Στο Λβωφ το κορυφαίο μουνί το συγκέντρωνε το Fashion club όταν πήγα το 2016.Πήγα εκεί και έπιασα τα αρχίδια μου.Τρομερές απορρίψεις,εξολόθρευση από τις γκόμενες(οχτάρια και εννιάρια) σε dt.Πολύ εθνικιστική ατμόσφαιρα.
Το ίδιο και το 2014 που πήγα με έναν Πολωνό λίγο πριν τον πόλεμο.Είχα κλειδώσει τη γκόμενα στο ξενοδοχείο και χτυπήσαμε Fashion club.Εκεί μας ξέσκισε ένας γαμημένος πορτιέρης.Σε όποια γκόμενα πήγαινα,ερχόταν σαν τραίηλερ και της μιλούσε για να με εμποδίσει.Πήγαινα σε άλλη,ερχόταν ξανά.Και στην άλλη άκρη του μαγαζιού να πήγαινα ακολουθούσε.Τρομερό κοκμπλοκ.Ο Πολωνός τα έπαιξε με αυτό που συνέβαινε.
Τώρα έχει ανοίξει ένα άλλο μαγαζί το Μάλεβιτς που θεωρείται το μεγαλύτερο night club της ανατολικής Ευρώπης ίσως το μεγαλύτερο στην πρώην Αυστροουγγαρία και λένε οτι συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες μουνιού και είναι must.Δεν έχω όμως πάει ποτέ για να ξέρω τι συμβαίνει.
Ο Πολωνός με είχε πάει σε ένα πιο απομακρυσμένο κλαμπ το Σανκώφ που σύχναζαν πιο λαικές γκόμενες και γινόταν παιχνίδι αλλά και εκεί κάπως δεν έκατσε η φάση.Αξίζει όμως κάποιος να το δοκιμάσει.
Οι γκόμενες στο βίντεο είναι τυπικές μουνάρες(οχτάρια) Λβωφ με τις οποίες είναι γεμάτο το Fashion.
Γενικά οι δυτικές Ουκρανές είναι ακριβώς όπως οι Πολωνέζες στο σώμα αλλά 10 κιλά ελαφρύτερες και με πιο λεπτά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και πιο χλωμές.Τα υπόλοιπα βυζάρες,μυτόγκα,αραιά μαλλιά,τρελοκομείο στη συμπεριφορά κτλ παραμένουν τα ίδια.
Μιλένιουμ,Πινόκιο,Μετρό κτλ έχουν παρακμάσει τελείως καμία σχέση με τις προ 2010 εποχές.
Γενικά το πλεονέκτημα του Λβωφ σε σχέση με Κίεβο είναι οτι ξοδεύεις τα μισά ή το ένα τρίτο περίπου αφού όλα κοστίζουν πολύ φτηνότερα.(π.χ. γεύμα για δύο σε κεντρικό ρεστωράν 25 ευρώ,ταξί 3 ευρώ,δώρο γκόμενας 100 ευρώ κτλ).Το μειονέκτημα είναι οτι οι γκόμενες δεν είναι τόσο ψωλέ και δεν κάνουν τόσο αρπαχτές όσο στο Κίεβο.
Δηλαδή Λβωφ οι Κιεβιώτισσες φαίνονται πολύ απελευθερωμένες,γυναίκες χαμηλών ηθών σε σχέση με τις πιο συντηρητικές και παραδοσιακές Λβιβιώτισσες.Σχήμα λόγου δηλαδή αλλά σίγουρα Λβωφ δεν παίζουν οι άπειρες ευκαιρίες του Κιέβου είναι απλά πιο φτηνό περιβάλλον.