Νέα

Τελικά ο Έλληνας έχει λεφτά ή τζάμπα κλαίγεται;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sub-Zero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (2 μέλη και 13 επισκέπτες)

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
497
Πόντοι
306
ρε υπαρχει πιο κλαψο-μουνης απο τον Ελληνα?
εχει και παραεχει
εδω χαλαμε και τις αλλες φυλες του εθνους που εχουν κατακλησει αυτην εδω την χωρα
Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κλαψομουνιδες

• Χαχα
Αντιδράσεις: riding

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
497
Πόντοι
306
Δεν έχουν φύγει όλοι από φτώχια, οι γιατροί πχ φεύγουν για 5πλασιες αποδοχές
Κι εδώ δεν θα

Δεν έχουν φύγει όλοι από φτώχια, οι γιατροί πχ φεύγουν για 5πλασιες αποδοχές
Κι εδώ δεν θα πεινουσαν
Χαχαχ οι ανασφαλείς άνθρωποι φεύγουν άμα είσαι καλός βγάζεις πολύ περισσότερα στην Ελλάδα σαν ιδιωτικός.
Φίλος μου ιατρός βγάζει 20κ τον μήνα άνετα καλά δεν μιλάω για εργολάβους και οικοδομικά έργα.
Γενικά άμα πετύχεις την Ελλάδα βγάζεις πολύ περισσότερα από πολλές χώρες εκτός άμα θες την ασφάλεια του δημοσίου τότε καλύτερα να πας σε άλλη χώρα.
Ο μόνος λόγος να πας σε Αγγλία Αμερική Γερμανία είναι για τα παιδιά να έχουν καλύτερη μόρφωση

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
12.196
Πόντοι
6.166
Και μονο το γεγονος οτι μια καθημερινη απολαυση οπως ο καφες σκεφτεσαι να τον αγορασεις γαμησετα αδερφε αφου εγινε πολυτελεια το νεροζουμι στο Ελλαδισταν γαμησετα .Που καποτε ηταν δεδομενο . Γιατι δεν εχουμε εσπρεσερα στο σπιτι λες μια στο τοσο να χτυπησουμε και ενα φρεντο ετσι για αλλαγη που παλια πιναμε καφε φραπε κλπ σε καθημερινη βαση απ εξω .

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.238
Πόντοι
6.515
Γενικά άμα πετύχεις την Ελλάδα βγάζεις πολύ περισσότερα από πολλές χώρες εκτός άμα θες την ασφάλεια του δημοσίου τότε καλύτερα να πας σε άλλη χώρα.
δεν ξερω καποιον δημοσιο υπαλληλο να μεταναστευσε, αντιθετα ξερω πολλους απο ιδιωτικο τομεα

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
1.111
Πόντοι
206
Εσθονία αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά ακούς Ελληνικά.
Ποιοί δεν έχουν λεφτά για τόσο μακρινή πτήση.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.430
Πόντοι
3.346
Γιορτές πάλι,η μισή Ελλάδα ταξίδια στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό με τις τιμές 3πλάσιες και βάλε,η άλλη μισή θα τα φάει στα μπουζούκια,ο κόσμος στην πλειοψηφία του έξω χαλαρός και στ'αρχιδια του όλα,μαγαζιά γεμάτα,αυτοκίνητα καινούρια,τελικά με Κούλη μάλλον ξαναζούμε τα χρυσά πασοκικά χρόνια :rockon:
Jason Sudeikis Yes GIF by Apple TV+

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
5.801
Πόντοι
1.336
Άκουσα σήμερα έναν φοβερό διάλογο μεταξύ των υπαλλήλων του Μασούτη. Λέει η μια κυρία ..θα πάμε 5 μέρες στο .... χιονοδρομικό, 120 ευρώ η βραδια. Απαντάει η άλλη, πολύ φτηνά είναι , μήπως δεν είναι καλό το δωμάτιο; Πέρυσι είχαμε πληρώσει 200 την βραδιά εκεί.
Δηλαδή 5Χ120=600ΕΥΡΩ.
5Χ200=1000ΕΥΡΩ.
Εγώ περνώ περισσότερα χρήματα και από τα δύο μαζί και δυσκολεύομαι να δώσω 1000 ευρώ για πέντε μέρες, που τα βρίσκουν;;;;
Μπορεί οι σύζυγοι να έχουν πιο κακοπληρωμένες δουλειές και να μην έχουν παιδιά, σκυλιά, γατιά.
Μπορεί απλώς να συμβαίνει το συχνό παράδειγμα, αυτοί που δεν έχουν να κάνουν αναλογικά υψηλότερα έξοδα από αυτούς που έχουν.

Faliriotis

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2018
Like
176
Πόντοι
1
Ποιά χλιδή και κολοκύθια-τούμπανα;
Τύποι, έχουν ξενιτευτεί 800.000 άτομα από την αρχή της κρίσης. Τους έχετε για μαλάκες να τρέχουν στα εξωτερικά ξαφνικά;
Σε άλλη χώρα ζείτε;
Να ξέρεις πολλοί που είναι εξωτερικό δεν είναι από τα άτομα που στην Ελλάδα δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Ξέρω άτομο που είχε η οικογένεια του περιουσία αλλά ήθελε να δουλέψει μόνο σε τράπεζα η σε μεγάλο όμιλο τέλος πάντων για αυτό και πήγε Ελβετια. Πάνε οι εποχές που πήγαιναν έξω για απλό μεροκάματο και να φτιάξουν στην Ελλάδα κανένα σπίτι λόγο διαφοράς συναλλάγματος.

OP
OP
Sub-Zero

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.302
Πόντοι
3.656
Εσθονία αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά ακούς Ελληνικά.
Ποιοί δεν έχουν λεφτά για τόσο μακρινή πτήση.

Σε ποια χώρα δε συμβαίνει αυτό;

Χριστούγεννα,Πάσχα στην Ευρώπη,παντού ελληνικά θα ακούς

• Like
Αντιδράσεις: Y13
OP
OP
Sub-Zero

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.302
Πόντοι
3.656
Τη τζακίλα ... τη μυρίζεις ρε παπάρα ;;;
Γιατί καίνει όλοι καυσόξυλα ;;;
Δεν έχουν καλοριφέρ ;;;;

Για να δίνουν το χρήμα σε ταξίδια/ψώνια και να τρώνε σε ακριβά εστιατόρια.

Και μετά να τα ανεβάζουν στο ινσταγκραμ για φιγούρα

• Χαχα

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.238
Πόντοι
6.515
Σε ποια χώρα δε συμβαίνει αυτό;

Χριστούγεννα,Πάσχα στην Ευρώπη,παντού ελληνικά θα ακούς
Οι ομαδικές εκδρομές Πράγα κλπ είναι πιο φτηνές από τριήμερο Αράχωβα ιδιωτικα

forza23

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
6.129
Πόντοι
1.056
Άκουσα σήμερα έναν φοβερό διάλογο μεταξύ των υπαλλήλων του Μασούτη. Λέει η μια κυρία ..θα πάμε 5 μέρες στο .... χιονοδρομικό, 120 ευρώ η βραδια. Απαντάει η άλλη, πολύ φτηνά είναι , μήπως δεν είναι καλό το δωμάτιο; Πέρυσι είχαμε πληρώσει 200 την βραδιά εκεί.
Δηλαδή 5Χ120=600ΕΥΡΩ.
5Χ200=1000ΕΥΡΩ.
Εγώ περνώ περισσότερα χρήματα και από τα δύο μαζί και δυσκολεύομαι να δώσω 1000 ευρώ για πέντε μέρες, που τα βρίσκουν;;;;
Από τον γκόμενο

OP
OP
Sub-Zero

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.302
Πόντοι
3.656
Δηλαδή 5Χ120=600ΕΥΡΩ.
5Χ200=1000ΕΥΡΩ.

Αν δεν έχουν παιδιά,νοίκια,+ καμια σύνταξη γέρου,ίσως γίνεται

• Like

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.826
Πόντοι
1.056
Πολλές ωραίες αναρτήσεις διαβάζω αλλά και πολλά ότι να ναι σχόλια.

Εγώ έχω αντιληφθεί πως υπάρχουν οι:
• "γόνοι" όπου τρέχει το χρήμα απ τα μπατζάκια και δεν σταματάει πουθενά,κατακρεουργώντας και τους ίδιους του γονείς προκειμένου να συνεχίσει να έχει φράγκα
•υπάρχουνε αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και υπάρχει λόγος που δεν έχουν πολλές φορές,χωρίς να είναι ο κανόνας αυτός,πως δλδ δεν έχουν για κάποιον λόγο πχ λάθος επικογες
• υπάρχει μια μέση κατηγορία που ήτανε πιο διαδεδομένη παλιότερα,στην Ευρώπη,Ελλάδα όμως αρχίζει να εκλείπει σιγά σιγά.Τετοιοι ήταν πολλοί "νοικοκυραίοι" που δεν ανήκαν σε καμμία από τις επάνω κατηγορίες,όμως πάλευαν .

Στην Ελλάδα όμως φορολογικά,επειδή λέτε πως κλέβουν...κλέβει το ίδιο σου το κράτος.Δεν είναι ανταποδοτική η φορολογία,είναι εκδικητική.
Σε φορολογεί "κλέβοντας σε" διότι θεωρεί πως σίγουρα κλέβεις εσύ το κράτος.Τελος.

Romano Garreton

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2022
Like
294
Πόντοι
20
Πολλοί και πολλές ζουν από συντάξεις υπερηλίκων γονέων ή παππούδων κλπ παρασιτικά πέραν ενός μικρού μισθού που λαμβάνουν.

Η πραγματική φτώχεια θα φανεί όταν πεθάνουν όλοι αυτοί που δεν είναι χρονικά πολύ μακρυά αυτή η κατάσταση αφού παρατηρώ ότι η πλειοψηφια των συνταξιούχων είναι 80+ και πολύ κοντά στον θάνατο που σημαίνει ότι τέλος οι ενισχύσεις σε οικογένειες,παιδιά,εγγόνια.

Αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό ε;

Όταν φτάσει αυτή η ώρα θα γίνουμε χειρότερα και από την Ζιμπάμπουε.
Τελειωνουν και οι επιδοτησεις στους αγροτες απο ΕΕ ...και χτες εβλεπα ειδηση οτι τα επιδοματα ανεργιας θαναι μια αναμνηση απο τα παλια...Αν δε αγορασουν και αεριο κλπ απο Αμερικη και δωσουν και το 5ο/ο για πολεμικες δαπανες...
... Να ζησουμε να μας θυμομαστε!

Johnstef

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Απρ 2022
Κριτικές
48
Like
5.915
Πόντοι
2.846

"ο Έλληνας έχει λεφτά ή τζάμπα κλαίγεται;"

ποιος έλληνας; είμαστε όλοι ίδιοι;
ο μισθωτός που δουλεύει για ένα ή ενάμισυ χιλιάρικο το μήνα είναι το ίδιο με τον επιτηδευματία φοροφυγά και φοροκλέφτη που δηλώνει στην εφορία έξι χιλιάρικα το χρόνο και κυκλοφορεί με τζιπούκλα των 60-80.000€;
είναι το ίδιο με το μεγαλοαφεντικό που ζει πλουσιοπάροχα από την εργασία των άλλων;
τι πάει να πει έλληνας; λες κι έχουμε όλοι το ίδιο βιοτικό επίπεδο.
Οι μισθωτοί ψωνίζουμε Μαράτα. Οι πολυτελείς διακοπές και τα table d'haute στα μπουζούκια αφορούν τα αφεντικά και τα λαμόγια. 30% παραοικονομία έχει η χώρα. Αυτοί είναι που έχουν τα λεφτά. Απλά πράματα.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.762
Πόντοι
456
για να δουμε τι μ πορουμε να κανουμε με σχετικα λιγα χρηματα.σε 3 χρονια και 36 ημερες θα βγω σε μειωμενη 30% συνταξη στα 62 χρονια .εφοσον βεβαια προλαβω πριν την πανε στα συν 1 χρονο .με συνταξη 500 ευρω ,ναι τοσο ειναι μη δας φαινεται λιγη , συν καθαρα 310 ευρω απο το ενοικιο του οπατρικου μου .Εσοδα συνολο 810 το μηνα.μονος μου χωρις υποχρεωσεις και χωρις ενοικιο .θα κανω οικονομια και θα τη νγαζω με 550 ευρω το μηνα ,αφου ξερω το τροπο ,μαγειρευω εκπληκτικα, και ακομη και το πρωινο καφε μου τον φτιαχνω σπιτι παμφθηνα.Θα ποταμιευω 3.100 ετησιως ,για εξτρα εξοδα.Ετσι εχουμε αεροπορικο εισιτηριο για Πουκετ μαξιμουμ 600 ευρω.πηγαινε ελα.250 ευρω το διαμμερισμα με το μηνα πληρως εξοπλισμενο και 80 το μηχανακι .240συν 750, ας πουμε 1.000 συν 600 εχουμε 1.600 ,βαλε και κατι προαστοιακος, βαν απο και αεροδρομιο πουκετ,50 συν ,40 κοστος διεθνους διπλωματος οδηγηδης ,εχουμε ολα μαζι συνολο 1.790 ευρω.μενουν και αλλα 1310 ευρω για να περναω συν βεβαια και τα χρηματα 550 των τριων μηνων που θα ειμαι εκει ,οχι μονο βγαινω ,αλλα μαλλον παω και για 4 μηνες.Και δεν θα εχω σχεδον καθολου κρυο.Να πω εδω πως εκει ζεις με τα μισα χρηματα ,αφου μια μεριδα κανονικη στη παραλια εχει 2,5 ευρω , εισοσος σε μπουφε Ται μπαρμπεκιου με 5- 8 ευρω καιμ τρως οσο θες και ψαρια γαριδες κλπ .Τωρα ο αλλος που θα ακουει πως ειμαι 3 η και 4 μηνες στο Πουκετ και ξεχειμωνιαζω, που δεν ξερει βεβαια θα λεει πως ειμαι πλουσιος και πως οι Ελληνες δεν ειμαστε φτωχοι αλλα απλως ειμαστε μιζεροι οπως ειπε ο γνωστος γελωτοποιος που ψηφιστε και πρωην φασιστας τι πρωην δηλδη ,εδω τωρα εχουμε καμορα κανονικη.Βεβαια μπορεις να πας και σε πενταστερο ξενοδοχειο μς 2.000 ευρω την ημερα με προσωπικη πισινα και σεφ , για αυτο λεω να μην λεμε αμεσως α αυτος αφου παει εκει αρα ειναι πολουσιος και κλαιγεται .Σας εδωσα ιδεα για φθηνο ξεχειμωνιασμα , να πω εφω πως περσι καναμε Χριστουγεννα πανω απο 30 Ελληνες στυη ταβερνα του Ελληνα Γιωργος και Μαρια στη Καμαλα ,οπως καθε χρονο παραδοσιακα.Και εχει και αλλουτς πολλους Ελληνες εκει κατω .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom