Νέα

Θέλουμε Δημοψήφισμα για τη Λαθρομετανάστευση και το θέλουμε ΤΩΡΑ!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα GrP
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 160K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να φύγους οι παράνομοι μετανάστες απο την Ελλάδα άμεσα!

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 92,4%
  • Όχι

    Ψήφοι: 8 7,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    105

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Αυστηρότερο το τελικό νομοσχέδιο για ιθαγένεια
Απαραίτητη η εξαετής παρακολούθηση του σχολείου και όχι η τριετής, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο
Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας περιλαμβάνει το τελικό νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο νομοσχέδιο προστέθηκε ότι για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πενταετία και οι δύο γονείς.

Επίσης, καθίσταται απαραίτητη η εξαετής παρακολούθηση του σχολείου και όχι η τριετής που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Για την πολιτογράφηση ανηλίκων προστίθεται ως προϋπόθεση η κατάθεση τριών συστατικών επιστολών από έλληνες πολίτες. Για όσους ζουν μόνιμα στη χώρα, παραμένει η πενταετία και η πολιτεία έχει επιπλέον δύο χρόνια για να απαντήσει στο αίτημα.

Εξάλλου, για πρώτη φορά θεσπίζεται το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές πρώτου βαθμού σε ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, εφόσον έχουν οριστικές άδειες διαμονής.

Οι μετανάστες θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζεται ότι ο αριθμός όσων μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 266.250 άτομα, που αντιστοιχεί στο 0,65% των εκλογέων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι είναι εθνική οικονομική και κοινωνική ανάγκη, η ένταξη των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Ο υπουργός τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, δηλαδή εκείνους που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με τελευταία διαδικασία αυτή του 2005-2007, όταν νομιμοποιήθηκαν 150.000 οικονομικοί μετανάστες, όσοι δηλαδή είχαν έρθει στην Ελλάδα έως την 1/1/2005.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ου υπουργού Εσωτερικών με τον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα, είπε: "Όσα έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για το μεταναστευτικο, θεσπίζουν το «χαλαρότερο κατώφλι» σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες".

Το θέμα τέθηκε και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας. Σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ αναφέρει ότι ο νόμος περί ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι' αυτό, τονίζει, «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια».

παπαζολάκο άργησες λίγο!

το έχουμε ξαναποστάρει!

να δεις που ο τελικός νόμος θα είναι πολύ πιο αυστηρός στο τέλος απ αυτόν που ισχύει ήδη!

θα σφίξουν πολλοί κώλοι λέμεεεεε!

χαχαχααχαχαχαχαχαχα!
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Δεν βρήκα,αν θες ψάξε.
Πάντως με τόση αντιδραση λογική η αλλαγή.

Τωρινό δημοψήφισμα στο ιν

Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;
Ναι 648
30,73%
Μάλλον ναι 201
9,53%
Μάλλον όχι 115
5,45%
Όχι 1122
53,2%

Τωρα πως το βλέπεις θα ξαναλλάξει ;
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Μπλέχτηκαν μετανάστες Γερμανίας-Αυστραλίας-Αμερικής-Ισπανίας-Ιταλίας....της πουτάνας γίνεται!!! :2funny: :2funny: :2funny:

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

αφού το σάιτ είναι διεθνές φόρουμ πολιτικών εξελίξεων!

ο ένας εις τας Γαλλίας (έτσι λένε τώρα το κωλοκοτρονίτσι) ο άλλος δηλώνει κάτοικος ακριβών βορείων προαστίων (αλήθεια εσείς που ξέρετε από Αθήνα υπάρχει εκεί κοντά κάνα....ίδρυμα?)

γάμησέ τα!
 

Επισκέπτης
Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο!!!

Μετεξεταστέα μένει η Ελλάδα όσον αφορά τη χορήγηση ιθαγένειας: σύμφωνα με έρευνα στις χώρες της Ε.Ε., βρίσκεται στην προτελευταία θέση βάσει των επιδόσεών της για το καθεστώς και τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Κλειστή και περιοριστική πολιτική ιθαγένειας και απουσία ευνοϊκών όρων πολιτογράφησης για τους μετανάστες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είναι μερικές μόνον από τις διαπιστώσεις που έκανε το Εθνικό Παρατηρητήριο για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, με αφορμή τους δείκτες πολιτικών ένταξης των μεταναστών που περιλαμβάνει η τελευταία ευρωπαϊκή έρευνα του 2007.

Έτσι, ενόσω ο πόλεμος για το νομοσχέδιο που αφορά την πολιτογράφηση μεταναστών συνεχίζεται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης- λήγει σήμερα και από τα περίπου 3.000 σχόλια, τα 2.100 αφορούν το άρθρο της ιθαγένειας- όπως προκύπτει από την έρευνα, σε κανέναν από τους τομείς που εξετάστηκαν η Ελλάδα δεν εμφανίστηκε να εφαρμόζει ευνοϊκά μέτρα ενσωμάτωσης των μεταναστών, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις.

Ειδικά στο θέμα της ιθαγένειας, με άριστη επίδοση το 100 η χώρα βαθμολογήθηκε μόλις με 25 κι ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ε.Ε. έφτανε στο 43.

Οι προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση αποτελούν ως εκ τούτου μονόδρομο για τη χώρα, προκειμένου να φθάσει τις επιδόσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Ενδεικτικό είναι πως παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τη δυνατότητα χορήγησης ιθαγένειας ύστερα από πενταετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και όπου η κυβέρνηση επικρίθηκε για τη θέσπιση μικρού χρονικού διαστήματος, η πρόβλεψη αυτή ισχύει περίπου στις μισές χώρες της Ε.Ε.

«Αναχρονιστικό»
«Έχει σημασία η κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει σε πιέσεις που ήδη ασκήθηκαν για λιγότερο φιλελεύθερες λύσεις, αλλά να επιμείνει με αυτοπεποίθηση στην πρωτοβουλία, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που όντως πρέπει να διορθωθούν στην κατεύθυνση της εδραίωσης του κράτους δικαίου» σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία χαρακτηρίζει το σημερινό σύστημα χορήγησης ιθαγένειας «ένα από τα πιο αναχρονιστικά και παρωχημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Από τα περίπου 3.000
σχόλια, τα 2.100 αφορούν το άρθρο της ιθαγένειας


Διαφορετικές διαδικασίες σε κάθε χώρα της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ διαδικασίες προβλέπονται στις χώρες της Ε.Ε. για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο μπορούν να αποκτήσουν ιθαγένεια πριν από την ηλικία των 12 ετών εφόσον οι γονείς τους έχουν διαμείνει στη χώρα 10 χρόνια, ενώ στη Γαλλία οι μετανάστες δεύτερης γενιάς πολιτογραφούνται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και με την προϋπόθεση πως έμεναν εκεί για διάστημα 5 ετών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 χρόνων.

Διαμονή των γονέων επί 3 έτη σε διάστημα 4 χρόνων πριν από τη γέννησή τους προβλέπεται στην Ιρλανδία, ενώ στην Ιταλία αποκτούν αυτομάτως ιθαγένεια, αρκεί οι γονείς τους να διαθέτουν άδεια επί μακρόν διαμένοντος και ικανό εισόδημα. Ανάλογα με το καθεστώς διαμονής των γονέων τους στη Σουηδία οι μετανάστες δεύτερης γενιάς μπορούν να υποβάλουν αίτηση πολιτογράφησης πριν από την ηλικία των 15 ετών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έχουν δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας μεταξύ 15 και 18 ετών, αρκεί να έχουν ζήσει τρία χρόνια στη χώρα. Στην Αγγλία, οι μετανάστες δεύτερης γενιάς αποκτούν με τη γέννησή τους ιθαγένεια, σε αντίθεση με την Ισπανία όπου δεν δίνεται αυτόματα με τη γέννηση αλλά πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.



«Έγινα Αμερικανός σε λιγότερο από ένα χρόνο»

ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερο κόπο και χρόνο απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 την αμερικανική υπηκοότητα ο 47χρονος επιχειρηματίας κ. Νίκος Καμπούρογλου, τριάντα χρόνια μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, κάτοχος σήμερα ελληνικού και αμερικανικού διαβατηρίου. Στην περίπτωσή του, όπως λέει στα «ΝΕΑ», μέτρησαν τα χαρτιά που είχαν ετοιμάσει δύο δεκαετίες νωρίτερα οι γονείς του. «Η οικογένειά μου είχε από τη δεκαετία του ΄60 ετοιμάσει φάκελο για να έρθει εδώ, καθώς είχαμε συγγενείς στη Νέα Υόρκη. Τα έγγραφα αυτά μου εξασφάλισαν εύκολα, πριν ακόμα αναχωρήσω για την Αμερική, το 1980, την πράσινη κάρτα μου, άρα και το δικαίωμα να τελειώσω εδώ την τελευταία τάξη του Λυκείου. Ήμουν πια μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. Από ΄κεί και πέρα, η διαδικασία απόκτησης της αμερικανικής υπηκοότητας ήταν απλή, τυπική υπόθεση. Σε λιγότερο από έναν χρόνο ήμουν Αμερικανός πολίτης. Συμπλήρωσα τις απαραίτητες φόρμες, κατέθεσα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητάς μου, μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, πλήρωσα και ένα μικρό παράβολο. Στο τελευταίο πια στάδιο είχα να περάσω σχετικά απλές γραπτές και προφορικές εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων, κυρίως σε ιστορία, νομοθεσία και γλώσσα...», αναφέρει. «Ήμουν τυχερός, γιατί δεν παιδεύτηκα τόσο πολύ σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα. Τότε τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, οι σχετικοί έλεγχοι λιγότερο χρονοβόροι και αυστηροί. Σήμερα υπάρχει αρκετά μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, διαφορετικός χρόνος αναμονής, διαφορετική διαδικασία ανά πολιτεία, περιορισμένος αριθμός ανοιχτών θέσεων. Όταν κάποια στιγμή η αίτησή σου γίνει δεκτή, πρέπει να περάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα από ειδικό Οργανισμό του FΒΙ και όχι απλό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και να επιτύχεις σε πιο δύσκολες πλέον εξετάσεις...».
 

Επισκέπτης
Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο!!!

Μετεξεταστέα μένει η Ελλάδα όσον αφορά τη χορήγηση ιθαγένειας: σύμφωνα με έρευνα στις χώρες της Ε.Ε., βρίσκεται στην προτελευταία θέση βάσει των επιδόσεών της για το καθεστώς και τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών.

μηπως γιατι ρε μλκισμενο και εσυ ειμαστε πυλη εισοδου καθε λαθραιας σκατουλας απο την ανατολη?
αν ειναι τοσο φιλανθρωποι οι Ευρωπαιοι να παρουν τα πακια αυτοι
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ειδικά στο θέμα της ιθαγένειας, με άριστη επίδοση το 100 η χώρα βαθμολογήθηκε μόλις με 25 κι ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ε.Ε. έφτανε στο 43.

Τώρα που λύσαμε επιτέλους λοιπόν αυτό το φλέγον θέμα το οποίο μας διαχώριζε από το να γίνουμε και εμείς ένα σύγχρονο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος μπορούμε όλοι πια να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Καληνύχτα λοιπόν και Καλή Τύχη
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
μηπως γιατι ρε μλκισμενο και εσυ ειμαστε πυλη εισοδου καθε λαθραιας σκατουλας απο την ανατολη?
αν ειναι τοσο φιλανθρωποι οι Ευρωπαιοι να παρουν τα πακια αυτοι

ρε μαλάκα υπάρχει κράτος να φυλλάξει τα σύνορα?

ποιος,πού,από πού?

και να θέλουν (λέμε τώρα) μπορούνε?

εδώ αμερική και ευρώπη ψάχνει τρόπους για να μειώσει όσο μπορεί την εισροή!

εμείς εδώ είμαστε ξέφραγο αμπέλι φίλε.
 

Επισκέπτης
μηπως γιατι ρε μλκισμενο και εσυ ειμαστε πυλη εισοδου καθε λαθραιας σκατουλας απο την ανατολη?
αν ειναι τοσο φιλανθρωποι οι Ευρωπαιοι να παρουν τα πακια αυτοι
χαζομαλακουλη τα πακια ειναι απογονοι του μεγαλεξαντρου..αιμα σου..θα τους φας στην μαπα,θελεις δεν θελεις στρακο..
 

Επισκέπτης
χαζομαλακουλη τα πακια ειναι απογονοι του μεγαλεξαντρου..αιμα σου..θα τους φας στην μαπα,θελεις δεν θελεις στρακο..

κωλοτρυπα εκανες και τεστ dna στα πακια?
τα πακια ο Μ.Αλεξαντρος τα ευνουχιζε και τα εστελνε μετα σαν εσκορτς σε διαφορα μαλακισμενα οπως ο ΠΠ
 

Επισκέπτης
Τωρινό δημοψήφισμα στο ιν
Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;
Ναι 648
30,73%
Μάλλον ναι 201
9,53%
Μάλλον όχι 115
5,45%
Όχι  1122
53,2%

Τωρα πως το βλέπεις θα ξαναλλάξει ;
Ίσως,είδωμεν....
Πάντως είναι από τα πιο φιλικά μεταναστευτικά νομοσχέδια της Ε.Ε. μαζί με Αγγλία,Γαλλία,Ολλανδία,Ισπανία,Πορτογαλία,Βέλγιο.
Κάπου στην μέση Σουηδία,Δανία,Φιλανδία.
Αυστηρά πολύ η Γερμανία,Αυστρία,Ιταλία.
 

Επισκέπτης
κωλοτρυπα εκανες και τεστ dna στα πακια?
τα πακια ο Μ.Αλεξαντρος τα ευνουχιζε και τα εστελνε μετα σαν εσκορτς σε διαφορα μαλακισμενα οπως ο ΠΠ
αμα αρχισουν τα τεστ,οι φασιστες θα σε κρεμασουν αναποδα κακομοιρε σελτζουκε τουρκε..
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ίσως,είδωμεν....
Πάντως είναι από τα πιο φιλικά μεταναστευτικά νομοσχέδια της Ε.Ε. μαζί με Αγγλία,Γαλλία,Ολλανδία,Ισπανία,Πορτογαλία,Βέλγιο.
Κάπου στην μέση Σουηδία,Δανία,Φιλανδία.
Αυστηρά πολύ η Γερμανία,Αυστρία,Ιταλία.
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

φιλαράκι άμα σε πιάσει στα χέρια της η γνωστή παρέα σ έσκισε! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

και φυσικά μετά απ αυτό παύεις να είσαι μαθητής του ΠΠ! :grin: :grin: :grin: :grin:
 

Επισκέπτης
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

φιλαράκι άμα σε πιάσει στα χέρια της η γνωστή παρέα σ έσκισε! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

και φυσικά μετά απ αυτό παύεις να είσαι μαθητής του ΠΠ! :grin: :grin: :grin: :grin:
Μα η αλήθεια είναι,το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για ψήφιση είναι πολύ θετικό αν τελικά περάσει.
Εψαξά πολύ στο νετ κάι αυτή είναι η άληθεια,μπαίνουμε στο τοπ 10 της ΕΕ!!!
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Μα η αλήθεια είναι,το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για ψήφιση είναι πολύ θετικό αν τελικά περάσει.
Εψαξά πολύ στο νετ κάι αυτή είναι η άληθεια,μπαίνουμε στο τοπ 10 της ΕΕ!!!

και τι μας ζαλίζουν τότε ρε παπαζόλη μου τα φασιστάκια τόσο καιρό?

γράμματα δεν ξέρουν?

ή μόνο να βρίζουν έμαθαν? (λέω εγώ τώρα)!
 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
7.677
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Η αρνησή στο νομοσχέδιο κατακρίνεται!!! :dancing:
Αν περάσει όλα οκ!!! :grin:

ρε επικοινωνιακό τρικ είναι!

απ όοολους τους πολιτικούς φορείς!

ο καθένας λέει την αποψάρα του για να έχει σε εγρήγορση τα "κουκιά" του! ;)

αφού το έχουμε πει.Τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας γι αυτούς τους ανθρώπους.

τα "βασικά" μένουν ίδια!

και φυσικά δεν χρειάζεται να επαναλάβω ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι της νέας τροπής των πραγμάτων! ;)
 

Επισκέπτης
ρε επικοινωνιακό τρικ είναι!
απ όοολους τους πολιτικούς φορείς!
ο καθένας λέει την αποψάρα του για να έχει σε εγρήγορση τα "κουκιά" του! ;)
αφού το έχουμε πει.Τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας γι αυτούς τους ανθρώπους.
τα "βασικά" μένουν ίδια!
και φυσικά δεν χρειάζεται να επαναλάβω ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι της νέας τροπής των πραγμάτων! ;)
Εχείς κολλήσει!!! :cheesy:

Η εκμεταλλευση φυσικά πάντα για όλους από παντου παίζει!!!
Αλλά οτί θα ψηφίζουν,εκλέγονται,μπορούν να δουλέψουν δημόσιο,θα έχουν ασφαλεία και γενικά θα υπάρχουν σαν πολίτες δεν είναι τίποτα!!!
 

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
153
Εμφανίσεις
9K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom