Εγώ δεν είπα να τα δίνουν όλοι....επίσης έχω πει 100 φορές ότι η υγεία και η παιδεία θα έπρεπε να είναι πάντα δημόσια και ''δωρεάν'' για όλους.
Εγώ κρίνω τα λεφτά που πληρώνω στον ΕΦΚΑ και τα λεφτά που πληρώνω στην ιδ. ασφάλεια και βλέπω τα αποτελέσματα. Όταν ο βασικός μισθός είναι στα 800 ευρώ πόσα πληρώνει για ΙΚΑ ο εργαζόμενος???? 200 ευρώ??? Αυτό έιναι 2.500 περίπου το χρόνο. Επειδή είναι στα μειτκά και τα πληρώνει ο εργοδότης σημαίνει ότι δεν πληρώνονται???? Η ''δωρεάν'' υγεία πληρώνονται αδρά από όλους μας.
Και επειδή το ΕΣΥ είναι μπουρδέλο σε αναγκάζουν να πληρώσεις και ιδιωτική ασφάλεια. Γιατί στο Δημόσιο νοσοκομείο θα πάει ο θεράπων ιατρός το σαββατοκύριακο να δει τους ασθενείς???? Τώρα με δουλεύεις???? Παντού έτσι κάνουν....
Και τι εννοείς την άφησαν να ψήνεται στον πυρετό? Τσιγκουνεύτηκαν τους όρους που θα χρεώσουν στην ασφαλιστική?
Όχι δεν θα έπαιρνα τις ίδιες υπηρεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο...εκτός αν πήγαινα στα απογευματινά ιατρεία (για εξετάσεις) και πλήρωνα από 50 έως 80 ευρώ....
Την τελευταία φορά που βρέθηκα σε δημόσιο νοσοκομείο περίμενα σχεδόν όλη τη μέρα και έβλεπα τον άλλον απέναντι μου με σπασμένο χέρι να έχει χεστεί από τον πόνο να περιμένει με τις ώρες.
Όσο για το ηθικό του θέματος...στην ιδιωτική ασφάλεια δεν χρειάζεται να δώσεις φακελάκι σε κανέναν για να σε εξυπηρετήσουν....το κάνουν έτσι και αλλιώς γιατί έχουν συμφέρον...το νοσοκομείο για να σε μπάσει και να χρεώσει εξετάσεις και υλικά και ο γιατρός για να χρεώσει τις διαδικασίες επίσης.
Σ
το ηθικό δημόσιο πας και σου λέει ο γιατρός για να κάνεις την εγχείριση την άλλη βδομάδα θέλω 10 χιλιάρικα...αλλιώς μπες στη σειρά είναι 4 μήνες αναμονή. Μη το πάμε μακρυά εσύ κάτι έλεγες ότι περιμένεις στο γραφείο να σου φέρουν τα φακελάκια οι ειδικευόμενοι????
Και μιλάμε για πράφιτ....