υπαρχουν 2 υπεροχα ρηταυπαρχουν 2 ωραια ρητα
- ο καθενας φτιαχνει την τυχη του μονος του
- η τυχη (τψν αλλων) ειναι η δικαιολογια τψν loosers
σαν εχεις τυχη διαβαινε ....
αν δε σε θελει η ζωη -οπου ζωη βλεπε ταβλι -
υπαρχουν 2 υπεροχα ρηταυπαρχουν 2 ωραια ρητα
- ο καθενας φτιαχνει την τυχη του μονος του
- η τυχη (τψν αλλων) ειναι η δικαιολογια τψν loosers
αλλά υποτιμά και τπυς φίλους μας εξ' ανατολής.(ελπιζω να αστιευεσαι συναγωνιστη)
ρε φιλε για ταβλι μηλαμε οχι για σκακι!!!!εγώ στο τάβλι γαμώ και δέρνω, αλλά αν μου φάνε τον πύργο δυσκολεύομαι λίγο
σε ολα παιζουν ρολο το ζαρι και μεγαλο μαλιστα!!!!για μενα το καλυτερο παιχνιδι ειναι το φευγα, μετα πλακωτο και πορτες.
στο φευγα και στο πλακωτο δεν παιζει ρολο και πολθ το ζαρι ειναι καθαρα θεμα στρατηγικης και κινησεων που θα κανεις. και ζαρι να εχει ο αλλος εαν στηθεις καλα στο παιχνιδι μπορεις να το κανεις να χασει μονο και μονο απο το καλο ζαρι που εχει.
οι πορτες οκ καλο παιχνιδι αλλα οχι τοσο ενδιαφερων οσο τα αλλα 2, στις πορτες μετραει οντως παραπανω αν εχει καποιος καλο ζαρι.
οσο για το τυπο ποθ ειπε οτι το ταβλι ειναι για ασχετους και αυτους που δεν εχουν μυαλο, μαλλον μικρος θα επαιζε λαστιχο.
για μενα το καλυτερο παιχνιδι ειναι το φευγα, μετα πλακωτο και πορτες.
στο φευγα και στο πλακωτο δεν παιζει ρολο και πολθ το ζαρι ειναι καθαρα θεμα στρατηγικης και κινησεων που θα κανεις. και ζαρι να εχει ο αλλος εαν στηθεις καλα στο παιχνιδι μπορεις να το κανεις να χασει μονο και μονο απο το καλο ζαρι που εχει.
οι πορτες οκ καλο παιχνιδι αλλα οχι τοσο ενδιαφερων οσο τα αλλα 2, στις πορτες μετραει οντως παραπανω αν εχει καποιος καλο ζαρι.
οσο για το τυπο ποθ ειπε οτι το ταβλι ειναι για ασχετους και αυτους που δεν εχουν μυαλο, μαλλον μικρος θα επαιζε λαστιχο.
εχω παιξει πολλεσ φορεσ με μεγαλυτερουσ που παιζουν χρονια λιωμενει και κερδιζω για πλακα και μετα λενε οτι εχω ζαει πολλυ χαχαχαΤυχη 10%...Τεχνικη 90%.... πανε κατσε σε οποιοδηποτε καφενειο και παιξε ταβλι με εναν παππου... Δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισεις,αν του παρεις κανα 2 παιχνιδια και αυτα πολυ δυσκολα...
Πολυ μεγαλο ρολο παιζει η τεχνικη... Θυμαμαι παρτιδα με ενα φιλαρακι μου, που μου επιασε την "παραμανα"...
Γυρισα την παρτιδα και του το πηρα,και μαλιστα "διπλο".....
Σωστη επιλογη κινησεων θελει...
σε δυο παικτεσ ισοδυναμουσ το ζαρι θα βγαλει το νικητη σιγουρα ομωσ ειναι και το σωστω παιξιμο σημαντικοσ παραγοντασ ;)Τυχη 10%...Τεχνικη 90%.... πανε κατσε σε οποιοδηποτε καφενειο και παιξε ταβλι με εναν παππου... Δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισεις,αν του παρεις κανα 2 παιχνιδια και αυτα πολυ δυσκολα...
Πολυ μεγαλο ρολο παιζει η τεχνικη... Θυμαμαι παρτιδα με ενα φιλαρακι μου, που μου επιασε την "παραμανα"...
Γυρισα την παρτιδα και του το πηρα,και μαλιστα "διπλο".....
Σωστη επιλογη κινησεων θελει...
σωστοσ ;)Η τυχη κατα 85% και η παρατηρητικοτητα κατα 15% ειναι αυτα που παιζουν ρολο..στο μονο παιχνιδι που η τυχη δεν παιζει κανενα ρολο ειναι το σκακι..εκει ομως χρειαζονται γερα νευρα και υπομονη..ειναι μαλλον ψυχοφθορο και ανθυγιεινο παιχνιδι... :-
χαχαχαδν παιζει ρολο στο πλακωτο το ζαρι????
προ 2 ημερων επαιξα με φιλο και στις πρωτες 5 ζαριες εφερε 5αρες 6αρες 6αρες 2+3 και 4αρες
π επιασε 2 μεσα... οοποτε τι να παιξω μετα ???
και η κωλοφαρφια του συνεχιστηκε εννοειτε
μακροπροθεσμα νικαει η τεχνικηΤύποι όπως στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν και τύχη και τεχνική (αντίστοιχο είναι πχ το ΠΟΚΕΡ) μετράνε και τα δύο σχεδόν εξίσου για 1-2 παιχνίδια αλλά μακροπρόθεσμα θα νικήσει η τεχνική.
Και εξηγώ: Πράγματι, αν κάποιος "έχει ζάρι" και του έρχεται ακριβώς αυτό που θέλει μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο τάβλι. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τους νόμους των πιθανοτήτων κανένας δε μπορεί να έχει συνέχεια ζάρι οπότε, ο τυχερός μπορεί να κερδίσει ορισμένα παιχνίδια αλλά τα υπόλοιπα θα τα κερδίσει εκείνος που παίζει με τη σωστή στρατηγική και χωρίς να περιμένει να του έρθουν οι εξάρες για να πιάσει την παραμάνα του αντιπλαου.
Οπότε, το τάβλι είναι καθαρά παιχνίδι τέχνης, έχει πάρα πολλά κόλπα και στρατηγικές για το πώς να κλείσεις τον αντίπαλο σου, πώς να προβλέψεις τις κινήσεις του (ακόμα και αν έχει ζάρι μπορεις να φυλάγεσαι κλπ) και τελικά τις περισσότερες φορές να βγαίνεις κερδισμένος.
μακροπροθεσμα νικαει η τεχνικη