Νέα

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα με την Κόλαση του Δάντη.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΠΥΡΑΥΛΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 147
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
Εκτός από το πρώτο που μπορεί να είναι, στ' άλλα έχεις λάθη και επαναλήψεις  >:(
δεν ειναι επαναληψεις...ειναι παραπανω απο μια εικονες στην καθε κατηγορια...

τα λαθη ποια ειναι? :think:

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
Inferno_Canto_12_Two.jpg
Κύκλος 7ος Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τους βίαιους απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους και τιμωρούνται βρισκόμενοι εντός ενός βάλτου αίματος που βράζει

jefferson

Μέλος
Εγγρ.
15 Νοε 2011
Like
0
Πόντοι
0
Inferno_Canto_32_Three.jpg
Στο βαθύτερο σημείο του Άδη, στο κέντρο της Γης, οι δύο περιπλανώμενοι παρατηρούν τον γίγαντα Εωσφόρο ο οποίος τυραννά αιώνια τον Βρούτο και τον Κάσσιο (προδότες του Ιουλίου Καίσαρα) αλλά και τον Ιούδα (προδότη του Χριστού).

ελπιζω να μην εχω κανει λαθη στις αντιστοιχισεις.. :dunno:
Εδώ για παράδειγμα, πού βλέπεις τον γίγαντα Εωσφόρο και ποιοι είναι ο Βρούτος και ο Κάσσιος;

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
Εδώ για παράδειγμα, πού βλέπεις τον γίγαντα Εωσφόρο και ποιοι είναι ο Βρούτος και ο Κάσσιος;
αυτο οντως,ειναι μαλλον λαθος...

ο γιγαντας εωσφορος...
Inferno_Canto_34_One.jpg

ποιο αλλο λαθος βλεπεις?

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
αυτο οντως,ειναι μαλλον λαθος...

ο γιγαντας εωσφορος...
Inferno_Canto_34_One.jpg

ποιο αλλο λαθος βλεπεις?
να τονίσεις ότι και ο εωσφόρος τιμωρείται ως προδότης(τπυ θεού) παγομένος μέχρι τη μέση λόγω του κρύου που προκαλεί η κίνηση των φτερών του σε μία προσπάθεια απεγκλωβισμού του, σημείωση ο Εωσφόρος παρουσιάζεται ως τριπρόσωπος με 6 χέρια κατά το μεσαίωνα είχα βρει κάποτε και μία σατιρική γκραβούρα του 15ου αιώνα αν θυμάμαι καλλά που σατίριζε τους απάνθρωπους φόρους που ο άγγλος βασιλιάς επέβαλε σε Ευβραίους εμπόρους:
http://[URL unfurl="true"]www.nationalarchives.gov.uk/images/lessons/e401-1565.jpg[/img[/URL]]
και εδώ η προσπάθεια ερμηνείας: [url=http://[URL unfurl="true"]www.nationalarchives.gov.uk/education/lesson12.htm]http://www.nationalarchives.gov.uk/education/lesson12.htm[/url[/URL]]

Επισκέπτης
τι ενα ρε;λαιμαργος ειμαι,μουνοπληκτος ειμαι,ειδωλολατρης ειμαι(θρησκεια μου ειναι ο θρυλος),αιρετικος χριστιανος κομμουνιστης και αναρχικος ειμαι(ολα μαζι),την κουκουλα την φοραω ενιοτε εδω μεσα για να δωσω στεγνα καποια μελη,απατεωνας προμοτορας κριτικογραφος ειμαι,βιαιος ειμαι(βιαζω τον κοσνικ καθημερινα)  :zfuck: ,φιλαργυρος ειμαι,μικρος εκλεψα και μια λακτα απο το σουπερμαρκετ αρα ειμαι και κλεφτης,ειλικρινα δεν βλεπω που ακριβως δεν θα μπω στην κολαση.....

μαλλον θα υπαρχει ειδικο πακετο all included για τους καλους και δυνατους αμαρτωλους παιχτες με rotation σε ολα τα αξιοθεατα......

ΥΓ αν στο μαστιγωμα που λεει ειναι τιποτα γκομενες τουλαχιστον μπορει να εχει φαση.....φοβαμαι μην με μαστιγωνει ο παπαζολης ας πουμε..... :grin: :grin: :grin:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: για αυτό και εγώ είπα τουλάχιστον ένα αμάρτημα :sunglasses:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=9ZTqHs4P3_Q[/video] [/video]

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156

Συμπέρασμα. Θα μπορούσες ν' αναρτήσεις τέσσερις γκραβούρες και έτσι δεν θα υπήρχαν επικαλύψεις.
Απλά έπρεπε να προσέξεις τί έχει ανέβει πιο πρίν.

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156
Inferno_Canto_23_Two.jpg
Κύκλος 8ος οι υποκριτές (κουκουλωμένοι με κάπες από μόλυβδο)

Inferno_Canto_24_One.jpg
Κύκλος 8ος οι κλέφτες (κυνηγημένοι από φίδια και κατόπιν μεταμορφωμένοι σε φίδια)
Inferno_Canto_25_One.jpg

Επίσης είχαν ανέβει πριν...

Inferno_Canto_26_One.jpg
Κύκλος 8ος οι εσκεμμένα κακοί σύμβουλοι (εγκλωβισμένοι σε φλόγες)

Εχω ανεβάσει την σωστή γκραβούρα πρίν.

Inferno_Canto_23_One.jpg
Κύκλος 8ος οι αιρετικοί (που κατασπαράσσονται από δαιμόνια)

Δεν νομίζω. Μάλλον οι δαίμονες απειλούν από ψηλά τον Δάντη και τον Βιργίλιο.

Inferno_Canto_28_One.jpg
Κύκλος 8ος οι κιβδηλοποιοί(τιμωρημένοι με αρρώστιες)
Inferno_Canto_29_One.jpg

Δεν νομίζω να έχει σχέση. Περισσότερο για σφαγή μου μοιάζει.

Inferno_Canto_32_One.jpg
Κύκλος 9ος: εδώ τιμωρούνται οι προδότες, εγκλωβισμένοι – μέχρι το πρόσωπο – σε μία παγωμένη λίμνη

Τό είχα ανεβάσει.

Επισκέπτης
@ ΠΥΡΑΥΛΟΣ
Κύριε ΠΥΡΑΥΛΕ με εξέπληξε (ολίγον) η στροφή σας στις μεταφυσικές ανησυχίες... :think:

@ Φ. Τζούρας

Ωραίες οι γραβούρες!

Από αυτό το θρεντ δεν θα πρέπει να λείπει ο κ. Ιερώνυμος Μπος (1450 - 1516).
Κομμάτια από το μεσαίο (πριν) και το δεξιό (μετά) τμήμα του τρίπτυχου «Ο κήπος των επίεγειων ηδονών»
(Αξίζει να το δείτε όλο
)

Συνημμένα

• the_garden_of_earthly_delights-2.jpg
    the_garden_of_earthly_delights-2.jpg
    364,8 KB · Εμφανίσεις: 48
  • the_garden_of_earthly_delights-3.jpg
    the_garden_of_earthly_delights-3.jpg
    360,6 KB · Εμφανίσεις: 25

Επισκέπτης
Επίσης δεν πρέπει να λείψει ο ΑΡΚΑΣ!
Μας κάνει να αναρρωτηθούμε, αν όλα αυτά που ακούμε για την κόλαση είναι αληθινά, και μας υπενθυμίζει κάτι που παραβλέπουμε: ότι στην κόλαση δεν είναι μόνο τα ρεμάλια που τιμωρούνται αλλά και... διάβολοι-εργαζόμενοι.

Συνημμένα

• arkas1.jpg
    arkas1.jpg
    302,6 KB · Εμφανίσεις: 77
  • ARKAS-ΚΟΛΑΣΗ.jpg
    ARKAS-ΚΟΛΑΣΗ.jpg
    165,4 KB · Εμφανίσεις: 48
OP
OP
ΠΥΡΑΥΛΟΣ

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.757
Πόντοι
7.783
...
Κύριε ΠΥΡΑΥΛΕ με εξέπληξε (ολίγον) η στροφή σας στις μεταφυσικές ανησυχίες...
...

Μου αρέσει που και που να αναφέρομαι στη Θεία Κωμωδία, όχι τόσο επειδή είναι ένα από τα παλιότερα - διαχρονικότερα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, αλλά περισσότερο επειδή ο Δάντης συμπεριέλαβε πολλές αμαρτίες και όχι μόνο τις 7 Κύριες Αμαρτίες.

Η κατηγοριοποίηση που έχει κάνει, αλλά και η εφευρητικότητά του στις Τιμωρίες, έχει πολύ σαρκασμό και καλαμπούρι και με γοητεύει πολύ.

Γεγονός είναι ότι ψάχνουμε διαρκώς το στίγμα του Συστήματος Αξιών στο οποίο συμμορφωνόμαστε, (ή τέλος πάντων θα έπρεπε να συμμορφωνόμαστε), ώστε να μην καταντήσουμε να ζητάμε θεραπεία σε Μ.Α. (Μπουλδελάκιες Ανώνυμοι).

...
@ Φ. Τζούρας[/color]
Ωραίες οι γραβούρες!
...

Ο κ. Τζούρας έσκισε!
Του έκανα μια ασίστ κι έβαλε 30 γκολ!

...
Από αυτό το θρεντ δεν θα πρέπει να λείπει ο κ. Ιερώνυμος Μπος (1450 - 1516).
Κομμάτια από το μεσαίο (πριν) και το δεξιό (μετά) τμήμα του τρίπτυχου «Ο κήπος των επίεγειων ηδονών»

Αναρτήσατε, αρμ!

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156
...

@ Φ. Τζούρας

Ωραίες οι γραβούρες!

Ευχαριστώ πολύ.
Μου τα χάλασε λιγάκι ο lustforlife με τις επικαλύψεις του, αλλά δεν πειράζει.
Ας όψεται η λαγνεία του για την (σεξουαλική) ζωή.
Είναι τιμή μου που πρόσεξες την δουλειά μου ( εννοώ την συλλογή από τις γκραβούρες).
Οι κριτικές σου, η ενημέρωση, καθώς και οι παρεμβάσεις που κάνεις, είναι υψηλού επιπέδου.

Επισκέπτης
ο Δάντης συμπεριέλαβε πολλές αμαρτίες και όχι μόνο τις 7 Κύριες Αμαρτίες.

Ενδιαφέρων. Ο Αρκάς (δεν μπόρεσα να το βρώ) είχε προτείνει και αυτός μια κλίμακα, με την οποία κατά πολύ συμφωνούσα.
Στα light αμαρτήματα είχε συμπεριλάβει (ορθά κατά τη γνώμη μου) αυτούς που ζουλάνε το σωληνάριο της οδοντοκρεμας στη μέση, και στα heavy είχε συμπεριλάβει (ορθά κατά τη γνώμη μου) τους διαφημιστές, ασφαλιστές  κ.α.

Ο κ. Τζούρας έσκισε!
Του έκανα μια ασίστ κι έβαλε 30 γκολ!

Αν είναι καλή η μπαλιά...

Μου θυμίζετε, από κάποιες πλευρές, τον Μποστ και τον Παπαδιαμάντη.

Επισκέπτης
Ας όψεται η λαγνεία του για την (σεξουαλική) ζωή.
Διαθέτει άκρατο ενθουσιασμό και ζήλο!

Είναι τιμή μου που πρόσεξες την δουλειά μου ( εννοώ την συλλογή από τις γκραβούρες).
Οι κριτικές σου, η ενημέρωση, καθώς και οι παρεμβάσεις που κάνεις, είναι υψηλού επιπέδου.
Και δική μου. Τhnks ;)

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156

Δεν ήθελα να σε προσβάλλω.
Οι τέσσερις γκραβούρες που βρήκες, ιδιαίτερα ''οι φιλήδονοι'' και ''οι αποπλανητές'' ήταν πολύ καλές.
Απλά, κάποιες από τις γκραβούρες επαναλήφθηκαν.

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
Δεν ήθελα να σε προσβάλλω.
Οι τέσσερις γκραβούρες που βρήκες, ιδιαίτερα ''οι φιλήδονοι'' και ''οι αποπλανητές'' ήταν πολύ καλές.
Απλά, κάποιες από τις γκραβούρες επαναλήφθηκαν.
δε με προσβαλες...

εγω ειδα το ποστ σου ,που ελεγες οτι δε μπορεσες να βρεις καποιες κι επειδη μ αρεσουν κιολας οι γκραβουρες του ντορε,το δα σαν παιχνιδι να τις βρω...

επειδη τις βρηκα "ολες",τις εβαλα μαζεμενες...

τωρα ,εσυ γιατι προσβληθηκες και το δες σαν επικαλυψη ειναι δικο σου προβλημα μεγαλε...

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις επαναλήψεις (επικαλύψεις) των εικόνων.
Από την στιγμή που είχα ανεβάσει μία γκραβούρα δεν υπήρχε λόγος ν' αναρτηθεί ξανά.
Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Δες το σαν δική μου ιδιοτροπία. ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom