Σήμερα είμαστε Έλληνες και όχι γραικοί , ή Ρωμηοί , διότι το απίτησε ο μπαμπακας του μπούλη .
Δεν είναι μόνο η μετάφραση . Υπάρχουνε διαφορές .
Όπως και στη γλώσσα .
Όπως και στη θρηκεία .
Ένα είναι το σίγουρο , Ελλάδα δεν είναι το αίμα . Τούτο έχει χαθεί προ πολλού .
Είναι κάτι άλλο , ένα σύστημα αρχών , αξιών και αντιλήψεων που επιτρέπει να αναδειχθούν σε Έλληνες οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες ( να που το έχω ξαναδεί και δεν το θυμόμουνα , στον Ισοκράτη ) , δηλαδή όσοι μετέχουν στο νάμα της ρωμηοσύνης ως προσκυνητές ( δεν είναι δικό μου αυτό είναι του Πεντζίκη) . Άρα όσοι κοινωνούν την Ελληνική . Διότι από αίμα γάμα τα .
Είναι το κάτι που επιτρέπει να προσκυνάμε σαν Αγίους τον Αναστάσιο τον Πέρση , τον Εφραίμ τον Σύρο , του Αγίους Αναργύρους τους Άραβες , τον Μωυσή τον Αιθίοπα κ.λπ.
Είναι η απαγόρευση του εθνοφυλετισμού σαν αντίχριστης αίρεσης με τρείς πανορθόδοξες συνόδους ( λιγώτερες έγιναν για να αποφασιστεί το Σχίσμα ) .
Είναι αυτό που λέει ο Χριστούλης ουκ έστιν Ιουδαίος , ή Έλλην ( και ο Χριστούλη βέβαια για ειδωλολάτρες μας είχε , αλλά ΟΚ Χριστούλης είναι αυτός )
Τώρα τί άλλες μαλακίες μου λέτε δεν καταλαβαίνω .
Ο μπαμπας του μπούλη δεν υπαγόρευεσε τα συντάγματα της επανάστασης τα οποία μιλούν ξεκάθαρα για Ελλάδα και Έλληνες...
Ούτε και υπαγόρευσε στον Παλαιολόγο το λόγο του πριν την άλωση που μιλά ξεκάθαρα για έλληνες
Στην προεπανασταστική περιόδο υπηρξε μια διαφωνία για το πώς θα ονομαστούμε (Γραικοί ή Έλληνες) με τον Κοραή ν απροκρίνει το Γραικοί διότι έτσι είμασταν γνωστοί στο εξωτερικό αλλά προτιμήθηκε το Έλληνας...Δεν υπηρχε εννοιολογική διαφορά ανάμεσα στις λέξεις...Στην αρχαιότητα μας αποκαλούσαν και δαναούς..Ή και ίωνες εξ ου και το Γιουνάν...
Δες εδώ:
Έλληνες - Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, ο οποίος ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τριών κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ' ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη σημερινή Φθιώτιδα, το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό Αχιλλέα. Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί μέχρι σήμερα συζητήσεις. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι προέρχεται από τους Σελλούς (< θ. σελ- = φωτίζω), το ελληνικό φύλο της Ηπείρου που ήταν οι ιερείς της Δωδώνης και μέρος των οποίων μετανάστευσε στη Φθία. Άλλες απόψεις σχετίζουν το όνομα Έλλην με το θέμα ελλ- που σημαίνει ορεινός ή με τη λέξη ἔλλοψ που σημαίνει άφωνος, άφθογγος. Ήδη τον 7ο π.Χ. αιώνα είχε επικρατήσει η ονομασία Πανέλληνες και από εκεί αποσπάστηκε και γενικεύτηκε η ονομασία Έλληνες, εξ ου και ο τονισμός, Έλλην αντί Ελλήν. Αργότερα, με την εξάπλωση του Χριστιανισμού, ο όρος Έλλην σήμαινε τον ειδωλολάτρη ή τον μη χριστιανό, ενώ οι κάτοικοι της Ελλάδας λέγονταν Ελλαδίτες. Όταν ο Χριστιανισμός έπαψε να απειλείται από τις παγανιστικές θρησκείες, ο όρος Έλλην άρχισε να χρησιμοποιείται δειλά δηλώνοντας την καταγωγή ενώ μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, η ονομασία επανήλθε ως επίσημη. Το επίσημο όνομα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Hellas.
Γραικοί - Το όνομα Γραικός είναι αρχαιότερο του ονόματος Έλληνας. Σε μια επιγραφή του 4ου π.Χ. αιώνα αναφέρεται ότι Έλληνες ονομάσθηκαν αυτοί που αποκαλούνταν πριν Γραικοί, ενώ ο Αριστοτέλης στα "Μετεωρολογικά" του σημειώνει ότι "στην περιοχή της Δωδώνης στην Ήπειρο κατοικούσαν οι Σελλοί που αποκαλούνταν τότε Γραικοί και τώρα Έλληνες". Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα φύλα της Ιταλίας εξαιτίας της επαφής που είχαν με την Ήπειρο, γνώρισαν τους Γραικούς και αποκαλούσαν έτσι όλους τους Έλληνες ενώ κάποιοι άλλοι ότι το φύλο των Γραικών ίσως να μετανάστευσε στην Βοιωτία, από όπου μετακινήθηκε και ίδρυσε αποικία στη Νότια Ιταλία τον 8ο αιώνα π.Χ. (η άλλη εκδοχή είναι ότι οι κάτοικοι της πόλης Γραία της Βοιωτίας ίδρυσαν την αποικία Κύμη στην Ιταλία και από το όνομα της πόλης ονομάστηκαν Γραικοί). Εκεί οι γηγενείς της Ιταλίας γενίκευσαν την ονομασία Γραικοί (Λατινική: Graeci) για όλους τους Έλληνες και αυτή μετά εξαπλώθηκε σε όλες τις γλώσσες τις Δυτικής Ευρώπης, στις οποίες τα ονόματα Έλληνες και Ελλάδα είναι αντίστοιχα: στην Αγγλική - Greeks και Greece, στην Γαλλική - Grecs και Grèce, στην Γερμανική - Griechen και Griechenland, στην Ιταλική - Greci και Grecia, στην Ισπανική Griegos και Grecia. Με την πάροδο του χρόνου η λέξη Γραικός άρχισε να σημαίνει τον επιπόλαιο και τον τυχοδιώκτη, ενώ στον Μεσαίωνα πήρε την σημασία του ελληνορθοδόξου. Ένθερμος υποστηρικτής του ονόματος αυτού ήταν ο Αδαμάντιος Κοραής επειδή όπως τόνιζε ο "έτσι μας ονόμαζαν τα φωτισμένα έθνη της Ευρώπης".
Ρωμιοί - Ενώ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκχριστιανιζόταν, οι Έλληνες αυτοαποκαλούνταν, αφού η ονομασία Έλλην σήμαινε πλέον τον ειδωλολάτρη, Ρωμαίοι ή Ρωμιοί ένα όνομα το οποίο είχε πολιτικές προεκτάσεις αφού δήλωνε όλους τους ελεύθερους πολίτες της Αυτοκρατορίας και όχι την καταγωγή τους. Σημειωτέον ότι οι ίδιοι ονόμαζαν το κράτος τους Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και όχι Βυζαντινή, ενώ η Κωνσταντινούπολη αρχικά ονομάστηκε Νέα Ρώμη. Κατά τη δύση της Αυτοκρατορίας και την αποκοπή περιοχών που κατοικούνταν από αλλοεθνείς, ταυτίζεται με το ό,τι σήμερα ονομάζουμε Έλληνα, αποκτά δηλαδή ένα εθνικό χαρακτήρα. Η ονομασία Ρωμιός χάνει επί τουρκοκρατίας την αίγλη του "αυτοκρατορικού" Ρωμαίος και με τις σκληρές συνθήκες της υπό ζυγόν διαβίωσης αποκτά την χροιά του καταφερτζή, του καπάτσου, του ξύπνιου. "Από τις αρχές του 20ου αιώνα το "Ρωμιός" χρησιμοποιήθηκε ως αντίθεση προς τον μιμητισμό της Ευρώπης, τη λαϊκή χριστιανική βυζαντινή ανατολική (αλλά όχι ανατολίτικη) φυσιογνωμία του Νεοέλληνα"[9]. Οι Λατίνοι συνέχισαν να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες με το όνομα Γραικός. Η ονομασία Ρωμιός συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ακόμα στην Ελλάδα και ειδικά στην Τουρκία (Rum - Ρουμ).
Γιουνάν (Ίωνες) (Yunan) - Γιουνάν (Yunan), που σημαίνει Ίωνες, ονομάζουν οι λαοί της Ανατολής τους Έλληνες. Προέρχεται από την περσική λέξη Yauna, από το όνομα Ιωνία, αφού οι Πέρσες ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα με τους Ίωνες τον 6ο αιώνα π.Χ., τους οποίους και κατέκτησαν και έτσι ονόμαζαν όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως. Έτσι, η χρήση της ονομασίας αυτής επεκτάθηκε σε όλους τους λαούς που βρίσκονταν υπό περσική κατοχή και γενικά σε ολόκληρη την Ανατολή.
Γιαβάν (Yavan ή Javan) - Με αυτή την ονομασία είναι γνωστοί οι Έλληνες στους λαούς της ανατολικής Μεσογείου από την βιβλική εποχή, που αναφέρονται ως ο λαός που εγκαταστάθηκε στα Βαλκάνια. Η ονομασία Γιαβάν είναι συγγενική του Γιουνάν.
Αχαιοί. Δαναοί, Αργείοι - Με τις ονομασίες αυτές αναφέρονται οι Έλληνες από τον Όμηρο. Οι Αχαιοί ήταν η πρώτη ελληνική φυλή που μετακινήθηκε και κυριάρχησε στην Ελλάδα. Το όνομα Αργείοι προέρχεται από το Άργος που ήταν η αρχική πρωτεύουσα των Αχαιών ενώ η ονομασία Δαναοί προέρχεται από το ομώνυμο φύλο που εξουσίαζε αρχικά την περιοχή κοντά στο Άργος.
Τώρα για το αν ελλάδα είναι αίμα, σίγουρα είναι και αίμα...Κανείς σοβαρός δεν μιλά για καθαρότητα όπως κανείς σοβαρός δεν μιλά για μη συνέχεια, όπως πχ ο φαλμεράυερ και οι σύγχρονοι απολογητές του...
Το γιατί προσκυνάμε τον Σύρο ή τον Αιθίοπα ή γιατί το 70% του εορτολογίου μας είναι εβραϊκά ονόματα, είναι γιατί μας το επέβαλε η θρησκεία μας...Και είναι γνωστό ότι ο γάμος ελληνιμού- χριστιανισμού δεν ήταν ακριβώς συναινετικός...
Αμφότερα όμως αλληλοεπηρρεάστηκαν, όπως συμβαίνει σε κάθε συνάντηση εθνών και θρησκειών.....
Τέλος δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα είναι μαλακίες...
Κανείς σοβαρός δεν μίλησε για "καθαρότητα" όπως κανείς σοβαρός δεν αρνηθηκε να πολιτογραφηθούν και αλλογενείς, έλληνες...
Στην τελική προτιμώ συμπατριώτη μου έναν πάκη που νιώθει υπερήφανος που είναι έλληνας και το δείχνει εμπράκτως παρά κανά τρεμόπουλο/ βοσκόπουλο/ ντεντε...
Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να κρεμαστεί στα σύνορα της χώρας μου η ταμπελα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"...
Πάντα φιλικά και ας μην έχω το σωστό πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων...