Νέα

Τελικά ο Έλληνας έχει λεφτά ή τζάμπα κλαίγεται;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sub-Zero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 694
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 17 άτομα (4 μέλη και 13 επισκέπτες)

johnm650

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
2
Like
327
Πόντοι
21
Κάποιοι συναγωνιστές είπαν σωστά πραγματάκια, για έτοιμα, για γκόμενες ετερόφωτες από γκόμενους κτλ. Πιστεύω στην Ελλάδα παίζει πολύ το σενάριο "λεφτά στο στρώμα", γιατί ο μαλακοκάβλης Έλληνας φοβάται τις συστημικές τράπεζες, οπότε κρύβει τα φράγκα αντί να τα επενδύσει με κάποιο τρόπο. Εννοείται ότι η κλάψα είναι κοινό χαρακτηριστικό μας! Πάρε προσωπικό παράδειγμα από εμένα:

Δουλεύω σε καλή δουλειά, ελεύθερος επαγγελματίας, η οποία μου δίνει πολύ πάνω του βασικού μισθού. Όσο έμενα στο πατρικό, μου μένανε πολλά φράγκα (επί της ουσίας κάλυπτα μεγάλο μέρος των εξόδων, με την μαμά να διαχειρίζεται σούπερ-μάρκετ και τα συναφή). Αρχές του 2024, αποφάσισα να μετακομίσω μονάχος μου στην πρωτεύουσα! Από τότε, δεν έχω δεκάρα τσακιστή πάνω μου!

Plot twist: Μέσα σε αυτό τον χρόνο έχω ξεπληρώσει σεβαστό μέρος της αρχικής επένδυσης που έκανα για να μετακομίσω, έχω επιβιώσει μέχρι ώρας χωρίς να στερούμαι ιδιαίτερα. Και το σημαντικότερο όλων, έχω φτιάξει το σπίτι μου από το μηδέν!

Εν τέλει, ο Έλληνας θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την παρούσα και ενστερνίζομαι την άποψη ότι είναι αμόρφωτος τραχανοπλαγιάς! Προσπαθώ να μην τσουβαλιάζω, αλλά μια μεγάλη μερίδα του ελλαδικού πληθυσμού ακολουθεί αυτό το μοτίβο!

Noizy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2023
Κριτικές
5
Like
308
Πόντοι
280
Εγώ που δουλεύω σερβιτόρος σε ταβέρνα στη Βάρη βλέπω κάτι πελάτες πριν πληρώσουν να έχουν στα χέρια τους μετρητά και να μετράνε 100ρικα 50ρικα μέχρι και 200ρικο Μ έχουν δώσει για 55 ευρώ λογαριασμό. Και φυσικά έξω παρκαρισμένα πορσε αουντι bmw τεσλα λαμποργκινι. Μάλιστα ένας τύπος είχε σκάσει με τη γυναίκα του και από πίσω τους συνόδευε μπράβος

• Like
Αντιδράσεις: dim883

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
633
Πόντοι
81
Καρφώνεις εφορία ΕΝΦΙΑ και λοιπές οφειλές, και φεύγεις τριήμερο..
Και όταν γυρίσεις χρειάζεσαι ένα τρίμηνο για να ρεφαρεις..

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.657
Πόντοι
456
Και οι 800.000 φτωχοί ήτανε;
Ξενιτεύονται και οι πλούσιοι; Δεν το ήξερα αυτό...
Η μόνη πλούσια που "ξενιτεύτηκε" ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου που το είπε κιόλας έμμεσα το 2010, ότι σε αυτή την Ελλάδα που θα έρθει, δε θέλει να ζει. Ανέχεια, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα κλπ. Και πολύ καλά έκανε.

antony777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
1.652
Πόντοι
206
Μιλάμε για το αν υπάρχουν λεφτά,σε ένα φόρουμ που ο μέσος μπουρδελιαρης εδώ πληρώνει 150€ για 30 λεπτά παροχών :rockon:
Κατάλαβα από καιρό ότι αυτό ισχύει για λίγα άτομα εδώ μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κοιτάζουν μήπως και μαζέψουν το ογδοντάρι για να πάνε στο Περιστέρι να το ακουμπήσουν σε καμιά Βενεζουελάνα.

isaak kos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2023
Κριτικές
31
Like
3.094
Πόντοι
2.596
Γιορτές πάλι,η μισή Ελλάδα ταξίδια στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό με τις τιμές 3πλάσιες και βάλε,η άλλη μισή θα τα φάει στα μπουζούκια,ο κόσμος στην πλειοψηφία του έξω χαλαρός και στ'αρχιδια του όλα,μαγαζιά γεμάτα,αυτοκίνητα καινούρια,τελικά με Κούλη μάλλον ξαναζούμε τα χρυσά πασοκικά χρόνια :rockon:
Κόσμο εχει έξω μαγαζιά γεμάτα είναι
Αλλά κατανάλωση καμία σχέση με το παρελθόν
Απλά κάποιοι πήραν το δώρο τους
Τίποτα λιγότερο τίποτε περισσότερο
Και το βασικότερο απο όλα
Τίποτα δεν είναι όπως παλια

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.034
Πόντοι
201
Καρφώνεις εφορία ΕΝΦΙΑ και λοιπές οφειλές, και φεύγεις τριήμερο..
Και όταν γυρίσεις χρειάζεσαι ένα τρίμηνο για να ρεφαρεις..
Αυτο ειναι σωστο. Ξερω πολλους που το κανουν.
Κι οταν τους ρωταω για τα χρεη που μαζευονται, η απαντηση ειναι : Ξερεις καναν Ελληνα που να μη χρωσταει ?

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
14.934
Πόντοι
3.846
Λες για τις έσκορτ αλλά δες και πόσες κριτικές ανεβαίνουν καθημερινά για μπουρδέλα των 20-30 ευρώ.
Δες πόσα αυτοκίνητα 20ετίας κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Εγώ άλλαξα αυτοκίνητο στα 17 χρόνια και δεν είμαι άνεργος.
Δες πόσα μαγαζιά κλείνουν επειδή του χρωστάνε. Από πελάτες μέχρι το Δημόσιο.
Δες πόσοι έχουν προβλήματα υγείας και δεν πάνε στο γιατρό ,δεν επισκευάζουν αυτοκίνητο ή μηχανή αλλά αγοράζουν ρούχα.
Ο Έλληνας δεν έχει σχέση με την αποταμίευση. 30ρης που δεν έχει παιδιά πάει ταξίδι στη Νέα Υόρκη να φλεξάρει στο ίνστα και μετά στην τράπεζα δεν έχει ούτε ένα χιλιάρικο και ζητά λεφτά από τους γονείς. Είναι αυτό πλούσια χώρα;

Όσο για τα μπουζούκια αν δεν πάνε και τώρα πότε θα πάνε; Ρώτα αυτούς που πάνε Παραμονή πρωτοχρονιάς πότε πήγαν τελευταία φορά.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.562
Πόντοι
456
50 με 80 δις φοροδιαφυγή ετησίως. Ο Στουρνάρας το είπε. Με τόσα χρήματα κ Αράχωβα κ Μέτσοβο κ Ντουμπάι κ Σευχέλλες. Φυσικά δε μιλάμε για τον μέσο υπάλληλο των 1000 ή 1200Ε. Ξέρουν αυτοί που παν!

antony777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
1.652
Πόντοι
206
50 με 80 δις φοροδιαφυγή ετησίως. Ο Στουρνάρας το είπε. Με τόσα χρήματα κ Αράχωβα κ Μέτσοβο κ Ντουμπάι κ Σευχέλλες. Φυσικά δε μιλάμε για τον μέσο υπάλληλο των 1000 ή 1200Ε. Ξέρουν αυτοί που παν!
Και επειδή το είπε ο Στουρνάρας; Αυτούς και δεν μπορούν και δεν θέλουν να τους πιάσουν και μέσα στο κόλπο ήταν και αυτός. Τα έσοδα της εφορίας κυρίως προκύπτουν από 800000 Έλληνες. Πάντως και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι που ήταν το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης πηγαίνουν για εξαθλίωση, θέλουν να τους κάνουν σαν εμάς. Έπονται σοβαρότατες κοινωνικές αναταραχές στην Ευρώπη, δικτατορίες που μοιραία κάποτε θα πέσουν και πόλεμος ίσως με την Ρωσία που ήδη τρώει και θα τρώει τα λεφτά μας, μήπως και βγουν οι Ρώσοι από τη μέση και μείνει η Κίνα μόνη της ώστε να μπορέσουν να της κάνουν κάτι, αλλά οι Ρώσοι είναι πολύ σκληρά καρύδια και νικούν και η Κίνα με τον στρατό της καραδοκεί αν συνεχιστεί το πράμα να τους συντρέξει. Δηλαδή θέλουν να φτωχοποιήσουν το σύμπαν στην Δύση περνώντας το κόστος της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες των Δυτικών λαών και να νικήσουν την Ρωσία και την Κίνα για να παραμείνουν παγκόσμιοι κυρίαρχοι. Και εδώ μέσα κάποιοι ανόητοι, αμόρφωτοι τραχανοπλαγιάδες που λέει και ο φίλος από πάνω, έχουν μείνει στο ''να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα''. Γάμησε τα λαός.

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
149
Πόντοι
1
Πολύ ωραιο το θέμα !
Δεν θα μακρηγορήσω και θα εξηγήσω στατιστικά ότι στους 10 συμπολίτες οι 7 τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα . Υπάρχουν και οι άλλοι 3 που τα φέρνουν βόλτα πολύ καλύτερα αλλά μακροπρόθεσμα και αυτοί χάνουν την αίγλη τους .
Όποτε η ουσία ειναι ότι τα ταξίδια και τα ξύδια δεν ειναι να τα ζηλεύεις !
Αυτοί που περνάνε ζωάρα απο γενιά σε γενιά και βγαζουν γούστα ποιοτικά ειναι 30 με 40 οικογένειες στην ελληνική επικράτεια .
Μετά απο αυτούς υπάρχουν οι επιδειξιομανείς οι καγκουριαρηδες οι Γλύφτες οι αλανιάρηδες ,οι καουμπόηδες ....Κ.ο.κ. ....ως αλεξιπτωτιστές της καλης ζωής ....που όπως έρχονται ετσι εξαφανίζονται.
Γενικά το χρήμα ειναι ενα μέσω να ικανοποιεί τις ανάγκες σου ...αλλά όχι την απληστία και την χαζή πλευρα του βλαχόμαγκα !

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.866
Πόντοι
19.795
Μαδρίτη, προχθές το βράδυ, μεταξύ 11 και 11.30
IMG_20241221_223239.jpg
IMG_20241221_223021.jpg
IMG_20241221_221724.jpg

antony777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
1.652
Πόντοι
206
Μαδρίτη, προχθές το βράδυ, μεταξύ 11 και 11.30
IMG_20241221_223239.jpg
IMG_20241221_223021.jpg
IMG_20241221_221724.jpg
Τώρα αυτό γιατί το έκανες; Για να μας δείξεις ότι αντλείς επιβεβαίωση από πράγματα έξω από τον εαυτό σου; Ποτέ ο νάρκισσος δεν πρόκειται να γίνει σωστός άνθρωπος για να δίνει και να παίρνει σε αυτή τη ζωή. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.866
Πόντοι
19.795
Τώρα αυτό γιατί το έκανες; Για να μας δείξεις ότι αντλείς επιβεβαίωση από πράγματα έξω από τον εαυτό σου; Ποτέ ο νάρκισσος δεν πρόκειται να γίνει σωστός άνθρωπος για να δίνει και να παίρνει σε αυτή τη ζωή. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.
Νομιζα οτι το θεμα ηταν αν ο Ελληνας βγαινει και ξοδευει αυτες τις ημερες και επειδη ετυχε να ημουν σε αλλη ευρωπαικη πρωτευουσα που γινοταν της κακομοιρας απο εξοδο και ξοδεμα χρηματος, αυτη την εννοια ειχε το ποσταρισμα μου.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.866
Πόντοι
19.795
Νομιζα οτι το θεμα ηταν αν ο Ελληνας βγαινει και ξοδευει αυτες τις ημερες και επειδη ετυχε να ημουν σε αλλη ευρωπαικη πρωτευουσα που γινοταν της κακομοιρας απο εξοδο και ξοδεμα χρηματος, αυτη την εννοια ειχε το ποσταρισμα μου.
Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου για αυτα που εγραψες περι ναρκισσισμου.

antony777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
1.652
Πόντοι
206
΄Έριξα μια ματιά στα ποσταρίσματα σου πιο πριν, αν λες την αλήθεια ήσουνα την μια στην Κούβα, την άλλη στην Ταϊλάνδη, την τρίτη Ισπανία, ε, τα συνδίασα και με τον τίτλο του thread, γιατί δεν ήταν ας πούμε : ''H ζωή στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα'', αλλά διαφορετικό πράγμα. Φαίνεσαι από την πονηριά σου ότι είσαι ο άνθρωπος του στυλ:''κορόιδα εγώ περνάω καλά''. Άσε που στο ακριβώς από πάνω post είχε γραφτεί:''Όποτε η ουσία ειναι ότι τα ταξίδια και τα ξύδια δεν ειναι να τα ζηλεύεις!''. Έλα, έλα να επιδειχτείς ήθελες και ποιός ξέρει και τι σόι άνθρωπος είσαι και με ποιά σεξουαλικά γούστα για να μην δείχνεις καμία ευαισθησία.

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
891
Πόντοι
86
Πολλοί και πολλές ζουν από συντάξεις υπερηλίκων γονέων ή παππούδων κλπ παρασιτικά πέραν ενός μικρού μισθού που λαμβάνουν.

Η πραγματική φτώχεια θα φανεί όταν πεθάνουν όλοι αυτοί που δεν είναι χρονικά πολύ μακρυά αυτή η κατάσταση αφού παρατηρώ ότι η πλειοψηφια των συνταξιούχων είναι 80+ και πολύ κοντά στον θάνατο που σημαίνει ότι τέλος οι ενισχύσεις σε οικογένειες,παιδιά,εγγόνια.

Αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό ε;

Όταν φτάσει αυτή η ώρα θα γίνουμε χειρότερα και από την Ζιμπάμπουε.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.435
Πόντοι
6.166
Ειναι δυσκολο τα πραγματα εδω που μενω και τα βλεπω Παραδειγμα εχω ενα γερακο ο γιος με δυο παιδια δεν βγαινει και του πηρε την καρτα κλαιγοταν την αλλη φορα οτι δεν εχει να πληρωσει το ρευμα κλπ .Μια γρια που μενει σε ενα παραπηγμα παιρνει οτι ψιλα μενουν απο φυτωριο μονολεπτα διλεπτα κλπ ενταξει ποτιζει τα λουλουδια φυτα , τα παει σουπερ να ψωνιζει , παιρνει αρτους απο την εκκλησια ,κλπ μετα διωτικη υπαλληλος με τον γιο της τραυματισεται ο γιος σε τροχαιο σοβαρα μενει χωρις δουλεια γιατι πρεπει να τον προσεχει δινουμε τροφιμα ρουχα βοηθαει ο δημος κλπ .Οπου φτωχος και η μοιρα του που λεμε εχω και αλλα ,αλλα αστο να παει στο διαολο χρονιαρες μερες .

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom