Νέα

Συζήτηση για Νότια Αμερική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 286
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Σαφώς και είμαι κατά των εκλογών.

Το αντιπροσωπευτικό σύστημα δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να αναδεικνύει μία νόμιμη ολιγαρχία. Μία ελίτ-κατά κανόνα κληρονομική-300 ατόμων που λύνουν και δένουν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Αν τώρα εσύ "αγαπητέ" κομμουνιστοκατηχητή hrys-theofile-petropelekane είσαι υπέρ της ολιγαρχίας, μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις τα δημοκρατικά σου ιδεώδη.

ΥΓ. Αλλά αναμφίβολα είσαι υπέρ της ολιγαρχίας. Το.. "Κόμμα"-απόκομμα κλπ.

Τι διάολο, κανείς δεν διαβάζει τα όσα γράφω για να μου απαντήσει σ' αυτά που όντως πρεσβεύω και όχι σε άσχετα;
Αλλα ενδιαφέρον το οτι είσαι κατά των εκλογών. Τι όραμα έχεις λοιπόν αγαπητέ, τη χούντα;

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Σου απάντησα ξεκάθαρα. Κόψε τις εξυπναδούλες για κανένα τυπάκι που να εντυπωσιάζεται.

Κανένα όραμα. Ηγέτης μπορεί να είναι ένας. Η ηγεσία και η ευθύνη των αποφάσεων είναι μοναχικός ρόλος. Ούτε μοιράζονται, ούτε επωμίζονται από κοινού.

Είναι δε γελοίο το ότι όλοι μιλάνε για συλλογική απόφαση, αλλά την ώρα της συλλογικής ευθύνης όλοι κάνουν την πάπια.

Ένας αποφασίζει και ένας επωμίζεται την ευθύνη της απόφασής του. Όπου και να κοιτάξει ο άνθρωπος θα δει ότι ένας είναι επικεφαλής. Μία βασίλισσα στα μελίσσια, ένας ηγέτης στο κοπάδι κ.ο.κ.

Βέβαια, πολλοί θα αντιδράσουν. Πρόβλημά τους. Ας σκεφτούν όμως και ας μας πουν ΠΟΤΕ και ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ υπήρξε δημοκρατία.

Και μη μου πείτε τις γνωστές μαλακίες περί αθηναϊκής δημοκρατίας κλπ όπου οι 10.000-20.000 μορφωμένοι με πολιτικά δικαιώματα έκαναν κουμάντο σε έναν πληθυσμό περίπου 350.000. Γιατί εκεί δεν υπήρχε παρά μια εξευγενισμένη ολιγαρχία.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Θα μου πεις κάποτε ποιο ειναι το δικό σου όραμα χωρίς να υπεκφεύγεις;

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ξέρεις αλήθεια τι σημαίνει Φύρερ στα Γερμανικά;

Όπως και να έχει το πράγμα, επειδή έχεις την έμφυτη τάση να γελοιοποιείς οτιδήποτε σε ενοχλεί πέστο όπως θες. Φύρερ, βασιλιά, αρχηγό, δικτάτορα, μονάρχη, ηγέτη, επικεφαλής κι ένα σωρό άλλα.

Θυμήσου όμως ότι:

Μοναρχία - τυρρανία.
Αριστοκρατία - ολιγαρχία.
Δημοκρατία - οχλοκρατία.

Η λίστα με τα καλά, κατά τους αρχαίους Έλληνες, πολιτεύματα και οι αντίστοιχες παρεκτροπές τους.

Κι έλα μετά να μου πεις ότι η ηγεσία και η ευθύνη της απόφασης μοιράζονται.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Μία απλή ερώτηση έκανα. Σε ενοχλεί που ο "Φύρερ" που πρεσβεύεις παραπέμπει ευθέως τον Χίτλερ;

Και άσε τους αρχαίους έλληνες. Δεν είχαν όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης, ούτε έφτασαν όλοι στο ίδιο "δια ταύτα".

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Απλώς ο συγκεκριμένος ηγέτης απο ένα σημείο και πέρα εκανε αλλαντάλον
ειναι γλυκειά, εγωιστική αλάθητη και ανεξέλεγκτη η εξουσία για τους κατέχοντες
[/quote]

+1000000000000000000000000

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ηγέτης.
εξου και το ναζιστικό σύνθημα της εποχής.
ein folk ein reich ein furer
ενας λαος, ενα έθνος , ενας ηγέτης

Απλώς ο συγκεκριμένος ηγέτης απο ένα σημείο και πέρα εκανε αλλαντάλον
ειναι γλυκειά, εγωιστική αλάθητη και ανεξέλεγκτη η εξουσία για τους κατέχοντες

Ενώ ο ίδιος ήγέτης, πριν απο το "ένα σημείο και πέρα", που λες, ήταν καλός;
Αν είναι έτσι, να γίνουμε όλοι αναρχικοί ρε παιδιά, δηλώνουμε κατά της εξουσίας γενικά και καθαρίζουμε.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
..νομιζω οτι ο θεοφιλος....... συγνωμη, ο πετρακης ηθελα να πω, ειναι η λιανα κανελη του διαδικτυου.... αφου να.... σαν να τον βλεπω τωρα δα ν αναβει τσιγαρο....!!!!

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
hrys-theofile-petropelekane την απάντηση στην έδωσε ο savalas.

Από εκεί και πέρα εσύ μπορείς να ονειρεύεσαι ό,τι θέλεις.

Για να τελειώνουμε λοιπόν, ναι, πρεσβεύω τον έναν ηγέτη. Όχι τον "Φύρερ" που λες εσύ, αλλά τον φύρερ που στη δική μας γλώσσα ναι σημαίνει ηγέτης.

Ο ρόλος του ηγέτη είναι για έναν, μοναχικός κι επίπονος ή, συμφωνώ απολύτως με το savala, ανεξέλεγκτος και εγωιστής αν δεν είναι ο κατάλληλος.

Α! Και μην διανοηθείς να μου προσάψεις ξανά πράγματα που δεν έχω πει ή που πιστεύεις εσύ ότι θα εντυπωσιάσουν περισσότερο. Αρκετά με την τσάμπα σαχλο"μαγκιά" σου που αναλώνεται στο να αλλάζεις συνέχεια ψευδώνυμα αμέσως μόλις καταλάβουμε ότι είσαι το ίδιο νούμερο.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
..νομιζω οτι ο θεοφιλος....... συγνωμη, ο πετρακης ηθελα να πω, ειναι η λιανα κανελη του διαδικτυου.... αφου να.... σαν να τον βλεπω τωρα δα ν αναβει τσιγαρο....!!!!

....είπε ο βλαχομπαρόκ τσάμπα μάγκας και χασκογέλασε αυτάρεσκα, σίγουρος οτι κατατρόπωσε τον εχθρό.

Quand on est con, on est con! (γαλλική ρήση)

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
hrys-theofile-petropelekane την απάντηση στην έδωσε ο savalas.

Από εκεί και πέρα εσύ μπορείς να ονειρεύεσαι ό,τι θέλεις.

Για να τελειώνουμε λοιπόν, ναι, πρεσβεύω τον έναν ηγέτη. Όχι τον "Φύρερ" που λες εσύ, αλλά τον φύρερ που στη δική μας γλώσσα ναι σημαίνει ηγέτης.

Ο ρόλος του ηγέτη είναι για έναν, μοναχικός κι επίπονος ή, συμφωνώ απολύτως με το savala, ανεξέλεγκτος και εγωιστής αν δεν είναι ο κατάλληλος.

Α! Και μην διανοηθείς να μου προσάψεις ξανά πράγματα που δεν έχω πει ή που πιστεύεις εσύ ότι θα εντυπωσιάσουν περισσότερο. Αρκετά με την τσάμπα σαχλο"μαγκιά" σου που αναλώνεται στο να αλλάζεις συνέχεια ψευδώνυμα αμέσως μόλις καταλάβουμε ότι είσαι το ίδιο νούμερο.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην εκνευρίζεσαι και να μου απαντήσεις συγκεκριμένα; Σε ρώτησα αν η άποψη που έχεις για τον Φύρερ είναι η ίδια μ' αυτήν που είχαν και οι χιτλερικοί. Και αντι απάντησης, εισέπραξα μπινελίκια. Τόσο θαρραλέος είσαι πάντα στις απόψεις σου, ώστε να κωλώνεις να τις διατυπώσεις;
Δεν είμαι δα και νεοσύλλεκτος στη μονάδα σου για να με ψαρώσεις!

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
....είπε ο βλαχομπαρόκ τσάμπα μάγκας και χασκογέλασε αυτάρεσκα, σίγουρος οτι κατατρόπωσε τον εχθρό.

Quand on est con, on est con! (γαλλική ρήση)

....ειναι τοσο ακατοικητο το κεφαλι σου που ολοι σε κραζουν..
..χαμπαρι δεν παιρνεις ρε θεοφιλε ????....συγνωμη, πετρακη ηθελα να πω.......
..εχεις γινει γραφικος....
....κανε και καμια ερωτηση για το ποιος ειναι ο θεοφιλος, γιατι καρφωνεσαι......
..τοσο πολυ σου στοιχισε το προ ημερων μπαναρισμα ?????

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Πολύ γυναικεία όποψη. Και μάλιστα "τρέντυ", γιατί είναι και απολιτίκ.

Βρισκεις? ουτε τρεντυ την θεωρω ουτε γυναικεια........απλα εχω δει τι γινεται σε ολες τις περιστασεις οταν καταλαμβανεται η εξουσια με τον καλο ή τον κακο τροπο........ακοματικ σιγουρα.....απολιτικ jamais (μιας και το μιλαμε το γαλλικο βλεπω)

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
....ειναι τοσο ακατοικητο το κεφαλι σου που ολοι σε κραζουν..
..χαμπαρι δεν παιρνεις ρε θεοφιλε ????....συγνωμη, πετρακη ηθελα να πω.......
..εχεις γινει γραφικος....
....κανε και καμια ερωτηση για το ποιος ειναι ο θεοφιλος, γιατι καρφωνεσαι......
..τοσο πολυ σου στοιχισε το προ ημερων μπαναρισμα ?????

Εσύ ασχολείσαι μαζί μου, και όχι εγώ μαζί σου.
Αν και σου ξαναείπα οτι με υποκοριστικά να μιλας στο γκόμενό σου και όχι σε όποιον δεν ξέρεις. Αλλά εκεί εσύ, απτόητος. Τσίπα δεν έχεις, μυαλό δεν έχεις, ε μην περιμένεις να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου. Λέγε ότι θες, ούτως η άλλως κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τους ανόητους που κάνουν νάζια.
Έχε γεια μπόύ!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Βρισκεις? ουτε τρεντυ την θεωρω ουτε γυναικεια........απλα εχω δει τι γινεται σε ολες τις περιστασεις οταν καταλαμβανεται η εξουσια με τον καλο ή τον κακο τροπο........ακοματικ σιγουρα.....απολιτικ jamais (μιας και το μιλαμε το γαλλικο βλεπω)

Αν πάντως η πολιτικοποίησή σου εξαντλείται στο "όλοι ίδιοι είναι", θα μου επιτρέψεις να μην πάρω την άποψή σου πολύ στα σοβαρά, φιλενάδα. Λυπάμαι.    :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom