Νέα

Τάβλι: τύχη πιο πολύ ή τέχνη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pligomenos11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 589
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

πορτεσ πλακωτο η φευγα

• πορτεσ

Ψήφοι: 45 34,1%
  • πλακωτο

Ψήφοι: 28 21,2%
  • φευγα

Ψήφοι: 59 44,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    132
OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
για μενα το καλυτερο παιχνιδι ειναι το φευγα, μετα πλακωτο και πορτες.

στο φευγα και στο πλακωτο δεν παιζει ρολο και πολθ το ζαρι ειναι καθαρα θεμα στρατηγικης και κινησεων που θα κανεις. και ζαρι να εχει ο αλλος εαν στηθεις καλα στο παιχνιδι μπορεις να το κανεις να χασει μονο και μονο απο το καλο ζαρι που εχει.

οι πορτες οκ καλο παιχνιδι αλλα οχι τοσο ενδιαφερων οσο τα αλλα 2, στις πορτες μετραει οντως παραπανω αν εχει καποιος καλο ζαρι.

οσο για το τυπο ποθ ειπε οτι το ταβλι ειναι για ασχετους και αυτους που δεν εχουν μυαλο, μαλλον μικρος θα επαιζε λαστιχο.
το φευγα θελει σκεψη αλλα ειναι κωλοφαρδο στην αρχη αμα αργεισ να μπεισ γαματα το ποιο τυχερο ειναι για μενα στην αρχη παντα οποιοσ φερνει μεγαλυτερεσ ζαριεσ κατα 80/100 ειναι νικητησ στο φευγα!!!!

alpula

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
41
Like
25.541
Πόντοι
17.470
σημεία στίξης ρε τύπε!!!!!

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
ποιο πιστευεται οτι ειναι το καλυτερο παιχνιδι απο τα πορτεσ πλακωτο φευγα εννοω ποιο θελει ποιο πολλυ στρατιγικη ?
εγω πιστευω το πλακωτο αλλα αλλοι μου λενε οι πορτεσ γιατι και καλα στο παγκοσμιο πρωταθλημα παιζουν μονο πορτεσ.
εσυσ ποιο πιστευεται οτι ειναι το καλυτερο απο τα 3?

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Το τάβλι είναι περισσότερο στρατηγική αλλά χρειάζεται και η τύχη όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά άμα σου έρχονται κόντρα ζαριές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
σίγουρα περισσότερο τύχη και όχι στρατηγική είναι το ασσόδυο 

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
ποιο πιστευεται οτι ειναι το καλυτερο παιχνιδι απο τα πορτεσ πλακωτο φευγα εννοω ποιο θελει ποιο πολλυ στρατιγικη ?
εγω πιστευω το πλακωτο αλλα αλλοι μου λενε οι πορτεσ γιατι και καλα στο παγκοσμιο πρωταθλημα παιζουν μονο πορτεσ.
εσυσ ποιο πιστευεται οτι ειναι το καλυτερο απο τα 3?

άμα είσαι αθήνα σε παίζω ένα ταβλάκι
έχω παίξει άπειρες παρτίδες σε καταλήψεις σαν φοιτητής
και όταν ήμουν άνεργος έχω λιώσει με φίλους σε καφετέριες ώρες

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Το τάβλι είναι περισσότερο στρατηγική αλλά χρειάζεται και η τύχη όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά άμα σου έρχονται κόντρα ζαριές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
σίγουρα περισσότερο τύχη και όχι στρατηγική είναι το ασσόδυο 
συμφωνω οτι παιζει ρολο το ζαρι το ασσοδυο δεν ειναι παιχνιδι ειναι για παιδακια οι γκομενεσ που δεν ξερουν ταβλι.
εγω θελω να ακουσω απαντησεισ για το ποιο απο τα 3 ειναι ποιο τυχερο πλακωτο πορτεσ φευγα κατα σηρα ?
για μενα το ποιο τυχερο ειναι η πορτεσ . αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο πρωταθλημα κοσμου παιζουν μονο αυτο και οχι και τα αλλα? :think:

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
χαχα καλυτερα μην παιξεισ μαζι μου γιατι θα νευριασεισ  :booty:ειμαι ζαρακιασ χαχα!!!

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
συμφωνω οτι παιζει ρολο το ζαρι το ασσοδυο δεν ειναι παιχνιδι ειναι για παιδακια οι γκομενεσ που δεν ξερουν ταβλι.
εγω θελω να ακουσω απαντησεισ για το ποιο απο τα 3 ειναι ποιο τυχερο πλακωτο πορτεσ φευγα κατα σηρα ?
για μενα το ποιο τυχερο ειναι η πορτεσ . αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο πρωταθλημα κοσμου παιζουν μονο αυτο και οχι και τα αλλα? :think:

κατά τη γνώμη ποιό τυχερό είναι το πλακωτό λιγότερο η πόρτες και ακόμα πιο λίγο φεύγα

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

γιατί μήπως τώρα που "εργάζεσαι" τι κάνεις ....

mpouxos

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2014
Κριτικές
169
Like
8.843
Πόντοι
10.326
Το πιο τυχερό παιχνίδι είναι το φεύγα! Στις 3 πρωτιές ζαριές μπορεί να κριθεί το παιχνίδι! :hi:

mpouxos

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2014
Κριτικές
169
Like
8.843
Πόντοι
10.326
Επίσης ή Πρώτη ζάρια σε οποιοδήποτε παιχνιδι  παίζει μεγάλο ρόλο! :hi: σου δίνει το αβαντάζ για το πως θα κινήθεις! :orchestra:

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
100
Πόντοι
4.165
Το πιο τυχερό παιχνίδι είναι το φεύγα! Στις 3 πρωτιές ζαριές μπορεί να κριθεί το παιχνίδι! :hi:
:o το αντίθετο ισχύει. Θέλει περισσότερη στρατηγική από πόρτες και πλακωτό, και τίποτα δεν μπορεί να κριθεί στις 3 πρώτες ζαριές αντίθετα με το πλακωτό. Είναι το μόνο παιχνίδι που κερδίζω ακόμη και με κακό ζάρι.

mpouxos

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2014
Κριτικές
169
Like
8.843
Πόντοι
10.326
:o το αντίθετο ισχύει. Θέλει περισσότερη στρατηγική από πόρτες και πλακωτό, και τίποτα δεν μπορεί να κριθεί στις 3 πρώτες ζαριές αντίθετα με το πλακωτό. Είναι το μόνο παιχνίδι που κερδίζω ακόμη και με κακό ζάρι.
δλδ αν σου φέρει κάποιος 3 φορές στην αρχη 6και 5 στο φευγα! Κι εσύ αθροίσματα μικρότερο από αυτά τότε το παιχνίδι είναι χαμενο ! :grin: Ότι και να λέμε το ζάρι παίζει ρόλο σε κάποιες καταστάσεις, που στο φευγα πάντα θα πιστεύω ότι στις 3 πρώτες ζαριές κρίνεται το παιχνίδι :grin:!

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
100
Πόντοι
4.165
δλδ αν σου φέρει κάποιος 3 φορές στην αρχη 6και 5 στο φευγα! Κι εσύ αθροίσματα μικρότερο από αυτά τότε το παιχνίδι είναι χαμενο ! :grin: Ότι και να λέμε το ζάρι παίζει ρόλο σε κάποιες καταστάσεις, που στο φευγα πάντα θα πιστεύω ότι στις 3 πρώτες ζαριές κρίνεται το παιχνίδι :grin:!
Έχω κερδίσει παιχνίδι στο φεύγα που με είχε αφήσει μόνο το 6 να παίξω από την μάνα. Είχα καλύψει τη δεύτερη εξάδα και επειδή δεν προχωρούσα κατέληξα να τον νικήσω γιατί αυτός δεν έβαζε στο τέλος πούλια ενώ εγώ έβαζα στην τελική εξάδα και κατέληξα να μαζέψω πριν από αυτόν.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Έχω κερδίσει παιχνίδι στο φεύγα που με είχε αφήσει μόνο το 6 να παίξω από την μάνα. Είχα καλύψει τη δεύτερη εξάδα και επειδή δεν προχωρούσα κατέληξα να τον νικήσω γιατί αυτός δεν έβαζε στο τέλος πούλια ενώ εγώ έβαζα στην τελική εξάδα και κατέληξα να μαζέψω πριν από αυτόν.

προσπαθώντας να στο πάρει 2πλο, δεν φρόντισε να εξασφαλιστεί περνώντας έστω ένα μέσα. Το έχασε γιατί ρίσκαρε. Γενικά νομίζω, όταν παίζουν σχετικά μετριοπαθείς παίχτες, στο φεύγα κερδίζει όποιος φέρει τις μεγαλύτερες ζαριές. Στο πλακωτό δεν γίνεται έτσι όμως. Οι μεγάλες ζαριες στην αρχή σε ωθούν να επιτεθείς, αλλά αυτό δεν σε εξασφαλίζει αν ο άλλος καταφέρει να στηθεί καλά, έστω και με μικρες ζαριές. Ακόμα και παραμάνα να πιάσεις, θες καλό στήσιμο μετά.

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
100
Πόντοι
4.165
προσπαθώντας να στο πάρει 2πλο, δεν φρόντισε να εξασφαλιστεί περνώντας έστω ένα μέσα. Το έχασε γιατί ρίσκαρε. Γενικά νομίζω, όταν παίζουν σχετικά μετριοπαθείς παίχτες, στο φεύγα κερδίζει όποιος φέρει τις μεγαλύτερες ζαριές. Στο πλακωτό δεν γίνεται έτσι όμως. Οι μεγάλες ζαριες στην αρχή σε ωθούν να επιτεθείς, αλλά αυτό δεν σε εξασφαλίζει αν ο άλλος καταφέρει να στηθεί καλά, έστω και με μικρες ζαριές. Ακόμα και παραμάνα να πιάσεις, θες καλό στήσιμο μετά.
Αυτό ήταν απάντηση στον μπούχο που έλεγε ότι με τις 3 πρώτες ζαριές στο φεύγα έχει τελειώσει το παιχνίδι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χώρια που το φεύγα είναι και το μοναδικό παιχνίδι στο τάβλι που οι διπλές μπορεί και να σε καταστρέψουν, δεν είναι μόνο καλές δηλαδή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom