Κμαν τι γνώμη έχεις για την Μολδαβία;
Δεν έχω ιδέα.Δεν έχω πάει ποτέ.Είχα γκόμενα Μολδαβή Αθήνα και μετά από μια βδομάδα την έκλεισαν φυλακή.Από τότε δεν ασχολούμαι.Δε με ενδιαφέρει το σκηνικό.
Γενικά με τη μικρή εμπειρία μου είναι πολύ παθητικές,χαζοβιόλες,κάνουν ό,τι θες αλλά εμφανισιακά δυο σκαλιά κάτω από Ουκρανές και πολιτισμικά πέντε κλάσεις πάνω από Ρωσίδες.Να πεις από εδώ η γκόμενα μου και να παρουσιάσεις Μοδαβή θα γελάει και το εμπριμέ ερίφιο.Εδώ γελάνε όταν παρουσιάζεις Πολωνέζες,τώρα τελευταία διορθώθηκαν κάπως αυτά.
Συνεπώς κύρος μηδέν,εμφάνιση κάτω από Ουκρανές,ευκολία αμφιλεγόμενη,μικρός πληθυσμός και το κυριότερο ετέλεσαν υπό την τουρκική μπότα και οι Τουρκαλάδες κάνουν πάντα τρομερή ζημιά.Οπότε ποιος ο λόγος να ασχοληθεί κανείς έναντι Ουκρανίας,Λευκορρωσίας,Ρωσίας?
Εκτός αν διαβάζεις τα στατιστικά οτι η χώρα είναι ακόμα φτωχότερη από Ουκρανία και λιγουρεύεσαι.Αλλά είναι λίγο βλακώδης τρόπος σκέψης.
Προσπαθώ συνέχεια να τα αναλύσω για όσους τα πιάνουν.
Είναι φτωχότερη από Ουκρανία,είναι εύκολες,χαζές,απελπισμένες τα πάντα όλα αλλά δε θα γαμήσεις καλύτερες από ό,τι Ουκρανία.
Αλά για να το αναλύσω πρέπει να γράψω 100 σελίδες και βαριέμαι.Αλλά δεν πάω.Πήγαινε και πες πώς είναι.
Εχεις δηλαδή πολλούς παράγοντες.
1.Μέση εμφάνιση από τις γκόμενες
2.Πληθυσμός
3.Μέσο εισόδημα
4.Ανταγωνισμός
και ένα σωρό άλλους και πρέπει να υπολογίσεις τη σχετική βαρύτητα καθενός παράγοντα.Π.χ. είναι σηματινκότερος ο πληθυσμός ή το μέσο εισόδημα?Είναι σηματικότερος ο αριθμός των ξένος ή το ΑΕΠ?Και ένα σωρό άλλα ερωτήματα.
Η απάντηση που θα δώσεις καθορίζει και το κριτήριο επιλογής της χώρας.Αλλιώς τα γράφεις όλα στα αρχίδια σου και πας εμπειρικά μέσω ίντερνετ,βάζοντας σαν αξίωμα οτι η ανταπόκριση των γυναιών στο ίντερνετ είναι ανάλογη με αυτή στη real life ή δοκιμάζεις όλες τις πιθανές επιλογές και διαλέγεις με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους.
Παλιά που δεν υπήρχε ίντερνετ ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.Το 2003 π.χ. έκανα συνδυασμένο ταξίδι 10 ημερών Τσεχία,Πολωνία,Σλοβακία,Ουκρανία μένοντας σε μία πόλη κάθε μέρα προσπαθώντας να ανακαλύψω το Ελ Ντοράντο του μουνιού.
Βασικά η γνώση δε μεταδίδεται οπότε ότι μαλακίες και να σας γράφω πρέπει να πάτε μόνοι σας να διαπιστώσετε αν ισχύουν γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός.Εγώ βλέπω κάτι που ο άλλος δε βλέπει και το αντίστροφο.Αλλος βρίσκει το niche του Κίεβο,άλλος Μόσχα,άλλος Λβωφ,άλλος Βαρσοβία και άλλος Πράγα.Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές στα άτομα.
Παίζει ρόλο και το τι είσαι δηλαδή.Αλλο ο εικοσιπεντάρης Ελληνας με τα 500 ευρώ το μήνα,άλλο ο πλούσιος γόνος,άλλο ο Ελληνας εξωτερικού,άλλο αυτός που βγάζει πέντε χιλιάρικα το μήνα και άλλο αυτός με τα 1000 το μήνα.Καθένας βλέπει το ίδιο πράγμα διαφορετικά γιατί έχει άλλη οπτική γωνία,δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες.
Δηλαδή π.χ. εγώ αν πάω Λβωφ θα βλαστημήσω ρε πούστη τι γίνεται εδώ,όλες γουστάρουν πιτσιρικάδες της ηλικίας τους τι χαζές είναι οι φοιτήτριες?Ενας εικοσάρης θα το δει ανάποδα,παράδεισος ρε φίλε εδώ,όλες με βλέπουν και πλακώνουν στα μπούκια δεν είναι σαν το Κίεβο που τραβιούνται με τους παππούδες.