Ενημέρωση από Σύρο. Το "STOUDIO 69" έχει κλείσει (πήγα και το τσέκαρα μόνος μου αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει). Όσον αφορά τα κωλόμπαρα τώρα στα οποία έκανα μια γύρα την τελευταία μέρα. Στο AGNES τραγική η κατάσταση (όπως χρόνια τώρα), παρούσες μια γριά, μια 50άρα - 60άρα και ένας μπάρμπας όταν πήγα, με το που είδα αυτήν την κατάσταση μόλις άνοιξα την πόρτα δεν έκανα καν τον κόπο να πατήσω μέσα παρότι η γριά μου φώναξε "έλα μη φοβάσαι καλά θα περάσουμε" (ναι θα τα λέγαμε οι τρεις μας οικογενειακά...) Σ' αυτό που είναι δίπλα στην Πυροσβεστική (μου διαφεύγει τώρα το όνομά του) παρούσες μια ξοφλημένη 50άρα Ελληνίδα (Ναξιώτισσα δήλωσε και ότι είχε πάει παλιότερα και σε καλλιστεία, κρατιόμουν να μη γελάσω, μάλλον θα νόμιζε ότι μιλάει σε κανένα χθεσινό) η οποία όμως είχε καλό σώμα για την ηλικία της. Φουλ παραμύθι όμως και ξοφλημένη όπως είπα. Μία μελαχροινή Βουλγάρα εικοσι κάτι χρονών καλή περίπτωση εμφανισιακά, πλην όμως δεν ήξερε να δουλεύει, αγέλαστη και με το στανιό να ανταλλάξουμε 3 κουβέντες. Όταν μπήκα στεκόταν για κράχτης απ' έξω απ' την πόρτα, μετά μπήκε μέσα. Τέλος υπήρχε και μία τρίτη η Βερόνικα η οποία δήλωσε Βραζιλιάνα (και έμοιαζε εδώ που τα λέμε, πάντως τσιγγάνα δεν ήταν), την οποία και κέρασα τελικά ποτό μετά από αρκετή πίεση από μεριάς της. Γενικά τώρα με την κρίση έχει πέσει πολλή ζητιανιά στα κωλόμπαρα για κεράσματα. Δεν το μετάνιωσα όμως καθώς η συγκεκριμένη παρ' ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο από εμφάνιση (ωραίο πρόσωπο αλλά αρκετά περιττά κιλά, μπάκα, πεταχτός κώλος και όχι μεγάλο βυζί), ξέρει καλά τη δουλειά της, γνωρίζει τη γλώσσα, ξέρει πως να πιάνει το μπίρι - μπίρι και γενικά ήταν πολύ καβλωτική γυναίκα, και μόνο που μου μιλούσε είχα καβλώσει, τη συστήνω σε όποιον πάει. Τελευταίος σταθμός το βράδυ αυτό της αμαρτίας το "Λα λούνα" (η πάλαι ποτέ δοξασμένη "Νύχτα") το οποίο για καθημερινή, τέλος Αυγούστου και με δεδομένη την κατάσταση πλέον στη νύχτα δούλευε γαμιώντας... 9 (!) γυναίκες παρούσες, τρεις απ' αυτές ξεφράγκιαζαν μια παρέα ναυτικών, άλλες τρεις δούλευαν με πελάτες και μόνο 3 κοπέλες ήταν ελεύθερες. Τις 3 κοπέλες που δούλευαν με την παρέα των ναυτικών δεν μπόρεσα να τις δω καλά γιατί καθόντουσαν στα καβατζοτραπέζια (μου φάνηκαν όμως καλά μουνιά), απ' τις άλλες 6 όμως οι 2 ήταν καλές, άρα καλή αναλογία. Γενικά το μαγαζί αυτό είναι το πιο παλιό και το πιο αξιοπρεπές της Σύρου, δουλειά έχει με ωραίες κοπέλες επί το πλείστον και θυμίζει πολύ αθηναϊκό κωλόμπαρο, είναι σίγουρα μια κλάση πάνω απ' τα υπόλοιπα. Σ' αυτό το τελευταίο μαγαζί κάθησα 3 τέταρτα περίπου, χρόνο στον οποίο ήρθαν και μου έπιασαν κουβέντα μια ώριμη ευγενέστατη Ρωσίδα η οποία όμως δεν έλεγε τίποτα σαν γυναίκα, μια μελαχροινή 35άρα Ρουμάνα η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες καθαριότητας (ούτε αρώματα ούτε τίποτα) και έφαγε σύντομα σουτ και τέλος μία κουκλάρα ονόματι Μαρία η οποία δήλωσε καταγωγή από Άγιο Δομήνικο (Καραϊβική) όχι πολύ σκούρα και φυσικά δεν παίρνω σε καμία περίπτωση όρκο ότι έλεγε αλήθεια για την καταγωγή της. Τέλειο πρόσωπο με άκρως θηλυκό κοίταγμα, κανονικό κορμί με ιδανικές αναλογίες και στήθος πολύ μεγάλο για το σωματότυπό της, μουνάρα γενικότερα. Το κακό είναι ότι δεν το 'χε και πολύ, όχι ότι καθόταν σαν άγαλμα ή δεν ήξερε να πει λέξη αλλά δεν είναι κι η γυναίκα που θα σε καψουρέψει, τυπική στη δουλειά της μάλλον ποντάρει περισσότερο στην εμφάνισή της. Τη συγκεκριμένη θα την έχω στα υπ' όψιν είτε για τη Σύρο, είτε για την Αθήνα μιας και όπως μου είπε μόλις χειμωνιάζει δουλεύει σε κωλόμπαρο στην Τρούμπα (όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm). "Λα λούνα" και ξανά "Λα λούνα" λοιπόν, σταθερές αξίες.