mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 4.583
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Μόνο στο ραντάρ διαφώνησα.
Υπάρχει επιχείρηση (καταδρομική) των συμμάχων που έγινε (1941? 42? κάπου εκεί) στη Γαλλία, με αποκλειστικό στόχο την αποξήλωση ενός ολόκληρου σταθμού γερμανικού radar. γιατί είχαν καταλάβει (οι σύμμαχοι) ότι οι γερμανοί με κάποιον τρόπο εύρισκαν τα αεροπλάνα τους πολύ πριν εμφανιστούν πάνω από τον ουρανό της Γερμανίας, και τους περίμεναν.
Ήθελαν να δουν "τι είναι αυτό το πράμα" που είχαν εφεύρει οι γερμανοί.
Η επιχείρηση πέτυχε, και το radar (μαζί με κάποιους από το προσωπικό χειρισμού του και τεχνικούς) φορτώθηκαν σε αεροπλάνα και επέστρεψαν στην Αγγλία.
Αυτό, και άλλα περιστατικά (όπως η διερεύνηση συσκευών που βρισκόντουσαν μέσα σε καταριφθεντα γερμανικά αεροπλάνα πάνω από την Αγγλία και έφεραν radar για νυχτερινές επιχειρήσεις) αφ' ενός έδωσε στους Άγγλους τεχνικές λύσεις για την κατασκευή των δικών τους radar, και αφ' ετέρου τους άνοιξε τα μάτια για να ανακλαύψουν (και εφαρμόσουν) αντίμετρα στα γερμανικά radar.
Και πάλι όμως, τα resources έπαιξαν τον κύριο ρόλο. Σκέψου ότι οι Γερμανοί ερευνητές (και εργοστάσια) δούλευαν σε μια χώρα που είχε περιορισμένα μέσα, βομβαρδιζόταν καθημερινά και ρήμαζε κλπ., ενώ οι σύμμαχοι είχαν όλη την άνεση να έχουν ό,τι τους χρειαζόνταμν, καμμία ενόχληση (ΗΠΑ), και 200 πανεπιστήμια που συνεισέφεραν και αυτά (με τον τρόπο τους) στην εξέλιξη των μεσων του πολέμου.
Το άρθρο για την καταδρομική επιχείρηση - αν σ' ενδιαφέρει, να ψάξω να το βρω και να στο δώσω με κάποιον τρόπο. Κάπου το έχω (σε χαρτί).