεζες. Ε λοιπόν στο Κίεβο, όσο περίεργο και να ακουστεί την καλύτερη ισοτιμία την πέτυχα στο αεροδρόμιο (1 προς 29, με την επίσημη ισοτιμία να είναι 29.05). Στην πόλη την ίδια μέρα άλλαζαν στο 28.9.
Για να πας από το αεροδρόμιο στην πόλη έχει ταξί, αλλά εγώ το έχω νόμο να μην παίρνω ταξί σε ανατολικές χώρες (είναι απίστευτοι κλέφτες, οι δικοί μας μπροστά τους είναι άγιοι), εκτός της Μόσχας που έχω δικό μου πλέον ταρίφα. Αυτό που σας προτείνω είναι να πάρετε λεωφορείο (60 γρίβνα) για τον κεντρικό σταθμό και μετά από εκεί μετρό (4 γρἰβνα η διαδρομή). Τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη τις έκανα με μετρό (κλασσικό κομουνιστικό μετρό σε μεγάλο βάθος και με αραιές στάσεις) και μόνο το βράδυ έπαιρνα ταξί, και αυτό με τη βοήθεια μιας εφαρμογής (σαν το uber η το yandex taxi) που χρησιμοποιούσε η κοπέλα που ήταν μαζί μου. Παρένθεση εδώ, το μετρό και η πόλη ολοκληρη μου θύμισε μια υποβαθμισμένη Αγία Πετρούπολη.
Όσον αφορά τώρα το κόστος ζωής ότι και να πω είναι λίγο... Πρέπει να είναι με διαφορά η φτηνότερη πόλη που έχω επισκεπτεί. Απορώ με τον κμαν που λέει οτι χαλάει εκεί διχιλιαρα σε ένα ΣΚ, εγώ σε 2,5 μέρες μέσα έφαγα 200 ευρώ και 150 δολλάρια (ναι καλά διαβάσατε, δολλάρια, μιας και η πουτάνα στο κλάμπ επέμενε να πληρωθεί σε δολλάρια
πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό). Πολύ καλό διαμέρισμα στο κέντρο μου στοίχισε για 3 βράδια 60 ευρώ (1800 γρίβνα), σε εστιατόριο τρώγατε με κάτω από 10 ευρώ δυο άτομα, πήγα σε μπαρἀκια pub φάση όπου πλήρωσα 1 ευρώ την μπύρα!! Από την άλλη βέβαια υπάρχουν κάποια μέρη που για τα δεδομένα του Κιέβου είναι πανάκριβα, πχ σε ένα κλάμπ (νομίζω skybar λέγεται) το ποτό ήταν στα 150 γρίβνα (5 ευρώ), ενώ στο Carribean Club που είναι η χαρά της βίζιτας η είσοδος μόνο ήταν στα 250 γρίβνα
(9 ευρώ).
Πάμε τώρα στους ανθρώπους (γενικά). Λοιπόν οι Ουκρανοί δε μου φάνηκαν τόσο κακοί... Σιγουρά η πλειοψηφία δε μιλαει αγγλικά, αλλά σιγουρα με αγγλικά συννενοησε στο Κίεβο, σε αντίθεση με Μόσχα πχ που χωρίς ρωσικά την έχεις πουτσίσει. Δεν είναι μόνο οτι κάποιοι μιλάνε τα αγγλικά, αλλά ακόμα και αυτοί που δε μιλάνε το παλεύουν να σε βοηθήσουν. Να πω εδω πως μου φάνηκαν αρκετα καθαρός λαός, καμία σχέση με Μόσχα πχ που είναι γεμάτοι στους -σταν. Οι άνδρες μου έδωσαν την αίσθηση πως καμακώνουν, και σε καμία περίπτωση αδιάφοροι προς τις γκόμενες όπως γράφεται πολλές φορές για τους ανατολικούς.
Ας μιλήσουμε τώρα για τις γυναίκες
Λοιπόν τύποι οι Ουκρανίδες είναι ωραίες. Πολύ ωραίες. Νομίζω πιο ωραίες από τις Ρωσίδες, και ίσως οι ωραιότερες της Ευρώπης (δεν ξέρω τι παίζει με Σέρβες, μιας και δεν έχω παέι Βελιγράδι). Φαίνεται να παίζει το ματάκι τους, ενὠ σχημάτισα επίσης και την εντύπωση πως αμα συνοδεύεσαι αποκτάς αξία για κάποιο λόγο. Πχ όταν περπατούσα μόνος δε μου έδινε καμία σημασία, όταν ήμουν με την πιτσιρίκα που γνώρισα, έβλεπα πως με κοζάρανε τριγύρω
Τρελαίνονται οι Ουκρανίδες για ξένους που θα τις βγάλουν απο τη μιζέρια τους, όπου οι άνδρες είναι άσχημοι, μεθοκοπάνε και τις κακομεταχειρίζονται; Δε νομίζω, και γενικότερα πιστεύω πως το προηγούμενο αποτελεί το μεγαλύτερο μύθο όσον αφορά το ανατολικό μπλοκ, άσχημοι ξε-΄ασχημοι, οι κοπέλες τους γουστάρουν τους ντόπιους.
Πάμε τώρα στα του αθλήματος μας. Έγραψα χθες πως όλοι έχουν δίκιο, μέχρι και ο κμαν
λοιπόν εγώ τους διάβασα όλους και εφάρμοσα υβριδική μέθοδο. Εξηγούμαι: 2-3 βδομάδες πριν το ταξίδι άνοιξα μάμπα και άρχισα να πάιζω μπάλα. Επικεντρώθηκα σε αυτές που έγραφαν στο προφιλ τους πως μιλανε γλώσσες που γνωρίζω. Οι μικρές 9/10, για να μην πω 10/10, είναι πουτάνες. και δεν το πάνε και λάου λάου αλλά σου λένε με τη μια τιμή, οι περισσότερες το γράφουν κιολας πως ψάχνουν για σπόνσορα και θέλουν σεξ. Στις μεγαλύτερες ηλικίες (32-40) δεν είναι όλες πουτάνες, θα βρεις και κάποιες που δεν το δίνουν για φράγκα, οπότε εκεί θα παίξεις με μέθοδο ντέρτι: συζήτηση για το τι ψάχνουν, τι θέλουν από τη ζωή, και σκας άμεσα το παραμύθι πως έρχεσαι Κίεβο για να τη γνωρίσεις.
Στις μικρές ηλικίες όπως ανέφερα, δε θέλει παραμύθι, θέλει απλά διαπραγματευση. Οι τιμές ποικίλουν και μπορείς να ακούσεις οτι θες (ακόμα και το νόμισμα αλλάζει, άλλες ζητάνε γρίβνα, άλλες ευρώ, άλλες δολλάρια). Συνήθως ξεκινάνε με πρόταση για 100-200 δολλάρια για 2-3 ώρες αλλά με διαπραγμάτευση ρίχνεις την τιμή αρκετά, θα έλεγα φτάνεις στη μισή τιμή πολύ γρήγορα και μετά διαπραγματεύεσαι υπηρεσίες. Επίσης, μπορεί να δεις το οτιδήποτε, είχα παραγγείλει πουτάνα και με έστησε, άλλη στο προφιλ της έλεγε πως είναι 21 και τελικά μου είπε πως είναι 28, γενικά είναι ρίσκο. Οι υπηρεσίες πάντως που προσφέρουν δεν είναι κακές.
Ξεχωριστή κατηγορία είναι ένα κλαμπ που ανέφερα παραπάνω, το Caribbean. Η χαρά της βίζιτας και η χαρά του ξένου καμακέρο που θα έλεγε και ο κμαν. Ωραίες γκόμενες, κάποιες πολύ δυνατές έως παρα πολύ δυνατές και διάφορα λιγούρια από όλο τον πλανήτη. Ωραίο μωσαικό ανθρώπων
Θεωρώ πως είναι δύσκολος χώρος, πέφτουν κορμιά, οι γκόμενες δεν είναι και οι ευκολότερες, μοιράζουν αδιαφορία και χυλόπιτες αβέρτα και στο τέλος της βραδιάς οι πόρνες μαζευουν το χαρτί.
Αναφέρω τιμές που πλήρωσα για να έχουν μια εικόνα οι συναγωνιστές:
- Μάμπα: εμφάνιση 7/10, τσιμπούκι ανευ, μασαζ, 1 χύσιμο μουνί, ένα χύσιμο κώλο, 1200 γριβνα (41 ευρω)
- Μᾶμπα: 7/0, τσιμπούκι με καπότα, 2 χυσίματα σε μουνί, 800 γρίβνα (28 ευρω)
- Caribbean: 9/10, τσιμπούκι άνευ, 2 χυσίματα σε μουνί, ψιλοσόου, 150 δολλάρια (135 ευρώ)
Για να κλείσω, θεωρώ πως το Κίεβο είναι αυτήν τη στιγμή ο νο1 σεξοπροορισμός στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής, αλλά και της μεγάλης προσφοράς. Εγώ προσωπικά θα ξαναπάω, α) για να περάσω το ΠΣΚ με το μιλφ, β) να δω τι παίζει με 2-3 warm leads, επίσης μιλφς που δεν μπορεσα να συναντήσω τώρα, και γ) να πάρω και καμια πουτάνα στα διαλειματα.
ΥΓ. Ξέχασα να αναφερω πως άνοιξα και τιντερ αλλα δεν έβγαλα τίποτα άμεσο, αν και το ένα από τα warm leads είναι απο εκεί.
ΥΓ2. Συγγνώμη για το κείμενο αν είναι σαν κατεβατό χωρίς αρχή και τελος, αλλά τα έγραφα όπως μου ἐρχονταν.