εγω το κανω και με τα λεωφορια αυτο. στο βελγιο στα λεωφορεια δεν μπαινει ελεκτης ποτε γτ για τα εισητηρια ειναι υπεθυνος ο οδηγος ο οποιος ελεγχει κιολας οταν μπεις. ε λοιπον καμια φορα οταν πηγαινουμε στο ικεα που ειναι εκτος βρυξελλων λεμε οτι παμε καπου μεσα στην πολη και κοβουμε φτηνοτερο εισητηριο.
Η απάντησή μου δεν είναι επί προσωπικού....
Εχω άπειρα παραδείγματα μαλακίας ελληινκής που εφαρμόζεο αυτή τη νοοτροπία στο εξωτερικό. Βέβαια εκεί είναι όντως μεμονωμένα περιστατικά.
Ενα απλό παράδειγμα είναι γνωστός που έβαλε άλλον στην Αμερική να κάνει δήλωση ότι τον τράκαρε για να πάρει τα λεφτά της ζημιάς......Εκτός του ότι εάν σε πιάσουν σου κόβουν τον κώλο (άγνοια κουτοπόνηρου έλληνα), ο ξένος δεν διαννοείται να κάνει (κατά κανόνα) τέτοια πουστιά, γιατί απλά δεν ανέχεται και από άλλον να του πάρει από τα λεφτά που μπορεί να τα στερηθεί όταν τα χρειαστεί.
Οι λεγόμενοι scoundrels δλδ οι μικροαπατεώνες όπως λέει και ο πλε τις περισσότερες φορές δεν υπολογίζουν το τεράστιον κόστος συνεπειών που θα επωμισθούν σε περίπτωση που τους ανακαλύψουν.
Αυτό είναι επίσης ένα ενδεικτικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας και της νοοτροπίας του παραλόγου.
Οταν κάποιος κάνει μια μικροπουστιά και ξεγελάσει το κράτος το λέει σε όλους τους φίλους του και καμαρώνει ενώ και όλοι οι άλλοι του λένε μπράβο, τους γάμησες, τους έσκισες, καλά τους έκανες (κατάλοιπο της Τουεκοκρατίας και του πούστικου DNA του ελληνα).
Οταν το κράτος τον τσιμπήσει η ψευτομαγκιά μετατρέπεται σε κλαψομουνίαση και απύθμενο ψέμα (η μάνα μου ήταν άρρωστη και τρέχω να προλάβω, με παράτησε η γκόμενα, είμαι εγχειρισμένη, είμαι αγάμητη, εχω 125 παιδιά να αναθρέψω, δεν ξέρω τι με έπιασε, λάθος της στιγμής, το ξέχασα, έχω διάρροια). Και βέβαια τότε όλοι όσοι αναμεταξύ τους πανηγυρίζουν τον καταδικάζουν πάραυτα: Ο απατεώνας, αυτός καταστρέφει και ξεφτιλίζει τη χώρα, ντροπή να γίνεται το 2000 αυτά, τιμωρήστε τον παραδειγματικά κλπ....