Δεν είπα εγώ ότι πρέπει να γουστάρεις ντε και καλά τον Federer αλλά από ότι κατάλαβα δεν ξέρεις και δεν παίζεις τέννις δεν πρέπει να μιλάς και για το στυλ παιγνιδιού του. Το παιγνίδι του Nadal βασίζεται στην δύναμη την οποία θα την έχει για κανά δυο χρόνια ακόμη. Ομως ο Ελβετός παίζει με μυαλό και για αυτό θα παίζει αρκετά χρόνια.....
Δεν εχεις δικιο, απο ποια αποψη, οκ, δε ξερω τεννις και δε παιζω αλλα βλεπω, δε το γνωρισα χτες. Καλο χρυσο το στυλ παιχνιδιου του, εχω δικαιωμα να μη μου αρεσει ναι ή οχι; εχω δικαιωμα να μη το βρισκω ελκυστικο και να το λεω ναι ή οχι; Εκει ειναι που εχουμε κολλησει εδω περα. Και τη τελευταια φορα που κοιταξα, δε πηγα να γραψω στο thread Roger Federer Fans ή κατι αναλογο..ετσι;
Για να καταλαβεις καλυτερα σου ξαναλεω το παραδειγμα του μπασκετ. Βλεπω πχ το Μπραιαντ που χει τεραστια ποικιλια κινησεων, ειναι αρμονικος, σκοραρει με πολλους τροπους δεν ειναι μονοδιαστατος κλπ. Κι εχεις το Γουειντ την αντιπαθητικη αυτη φατσα, κοντος, φουσκωτος που βαζει καλαθια μονο με δυναμη και γιουρια και μπουκαρω κι οποιον παρει ο χαρος. Εχει κι ενα αξιοπρεπες σουτ το οποιο ομως ειναι πεταω το καρπουζι σε αισθητικη. Εσυ τωρα εχεις δει μπασκετ μον απο τη τιβι δεν εχεις παιξει ποτε αλλα παρακολουθεις κι εισαι φαν του Γουειντ, σου αρεσει αυτος ο μαγκικος, μπουκαδορικος τροπος που βαζει καλαθια, που συνηθως μονο καρφωνει, το τσαμπουκαλικι κλπ. Θα σου αρεσε εγω, ο και καλα ποιο σχετικος με το αθλημα, να ερθω να σου πω εισαι ασχετος κι αδαης και δε ξερεις και δεν εχεις αθλητικη παιδεια; Θα σου αρεσε; ή θα θεωρουσες οτι εχω δικιο; κατι απο τα δυο;;; λοιπον, με πιανεις;
Επισης, και το εκανες κι εσυ, κοφτε την αυτη τη καραμελα με το Ναδαλ, εγω δεν αναφερω καν το Ναδαλ και στα ποστ μετα το γλυψιμο προς το Φεντερερ, βγαινει χολη κι αντιπαθεια προς το Ναδαλ. Που χεσμενους τους εχω και τους δυο, τα "Ελ ντοπα" ομως δινουν και παιρνουν...
Ειναι παρα πολυ απλο, δεν ειπα δεν κανει ή δεν ειναι καλο το στυλ του Φεντε. Ειπα οτι δεν μ'αρεσει. Κι ειναι γεγονος, ειδικα για οσους λενε για τη δυναμη του Ναδαλ, οτι τα 2 ματσακια ο Φεντε τα πηρε ΜΟΝΟ με το drop-shot. Οκ δε λεω, το εκανε τελεια. Και καλα εκανε, για εκεινον. Δε μπορεις να με υποχρεωσεις ομως να μου αρεσει; ε; Αυτο δεν ηταν μονοδιαστατο στυλ παιχνιδιου; Κατι τεοιο εκανε κι η Κουζνετσοβα αλλα σε μικροτερο βαθμο γιατι η αλλη τσατιστηκε, εκανε παιδιαριωδη λαθη και μονο τα κλαμματα που δεν εβαλε κιολας.
Ο Βυζολαγνος εγραψε "Απ'τους σύγχρονους και ο Φέντερερ και ο Ναδάλ είναι παιχταράδες.
Τελείως διαφορετικό στυλ όμως. Ο Φέντερερ στηρίζεται στην τεχνική ενώ ο Ναδάλ στη δύναμη. Ο Φέντερερ έχει και forehand και backhand και drop shot και ό,τι θες. Ο Ναδάλ έχει μόνο forehand αλλά γαμεί και δέρνει μ'αυτό." Δηλαδη δε μπορει να γινει συζητηση πανω σε αυτο; πρεπει ν'αρχισουμε τις καγκουριες προς τους, αντιθετα με Φεντερερ, φρονουντες;