Μα εδω ξεκινούν τα ωραία, εξηγώ:
α)Από την μια έχουμε τους νόμους, αν θέλεις το πιστεύεις, που είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Από την άλλη έχουμε τις ανάγκες (του πολίτη, της επιχείρησης ακόμα και του ίδιου του κράτους). Ωραίο και καλό το προεδρικό διάταγμα του 1985 αλλά μην περιμένει κανείς να μπορεί ενα τέτοιο διάταγμα εκείνης της εποχής να έχει συνάφεια με το σήμερα. Έχουν υπάρξει λοιπόν παρεμβάσεις (με εγκυκλίους, με "τσόντες" σε άλλους άσχετους νόμους, με νέους νόμους κλπ κλπ). Χτίστηκαν πολλά εκείνες τις 2 δεκαετίες με αυτό το νόμο και από το 2000 προσπαθεί το κράτος να παρέμβει και να περιορίσει το κτίσιμο. Το πιο απλό πράγμα είναι να φτιάξει τα χωρο-ρυμο-πολεοδομικά σχέδια και όλοι το έχουν ρίξει στο
.
Γράφω στο προηγούμενο ποστ πως εκεί που ενδιαφέρομαι υπάρχει μελέτη ΣΧΟΟΑΠ, κάπου στο 1998 ανατέθηκε το 2009 κάτι τελείωσε. Δεν εφαρμόζεται γιατί
. Να το ανεβάσω μήπως για να δείς γιατί μαλάκες μιλάμε??? Εκεί λοιπόν παρεμβαίνει το ΣτΕ και βάζει στη μέση το Σύνταγμα. Δεν δίνει λύση, παρεμβαίνει για να εκβιάσει καταστάσεις.
β)Δεν είμαστε καθυστερημένοι ούτε μαζόχες. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έγινε. Εγω τα γράφω γιατί μου έχουν βγεί τα μάτια να διαβάζω ΦΕΚ, να τρέχω σε πολεοδομίες και μηχανικούς από τα Χριστούγεννα. Γιατί? Μα γιατί μου γαμήθηκε πώληση 200k. Τόση είναι η μαλαπέρδα που άρπαξα.
Όλοι οι υπόλοιποι θα καταλάβουν τι ζημιά έπαθαν όταν θα πάνε να κάνουν καμιά σοβαρή εργασία που θα θέλει άδεια, καμία μεταβίβαση-πώληση, ενεχυρίαση σε τράπεζα κλπ κλπ.
Κάποιοι τύποι που είχαν μικρά οικόπεδα έτρεχαν μέχρι τον Δεκέμβριο πέρυσι να βγάλουν άδεια ή να πάρουν προέγκριση. Δυο τρείς μήνες μετά τους πήδηξε ασάλιωτα το ΣτΕ.
Υπομονή λοιπόν να το πάρουν χαμπάρι όλοι οι υπόλοιποι....