δεν νομιζω...δεν εχουν δικαιωμα στον θρησκευτικο γαμο ουτε στην υοθεσια...
Ο θρησκευτικός γάμος (λέω ΤΗ ΔΙΚΗ μου άποψη) είναι μια σύμβαση στην οποία εμπλέκονται τέσσερεις μεριές: Δυο συμβαλλόμενοι (αυτοί που παντρεύονται), και άλλοι δύο, το παπαδαριό και τα "πνεύματα".
Θεωρώ το παπαδαριό μια κλειστή κάστα που εφαρμόζει δικούς της κανόνες, και ΚΑΚΩΣ η συντεταγμένη πολιτεία εμπλέκεται και ασχολείται με το τι κάνει αυτή η κάστα. Αν θέλεις να το κάνω πιο λιανά με ένα παράδειγμα να το κάνω, αλλά σε άλλο post.
Το τι κάνουν τα πνεύματα δε με αφορά, γιατί δε πιστεύω σ' αυτά. Κατ' επέκταση δε δέχομαι τα περί "μυστηρίου" του γάμου που λέει το παπαδαριό, και όλα τα σχετικά.
Αν ένας ομοφυλόφιλος θέλει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί στη ζωή του η συμπεριφορά (και οι κανόνες) της κάστας του ιερατείου, δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ασχολούμαι εγώ. Ας τα βρουν μεταξύ τους.
Β) Υιοθεσία.
Εδώ υπάρχει θέμα, γιατί υπάρχουν ανήλικοι που πρέπει να προστατευθούν (από οποιοδήποτε κίνδυνο) από την Πολιτεία.
Το σύνηθες (και κατά μεγάλο ποσοστό συμβαίνον) είναι τα παιδιά που γεννιούνται να έχουν δύο γονείς (τους φυσικούς τους γονείς) και αυτό να μη το αμφισβητεί κανείς.
Σπάνια (αλλά συμβαίνει), παιδιά μπορεί να μείνουν με τον ένα γονέα, είτε γιατί ό άλλος πέθανε/σκοτώθηκε, είτε γιατί χώρισαν. ΚΑΝΕΙΣ δε διαννοείται να στερήσει από τον μοναδικό εναπομένοντα φυσικό γονέα το παιδί του και να το δώσει σε ένα "κανονικό" ζευγάρι για υιοθεσία, γιατί "έτσι θα είναι καλύτερα για το παιδί", αφού θα έχει δυο γονείς αντί για έναν.
Το παιδί θα μεγαλώσει με τον ένα γονέα, και η ζωή έχει αποδείξει ότι μια χαρά άνθρωποι γίνονται και αυτά τα παιδιά.
Θα μπορούσε αυτός ο ένας γονέας να είναι ομοφυλόφιλος? Ναι, λέω εγώ, γιατί όχι. Αν η ανατροφή του παιδιού γίνει με σωστό τρόπο, δεν παίζει ρόλο αν κάπου-κάπου ο γονέας χρησιμοποιεί την πίσω του τρύπα, αν το παιδί δεν το παίρνει είδηση. Ούτως ή άλλως στη συνηθισμένη τακτική το παιδί δεν παίρνει είδηση όταν ο φυσιολογικός μπαμπάς του χρησιμοποιεί (που και που) την τρύπα της μαμάς του.
Όμως: Το ότι κάποιος (ή ένα ζευγάρι - δε μου κάνει διαφορά) είναι ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ομοφυλόφιλος, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να αποτελεί ΠΡΟΣΟΝ προτίμησης για να του εγκριθεί (από την Πολιτεία) η υιοθεσία.
Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Γ) Εκτροπή thread
Βλέπω τώρα (Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 20 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν.) ότι μερικοί το έχουν χέσει πάλι εδώ μέσα. Θα σβήσω ο,τιδήποτε άσχετο (τζάμπα τα γράφετε), και αν συνεχιστεί το ίδιο θα πέσουν και καμπάνες. Και το κλειδώνω για λίγη ώρα μέχρι να κάνω το καθάρισμα.