Το θέμα που θίγεις είναι πολύ σοβαρή αφού η φοροδιαφυγή είναι δεκάδες δις τα χρόνο. Να δω σε λίγο καιρό που θα αναγκαστούν όλοι να έχουν pos και να δεχονται πληρωμή με κάρτα καθώς γίνεται υποχρεωτική παντού σιγά σιγά, τι θα κάνουν. Να δω τι θα κάνει ένας ηλεκτρολόγος και ένας υδραυλικός (τυχαία τα παραδείγματα δεν έχω κάτι με τους κλάδους αυτούς) από εκεί που δηλώνει 10 χιλιάρικα και παίρνει όλα τα επιδόματα και θα αναγκαστεί ξαφνικα να εμφανίσει τα πραγματικά εισοδήματα πολλων χιλιάδων ευρώ παραπάνω και να πληρώσει ανάλογο φόρο. Επιτέλους χρόνια το λέω η θα πληρώνουμε όλοι με κάρτα η όλοι μετρητά και θα δουλεύει η μαύρη οικονομία. Δεν γίνεται μερικοί να εμφανίζουν και το τελευταίο σεντ που πληρώνονται γιατί δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα και άλλοι να δηλώνουν το 1/10 από αυτά που βγάζουν και να τους πληρώνει και το κράτος γιατί είναι στο όριο της φτώχιας!
Σωστός ως προς το θέμα φοροδιαφυγή αλλά η οριζόντια επιβολή της πληρωμής με κάρτα θα παραβιάσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Δεν μπορεί καθένας που δουλεύει στην τράπεζα να έχει πρόσβαση στο που τρώω εγώ τα λεφτά μου. Πχ πουτάνες, sex shops κτλ. Επίσης δεν θα ήθελα, αν πχ είμαι διακοπές στην Κρήτη, να έχει πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία ένας τραπεζικός υπάλληλος, βλέποντας την κάρτα μου να χρεώνεται σε ξενοδοχεία και beach bars και να βρω το σπίτι μου ανοιγμένο και κατεστραμμένο από τους ληστές συνεργούς. Μην πέφτετε στην παγίδα της αφαίρεσης των δικαιωμάτων μας προκειμένου να.....
Τα δικαιώματα μας είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα. Αν θέλουν να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή να το κάνουν μέσω της παιδείας, των σωστών και μαζικών ελέγχων, της επιβολής φυλάκισης για φοροφυγάδες. Ότι έκαναν τα προηγμένα κράτη πριν την εμφάνιση του ηλεκτρονικού χρήματος. Να δουλέψει δηλαδή επιτέλους αυτό το γαμημένο κράτος που το πληρώνουμε τόσα λεφτά και να αφήσουν τα δικαιώματα μας ήσυχα...